Mamici de septembrie-octombrie 2005 (52)
Raspunsuri - Pagina 4
Ioana75 spune:
Flavia, n-am gasit site al lui Mother Care in Romanica.
Stiti ca eu iau Materna de dinainte de sarcina, si nu mi s-a parut ca m-am ingrasat din cauza pastilelor. Poate de asta e bb asa mare, ca i-am dat de toate de la inceput
.
Ioana
Simona8004 spune:
Buna Mamicutzelor 
In sfirsit am reusit sa citesc si eu capitolul care tocmai sa incheiat. Sunteti asa rapide la scris....ca abia am timp sa citesc, dar sa mai scriu...
Cristina, multumesc de incurajare. Ma gindeam eu ca nu poate fi ceva serios. Dar ca sa fiu sigura am mers vineri la doctor si m-am cintarit. Am 72 kg. Eu zic ca-i bine.
O sa ma abat numai putin de la capitolul de azi pentru citeva intrebari.
Este cineva care cunoaste Suceava destul de bine? A nascut cineva prin Suceava? Eu ieri am fost informata ca in Spitalul judetean din Suceava nu se face epidurale. si chestia asta e cam ciudata. Parca prea ciudat. Vreau doar sa stiu daca e adevarat. Asta pina ajung la Doctorul meu ca sigur nu uit de intrebare.
Si acum la subiect.
Pai ce avem pina acum pentru
??? Vreo 4 perechi de botosei, 3 perechi de manusele pentru perioada imediat dupa nastere sa nu se zgirie, 7 body-uri pentru noi nascuti, 3 caciulite pentru noi nascuti(astea sunt atit de micute si de dragalase, in special, am auzit ca la noi in Suceava nu se prea are mare grija la curent cind e vorba de camera bebelusilor)patutz cu saltea (aici ne mai trebuie lenjeria de pat) 2 paturele in caz de..., babetzele- cit mai multe- si prosopele de dimensiuni mai mici, pentru tot felul de accidente![]()
Se pare ca toate ne interesam de alte chestii, mai putin cadita. E ceva normal. doar nu ai sa-l aduci acasa in cadita??!!
Vreau sa va intreb, ce fel de carutz aveti sau intentionati sa va cumparati? Azi am fost prin magazin si am vazut niste preturi... bine nu exagerate, dar modele diferite ca nici nu stiu pe care sa-l aleg. Sunt doua modele pe care le-am vazut.
1. primul este complet, aici ma refer la faptul ca are scaunelul pentru primele luni, pina la 1 an. Apoi lada sau carutzul care-l folosesti mai tirziu e destul de spatios.
2.Al 2-lea model este fara scaunel sau cosul pentru primele luni, dar lada de mai tirziu este buna pentru orice perioada de virsta, iar aceasta se leagana si minerul de impins carutu este mobil, adica daca ii vine soarele in ochi, poti schimba pozitia minerului pentru a putea impinge carutzu in asa fel in cit sa-l feresti de soare.
Daca vrei la optiunea doi scaunel, aici in Suceava te costa 1500000 lei vechi. Era sa uit, carutu a carui lada se leagana in timp ce mergi poate fi folosit ca si scaun de masina.
Acum sincer nici nu stii ce sa alegi.
Prima varianta costa 460 lei iar a doua sub 400 lei ( nu mai tin minte exact, caldura afecteaza memoria)
Deci, care va pricepeti mai bine la astfel d chestii, sfatuitima si pe mine cu cea mai buna alegere.
Multumesc tare mult.
SImona si
Maia 29 sapt.
Tonnia spune:
Ioana, spune-ne cat costa cosul de la mothercare?
Cum arata salteaua pt infasat, din ce e?Si se pune pe masa de infasat?Zici ca sunt intrebari de la categoria "Ana are mere".
Fetelor, cred ca mi-a disparut vergetura, poate eram doar sifonata, ma mai studiez ca nu sunt sigura.
Eu nu prea mai am pofta de mancare. Mananc fortat, nici dulciurile nu ma mai atrag.
