Mamici de ianuarie-februarie 2006 (15)
Raspunsuri - Pagina 12
maraki spune:
Janina cred ca starile de nervozitate nu sant din cauza renuntarii la fumat, hormonii sant de vina in perioada asta.Si eu m-am lasat brusc din cauza ca nu le mai suportam deloc.Nu este nici o problema cu renuntarea brusca, fii sigura de asta![]()
12+
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
pisoi3 spune:
Salutare burticute frumoase,
TRY, multumim frumos de sfaturi, ne folosesc foarte mult, sa mai intri si sa ne impartasesti din experienta ta!
ALINA, mie mi-e cam frica de nastere, mai ales ca vreau sa nasc natural, e adevarat ca m-am mai obisnuit cu ideea dar... Sincer, mi-e frica si cred ca doar ideea ca lui bebe trebuie sa ii fie bine ma mai consoleaza dar tot sunt panicata. Contez pe sotul meu care va fi cu mine si sper sa trec peste si sa nu sufar prea mult. Mai e cineva asa speriata ca mine?
CATA, eu iau Elevit, ca vitamine prenatale. Mie asa mi-a zis dr., ca se pare ca sunt mai bune decat Materna. Acum nu stiu nici eu ce sa zic.
MIRELA, MARAKI, GIOVA, ADRIANA, imi pare rau ca va simtiti rau, sper sa va reveniti cat mai repede, hai ca nu mai e mult pana misca bebe.
In legatura cu fumatul eu stiu ca bebe inspira fumul de tigara odata cu mama lui asa ca... aviz fumatoarelor, adica JG. Eu in locul tau m-as lasa, gandeste-te si tu la sufletelul ala mic care respira nicotina ta, indiferent daca fumezi tu lights, e totuna!
Fetele, trebuie sa fug ca am treaba. Va pupic pe toate cu drag 
Anda si matzul subacvatic 14+
toujours optimiste
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20724;122/st/20060107/dt/8/k/0200/preg.png
Denisam spune:
Neatza fetelor sau Naziua la voi.
vad ca umpleti paginiel la greu cu retetze, de parca suntem l a clubul de bucatraie
si maraki si mirela imi pare rau pt voi ca inca nu v-a trecut starea de greatza!
EU sunt bine , am petrecut ieri frumos, cam tarzior dar sper sa recuperez eu cu somnul zilele astea.Am fost si la lac, prisn si peste, fost si al restaurnat si venit si nasii pe la noi, deci zi plina, dar fain, si multuemsc pt urari si voua numai bine.
Denisa
11+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!
Denisam spune:
J G vroiam sa iti spun ca e bien ca te lasi definitiv de fumat si incearca sa vb cu medicul tau despre starile astea de sufocare,stiu ca nu sunt bune, cineva care a facut ca tine, i-a spus medicul sa o ia treptat si sa mai traga una doua pe zi pina nu va mai fi in starea asta cu sufocarea. E greu daca ai fumat mult sa te lasi brusc.
Bafta!
Denisa
11+
BEBIK
Bee spune:
Buna fetele. Am revenit.
Giova cred ca durerile de spate se accentueaza pe masura ce avanseaza sarcina. Nu intra in panica si trateazale cu odihna, altceva nu cred ca tzine (poate si masaj, daca se pricepe cineva). Am si eu dureri ingrozitoare daca stau intr-o singura pozitie. Si asta nu de mult, de pe la 12 saptamani. Gandeste-te ca se schimba si centrul de greutate si coloana e foarte solicitata. Asa ca daca inainte se poate sa fi avut o problema minora cu spatele, acum aceasta problema devine foarte dureroasa! Mama radea mereu de mine din cauza lordozei pe care o am (mergeam mereu ff dreapta si cu burta inainte). Dar acum doare. Cat eshti acasa, stai mai mult intinsa ca ajuta.
Jeanina. Fumatoare? Cand am ramas, fumam peste un pachet pe zi. IN februarie, martie, fumam si 2 pe zi. Si m-am lasat. La inceput cu vointa ("fac rau la copil, sunt inconstienta!"), o saptamana cate o tzigara pe zi, numai la munca, apoi la un botez, cred ca am fumat muuulte, dar pe jumatate, dupa care au venit gretzurile, brusc si tzigara nu numai ca n-am mai pus-o in gura, dar am avut probleme sa ies din casa, ca daca simtzeam fum
. Asa ca eu am mai bine de 2 luni de abstinentza si mi-am jurat sa nu mai pun tzigara in gura! Bafta multa,lasa-te de ele in ce ritm vrei tu, dar lasa-te!! Aaaa si cred ca te-ar ajuta sa te sustzina cineva shi moral, daca nu ai intolerantza la tzigari. Eu i-am dat pachetul prietenului meu, care imi dadea o tzigara dimineatza la cafea, indiferent cat ma rugam in cursul zilei de el!
fetele
Bee
14 +
si BEBE
andutzy spune:
Buna burtici!
