Mamici de iulie-august 2005 (64)
Raspunsuri - Pagina 12
mamini spune:
Ancutza si eu ma umflu groaznic, miini, picioare, fatza, dar stau cit mai linistita, cu picioarele in sus-paradoxal, trebuie sa bei apa! si eu mai maninc ananas- e f bun diuretic. tu macar mai ai putin...daca ti se pare ca esti umflata tare si nu se duce cu nimic, spune-i dr sa iti ia o tensiune si sa iti faca o dozare de proteine in urina.
Kulta, m-au purecat, data trecuta in äitiyspoliklinikka am stat 3 ore si ceva,desi nu am asteptat nicaieri-laborator, ekg, asistenta, dr, eco. nu mai terminau.si cred ca si miercuri va fi la fel. nu ma bag peste astia din spital, ii las sa hotarasca, oricum se pricep mai bine ca mine ( sau decit tantile de la neuvola!), iar pt a doua opinie, de unde as lua altii mai competenti- asta e singura maternitate din oras, in plus spitalul e universitar ca e facultate de medicina generala aici si centru de specializare.merg pe mina lor si sper sa fie bine.
M
mitub spune:
AC Doamneeee prin cate ai trecut si cu Marc! Sanatate muulta si sa fie totul bine pana la urma!
Cristina o mie de pupici si felicitari pentru licenta!!! Si eu m-am gandit daca ai reusit sa ajungi, esti de o vointa extraordinara, Mihnea si rares sunt niste fericiti cu asha o mamica! Sa le transmiti si lor toat determinarea ta!
mamini n-am discutat inca, probbail tot totala, eu m-am simtit foarte bine dupa... cred ca stabilesc si asta acum, marti, cand merg la spital. Pe de alta parte, cred ac e mai bine oricum totala, ca nu depind de vreun anume medic pt anestezie si nu-l mai deranjez si pe ala cand o fi.
delia si eu beau ceaiul de zmeur din auzite, am inteles ca e bun pentru usurarea travaliului, beau cam o cana pe zi ca nu apuc mai mult, ar e bun si pt apa din organism pentru probleme resoiuratorii si de digestie.
Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 36 + (DPN 1 august)
Katink spune:
Mitub, bafta atunci cu fierul! Eu am descoperit un suc care contine fier, este din cirese, portocale si struguri. Scrie ca e bun pentru gravide, femeile care alapteaza si sportivi. Am mai vb. cu vecina de deasupra si m-a sfatuit sa beau suc de sfecla rosie, am gasit si dintr-ala dar este oribil la gust, nu am putut sa il beau
.
Am vazut ca vorbeati de ceai de zmeur, o sa o intreb cu prima ocazie pe vecina mea despre el si va spun.
Mamini, ai grija cu ananasul ca provoaca nasterea... O prietena a sorei mele depasise 40 de sapt. si nici gand sa nasca si dr. i-a recomandat printre altele sa manance si anananas... Daca tin eu minte mai mult miezul... daca il mananci din conserva poate nu o avea nimica...
Pupici,
Katink
si dulcineea mea 36+
Fotografii
mamini spune:
Katink, sa fie cu noroc! tu cum mai stai cu fierul, ca eu ti-am zis cu metoda mea de a-l lua noaptea am reusit sa il corectez bine si repede. am citit si imi aminteasc si din facultate de pe la igiena alimentatiei( ca daca am fost de-aia de invata la toate)ca produsele din lapte si cereale leaga fierul si nu se absoarbe si in prospect scrie sa il iei la distanta de mese(ore) si cu ceva cu vit C ca sa se absoarba mai bine... si eu il iau pe la 12 noaptea( maninc ultima data pe la 7-8) si dimineata la 5-6-7, cind ma duc la baie ( micul dejun il iau pe la 10-11. si am urcat de la 103 la 120.am fost f multumita. cind il luam inainte de masa l-am luat degeaba, a scazut in 2 sapt de la 105 la 103. depinde si de organism cred, dar poti sa incerci si asa daca nu il asimilezi altfel.rau nu face.
M
corbioana spune:
Mamini eu am facut anestezie generala la cezariana si m-am simtit f bine in urma ei, fara dureri de cap, fara complicatii fara nimic, anestezista a fost super a stiut ce sa-mi dozeze acolo si chiar a fost ok. Imi aduc aminte ca in I an de facultate am facut operatie de apendicita la care am fost anesteziata local rahi in coloana, a fost mult mai naspa decat asta, la care m-am trezit la reanimare dupa o ora si ceva si mi s-a adus puiul sa-l vad. Deci de ce sa suferi si rahi care e mai periculoasa?? Gandeste-te si la posibilitatea asta. Multa bafta tin pumnii 
Ioana si bebe Andrei 27 iunie
http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos
mamini spune:
Katink, nu am auzit de faca cu ananasul si nasterea, eu beau suc natural 100% sau ananas la conserva, fruct cu zeama. aici il recomanda pt diureza...nu stiu ce sa cred. oricum, nu prea imi place, asa ca beau numai cind sunt butoias, nu tot timpul.
