Mamici de septembrie-octombrie 2005 (47)
Raspunsuri - Pagina 3
miflore spune:
Asa-i Ioana, cum zice si Nicole, poate ti-ar prinde bine cateva zile de concediu si odihna! Si mai e valabila si treaba aceea cu analiza secretiilor si culturilor din col in cazul nasterii naturale! Dar probabil ca ti le-a dat doctorita ta.
Mihaela 28+
miflore spune:
E OK, Vero, numai sa nu nasti dupa termen ca nu-ti mai raman minim 42 de zile dupa nastere!
Mihaela 28+
Eliuta spune:
Oauu, ce vorbarete sunteti astazi! Probabil pe cum o sa se apropie termenul o sa fim tot mai "guralive" si cu tot mai multe dileme.Ioana, am ramas cu ochii cat cepele. Cum adica sa te pregatesti? Brrrrrr!
Eu nici la bagajul de spital nu m-am gandit cu toate ca mai am doar o saptamana din luna 7. Mama inconstienta, ce mai
!
In legatura cu concediul sa stiti ca se tine cont numai de zilele efectiv lucrate si se da proportional cu ele. Eu am avut concediu medical o luna jumate si asa mi-au explicat de la personal-pt. lunile acelea nu se calculeaza nici o zi. Am dreptul la vreo 8,9 zile si atat. Vedeti cum calculati!
Bebeaua mea se pregateste asiduu sa devina fotbalista
.Singura solutie cand sare calu' este sa-i povestesc si sa ma ridic sa ma plimb. Altfel numai tati mai are efect de calmare. Si cum asta-noapte a fost plecat si eu n-am putu dormi am avut parte de adevarate
!
Da' parca pot sa ma supar? Naaaaa!
Week-end placut la toata lumea!
30
cge spune:
Fetele, eu l-am nascut natural pe Victor fara anestezie.
Si am si epiziotomie.
La nastere naturala, nu este problema cu refacerea.
Durerile sunt mai mari atunci in momentul nasterii.
In rest, doctorita mea a fost draguta si m-a cusut cu fire absorbante. Deci, n-am nici o treaba dupa cu chestia asta.
S-a vindecat foarte bine, la 4 sapt. prestam
ca nu mai aveam rabdare nici io, nici sotul.![]()
![]()
La 5 ore dupa operatie, umblam singura, m-am dus in salonul bebelushilor, ca erau sa ma traga de urechi asistentele.
Eu vroiam sa il mai vad o data pe Victor
, ca lapte nu aveam asa devreme.
Este alegerea fiecareia dintre noi, dar parerea mea este ca la o nastere naturala tot organismul participa si trece treptat prin transformarea asta.
Si bebeii au timp sa se pregateasca pentru iesirea la lumina, nu ies brusc.
Oricum, ce conteaza indiferent cum nastem, este sa fim bine si noi si bebelushii si sa fim in stare sa avem grija cum trebuie de ei dupa.
Cristina (28+)
miflore spune:
Fetelor, ca informatie: cine vrea sa-si ia concediul de odihna inainte de cel de maternitate - e OK! - nu e influentat calculul acela de 85% din salariu pentru cele 4 luni; in schimb daca luati concediu medical acesta influenteaza calculul (ceva, depinde cat concediu medical aveti in ultimile 6 luni); nu stiu cat de semnificativa e micsorarea...
Mihaela 28+
nicole74 spune:
Ioana, nici eu nu ma stresez prea rau la munca, dar stau pe scaun toata ziua cu burtoiul in brate si nu e f. bine.
Si am vorbit si cu proaspete mamici, care mi-au recomandat sa ma odihnesc acum, pentru ca dupa va fi mai greu. Drept urmare, am sa intru in concediu de odihna peste 1 saptamana, maxim 2, depinde cum termin si am sa plec la munte, cu bagajul de spital dupa mine, bineinteles.
La doctor am sa merg luni. Poate ne intalnim data viitoare.
Nicole 32 saptamani
cge spune:
Multumesc, Mihaela-Miflore.
Si tie Ioana, suntem tare mandri de caruciorul nostru roz si de numele de pe prima pagina.![]()
Cristina (28+)
miflore spune:
Bun venit Bulina buclucasa!
Sarcina usoara in continuare si o BB-lina sanatoasa si frumoasa!
Mihaela 28+
kid2003 spune:
Ioana cum adica te doare mai tare epiziotomia decat cezariana? Nu cred ca e adevarat...Uite, am 4 colege care au nascut in ultimele 3 luni (ultima a nascut acum 2 zile). Ca sa fie egalitate, 2 au nascut normal si 2 cu cezariana. Le-am vazut pe toate, iar cele care au avut cezariana au tras mai tare cu durerea si la o saptamana-doua dupa operatie. Cele cu epiziotomie au fost mai norocoase. Le-a durut (cand se asezau in fund)dar in rest...cele cu cezariana aveau dureri cand se ridicau din pat, cand urcau scarile, nu puteau sa se aplece...eu sunt convinsa ca e mai rau...iti taie nu numai pielea ca la epiziotomie ci si muschii abdominali. La epi se face taietura oblic ca sa nu atinga muschii perineali si se reface mai repede.
Gata, eu m-am convins singura, nu vi se pare? Sunt f curajoasa acum, dar daca Alexandra se face de pese 4 kg sa vezi cum ma miorlai dupa cezariana..
Flavia_Hurducas spune:
Ioana perineul trebuie masat din timp ca sa devina elastic? Pana acum nu m-am indeletnicit cu asa ceva, desi ni se spune mereu la Scoala mamei... Ce sa fac daca nu sunt ascultatoare. Adevarul este ca nici nu mai stiu ce sa repet acasa. Respiratia, impingerea, gimnastica...Prea multe.
Cu nasterea asa devreme m-ai pus pe ganduri! Cred ca am sa incep sa-mi pregatesc si eu bagajele, ca vad ca in ziua de azi bebeii sunt tare grabiti. Sa vedem ce ne zice azi dr.
Flavia 28+