Mamici de septembrie-octombrie 2005 (48)
Raspunsuri - Pagina 8
Ioana75 spune:
valen, mersic de pontul cu etajul 2
.
Cristina, eu sper ca astia care isi deschid magazine la noi sa aiba bunul simt si sa nu puna preturi mai mari ca afara; ca la salarii nu ne comparam deloc cu cei din vest
.
nicole, luni ma duc la Florina, ca m-a chemat din 2 in 2 saptamini; probabil in curind ma cheama saptaminal
. Eu mi-am luat ieri de la oftalmolog hirtie parafata cum ca imi trebuie cezariana (s-o am in caz de nevoie). Si eu mai vreau inca 1-2 copii, si repejor, ca timpul trece si nu intineresc
. Asta e cea mai mare motivatie pentru mine sa nasc natural.
Fetelor, ieri am mai aflat de un caz recent - o mamica care pina la 7 luni stia ca are fetita, si la 8 luni, surpriza, i s-a zis ca e baietel
. Eu deja am niste chestii roz, dar o sa incerc sa cumpar cit mai putine; o sa iau albe, galbene ... macar inca citeva saptamini, sa vedem daca Miruna se transforma in Andrei. Inutil sa va spun ca sotul inca spera ca o sa-i creasca cocosel in saptaminile care au mai ramas
.
Ioana
Flavia_Hurducas spune:
Nicole si eu mari nelamuriri la capitolul patut. Inca nu m-am hotara, dar cred ca pana la urma voi opta pentru cel clasic din lemn. Mai am insa timp destul pentru ca pentru primele tre luni am cos (leagan) pentru bebelusi. Este atat de frumos. Sunt cateva modele si pe buburuza.ro.
POate patutul i-l luam de CRaciun.
Flavia 28+
Hildegard spune:
Carmi
Nu fi ingrijorata. Poate a miscat dar tu nu ai simtit. Bebele nu trebuie sa miste tot timpul, de fapt el face ce vrea.....Dar acum in perioada asta el trebuie sa creasca mult....
El doarme si creste cand nu misca. Nu ai de ce sa iti faci griji. El creste mare, mare.....
Asa ca pssst...ca doarme.
Sa spui cand ai simtit ceva.....
Vero26
http://community.webshots.com/user/hildegard122
Flavia_Hurducas spune:
Carmi daca nu il simtitm pe bebe timp de 24 de ore trebuie mers repede la spital la control. Nici astazi nu a dat inca nici un semn? Bea jumatate de litru de suc sau apa minerala acuidulata si intinde-te in pat. Bebe ar trebui sa miste intr-un timp relativ scurt. Asa am citit in Mama si copilul.
Poate este insa numai putin mai puturos din cauza vremii. Si baiatul meu leneveste cand afara ploua si este innorat.
Flavia 28+
Flavia_Hurducas spune:
Scuzati, nu stiu cum a ajuns textul acela pe forum. Se poate sterge cumva Ioana?
Flavia 28+
Ioana75 spune:
Flavia, te duci pe mesajul ala, si pe primul rind ai o "bara cu instrumente". Fiind mesajul tau, ai un butonash de editare, care arata ca o foaie de hirtie cu un creion pe ea. Click si editezi mesajul tau cum vrei.
Ioana
cge spune:
cred ca poti sa te duci pe creionasul de la mesajul respectiv ca sa modifici.
Ai facut Copy/Paste.
anya spune:
Neata,
Eu pot sa va zic din experienta mea:
1.Patut: Am avut si de lemn si pliant din panza - daca ar fi sa cumpar acum as cumpara unul pliant, din panza (sunt unele mai late) si cu nivel mai ridicat pt. bb cand e mic. La patul acesta am facut pe comanda o saltea din iarba de mare (400.000 lei-anul trecut).
2.Camasi de noapte: -nu trebuie sa fie speciale de alaptat. Se pot utiliza orice pijamale sau camasi care nu te sugruma peste burta si au nasturi care sa-ti permita sa scoti "bidonasul".