Sunt si eu o viitoare mamica de noiembrie si ca adepta convinsa a `partidului` fumatorilor, JG , as vrea sa-ti spun ceva:am 26 de ani , imi place extraordinar sa fumez, fumez de aprox. 11 ani fiind in tot acest timp campioana profesionista (la fumat)-numai 2 pachete de Malb.. rosu pe zi, fara nici o problema de sanatate-
Cind m-am dus la ginec. la 7 sapt. mi-a spus sa renunt la fumat pt ca sunt amenintata de avort spontan , si fumatul poate afecta in sensul rau . Le-am rarit in prima saptamina, apoi mi-am zis:cit poate face de rau 5-6 tigari pe zi...asa am tinut-o pina pe la 12 sapt. cind m-am dus iar la control la ginec.Mi-a spus ca amenintarea e din ce in ce mai serioasa , m-a intrebat daca am lasat de tot de fumat si mi-a spus sa pun in balanta ce mi-e mai folositor , ce imi doresc mai mult....Mi-a fost o rusineeee...de acum se fac 3 luni si...si eu n-am mai pus gura pe tigare(nu-ti dai seama ce inseamna sa fumeze unul linga tine si tu....pas
Bafta multa ( ca ai nevoie)!!!!!!!
Atena
si
23 sapt+5zile
Denisam spune:
Ce frumos ca fetele se lasa de fumat si asa simburei vor fi sanatosi.
Altfel vad ca e linsite, e greu dupa weekend, nu?M aduc si eu un pic la sefu ca e suaprat si voi reveni.
Denisa
11+
BEBIK
alina80 spune:
Gravidutele care nu se simt prea bine: CURAJ! Mai avem putin si misca bebe si ne revenim noi!
CATALINA, nu pot sa-ti spun ce delicioasa a fost tocanita de ciuperci!!! Si nu pot sa-ti spun cat am mancat!!! Super reteta!!!!!!
JG, eu zic sa incerci sa renunti de tot la fumat pe perioada sarcinii. Si eu m-am lasat brusc acum vreo 3 ani. Eu zic ca nu merge altfel decat brusc. Iti doresc succes, stiu ca e greu! Oricum, ar trebui sa vorbesti si cu doctorul tau despre asta.
PISOI, tu vrei sa asiste sotul tau cand nasti? Eu cred ca n-as vrea sa fie cu mine in sala, cred ca mi-ar accentua emotiile si nu m-as putea concentra cum trebuie.
Cu hainutele pentru bebe si eu cu greu ma abtin sa nu cumpar. Am zis sa astept macar sa vad daca este baietel sau fetita si dupa aia cred ca ma pun si eu pe cumparat.
Va pup fetelor, sa va simtiti mai bine!!!
Va arat si eu niste poze cu mine:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinanegrescu/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
lacramioara t spune:
Salutare la toate mamicile.
Imi pare tare rau ca nu am mai scris de multe zile,dar nu m-am simtit prea bine si doar v-am citit.Vreo alte trei zile la noi nu a mers netul si asa am intrat azi.Mi-a fost tare dor de voi si vad ca sunt multe macici noi pe care le salut si le doresc sarcini usoare.
Dar sa nu ma mai lungesc ca ard de nerabdare sa va spun ceva.Azi 11.07.05 la ora 09.47 bb de 14 sapt A MISCAT.Simteam ca plutesc de fericire si am chemat toate colegele sa vada si bineinteles ca am sunat una bucata sot care a inceput sa planga la tel.la auzul vestii.La prima sarcina a fost cam indiferent zic eu,dar acum nici nu se compara.Ups iarasi misca bb,chiar acum cand va scriu.De fericire am dat de baut la servici.Fetelor cred ca m-am tacanit rau de tot
.La prima sarcina a miscat putin mai tarziu decat acum.
Miercuri la 2 dupa amiaza merg la eco morfologica si apoi iar la consultatie,imediat dupa eco.Sper sa fie totul bine ca de sambata nu dorm la gandul ca totul trebuie sa fie bine.
Abia astept sa ajung acasa si sa pap o ciorbita de dovlecei cu smantanica.
.
Giova imi pare tare rau ca nu te simti bine.Pupici si ai grija de tine.
Acum va las ca plec acasa.
Pupici la mamici pe burtici.
Lacra
14 sapt.![]()
J G spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri, deja ma simt mai bine si nu-mi vine sa cred ca trece si a treia zi in care nu am fumat! Mi-a fost teama ca la serviciu o sa fumez, pentru ca nu ma mai supraveghea nimeni (sotul, adica). Sunt foarte mandra ca reusesc!
Deja nu ma mai sufoc decat rar, dar nici atunci nu vreau sa fumez pentru ca nu fac decat sa lungesc agonia. Mai bine rezist.
Va pup,
Janina
9+