Mamici de ianuarie-februarie 2006 (15)
Raspunsuri - Pagina 13
Denisam spune:
Lacramioara, zi-mi si mie cum faci tu ciorbitza de dovlecei te rog, ca eu nu am mincat demult osupa, si zau dc stiu ce sa fac, la capitolul ciorbe..
JG bravo, esti pe drumul cel bun si Alina tu ctae saptamini ziceai ca ai?
Denisa
11+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!
Maria28 spune:
Am revenit dupa o pauza ,am avut ceva probleme cu netu pe aici .
Catalina ,daca face mami ciorbita e super ,la mine cum nu are cine ,ma descurc cum pot ,mai am si o super soacra care numai sufletista nu e
ma inteleg bine cu ea ,dar nu indraznesc sa ai cer ajutorul .Adevarul e ca inca nu le-am spus nimic de bebe ,am zis sa ai anunt cam intr-o saptamana ,doua sau poate dupa urmatorul control la doctor ,sa vad cum e si sa am doua poze de la echo ![]()
Jg ,super ciorbitza ,am sa o incerc cu prima ocazie ,astazi am varza calita cu carne afumata
,mi-a iesit super buna ,numai ca ma feresc de condimentesi cum nu am avut piper boabe nu am pus nimic 
pupicei 
6
Denisam spune:
MAria cum vrei tu cu zisul la rudele de gradul intai, tu doar 6 sapt ai , esti sigura?
Denisa
11+
BEBIK
mirela10 spune:
ALINA super poze,sunteti asa de tineri si frumosi!!!
MARAKI si eu am inceput sa ma plang prin toate colturile ca nu mai pot si ca ma asteptam sa-mi treaca mai repede starea asta
.si azi am fost taaaare nervoasa si fara sa am motiv.bietul sot a zis ca daca nu eram insarcinata imi tragea o mama de bataie
sa-mi vina mintea la cap
.
apropo mi-au sosit azi rezultatele analizelor pt sindr down-edwards si-mi zice risc scazut.mai scrie ca in momentul ecografiei embrionul se incadreaza la 10sapt si 5zile(pe 6iulie).in concluzie eu la aceasta data as avea 11sapt si 2zile(de la data conceptiei)si 12sapt si 2zile de la UM.asa ca eu cred ca mai am de tras cu raul asta.
GIOVA sorry ca s-a luat si la tine
.sper sa te imti mai bine!
MARCHPLYER CUM ITI MAI ESTE?sper ca mai bine...
pup burticile si papciti si pt mine
http://photos.yahoo.com/iuli_n90210
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;32/st/20060120/dt/6/k/43db/preg.
Maria28 spune:
JG ,cred ca fumatul nu este o problema atat timp cat nu exagerezi dar normal e bine sa nu fumezi deloc ,eu sunt nascuta dintr-o mama fumoatoare si dependenta de cofea plus Rh negativ ,iar eu cu RH pozitiv la fel ca tata ,si uite ca nu sunt probleme majore ,dar sincer nu prea pot sa respir pe nas cand fac efort si cand simt fum de tigara ma inec .Sfatul meu e sa nu fumezi deloc ,dar daca spui ca te sufoci ,redu incet numarul tigarilor ,si sper sa ne spui ca te simti excelent intr-o buna zi si fara ele
! Multa bafta sa le lasi ,papa seminte ,ocupa-ti mainile cu ceva !
Maria
6
Maria28 spune:
Denisa ,cam ai dreptate sunt 7 saptamani de la ultima menstruatie ,merci ca ai fost pe faza ca eu nu am mai verificat
,oricum sunt cea mai mica burticutza de aici ..bine ca ma incadrez la mamici de februarie 
Maria
7
try spune:
Fetelor, placerea e de partea mea. Caci imi aduc si eu aminte cu mare placere de cand am fost graviduta. A fost o perioada super pentru mine.
Plus ca Denisa mi-e draga
.
Pe bebe puteti sa-l simtiti inca de la 12 sapt. Recordul de care am auzit eu a fost la 11 sapt. In carti sa stiti ca se dau mediile. Cand se dau cifre (greutati, inaltimi, varsta la care se intampla una sau alta) sunt cifre care se intalnesc la majoritatea persoanelor, insa, ca in orice in lumea asta, exista exeptii.
Eu l-am simtit pe alex la 13 sapt. timp de 4-5 zile. Totul a culminat cu cateva miscari la suprafata burtii - dar eram intinsa pe spate. Dupa care vreo 2 sapt. a stagnat si apoi a reluat miscarile usor, insa de cu totul alta natura. La 13 sapt. am simtit fluturasi, tremuraturi, ca atunci cand ti se zbate un muschi pe corp, numai ca la mine era in burta - senzatie inconfundabila pentru ca niciodata nu mi-a tremurat nimic in burta pana la alex. De pe la 16 sapt. au inceput miscarile gen bule de aer, gaze care au devenit din ce in ce mai puternice si in final ghionturi, intorsaturi eheeee, nimic nu-i mai miraculos decat miscarile acestea in burtica. Mai ales cand esti pentru prima oara gravida.
Bebelusii incep sa se miste dupa 10-11 sapt., pana atunci ei sunt statici, doar plutesc ca un balon in lichidul amniotic. Dupa care usor-usor membrele incep sa se miste, el face tumbe. Cine merge la eco in perioada asta si are norocul sa dea peste un medic vorbaret si bine-dispus si bebe sa fie "corelat" cu stare medicului poate sa il vada pe bebe cum face rostogoliri pe acolo, e ca un gandacel care se invarte prin burtica insa cu putine sanse de a atinge peretii sacului amniotic.