, 27 in cap
Flavia_Hurducas spune:
Tonnia uita-te pe site la buburuza sau reclamamascata si vei gasi mese si saltele de infasat. Vei vedea cum arata si din ce sunt facute. M-a distrat chestia cu vergetura si cu sifonatul. ![]()
Flavia 30+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/flaviahurducas/my_photos
Hildegard spune:
Fetelor intreb si eu ca nu ma pe cine asa de experimentat ca unele dintre voi...
Cand ies din maternitate in ce se duce copilul cel mai bine?
Apropo de carucior, eu nu as vrea chiar de la inceput sa-i iau carucior ca nu e nevoie doar din noiembrie ii cumpar.
In ce poate dormi copilul acasa la inceput in afara de patut? am auzit ceva de cosulet ... cum arata ala?
Vero
27
http://community.webshots.com/user/hildegard122
mysweetest spune:
Ce harnicute ati fost de dimineata...am vazut ca tot scrieti despre diverse cumparaturi..si mie mi se pare fara sens prosopul cu gluga si voi folosi prosop obisnuit.
Alinam de ce trebuie sa faci cezariana? Inca nu s-a intors bb?
Eu din cauza caldurii am slabit si am ajuns iar la +12 kg...nu prea pot manca asa mult, mai mult fructe si beau 3-4 l apa pe zi.
Marlena &
Alexandra Maria ..saptamana a 34 a
poze.
mysweetest spune:
Sofia multumim ca te-ai oferit pentru a fi mesagera noastra..o sa -ti trimit un PM ca sa -mi dai si mie nr. de telefon.
In legatura cu nesimtirea cu care ar trebui sa tratez contractiile ...as vrea eu dar parca nu pot sta toata ziua in pat..plus ca sunt singura pana spre seara pe la 19 fiindca sotul e la serviciu si as geme dar nu ma aude nimeni ..poate vecinii
.
Asa ca din nefericire mai trebuie sa si cobor sa cumpar paine si sa mai fac cate una alta..oricum am inteles ca e bine sa nu fim prea sedentare ca ne-ar fi foarte greu la nastere si dupa.
Oricum cel mai mult ma vait de picioare care ma dor daca merg 1-2 ore pe jos sau stau in picioare chiar si prin casa...in rest e suportabil deocamdata.
Apropo Ioana am intrebat pe cineva in domeniu daca valoarea de 129 la glicemie e considerata mare si mi-a zis ca nu ..doar valori foarte apropiate de 200.
Marlena &
Alexandra Maria ..saptamana a 34 a
poze.
Flavia_Hurducas spune:
Hildegard vezi cum arat cosurile pentru nou nascuti pe buburuza.ro. Diferenta dintre cosul pe care il am eu si acestea este partea de sus, care la mine este smirotunda, ca la un carucior.
Carutul pe care il am se poate transforma astfel incat sa il pot duce pe bebe cu masina cat este mic, mic. Deci din maternitate il voi scoate cu carutul, dar fara roti.
Flavia 30+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/flaviahurducas/my_photos
Mary_25 spune:
,
Flavia: In KAPPA, aripa noua in spate este un magazin de bb super dotat, tot ce ai nevoie pentru bb gasesti aici: patuturi, carucioare, lenjerie de pat, termometre, mobila, cadite, biberoane, tetine, vesela, etc.. Preturile sunt OK. Aici am vazut suport pentru vanita la 1.000.000 lei. E alb si se poate pune orice vanita pe el, de diferite dimensiuni.
,
Mary 31+
ege spune:
buna mamicutelor!
nici eu nu am mai scris pt.ca stau si citesc si nu mai am cand sa scriu
noi fiind musulmani si parintii fiind destul de superstitioasii nu am cumparat mai nimic
am cumparat o pompa pt.nas si cate ceva pt spital(baneocin,reviken,servetele pampers,glicerina boraxata).
dar cred ca o sa incepem sa cumparam.
apropo eu am luat destul de multe kg vreo 16 pana acum
analizele nu imi ies ok adica leucocitele,hemoglobina,hematiile,hematocrit
voi cum stati cu analizele?
nu stiu ce sa mai fac cu caldura asta. Azi noapte am adormit la 6 ,ieri am fost la plaja ar fi trebuit sa dorm tun ca eram f obosita dar.....am stat de paza toata noaptea
29+
ege