Mamici de ianuarie-februarie 2006 (17)
Raspunsuri - Pagina 11
try spune:
hai ca vroiam sa va spun de caruturi prin prisma experientei mele si am uitat.
Aici majoritatea caruturilor sunt in set: carut + scaunel de masina (adaptat sugarilor, bine-nteles). Daca intentionati sa cumparati scaunel de masina pentru bebe (aici e obligatoriu si nu poti scoate bebelusul din maternitate fara sa ai un asemenea accesoriu - si pe buna dreptate, siguranta bebelusului e foarte importanta) nu vad rostul landoului. Scaunelul de masina poate fi purtat si pe afara si protejeaza copilul la fel de bine impotriva vantului - ca asta e marea problema. De frig nu protejeaza nici landoul ca doar nu are incalzire interna.
Doua la mana - daca aveti car seat, nu e nevoie sa luati carut cu maner reglabil fatza-spate. Cat copilul este mic si trebuie atent observat, car-seat-ul este astfel conceput incat sa se fixeze pe carut cu fatza catre mama. Apoi dupa 4-5 luni, copilul e destul de mare si nu mai vrea s-o vada toata ziua pe mami si va vrea sa fie cu fatza in exterior, moment din care veti incepe sa nu mai folositi car-seat-ul si sa puneti copilul direct in carut.
Iar daca aveti carut cu speteaza reglabila si la pozitie orizontala, la ce mai trebuie landou.
Ganditi un pic inainte sa faceti cumparaturi caci e vorba de banii vostri. Lucrurile de bebelusi acum le cumperi, acum nu le mai folosesti.
Un carut normal si un car-seat sunt perfecte pentru ce aveti nevoie.
Plus, ganditi-va ca veti naste in pragul iernii. Nu vad cate mamici or sa-si scoata copiii zilnic afara in conditii de sub zero grade.
Pentru anumite mamici s-ar putea ca si car-seatul sa fie o cheltuiala oarecum inutila. Eu am avut la alex si nu pot spune ca nu l-am folosit mult (oricum aici e obligatoriu cand transporti copilul cu masina), insa daca aveti un bebelus inalt, nu-l puteti folosi mult timp. Alex la 5 luni jumate avea inaltimea unei fetite de 1 an, adica 75cm, deci depasise de mult inaltimea maxima pentru care era admis in acel car-seat (68cm).
Cea mai buna solutie impotriva frigului si a vantului la carut nu este cumpararea landoului. E mult mai ieftin si mai practic sa cumparati acoperitoare de plastic (creeaza un efect de sera iarna si intotdeauna va fi mai cald la bebe decat afara). Aveti grija doar sa aiba gaurele prevazute pe laterale ca sa se asigure o ventilatie a aerului cat de cat.
Nu bagati banii in lucruri care va fac pe voi ca mamici sa fiti mai mandre (am o prietena care la fiecare poveste despre copilul ei cand era mic imi spune de faimosul carut de 12 mil. care i l-a luat ea - Si? copilul e mai fericit? Mai destept sau mai nu stiu cum?). Bagati banii in adevarate lucruri folositoare copilului. O jucarie care sa-i stimuleze intelgineta, un abonament la ore de inot (aici dupa 4 luni poti sa mergi cu bebelusul la inot) etc.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
try spune:
quote:
Originally posted by AYUMI
Buna,fetele.Azi am intrat in saptamana 13;sper sa nu fie cu ghinion.
Am vazut pozele voastre...ce burtici frumoase aveti!Vreau si eu!!!
Eu nu am greturi decat daca mananc fructe;de fapt mi s-a intamplat doar de 2 ori,o data mancasem banane si o data cirese.Doctorul mi-a spus sa nu mai mananc fructe decat pepene.
Din fericire,inca nu m-am ingrasat nici un kilogram.
