Pacientele Dr. Mihalache CFR2 (cap.4)
Raspunsuri - Pagina 4
musete spune:
Am si eu o intrebare, va rog, Pleease!
Menogonul cate zile se face, si incepanad cua cata zi a CM-ului? Si , ce sete de fapt? Este cumva echivalentul Pregnylului?
Pupci, Musete
pmihaela spune:
Salutare fetele!
Mura, Aysha suntem in asteptare, luna asta, eu de azi intr-o saptamana o sa incep sa am emotii. Deocamdata sunt calma. Nu mai am nici dureri nici nimic, ma cam chinuie utrogestanul ala, mai curge... si la voi, nu?
Mura ma bucur ca totul a decurs bine si ca esti bine, iti simteam lipsa pe-aici![]()
Stepha, Natasha, sunteti niste dragute, va asteptam si pe voi cu ceva vesti, stiti voi...
toate fetele
MURA spune:
Musete, in nici un caz Menogonul nu este echivalentul Pregnylului. Menogonul stimuleaza ovarele iar Pregnylul face ca foliculii crescuti mari datorita Menogonului sa se sparga.
Menogonul se face atatea zile cate sunt necesare pentru a creste foliculii mari.
Injectiile se fac incepand cu ziua 2 a CM si se face monitorizare, in functie de raspunsul ovarelor se fac mai multe sau se opresc injectiile.
Aysha eu nu imi iau temperatura , asa ca habar nu am cum stau.
In legatura cu a doua inseminare pe acelasi CM, la mine asa reactioneaza ovarele, produc foliculi mai mari care se sparg dupa care cei ramasi cresc si ei si se fac mari si atunci ii spargem si pe aceia si facem o noua inseminare. Asta se intampla la mine, nu stiu cum e la altele.
Chestia asta se vede tot prin monitorizare ecografica care la mine continua si dupa prima inseminare.
Pupici
MURA spune:
Mihaela, Utrogestanul este oribil. Eu m-am saturat de el.....

Asa este, curge, cel putin cele pe care le pun dimineata.... nu au cum sa stea acolo pentru ca nu pot sta in pat. Seara mai e cum mai e....
Problema mea e ca dupa cateva zile incep sa am usturimi de la el si am uitat sa o intreb pe Florina daca nu as putea sa le beau
.
Unele tipe au probleme cu stomacul si prefera sa le puna intravaginal eu insa sunt invers.
Pupici
musete spune:
Merci, MURA,
am citit pareri diverse, despre puregon sau menogon. Cum ca ar fi extrem de dureroase. Chiar asa?
Si inca ceva, care este pretul unei fiole?
Pupici Musete
AYSHA 2 spune:
Merci, Mura, uite ca mie nu vrea sa imi faca eco nici in ziua inseminarii, cica strica mediul vaginal, desi eu tare as fi curioasa
Musete, puregonul costa in jur de 2 milioane fiola ! dar nu este dureros deloc, eu am facut 5 am auzit ca menogonul este mai ieftin, dar nu stiu care este diferenta ca si efect
Natasha71 spune:
Buna fetelor!
Nu sunt intr-o forma de zile mari, dar am vrut sa intru sa va salut... la mine testul este negativ si maine astept sa vina ciclul. Nu m-am hotarat inca ce sa fac luna asta, cred ca o sa plec in concediu prin august si sa incerc luna viitoare o inseminare.
MURA, mersi mult pt informatii, am vazut ca menogonul este combinatie de FSH cu LH, e adevarat ca este mai ieftin, dar eu nu stiu daca am nevoie si de LH, atata timp cat ovulez natural... scopul meu era sa obtin mai multi foliculi, deci cred ca mai bun este puregonul pt mine, el fiind numai FSH... oricum, nu iau de capul meu, merg cu analizele hormonale la d-na dr. (cum mi-a zis) ca sa-mi prescrie ce e mai bun pt mine. Ma bucur ca se pot face intramuscular ca sa le pot face singurica (si menogonul si puregonul).Inainte de inseminare o sa repetam spermograma, sa vedem ce rezultate avem in urma curei de vitamine si a tratamentului homeopat. Despre utrogestan, mie nu-mi face probleme nici oral (imi da o stare de ameteala placuta) nici vaginal (nu ma irit de la el). MURA, ai putea incerca sa iei oral, numai daca nu ai probleme cu ficatul.