3.Scutece: cand se naste, bb are 3-3,5 kg in mod normal. Scutecele new born sunt pt o perioada ff scurta, deci nu cumparati multe. In prima luna bb ar trebui sa ia cam 1 kg in greutate, deci vom ajunge la nr.2 foarte repede. E adrevarat ca se consuma multe scutece 6-7/zi. Cam la fiecare alptat bb face kk si trebuie schimbat. Cat despre marca - vedeti la capitolul de copii ca se tot discuta - la noi a mers bine Pampers si acum Libero-UP&GO (chilotel).
4.Cosmetice: noi am fost niste sensibilosi si ne-am inteles bine cu Sanosan si Penathen (au aparut si la noi). De asemene de la farmacie am folosit Bepanthene. Atentie la servetelele umede! Dupa ce stergeti bb-ul lasati sa se zvante pielicica si apoi dati cu crema. Eu nu am avut grija si am cam facut bubite - pana s-a prins mami de la ce erau.
5.Carucior: sa fie rezistent si sa incapa in lift fara sa trebuiasca strans. De asemenea sa fie relativ usor, mai ales daca aveti cateva trepte de urcat sau coborat la intrarea in bloc. In plus sa aiba spatarul reglabil de la orizontala perfecta pana la "stat in fund" si copertina "sanatoasa" sa nu intre vantul prin ea. In plus sa luati si husa de ploaie. Atentie, sunt de preferat carucioarele cu bara de impingere continua, deoarece pot fi conduse cu o singura mana. Cele cu "coarne" te obliga sa folosesti permanent ambele maini.
Cam atat. Daca va mai vin idei... ziceti! Eu v-am scris ce-am utilizat eu la primul bb, dar cum fiecare copil e diferit si "cate bordeie..." - sper sa nu va suparati ca mi-am dat cu parerea.
pupici,
kid2003 spune:
Ioana ma faci sa rad cu Miruna transformata in Andrei. Nu stiu de cunostinta ta, ai intrebat-o unde a facut ecografiile? Ca eu am facut un research printre mamicile cu bebici si nu am descoperit nici una care sa fi nascut altceva decat ce i-a zis Pop sau Iosup...asa ca mi-au cam pierit sperantele de cocosel. Sincer nici nu mi-as mai da fata acum...
Despre patut am hotarat de lemn. Pur si simplu mi se par mai frumoase si mai romantice asa...pentru o camera de bebelus frumoasa asa cum o visez neaparat trebuie un patut de lemn cu asternuturi frumoase. Mai incolo, pe la 6 luni, o sa ii luam un patut de panza care va fi folosit in multe moduri: cand va dormi la bunici, cand mergem in concediu, cand se joaca (il tinem ca si tarc) ...e foarte practic. Mai ales cel care vine cu geanta lui, il strangi, il arunci pe umar si gata...
Mobila...suntem in cautari. Vrem sa ii facem ceva pe comanda: patutul, o comoda cu sertare pe care sa pun salteluta si un dulap. Visez si la un balansoar, sa vedem daca intra si ala. Cat despre pereti, trebuie sa ne apucam de pictat, macar un perete i-l facem colorat.
M-as mai duce si eu la 4D. Am fost deja de 2 ori si partea rationala a mintii imi zice sa ma potolesc. Cel mai bine s-a vazut la 17 saptamani, ca era micutza. Mi-a zis doctorul ca in 4D se pot face capturi bune pana in saptamana 28 maxim 30. Dupa aceea sunt bebeii prea mari si nu mai incap in cadru. Eu as fi la limita....numai ca ultima data (la 24 de saptamani) domnisoara Alexandra statea cu fundul la aparat, adica cu fata inspre coloana mea vertebrala si nu a catadicsit decat sa ne arate un profil, pentru o scurta perioada de timp. Am plecat asadar cu o poza din care vad capul....ceafa, omoplatii si cam atat. Si am dat si bani pe ea...

Nicole 32 saptamani