Mamici de septembrie-octombrie 2005 (49)
Raspunsuri - Pagina 8
cge spune:
Multumesc Ioana, fac 3 lucruri in acelasi timp, si sarisem peste mesajul Marlenei.
Tinem pumnii sa se modifice legea asta in favoarea noastra.
Cristina 29+
ancadm spune:
'neatza si de la noi, de peste lac!
Flavia zici tu ca m-ai luat la kg, dar nu prea se cunoaste! Ma plingeam eu ca nu baga de seama vecinii ca am burta, dar cred ca la tine e si mai rau :0) La mine si-a facut curaj acum 2 zile o vecina sa ma intrebe cit mai am si era surprinsa ca trebuie sa nasc i septembrie. Noi sa fim sanatoase si drept sa va spun nu ma ling ca ma dati jos de pe podium.
Va mai amintiti ca eram suparata ca mama mea nu a primit viza sa vina incoace in septembrie? De atunci ma tot perpelesc si ma intreb ce fac cu Andreea cind ma apuca nasterea...In weekend m-am mai linistit pentru ca o prietena de-a noastra s-a oferit voluntara sa o tina la ea pe Andreea vreo 2 zile cit o sa fim noi in spital. Singura problema e ca ei locuiesc cam la o ora de noi. Sper ca baby 2 sa fie cumintel si sa stea in burtica pina ii vine sorocul ca altfel il tin in spital mai mult decit pe mine si sa vezi atunci distractie. Acum am doua bagaje de pregatit: al meu si al Andreei!
Anca 29+
oana0204 spune:
Buna fetelor, iaca si noi pe aici. Am reusit sa gasesc (cel putin in cazul meu) remediul sa nu mai am insomnii, sau cel putin sa le ocolesc cu grija. In momentul in care incep sa ma foiesc in pat, ma duc la frigider, ung 1/2 de felie de paine cu branza de vaci, mananc, beau cateva inghitituri de apa si ma duc laloc in pat. Adorm cumintica pana la urmatoare vizita la wc care se are loc destul de des, chiar si de 5-6 ori/noapte.
Vad ca de ceva timp in coace nu mai am carcei, s-or fi plictisit si ei sa-i tot pacalesc.
Ioana, fetelor, imi pare rau, nu vreau sa va imbolnavesc sau mai stiu eu ce aratandu-va ce gasesc pentru bebelusului meu. Pur si simplu sunt lafel de mirata ca si voi de ceea ce este pe aici si la ce preturi, sunt venita numai din toamna trecuta si inca sunt in stadiul de descoperiri. Daca cumva va deranjeaza si va las impresia ca "ma dau mare" spuneti-mi si ma voi opri, oricum nu-mi sta in caracter.
Anca, cu ce detergent ai spalat lucrusoarele pentru baby1? Ma gandesc sa folosesc si eu un detergent pentru bebelusi, am vazut unul lichid dar am uitat cum se cheama. Am inteles ca cele lichide se limpezesc mai bine si nu as vrea sa fie ff parfumat. Acum folosesc GAIN, spala bine si miroase f frumos dar totusi puternic. Cand o mai creste un pic (poate chiar dupa ce se termina detergentul de bebelusi, o sa-l trec pe detergentul nostru).
Ioana, nu vreau sa te sperii, o buna prietena de-a mea a stiut pana in luna a 8-a ca are baietel, se vedea si putzulica la ecograf, iar apoi..stupoare.. fetita. Iar lafel, una din mamicile de mai, Sirod, pana a nascut stia ca are baietel, asa iesise la toate eco si a nascut..fetita. Nu zic sa nu avem incredere in ecografe, dar exista si erori. Probabil de aia aici mie la toate ecografiile mi se spune: se pare ca este baietel, probabil in caz de inexactitate sa nu ii dau in judecata: Bey, m-ai facut sa decorez camera pt baietel, am luat lucruri de baietel si acum ce fac?
Ma duc sa ma intind un pic in pat, bebe face tumbe, sare cu burta mea cutot, tocmai am bagat niste suc de portocale si stiu ca sucul de fructe si laptele ii agita.
Va pup, si sa aveti grija de voi si de burtici.
Oana D - saptamana 32
Foto
ancadm spune:
Oana detergentul pentru babelushi se cheama Draft. Il vezi la seectiune de detergenti, intr-un bidon cu eticheta roz. Parca nu avea miros puternic...Mie imi plac detergentii care lasa miros placut in haine, asa cum sunt cei de acasa, aici tot timpul mi se pare ca nu imi miros hainele a nimic dupa ce le spal. Cind am mers ultima oara acasa mi-a placut asa de mult cum spala si mirosea Arielul ca mi-as fi adus citeva cutii incoace. Am gasit si aici odata niste pungi de Ariel facute de mexicani, pentru mexicani, dar nu era ca cel de acasa...