Maraki,cum te mai simti?Esti mai bine?
http://community.webshots.com/user/ayumi118
Asta e o mare aberatie, imi ierti franchetea. Nu vreau sa te discreditez nici pe tine si nici pe medicul tau, insa atat timp cat nu ai nici o problema cu sarcina, mi se pare deplasat sa-ti fie recomandat ne-consumul de fructe...
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
Denisam spune:
TRy
-ai pefecta dreptate cu carseat si asa ma gandesc si eu sa fc si cu carutzul, nu langou si alte chestii inutile, plus ca poti pune husa aceea f. ieftina si transparenat si bebe va fi ok si happy.
Denisa
12+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!
pisoi3 spune:
Buna burticute
Am mai intrat si eu putin inainte sa ma duc la somnic.
GIOVA, tu ai dreptate cu candidoza, asa e, se trateaza, mi-a mai trecut supararea. Sper ca si analizele tale de secretie sa fie bune, tin pumnii!
IULI, La multi ani si numai de bine sa ai parte! Sa ai un bebic cum iti doresti tu!
TRY, merci frumos de raspuns, ai dreptate cu Teo, in fine, mai vedem, merci inca o data pentru ce mi-ai scris!
DENISA, vorba lui Try, eu nu am vazut intrebarea ta, acum am citit-o, nici nu am stiut ca ai mai pus-o odata. Sunt de acord cu Try, inevitabil se ajunge si la banalitati, nu cred ca trebuie sa ne suparam una pe alta, parerea mea e ca ne impartasim gandurile, iar daca respecti regulile nu stiu unde ajungi, asta inseamna sa te cenzurezi permanent si nu cred ca vrea nimeni asta, nu aici, pe acest forum, eu nu vad o incalcare flagranta a regulilor forumului. Nu te supara pe mine, please, dar consider ca si banalitatile fac parte din experienta noastra de gravidute. Mie mi se pare util tot ceea ce citesc, e parerea mea personala. Nu te supara ca nu ti-a raspuns nimeni prima data, se mai intampla, e vorba de oboseala, de lipsa de timp etc. Repet, vorbesc in numele meu dar ar fi trist sa ajungem sa ne certam pentru chestii de genul ca nu respectam regulile, ca am zis aia sau ailalta, mai ales ca nimeni nu a vorbit tampenii sau nu a folosit un limbaj necorespunzator. Si mi se pare normal sa ne impartasim experientele, sa vorbim despre doctorii nostri etc.
Asta e parerea mea, nu stiu ce cred celelalte fete.
Va pupic acum pe toate si ma duc la somnic.
Anda si matzul subacvactic 15+
toujours optimiste
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20724;122/st/20060107/dt/8/k/0200/preg.png
utocatalina spune:
Neata fetelor..Ayumi eu fac azi 13+...adica am incheiat sapt. a13-a si am intrat in a14-a! Ura...de azi incepe trim. II de sarcina! Ma simt minunat...atit de minunat ca trebe sa fac curat!
In fine..bine ca am calcat ieri..am mai scapat de o grija..Am si eu o intrebare..mai fetelor care mai va bateti cu cosuri din alea dureroase care se incapatineaza sa stea cu zilele pe fata, ca eu deja sunt varza...azi am 2 petreceri intr-una si 5 cosuri "superbe"! Fetelor pina la cite sapt. luati acid folic? Eu utrogestanul il iau pina la 14 sapt. adica pina simbata viitoare. Voi pina cind?
Sa nu depunem armele si vom reusi!
Cafeluta draguta
13+
Simburica
alina80 spune:
IULI IULI, LA MULTI ANI!!! Cu intarziere, e adevarat, dar eu tot vreau sa-ti doresc sanatate tie si lui bebe!!!
CATA, LA MULTE SAPTAMANI si tie!!! Cu cosurile stau la fel de prost ca si tine, se poate vedea si in ultimele poze pe care le-am pus ce colectie impresionanta am! De, de prestat nu, de mancat ciocolata non-stop da...ce vrem si noi, un ten de invidiat? Cu acidul folic nu stiu ce sa zic, nici mie nu mi-a zis cat sa iau...Utrogestan nu am luat. Distractie placuta la Cernica! Sa papi tot ce prinzi bun!
