Mamici de septembrie-octombrie 2005 (50)
Raspunsuri - Pagina 11
miflore spune:
Eu inca n-am renuntat la inele si verigheta! Dar am momente in timpul zilei cand nu le mai pot scoate!
Azi este 18 iulie, este dezbaterea aceea publica! Ce ma enerveaza ca n-am TV la servici! Adica este, dar nu prea pot sta cu ochii infipti in el, ca de... Va rog frumos, fetele care stau acasa, mai aruncati-va cate un ochi pe la stiri, poate poate spun astia ceva! Macar sa stim si noi!
Ce mai credeti, acum 2 nopti am visat ca la dezbaterea asta hotarasera minimum 7800000 pentru cele cu salariu mai mic si 50% (in loc de 85%!) din salariu pentru cele cu salariu mai mare!!! Of, of, of!

Mihaela 29++
miflore spune:
Jadi, asta e, nu e hotarata inca nici ziua; eu spuneam ca joi dar joi (si miercuri) nu poate Mary; in week-end s-ar putea sa plecam mai multe (cred ca si eu plec din Bucuresti la munte - cred, nu sunt sigura!); vreti sa lasam pe luni, sa-ncepem bine saptamana? Cum ziceti si voi! Si unde?
Mihaela 29++
Flavia_Hurducas spune:
Cine poate sa imi dea mai multe informatii despre epidurala. M-am hotarat sa nasc natural, dar cu epidurala. As vrea sa stiu insa daca doare tare in momentul in care se face anestezia si cum decurge nasterea. Este clar ca nesimtind durerule nu vom mai sti cand trebuie sa impingem si cand nu. Si daca stie cineva unde se gaseste trusa si cat costa.
Flavia 29+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/flaviahurducas/my_photos
cge spune:
Neata fetele!
In primul rand, vreau sa va multumesc pentru toate incurajarile.
Iti prinde asa de bine, sa nu treci singur prin toate necazurile astea.
Apoi ca sa nu uit: Oana mie imi place f. greu cand povestesti ce achizitii ai mai facut pentru bebe.
Cautam si noi lucrurile respective pe aici.
Oricum daca ne revoltam, ne revoltam ca trebe sa nastem in tara asta.
Pe tine nu ne suparam.
Si altceva: nu esti singura, daca a plecat sotul tau. Noi toate suntem alaturi de tine![]()
Ioana, lasa ca le vii tu de hac analizelor astora.
Oricum stai linistita pana ajungi la doctor, nu are rost sa o stresezi pe Miruna. Sa vezi ce fetite sanatoase si frumoase o sa avem !!
Asha ma incurajez si pe mine![]()
Daca am fost la Slatina, am fost si la Victor.
Asha s-a bucurat ca a mai vazut-o pe bebelusha. Mi-a albit burta de pupaturi, m-a spalat pe burta.
Cand sa plecam, zicea intruna "Pa, bebe"
A si dorinta lui acuma este sa am si fetita si baietel in burta, ca sa aiba si fratior si surioara.
Eu prefer intalneala sapt. asta, pe 25 am programare la doctorita.
Joi ar fi ok ptr mine.
Cristina, 30+
cge spune:
Mihaela-MiFlore, ce mai face sotul tau ?
Am fost cam in aceeasi situatie, tu cu sotul tau si eu cu mami.
Cristina, 30+
moki spune:
Buna ,burtoaselor!
Hop si eu pe lista voastra,asa ca Mihaela,mai ai un rand de completat pentru intalnire!
Merci!
Flavia,trusa de peridurala se gaseste prin farmaciile maternitatilor,multi o au in dotare chiar in camera "de tortura" si o platesti tu acolo..se pare ca nu e indicat sa se afac peridurala mai devreme de dilatatie 2 ,si nici mai tarziu de dilatatie 8.Rolul ei e sa amelioreze durerea,dar se face de-asa natura incat sa poti totusi colabora!Partea buna e ca poti naste mult mai usor,partea rea e ca mareste durata travaliului si poate scadea tensiunea..depinde de la caz la caz..
Eu am fost la dr. si se pare ca am colul foarte scurt,sarcina e destul de jos si trebuie sa cam stau in pat..si eu sunt foarte activa,nu stiu cum o sa fac..
mai are cineva problema asta?