Cand aveti cele mai mari sanse sa il simtiti pe bebe mai devreme?
- daca bebe e energic (cum a fost alex al meu de nu statea o clipa locului - asa a fos tsi dupa ce s-a nascut)
- daca esti slaba, fara perete de grasime pe burta - femeile mai grasute tind sa-l simta pe bebe mai tarziu
- daca nu mai esti deja la a doua sarcina - organismul recunoaste mai usor starea de gravida si reactioneaza mai promt, uterul e mai relaxat si mai flexibil decat la prima sarcina, plus ca mama recunoaste mai usor fiecare simptom, miscare, are deja experienta unei sarcini - deci si miscarile lui bebe sunt mai repede reperate.
- cand esti intins pe spate - e pozitia in care se simte cel mai usor bebe - toti muschii abdominali sunt relaxati si in felul asta unda de soc provocata de o simpla miscare de-a lui bebe se transmite mai usor catre suprafata. Eu mult timp nu-l simteam pe alex miscandu-se daca stateam in picioare sau mergeam. Trebuia sa stau jos sau intinsa pe spate.
- cand este mai putin lichid amniotic in sac - cu cat e mai mult lichid amniotic, cu atat miscarile lui bebe se simt mai greu la suprafata.
- in general seara e mai usor de simtit miscarile, poate pt. ca bebelusi isunt mai agutati seara... nu stiu... sau paote noi mai relaxate si mai atente la burtica.
Dar fiti sigure ca daca deja ati trecut de 12 sapt. bebe e activ acolo si se misca mereu. Capacitatea noastra de a-l simti este diferita, deci e foarte probabil ca tu, Cata, sa-l fi simtit pe bebe.
Insa va asigur ca inimioara nu aveti cum sa i-o auziti. Inimioara nu se poatre auzi decat cu aparate speciale si asta de regula dupa 12 sapt. La ecograf se poate auzi inca de la 6-7 sapt., insa cu stetoscopul nu se poate auzi pana mai tarziu. Eu am fost la dr. de familie si nu era dotat decat cu stetoscop si nici macar la 14 sapt. nu a putut sa-i auda inimioara cu stetoscopul (doar suflul vaselor mari de sange care acopereau bataile inimii lui bebe). Doar cu Dopplerul - un aparat de buzunar cu care asculta ginecologii inimioara si inregistreaga nr. de batai/minut.
Nu uitati ca inimioara lui bebe bate de 2 ori mai repede decat a noastra, deci daca auziti zgomote ele trebuie sa fie ritmice, de aceeasi intensitate si foarte rapide (insa va spun ca nu se poate auzi cu urechea libera, nici macar mult mai tarziu in sarcina). Si nu uitati ca pentru hranirea lui bebe la placenta merg 3 vase de sange mari care asigura oxigenarea si alimentarea lui bebe. Astea sunt vase de sange importante care au un suflu cu muuuuuult mai puternic decat bataile inimii lui bebe. Deci ce-i posibil sa fi auzit sotul uneia dintre voi (nu am retinut cine) este zgomotul scos de vasele principale de sange care cara hrana si oxigen la bebe.
Si e important unde anume ascultati. Uterul creste el, dar sa nu va imaginati ca e mare la varsta asta. La 12 sapt. fundul uterului ajunge de-abia la linia pubiana, linia aia care e desenata orizontal pe burta noastra si de unde incepe de regula parul pubian. Deci, medicul, daca asculta inimioara lui bebe pana in 12 sapt., pune aparatul jos de tot. De-abia la 20 sa sapt. fundul uterului ajunge la buric si la 32-33 de sapt. ajunge la un lat de palma sub stern.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
Denisam spune:
Try, iubita, asa e cu inima lui bebe, mie la 11 sapt mi-a ascultat-o cu dopplerul si la inceput nu se auzea bine, pina a gasit-o mai jos, exact cum ai explicat tu![]()
Sa dea Domnu ca toti sa simtim dupa 13 sapt pe bebe si sa fie bine, pin atunci voua numai bine si pupicei lui Alex, o sa te sun azi sau miine.
Denisa
11+
BEBIK
iuliiuli spune:
Buna sa va fie ziua fetele cu burtici!
Am intrat un picut sa va salut, azi am avut foarte mult de lucru la birou...am avut timp insa sa va citesc printre picaturi ![]()
Mi-au placut retetele cu ciuperci si tocanita si cele facute la cuptor umplute cu branza (dar de care - dulce sau sarata?), salivez deja...
Imi pare rau ptr fetele care se simt prea bine...am avut si eu cateva momente zilele astea cand era cat pe ce sa dau la boboci...e o senzatie super nasoala...insa sa speram ca va trece!
pup fetili
iulia 9+
alina80 spune:
DENISA, eu fac maine 14 saptamani!!!
MIRELA, ma bucur ca ti-au placut pozele. Si tu ai un album super! Sa stii ca si eu mi-am exasperat sotul cu irascibilitatea mea. Saracul, nu merita, dar cateodata ma port urat cu el pentru ca mi-e rau sau sunt ingrijorata...Trebuie sa ne inteleaga, nu?
Fetelor, eu mananc in disperare, as manca mancare gatita in continuu si de fiecare data altceva. Nu stiu ce retete sa mai fac. Astazi m-a salvat CATALINA, am facut o tocanita de ciuperci super!
JG, iti tin pumnii sa reusesti sa te lasi de tot de fumat. Ti-am zis, stiu ca e greu, dar bebe merita orice efort!
GIOVA, sper ca te simti mai bine!
Va pup!!!