Tot ma mai doare in dreapta jos, dar cred totusi (sper) ca e un muschi, oi fi facut vreo miscare mai brusca, ce sa zic...
Curatenie si eu fac tot azi
, am un chef nebun...
AYUMI, si tie LA MULTE SAPTAMANI!!!
VA pupic pe toate!
14+
Ana_m spune:
Buna dimineata fetelor,
Eu tot mai rar pe aici, dar de citit sa stiti ca va citesc in fiecare zi. Ieri am avut o zi groaznica. Am stat 8 ore in picioare la coada la Politie ca sa pot pune amprenta pt acte. M-am dus la 6 dimineata si erau deja vreo 400 de persoane. Am crezut ca fac cu nervii. Si era sa nici nu intru pt ca domnii lucrau numai pana la 2 , si s-au gandit sa mai ia asa sporadic cate 2 persoana. Eu am intrat pe la 2 si 10 min. Cand am iesit de acolo am plans de nervii care i-am suportat. N-am mancat mai nimic ieri ca eram satula de toate.
Azi mai bine , sper. M-am pus sa fac sarmale . E prima oara cand fac. Adica sa imi murez eu varza si toate cele. Sper sa imi iasa. Eu cu sotul nu prea suntem mari amatori de sarmale, mi-a venit mie asa o pofta, ca altfel nu le faceam.
Mirela , lasa ca la inceput peste tot e asa mai greu. Cand te obisnuiesti iti va fii mai usor.
Ce faceti in wekend ?
Va pup
pisoi3 spune:
Neata fetele
Si eu tot plina de cosuri, bubite si alte alea sunt. Iar inainte de sarcina aveam un ten de invidiat. De, ce sa-i faci, ma consolez si eu cu ideea ca o fi fetita si d-aia am tenul asa.
Eu acid folic nu mai iau de cand iau Elevit care contine si acid folic. Utrogestan nu am luat. CATA, intreaba-ti si tu dr. cat timp sa mai iei.
ANA, imi pare rau ca te-ai enervat, incearca sa uiti episodul asta neplacut, bine ca ai rezolvat-o si s-a terminat, restul nu mai conteaza.
Va pupacesc pe toate ca trebuie sa ma duc la masa, ma striga sotul. Sa va distrati!
Anda si matzul subacvatic 15+
toujours optimiste
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20724;122/st/20060107/dt/8/k/0200/preg.png
mirela10 spune:
neatza,burtici somnoroase!!eu am fost ca o
si am terminat deja curatenia
!dar mai am de mers la cumparaturi,de facut mancare
...
ANA stiu cum e sa stai pe la cozile astora pt acte asa ca ,daca te consoleaza cu ceva nu esti singura.si spor la facut sarmalute,sa mananci una si pt mine.
AYUMI si eu am cam exclus fructele din alimentatie pt ca mie imi dau aciditate.mai mananc din cand in cand dimineata cate o banana sau compot de ananas.
CATALINA eu zic sa lasi cosurile sa-si faca veacul si sa nu cumva sa le storci.mai poti incerca sa le tamponezi cu alcool,mie asa mi se usuca mai repede.papa bine la petrecere si sa ne spui apoi ce poate ne dai idei.eu am intrebat dr pana cand iau ac folic si mi-a zis ca deocamdata pana la urmatoarea vizita pe 24 august sa mai iau.
PISOI pt candidoza incearca si iaurt cu culturi vii atat oral cat si cataplasme vaginale ,e super eficient.
pupici fetelor din canada!!
MARAKI ce mai zici cum te mai descurci cu gretzurile?
pupacesc toate burticile si fug la cumparaturi

mirelutza
13+
http://photos.yahoo.com/iuli_n90210
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;32/st/20060120/dt/6/k/43db/preg.