Pup,
Moki,30
Tonnia spune:
Ioana cred ca-ti trebuie o glicemie provocata dar parca stiam ca in caz de diabet iese glucoza \si in urina or tie ti-a iesit bine, nu?
Ioana si Flavia, felicitari pt mentinerea greutatii! Nici eu nu am mai luat nimic de vreo 2 sapt desi am mancat la greu.
Hilde, aceeasi teama am si eu cu nasterea prematura mai ales ca o prietena a nascut de curand la...26 sapt. Slava Domnului, bb e foarte bine si frumusel foc.
anya spune:
Flavia, eu am facut peridurala si inca cateva prietene. Adica aproape toate care au nascut normal. Sincera sa fiu nici nu asi concepe sa nasc fara...decat daca ar fi indicatie clara de cezariana. La primul BB era la limita cezariana/normala, dar daca medicul a zis ca ne descurcam... am avut incredere si bine am facut. Sper sa fie OK si acum. Sunt unii medici care refuza sa asiste nasteri cu peridurala din lipsa experientei (a lor sau a anestezistilor). Dar acum, in Bucuresti cel putin, in toate maternitatile cat de cat...mai cunoscute se face cu peridurala la cererea pacientei.
Hildegard, ficare face ce vrea, dar eu asi cauta alt medic care sa tina seama si de parerea mea. Asta daca in Arad exista anestezisti care sa faca peridurala. Daca nu...cred ca asi face cezariana.
Cat despre durere la peridurala - nu e cazul. Se face o anestezie locala a pielii de pe spate (cateva mici intepaturi) dupa care se introduce acul in coloana. Nu vezi si nici nu simti nimic. Ideea e ca trebuie sa stai relaxata. Dupa, acul se coate si ramane un firisor subtire - ca guta de pescuit - care e lipit cu leucoplast si adus in fata, unde printr-un mic dispozitiv (ca de perfuzie) se introduce analgezicul. Trebuie sa colaborezi cu anestezistul pt. ca va verifica daca a pus peridurala bine si te va intreba daca simti furnicaturi si pe care picior (exista riscul sa prinda doar pe o parte si pe cealalta sa simti). Dupa ce contractiile se instaleaza cu o anumita ritmicitate se introduce analgezicul si ...vei fi fericita. Nu mai doare nimic. Ce e bine la acest tip de anestezie: faptul ca poti sa simti cald/rece, tactil, poti sa controlezi muschii si sa impingi, poti sa mergi... doar ca nu doare. Eu in timpul contractiilor si al nasterii faceam glumite cu medicul si moasa.., dadusm muzica mai tare si mai aveam un pic si ne apucam de dans.
Daca mai vreti amanunte... ziceti.
anya
Hildegard spune:
Flavia
si eu am vrut sa nasc asa...cand m-am dus acum in 13 la consult i-am spusla Dr. ca vreau cu epidurala. Dr. m-a surpins ...a zis ca nu e bine cu epidurala....bine a explicat cu termeni medicalei..... ca nu sti cand sa impingi si cand nu.....copilul poate avea ulterior probeleme ...retard....de astea.
Cel mai bine e natural cu epiziotomie. Asa a zis la mine. Acuma depinde de fiecare femeie in parte. Bineinteles daca nu ma dilat imi face cezariana.
Dar anesteziile astea au secundara asupra copiilor ulterior, dupa nastere.
Deci, ma astepata un impins si o durere de numa
.....lasa ca doara asta e rostul vietii, sa suferim, nu? Merita oricum!
Daca esti sanatoasa, ai un trup sanatos si nu ai avut probeleme pana acum, in general poti naste natural.
Atentie!Asta numai medicul o poate stabili
Vero
27
http://community.webshots.com/user/hildegard122
mysweetest spune:
'neatza
,
Fiindca multe dintre noi mai au putin pana la nastere (4-7 sapt) propun sa facem ceva asemanator cu ce au facut
de iulie-august...adica cineva sa isi dea nr. de mobil si noi sa o sms-am
in cazul in care am nascut. In acel sms sa ii scriem numele(nickul) data nasterii, greutatea copilului, apgar...iar ea sa le scrie in listuta de mamici pana revenim noi de la spital.
De preferinta ar fi util sa fie pentru inceput o
care nu va naste in perioada 15 august-15 septembrie ci dupa ca sa poata fi prezenta pe forum.
Ce parere aveti?
Marlena &
Alexandra Maria ..saptamana a 34 a
poze.