Mihaela, mersi mult pt intrebare si pt ca astepti vesti de la noi
AYSHA, m-am gandit si eu la chestia asta cu eco vaginal la ovulatie, mi-am facut o mie de probleme (dar n-am intrebat ca sa nu fiu penibila) ca nu cumva compozitia gelului care se foloseste sa nu afecteze baieteii...
De fapt, chiar dupa eco am facut spalatura vaginala si apoi am prestat. Fara succes insa.
IOANA, doctorita noastra are gravidute cu tripleti? Super! Am vazut si eu de curand un album cu bebei in care era o mamica cu tripleti, o poza era imediat dupa nastere si alta mai tarziu cand erau marisori... superbi: 2 fetite identice si un baietel. De fapt am mai vazut pe perete la d-na dr. poze cu gemeni... erau f.dragalasi!
Claudia, distreaza-te fetita vara asta, esti asa tinerica si e pacat sa lasi timpul sa treaca... poate pana la toamna nici nu va mai fi nevoie de fiv (s-au mai vazut cazuri).
Va pup pe toate si sa ne auzim cu bine!
MURA spune:
Natasha, cel mai bine o sa stie de ce tratament ai nevoie doctora. Ce sa iti spun , sti, la mine Gonal F a fost super, el contine doar FSH pur. Menogonul are FSH si LH dupa cum ai spus si tu.
La momentul potrivit o sa hotarasti cu Florina ce folosesti. Sincer ai putea chiar sa ii sugerezi cam ce ai dori si ea sa iti spuna daca e bine sau nu sa il folosesti.
Nu stiu cum e cu mediul din vagin si daca se strica sau nu, eu am facut inainte de inseminare eco si dupa inseminare dar nu imediat ci in ziua urmatoare. Mi-a spus si Florina ca gigeii traiesc cam 6 zile dar nu mai sunt in stare de nimic dupa atata timp, doar lancezesc si ei pe acolo ca le place sa stea la caldurica.
Musete, menogonul nu e dureros, eu am facut... nici nu mai stiu cate si nu sunt dureroase, acum mai depinde si de pragul de durere al fiecareia. In schimb calmantul pe care l-am facut la spital in ziua inseminarii a fost infiorator. Ustura pe dinauntru de imi dadusera lacrimile. Nu mai stiam ce sa fac, se intinsese deja si ustura......
. Aia da durere. Nici Gonal F nu a fost dureros cu toate ca l-am facut in burta. Mai nasol a fost cu Cetrotide-ul pentru ca era multa solutie si cam durea dupa ce il faceam. Se forma o pata mare rosie in jurul injectiei si ustura si ma cam durea.
Menogonul e cam 400.000 fiola, Puregonul nu stiu. Gonalul este cam 2 milioane fiola.
Multi pupici la fete
musete spune:
Am inteles ca Mihalache nu face inseminare, decat cu stimulare, iar stimularea este acest Menogon. Nu inteleg de ce totusi il prescrie si celor care au ovulatie naturala. Nu se forteaza ovarelele noastre prea tare? Adica, nu s-ar putea da in alte complicatii, gen ruptura de ovare,....??? Nu stiu stau si eu si ma intreb si fac comparatie cu celelalte inseminari pe care le-am facut. Ma scuzati daka sunt pisaloaga.
Pupici, Musete
AYSHA 2 spune:
Musete, de obicei se face inseminare cu stimulare pentru ca asa sunt sanse mai multe, mai multe ovocite, mai mule sanse, nu ? Eu am ovulatie naturala, dar mai lenta si produc un singur folicul dominant. am facut o inseminare pe ov. mea, dar nereusita. Este adevarat ca stimularea este o agresiune asupra ovarelor, de aceea nu se recomanda in fiecare luna, ci de max. 3 ori pe an. Eu asa stiu, dar depinde si de metoda si de organism