Mamici de septembrie-octombrie 2005 (54)
Raspunsuri - Pagina 12
Ioana75 spune:
mary, te rog sa-mi dai si mie numele dr si nr de tel cind le afli, vreau sa ma duc cit de curind, sa cer indicatii pretioase
. Multumesc mult!
Fetelor, lasati ca am eu 80 de kile, si toata lumea ma lauda ce sprintena sint
. Asistentele de la Sanador mi-au zis ca ma misc de parca n-as fi gravida. Pai daca toata ziua stau pe scaun sau pe canapea, normal ca par in verva in acele citeva minute cind mai stau si eu in picioare
.
Ioana
valen spune:
Chiar asa, Mari...cumnata ta apartine de policlinica Vitan sau s-a inscris acolo pt. ca asa a vrut? Chiar nu stiu cum se procedeaza cu luatul bebelusului in evidenta. Stie cineva?
codruta_grg spune:
Noua ne-a zis ca putem manca orice dupa ce nastem, chiar daca alaptam. Inclusiv vinete cu ceapa (o data pe saptamana si nu cu multa ceapa), la fel si cu usturoiul. O data, daca ni pofta putem manca.
Codruta &
35 saptamani
poze
valen spune:
Referitor la pediatrihttp://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=30163&whichpage=1
anya spune:
Salutare
-lor,
Cu alaptatul natural/biberon... cel mai bine e natural daca se poate. Dar in primele zile nu e nimic daca "scapati" un biberon-doua, ca nu se invata lenesi asa de repede. La Matei am avut lapte dupa vre-o 4 zile de la nastere. Doar nu era sa las copilu' nemancat! Dupa prima luna de alaptat doar la san nu prea luase cum trebuie in greutate si a trebuit sa-i dau supliment lapte praf. A mers cu combinatia asta pana la 4 luni. Intai, pt ca ii era foame si tragea bine ii dadeam san si dupa ce se plictisea de ei (amandoi) ii dadeam suplimentul de biberon. La 3 luni i-am dat suc de fructe, la 4 luni supita de legume si piure de fructe. Cam tot de atunci nu a mai vrut san deloc. Cam asa a fost cu alimentatia la noi. Cat despre tipul de lapte praf, i-am dat Bebelac - cel care se dadea gratuit la vremea respectiva. Cam dupa 8 luni, cand au schimbat tipul de lapte gratuit cu unul romanesc, l-am trecut pe Milupa si din cel gratuit - Vitalact- ii faceam "branzica de vaci". In concluzie, chiar daca alaptati - luati laptele gratuit (am inteles ca inca se mai da - Bebelac) pt ca e bun mai tarziu - ori ca supliment, ori pt branzica. Pana la 1 an nu au voie lapte de vaca si daca nu vreti marca care se da... il dati de pomana la copii amarati (doar nu o sa-l lasati statului!). Oricum, va sfatuiesc sa aveti in casa o cutie de lapte praf si un biberon pt cand veniti de la maternitate. Nu se stie niciodata ce probleme pot aparea si pana alearga sotul dupa ceva la care nici nu se pricepe...eventual si noaptea...
Fetele care vroiau la gimnastica la Giulesti!!!! An vorbit cu Cerasela (instructoarea de mamici grasunici) si ne asteapta, dar din pacate abia dupa 15 august, pt ca e in concediu. A zis ca nu e tarziu nici atunci.
Ne vedem maine!
jadi spune:
Cumnata mea apartine cu serviciul de Elias si cumnatul a fost ieri si l-a inscris pe bb tot la Elias si azi vine doctorita in vizita azi iar ea sta linga spitalul Titan (chisinau colt cu muncii) deci nu e musai sa te inscrii la o policlinica de care apartii cu locatia.
Oricum vizita acasa e platita, o prietena care are bb de un an si jumatate si sta in tei e inscrisa cu copilul la Medlife si doctorita pediatra are traseu in functie de pacienti ... inca o data , cred ca te poti inscrie la orice doctor pediatru cu conditia sa vrea si el!
Jadi
29+
iaca_poze
sofia_misicu spune:
m-am chinuit sa fiu si eu prima insa intai nu a mers site-ul , dupa aia nu a mers internetul...
Ma rog...
Am avut o noapte de cosmar! Pe la 2 noaptea m-am trezit cu niste arsuri cumplite care ma faceau sa ma chircesc si sa ma zbat...catelul a gafait toata noaptea si a trebuit sa ma mut in alta camera ca sa pot dormi. Dupa aia mi-am dat seama ca am burta foarte moala si ca nu am mai simtit copilul de multe vreme...asa ca s-a dus orice urma de somn si am stat sa pandesc miscarile copilului: am baut o tona de lichide, am stat pe toate partile si nimic...Ma speriasem oficial...In continuare e moale burta si parca mult mai mica, insa activitate e din cand in cand, insa foarte discreta, abia perceptibila. M-as duce la o ecografie. Voua vi se intampla asa ceva?
Ca sa nu mai spun ca am arsurile din nou iar doctorul meu e in concediu...![]()
Sofia si galma lenesa din ea.
mary ilie spune:
mai, ea nu apartine de vitan, locuieste pe la piata sudului, dar pe dr. asta i-a recomandat-o cineva, a sunat cand a venit acasa cu copilul si a doua zi a venit sa-i vada. Din cate am inteles ne putem inscrie unde vrem, dar eu una prefer mai aproape de casa....
Ioana, cand aflu iti zic, da?
Flavia, nu stiu, cred ca ii fac rau lui bebe la stomac , si eu m-am mirat. asa ca sa mancam acum cat mai putem cati pepeni vrem
si multa salata de rosii.
Flavia, dr. meu zice ca nasc pe 27 septembrie si e foarte sigur pe chestia asta
acuma ramane de vazut ce parere are bebe 
mary 31 +
mary ilie spune:
sofia si eu am patit asa, chiar inainte sa plec la mare si m-am dus repede la dr. care mi l-a monitorizat pe bebe, dar mai mult asa sa ma linisteasca pe mine, si era totul ok, mi-a zis ca e normal ca isi mai gaseste si bebe cate o pozitie mai comoda si sta cuminte vreo 2-3 zile pana se misca iar in alta pozitie. 

mary 31 +
Ioana75 spune:
sofia, eu daca vreau sa il simt pe bb stau cu ambele balme lipite strins de burta - si in maxim 1 - 2 minute "iese la apel"
. Daca pune sotul mina, misca in mai putin de un minut. Am citit la mamicile de la grupa mare ca bb trebuie sa miste de minim 10 ori in 24 ore. Si eu o mai stimulez pe Miruna cind vad ca doarme prea mult
.
Ioana