Mamici de septembrie-octombrie 2005 (51)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Simona, stai linistita, suntem aproape ca nr de sapt. si eu am luat in greutate 9 kg pana acuma.

Eu zic ca in trimestrul 3, o sa luam in greutate, numai ce mai creste bebe (adica asha sper!!) ptr ca :
- este si cald, si nu prea avem pofta de mancare pe caldura;
- eu vad ca imi mai revin greturile din primul trimestru;

Cristina, 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mysweetest spune:

Bafta la analize Norina si tie Ioana!
Norina hemoglobina nu e data numai de fier..poti avea sideremia(fierul) normal si hemoglobina (cantitatea de globule rosii/ml sange) mica...poate fi si o lipsa de acid folic sau vitamina B12...stiu, fiindca eu am hemoglobina 11 si fierul 129 si mi s-a dat sa iau acid folic si nu fier fiindca acesta e in limite normale...chiar e foarte bun.
Ioana glicemia ta nu mi se pare supermare ...poate a fost doar o greseala...
Ieri m-am apucat si eu de bagajul pentru spital mai ales dupa ce am avut niste dureri vagi de burta care m-au tinut cateva minute.

Marlena & Alexandra Maria ..saptamana a 34 a
poze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

,

Am revenit si eu... Acum "lucrez" de acasa, dar ieri nu mi-a mers netu'...
Eu incep sa ma simt din ce in ce mai .
In legatura cu nascutul... cu epidurala, cezariana, normal... offf... mie mi-a zis sa mai asteptam sa se apropie momentul... si in functie de cat e de mare bb, de pozitia lui, de mine... vom stabili atunci. Eu am incredere in medicul meu si incerc sa nu ma mai agit (ramane de vazut daca reusesc).
Acum ma concentrez pe bagaj...

Simona treaba cu greutatea e relativa... Fiecare gravida se ingrasa in ritmul ei. Daca bb creste bine si nu sunt alte probleme, totul e OK.

Si acum intrebare... Daca eu intru in CIC anul asta, legea lor ma "afecteaza" in vreun fel? Ca din cate pricep eu cu legile, daca intru acum cu legea actuala si noua lege se aplica de la 1.01.06 si nu se aplica retroactiv, am sanse sa iau ceva pe langa salar cand voi reveni la munca?

Irina 34+ si
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nicuirina1/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Am uitat sa va spun ca la dr mea la cabinet, si la maternitate la CFR2, se gaseste Materna cu 250.000 lei. Asta e pretul real, restul pina la cit mai platim noi sint adaosurile comerciantilor.

Cristina, foarte frumoasa poza cu Victor, burtica si mamica. Si colegul meu de birou e cam disperat ca vreau sa vin asa mult la servici, ma tot intreaba ce sa faca daca ma apuca nasterea.
irina, in mod normal legile nu se aplica retroactiv, dar cu politicienii astia nu poti baga mina in foc pentru nimic.

Fetelor, eu din bagajul de spital mai am de luat doar chiloti cu burtiera (desi sint multe pareri pro si contra), pompa de muls (m-am bulversat de tot, nu mai stiu pe care sa o cumpar) si mameloane de silicon. Si trebuie sa pun totul in valiza, ca stau insirate in camera lui bb ca la expozitie.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Ioana, nici mie nu mi se pare mare glicemia ta. Cred ca si mierea aia e de vina. Nu mai manca azi dulciuri!!!

Mi-am luat si eu analize azi. 1 luna dureaza Listeria...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole74 spune:

Bafta multa la analize!
Ioana poate e o greseala. Oricum valoarea din sange nu e mare.
Trebuie sa merg si eu la medicul de familie sa-mi dea trimitere pentru analize gratuite. Macar de atat sa beneficiez de pe urma contributiilor obligatorii luna de luna.
Vad ca nimeni nu face analiza de cultura de col. Mie imi este cam teama si voiam sa va intreb cat de naspa e.

Pupici

Nicole 33 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mysweetest spune:

Fetelor voua vi s-a intamplat sa va doara burtica ca la ciclu si sa se contracte atunci cand iesiti afara si e foarte cald si soare?
Mie mi se intampla de cateva zile si acum m-am ascuns si nu mai ies pe caldura .

Marlena & Alexandra Maria ..saptamana a 34 a
poze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

nicole, eu ma duc simbata la Sanador sa-mi recolteze pt cultura de col. Dar cred ca e la fel ca recoltarea pentru micoplasma si ureaplasma, adica ne suim pe masa-minune si ... .

Cu diabetul, nu vreau sa speculez, dar poate dr. a incercat sa gaseasca o explicatie pentru faptul ca bb e asa mare. Am insa multe exemple de copii peste 4 kg care n-au avut legatura cu diabetul. Fiica nasha-mii s-a nascut cu 4.2 kg, 52 cm. Nasha mea zicea ca dublul inaltimii copilului la 2 ani da inaltimea finala, si era disperata ca o sa aiba donshoara 1,80 m. Nu te poti impotrivi genelor.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanadana spune:

Buna fetelor in sfirsit putem sa respiram si noi mai bine sa racorit si ce bine este

Dar sint un pic cam suparata fetelor am fost vineri la dc si mi_au spus ca colul are tendinte sa se deschida mi_a interzis tot efortul si sa asteptam pina pe 29 cind facem eco pina atunci cu frica in chilotei

Ioana eu am facut diabet gestationel si sint la regim din luna a 4 ,dar inainte asa cum a zis si Oana am facut analiza de ora si dupa accea de trei ore ,dar iti tin pumni si curaj

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Buna gravidutzelor!!!
Astia de la servici ma streseaza rau si daca ma enervez imi iau concediu...sa mai faca si altii...
Si-asa cu cele 3 variante pot sa-mi iau linistita concediu ca oricum nu ma avantajeaza nici una; asta e; stiu baietii cum sa sporeasca natalitatea... sunt f. suparata!
Ioana si Norina, bafta la analize!!! Ioana, nu ti-a iesit mare glicemia, un pic peste limita si dac-ai mancat miere seara se justifica; nu cred sa ai vreo problema, eu mai stiu cate ceva despre diabet pt. ca are tatal meu; si legat de greutatea copilului si sor-mea a facut un baietel de 4kg 200gr si e sanatos si n-are treaba, in curand implineste 7 ani!
Locca, imi pare rau ca nu te simti bine, dar trece si sa vezi ce BB frumos o sa tii in brate!!!
Moki, ai grija si stai linistita!
Nicole, si eu trebuie sa repet culturile din col si secretia vaginala; nu-mi place deloc masa aia, dar asta e!

Mihaela 29++

Mergi la inceput