Mamici de septembrie-octombrie 2005 (53)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

jadi, pai ai o baftaaaa; o sa refolosesti o gramada de kestii de la cumnata ta, scapi de multe investitii. Ca sa nu mai zic de valoarea inestimabila a know-how-ului.

Fetelor, ajutor va rog: in legatura cu mameloanele de cauciuc. Am citit ca exista 2 feluri: un fel pentru femeile care nu au sfircuri (dar nu e cazul meu), si alt fel care doar protejeaza sinul de gura lu' bb. Daca stiti sa-mi aratati pe net cum arata cele din a 2-a categorie, va ramin datoare.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Si inca ceva; concediul de odihna se considera normal, ca si zi lucratoare, nu? Ca am si d-asta in ultimele 6 luni!

Mihaela 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Pentru prenatal si post , inclusiv CIC , nu se opreste nici un impozit si nici o contributie.
Doar angajatorul ( societatea ) calculeaza o contributie pentru asigurarile de sanatate care in functie de zilele de concediu medical din luna poate fi de maxim 403.000 dar si acest impozit angajatorul in recupereaza din contributia de asigurari sociale.
Deci nu plateste nimic angajatorul.

Jadi
28++

iaca_poze

Mergi la inceput

Da, Ioana, si eu vroiam sa intreb d-astea, de mameloane si tot categoria a II-a ma intereseaza! Dar nu stiam ca sunt de 2 feluri, ntr-un fel e normal; cine stie ceva?

Mihaela 30+

Mergi la inceput

Jadi, mersic! Deci luam cativa saci de bani!
Treaba cu pediatrul ar trebui pusa la punct inainte de nastere in cazul in care vrei pe cineva anume; vb. in prealabil cu doctorul respectiv si-ti spune daca poate sa-ti ia bebelusul in evidenta sau nu; de preferat este insa ca doctorul sa nu fie prea departe de casa si daca ai nevoie repede sa nu faca 2 zile...auzi de nu stiu cine ca e f. bun dar sta taman in celalalt capat al Bucurestiului...Cristina, sa inteleg ca daca nu intreprinzi nimic in sensul asta, esti repartizata automat la policlinica de care apartii cu pediatrii de acolo?

Mihaela 30+

Mergi la inceput

Week-end placut burticilor!

Mihaela 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

Uitati ce a zic Marius, avocatul comunitatii legat de indemnizatia de maternitate:

"1. Concediul de maternitate (pre si/sau postanatal) din care 42 de zile obligatoriu postnatal in cele maxim 126 de zile admise nu are valoare fixa insa nu asa cum prezinti tu. Variabilitatea concediului depinde doar de numarul de zile lucratoare aferente lunii aflata in plata. Unele luni au 19 zile altele 23 de zile lucratoare deci implicit depinde de acest numar variabil de zile ce cad in total 30-31 de zile ale unei luni.
2. Ca si modalitate de determinare (calcul) se considera numarul de zile lucratoare care sunt cuprinse in ultimele 6 luni anterioare intrarii in concediul de maternitate. Pe de alta parte se iau in calcul veniturile brute totale realizate in aceeasi perioada. Acestea se pondereaza (se inmultesc) cu un procent de 85% si rezultatul obtinut se imparte la numarul de zile lucratoare de mai sus obtinandu-se o valoare medie bruta /zi numita si indemnizatie zilnica. Aceasta valoare ramane fixa pe toata perioada concediului de maternitate. Pentru a afla valoarea indemnizatie de maternitate ce va platita pentru o luna "X" se va inmulti valoare indemnizatie de maternitate zilnica cu numarul de zile lucratoare din luna luata in calcul "X". Valoare obtinuta se numeste indemnizatie de maternitate lunara care in conformitate cu legile actuale nu poate fi grevata de nici un fel de retinere indiferent care ar fi aceasta."

In momentul in care incepe o figura oficiala sa vorbeasca (avocat, doctor, etc) eu nu mai inteleg nimic.
Ma rog, am vazut ca voi sunteti mai in tema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

mama ce mai vorbiti, va lasa omul cateva ore singure si gata ..mai umpleti un subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Da, asha s-a intamplat la Victor acum 5 ani.

Cristina, 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Legea prevede clar media zilnica a veniturilor brute pe ultimile 6 luni pentru care s-a contribuit. In cazul unui concediu medical nu se contribuie (nici angajat nici angajator) asa ca e posibil ca media zilnica sa fie diminuata cu aceste sume .
Nu acelasi lucru se aplica la concediu de odihna, este un venit normal pentru care atit angajatul cit si angajatorul plateste impozite si contributii,

Jadi
28++

iaca_poze

Mergi la inceput