Anca 29+
ancadm spune:
Se pare ca de doua zile s-a intors si baby al meu cu capul in jos pentru ca ii simt miscarile in cosul pieptului, foarte sus. Sotul meu era ingrijorat cind i-am spus si ma intreba daca nu e prea devreme. De frica sa nu vina baby mai repede aseara imi sugera ca ar trebui sa ma asez pe scaun si cind macin cafeaua
.
Anca 29+
oana0204 spune:
Anca, ultima data cand am fost la ABT Electronics, aveau Persil made in Germany. Am cautat la ei pe site si uite ca inca au : http://www.abtelectronics.com/scripts/site/site_search.php3?search_token=persil&setflag=1121269430 un pic cam scump, ce-i drept dar face toti banii. Cand l-am vazut in iarna era vreo 46 $ cel de 40 loads, nu m-am putut apropia de el dar acum imi face strasnic cu ochiul.
Oana D - saptamana 32
Foto
gabiarama spune:
Salutari tuturor !
Eu tocmai am venit de la ecograf. Am asteptat vreo 2 ore jumate pina am intrat ,desi aveam programare . Doctorita se tot plimba cind la cabinetul de consultatii , cind la ecograf .Cind am vazut insa cite poze cu bebe mi-a pus pe discheta , parca am mai uitat de necaz .
In concluzie , baietelul meu are acum 28 sapt si 2 zile , 1260 gr ,DBP - 70,3 , CA - 243 , PC - 264 , LF - 54 . Pozitia lui e oarecum oblica ,iar capul il are in partea dreapta desi eu am crezut tot timpul ca e in stinga . Placenta e in continuare anterioara , dar la grad de maturatie vad acum ca e 0 .
In ceea ce priveste bagajul de spital nu am cumparat nimic , inca . Insa imi aduc aminte de la Mihnea ca pt . bebe nu am avut nevoie de prea multe lucruri :
-pampersi ,
- sevetele umede ,
-citeva scutece , dar pe care le-am transormat in batistute pt ca regurgita cam des
-Saprosan
- pompita pt sini
-garmastan ,pt ca imi facuse niste rani...
-haine doar pt scos din spital
-desi aveam sapun si sampon , asistentele foloseau pt toti copilasii un sapun lichid
- Bepanthen
Ce as mai lua :
- aparatul foto obligatoriu
- o canita si lingurita special pt bebe (in cazul in care voi face iar rani la sini) ...Nu m-au lasat sa-i dau lapte cu biberonul
- prosopele mici pt el
- ceva pt colici ( ca primul tare mai plingea )
Daca imi mai aduc aminte am sa completez .
Gabi , 28 sapt si 2 zile
http://community.webshots.com/user/gabiarama
codruta_grg spune:
Buna!! 
Cristina, noi avem termopane si pe ele sunt prinse. Intradevar este o problema cu ele in sensul ca cel care rabateaza (se deschide) poate lovi chestia aia de sus pe care se ridica ruleta in perete (spaletzi). De aceea noi am lasat in partea stanga mai mare loc pentru ca sa se poata deschide geamul macar 90 de grade. Si este OK. Nici nu merita sa pui asa jaluzele pe geamurile vechi.
Am gasit azi perdeluta (luni e gata croita si tivita). E crem, cu ursuleti... ne-a costat cam 1 milion. Cand adun acuma tot iesie asa: termopanul+glaful int si ext+jaluzelele+perdeluta+galeria a iesit cam la 10 milioane geamul. Dar merita bebelusha noastra!!!!! "Poate nu intra la medicina!!!" ![]()
Orice vom avea (fetite sau baieti) important e sa fie sanatosi!!!!!!!!!!!!
Codruta &
33 saptamani
poze
mysweetest spune:
da o sa ma uit si o sa butonez tv luni sa vad ce mai hotarasc guvernantii nostri in legatura cu alocatiile pentru cresterea copilului.
Adineaori mi-au dat lacrimile
cand am vazut ce ravagii au facut ploile in zona Vrancea-Galati si nu numai acolo precum si faptul ca maine dimineata la ora 5 se asteapta cea mai mare viitura pe Siret din ultimii 500 ani ce poate rade de pe harta mai multe localitati din judet.
Sper ca nu aveti rude in zona Cosmesti si nici in calea Siretului...oricum sa dea Dumnezeu sa fie bine pentru toti oamenii aceia 

.
Ioana medicul de medicina muncii va trimite si la analize anuale si va spune daca sunteti apti de munca...sau ar trebui..poate exista un medic macar cu numele...sau poate se face rost repede
.
Marlena &
Alexandra Maria ..saptamana a 33 a
poze.