Mamici de septembrie-octombrie 2005 (47)
Raspunsuri - Pagina 4
Ioana75 spune:
Eu mi-am bagat in cap cu forta
de la inceput sa nu influentez dr, si sa o las pe ea sa stabileasca cum e mai bine sa nasc. Sper sa nu cedez
.
A, si am intrebat pentru cezariana ce fel de anestezie recomanda, si mi-a zis ca fiind la prima nastere, chiar nu conteaza, poate fi oricare din ele. La a 2-a nastere recomanda peridurala, nu generala.
kid, eu stiu de la nasha mea ca a stat o luna de zile pe colac
. A durut-o rau epiziotomia dupa.
Ioana
Hildegard spune:
Miflore71 prenatal + 44 postanatal = 115....deci mai am cateva zile pana la sfarsitul concediului de maternitate.
Vero
25
http://community.webshots.com/user/hildegard122
mysweetest spune:
'neatza fetelor,
si eu simt ca se apropie nasterea dar sper sa nu fie pana pe 20 august.
Aseara am avut niste dureri mai ciudate de burtica ca niste contractii mai puternice si ma tine ceva in zona buricului tot de aseara si m-am cam speriat.
Poate mai stau bb-ii nostri inauntru totusi ..macar o luna.
Marlena &
Alexandra Maria ..saptamana a 32 a
cge spune:
Ioana, te jeneaza cand stai in fund, atat tot.
Dar si acuma, cate nu ne jeneaza, carceii, spatele.
Cristina
Hildegard spune:
Miflore
ai dreptate, greu mi-a cazut fisa
Pai sa speram ca daca ajungem la 40 de sapt. si nu se intampla natural, Dr. sa ne dea supozitor, sa-mi provoace nasterea la spital, nu?
Altfel cum sa fac?
Vero
24
http://community.webshots.com/user/hildegard122
mysweetest spune:
In legatura cu diferente sau avantaje: cezariana si nasterea normala cu epiziotomie..eu zic ca e mai buna a 2 a..am avut colege care au nascut cu cezariana si intr-adevar aratau mai rau decat celelalte si refacerea e mai usoarala nasterea naturala....asa cum a zis si kid la cezariana iti taie muschii si te ridici foarte greu din pat, urci greu scarile si macar de nu ai avea alta grija atunci dar ai un bb care trebuie hranit.
Nici eu nu am stiut de masarea perineului
....
Acum sunt si eu putin socata...
Marlena &
bonaparte spune:

chiar ar fi interesant sa povestim fiecare cam cum ne dorim sa decurga nasterea si peste vreo 2, 3 luni...exact ce s-a intamplat. asta ca sa vedem in ce masura socoteala de-a acasa s-a potrivit cu cea din targ.
miflore, ioana, tonnia, presupun ca listele cu avantejele si dezavantajele nasterii normale sau prin cezariana le-ati citit si rascitit. cu toate astea, eu sunt de parere ca fiecare organism reactioneaza in felul lui si nici nu poti fi sigura ca ai ales cea mai fericita metoda.
de exemplu, eu am fost adepta normalului, naturalului, fara anestezie, fara provocare samd. pe langa faptul ca mi s-a parut destul de greu ( n-o sa intru in detalii, ca nu e cazul
) fara anestezie... a durut, fara provocare... m-a apucat noaptea de nu mi-a venit dr-ul si exact pe cusatura am facut o infectie de toata frumusetea ( cica o intoleranta la fire), vreo doua saptamani dupa nastere plangeam in continuu si nu gaseam nici o pozitie in care sa pot sta. imi doream foarte mult sa si alaptez, iar in conditiile astea a fost cumplit.
cand m-am taiat pe burtica sa scot apendicele, a fost mai greu vreo doua zile si gata.
totusi, aleg si de data asta normal, dar as vrea cu epidurala. in ce priveste epiziotomia, stiu ca se face din oficiu. exista riscul mare de ruptura, iar consecintele sunt destul de neplacute.
,
ioana 27+
mysweetest spune:
Ce de activitate astazi pe forum ..stiam eu ca vestile cu bb-i si apropierea nasterii ne vor face mai vorbarete
!
Marlena &
oana0204 spune:
Buna dimineata fetelor, sau Bu-hu-huuuu ca la mine este inca noapte.
Nu stiu ce sa ma mai fac, nu este noapte de la Dumnezeu pe care sa o mai dorm si eu toata (chiar si cu drumuri la wc).
Ioana, waw ce surpriza. Mirunica sa faca bine sa mai stea acolo ca ar fi pacat sa o vezi cu tuburi si tubulete la prematuri.
Bine ai venit Bulina buculucasa.
Fetelor, masajul perineal este mai eficient daca se face folosind ulei de masline si adaug eu este mai palpitant daca vi-l face sotul.
Oana D - saptamana 32
Foto