Boga, daca te-ai simtit bine e ok, eu prefer varianta cu rahi fiindca vreau sa fiu constienta, sa o aud cind trage prima "cintare" si pt ca sotul e linga mine in sala.si aici o face anestezistul de garda, nu cineva special. dar aici si ginecologul e ala care e de garda sau de serviciu in ziua aia, nu ai dr personal. asta e nasol, dar asta e.
Kati, bine ca v-a ajutat Dumnezeu sa aveti bebe, poate ca e asa cum spune sotul tau, acum era rindul vostru si bebele vostru si sunt convinsa ca atunci cind apare o sa simtiti ca a meritat asteptarea, sa va traiasca!
M
Katink spune:
Multumesc mult Mamini pentru idee!
Mie dr. mi-a spus sa il iau cu 30 min inainte de masa, dar il iau cam cu o ora inainte si ai dreptate cu laptele, eu faceam prostia ca la micul dejun sa mananc cereale cu lapte sau o cana cu lapte pe langa ce mai mancam.. acuma am exclus laptele de dim si seara si beau mai pe la pranz o cana.
Acuma fierul il beau cu sucul de care am scris mai sus care contine si vit. C...
Fierul e inca 10.0 la mine, si iau in continuare 2 tablete pe zi, sa vedem miercuri cum mai este... Oricum fier - asa cum spunea si Bogdana - o sa iau pana nasc si probabil si cat voi alapta, depinde de analize...
Sper numai sa fie mai mare cand nasc... sa nu am probleme la nastere ca si asa se pierde mult sange...
Pupici,
Katink
si dulcineea mea 36+
Fotografii
mitub spune:
kulta, mamini, vedeti ca cei de la serviciul pasapoarte tot schimba regulile cu copilul si pasaportul individual,m poate cu ceva spaga se mai poate sa aiba pasaport propriu, noi i-am facut asha Mirunei acum 2 ani cand a venit cu tati in Italia (unde eram eu cu bursa)
mamini eu zic sa mergi la conferinta, cel putin eu asa incerc, sa nu scap prea multe chestii ca stii si tu cum atarna la CV...nu ne permitem sa pierdem vremea, cum s-ar zice. Copiii simt cand sunt chestii importante pentru parinti, sa stii ;).
Eu cel putin am hotarat sa decid de acum unde merg la anul, si in masura in care reusim, o sa merg si cu sotul si poate macar cu unul dintre pitici, hihihi.
Apropos, sotul tau cum se simte ca accompanying person? Ca noi doar la asta mai avem pb...
Merci de poanta cu fierul, o sa fac si eu ca tine, poate va fi mai bine...
Ioana asta e treaba cu anetsezia, ca depinde mult de doctor si de asemnea daca apare vreo complicatie si mareste doza in timpul operatiei, ai sanse mai mari de stare de rau dupa...
Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 36 + (DPN 1 august)
KULTA spune:
Mamini, iti mai zic o data, sa iti dea Dumnezeu analize care permit anestezia si sa fie bine pentru voi.N-am stiut de faza cu Fe luat noaptea, asa voi face si eu de acum.
Bogrdana, Katink, eu preferam sa port iarna de o mie de ori decit vara.Dar asta e, mult a fost, putin mai este.
K34
Kulta graviduta si printesa Daniela (15,04,2004)
Poze cu noi
"Lucrurile bune li se intimpla celor care stiu sa astepte"
mamini spune:
Ioana, nu stiu sa spun care e mai periculoasa...cred ca depinde f mult de dr care o face. si bineinteles...de materialul clientului. eu nu am facut nici una nici alta pina acum si mi-e frica de amindoua. parerile sunt impartite. unii sunt pro totala, ca nu stii nimic si te trezesti si totul e altfel,lumea mai frumoasa, cu bebe in ea; dar multi se pling de dureri dupa intubare sau fel si fel de alte dureri...altii sunt pro-rahi, ca se converteste in epidurala si prin cateterul ala iti dau calmante zilele urmatoare, il primesti pe bebe in brate il pupi un pic, vorbesti cu sotul...dar ca ar mai ramine unele dureri si de la asta. chiar nu stiu ce sa zic si cred ca pt inima mea e mai safe sa nu imi dau cu parerea, sa il las pe dr sa decida.mie mi-e cam frica de amindoua, dar pe viu nu se poate opera. daca nasteam normal, poate faceam un experiment tip mileniul trecut...dar asa, nu se poate. sincer, chiar sper sa nu ma intrebe ce prefer. data trecuta cind am fost la spital,mi-au zis ei direct de rahi, ca asa fac-standard la cezariana programata. o sa vad ce zice si anestezistul incerc doar sa pastrez "an open mind" si ma rog la Dumnezeu sa fie bine, cum o fi.
M