Mamici de septembrie-octombrie 2005 (47)
Raspunsuri - Pagina 2
Ioana75 spune:
valen, si la noi s-au "abonat" nasii din clipa cind le-am zis ca sint insarcinata, dar acum mergem sa-i prindem "ca la carte", cu bautura si prajituri
.
Tonnia, nu l-a mai masurat pe bb ieri, ca aveam masuratorile de saptamina trecuta, si era o coada mare de
la dr. Multe venite fara programare, bineinteles.
Fetelor, eu am o mare dilema cu nasterea normala vs cezariana. Nu ma refer la avantaje si dezavantaje pentru bb, aici am deja o parere (nu ma bateti, dar eu cred ca ii e mai usor & bine lui bb cu cezariana), ci la "taieturile" mele. La o nastere normala nu prea scapi fara epiziotomie, care tot operatie e, care se coase si se prinde klumea intr-un numar de luni. Dilema mea este: sa prefer o cusatura pe burta sau una mai jos? Din ce am citit, s-ar parea ca doare mai tare epiziotomia in perioada imediat urmatoare nasterii
.
Ioana
miflore spune:
Flavia, bafta la intalnirea cu bebelinul!
Cristina, legat de ce ziceai tu cu concediul de odihna sa-l luam inainte iaca-ta ce am aflat eu de la firma unde lucrez: eu mi-am luat 2 saptamani in mai - cand am fost in concediu - si mai aveam dreptul la inca 2 saptamani pe care ma gandisem sa le iau acum, inainte de concediul de maternitate; si ce mi-au spus dragutii de ei? ca n-am dreptul sa-l iau acum, ca acum se ia concediu doar proportional cu cate luni am lucrat - adica am lucrat 7 luni sa zic din anul asta (pana in august ar fi) am dreptul la procentul corespunzator din concediu aferent celor 7 luni! Adica l-am cam papat deja! Si restul nu mi-l dau in avans, ca sa zic asa (exista ideea ca daca-l iei tot acum in anul reintoarcerii nu mai ai dreptul la concediu); Asa ca m-au incurcat, eu ma bazam pe cele 2 saptamani ramase!
Asa se procedeaza si la voi? Sau sunt astia de la mine "draguti"?
Mihaela 28+
Tonnia spune:
Ioana, aceeasi dilema o am si eu! Dr mi-a zis sa nasc cum vreau eu. Nu stiu cum sa vreau!
Ioana75 spune:
ghimbocel, bine ai venit
! Povesteste-ne despre tine
.
miflore, e corect cum ti-au zis de la firma. Concediul se ia proportional cu timpul lucrat. Eu anul asta mi-am luat doar o zi de concediu pina acum
.
Cristina, nu mi-e frica ca pierd zilele de concediu neluate, ai mei sint nemtzi corecti
. Eu vreau sa intru in concediu de pe 15 august. O sa vorbesc cu Miruna diseara sa nu vina mai devreme ca sa nu-mi strice planurile
.
Tonnia, eu ezit acum cu nasterea naturala pentru ca nu mi-am masat perineul din timp, ca sa fie elastic si sa nu mai fie nevoie de epiziotomie. Bine, daca bb creste ca si pina acum, si o sa fie foarte mare, n-am cum sa scap de taietura cu toate masajele mele
. Astept sa vad ce mai zice dr peste o saptamina jumate, cind ma duc din nou. Daca dr continua sa zica ca e mai bine sa nasc natural, o fac si pe asta ...
.
Ioana
miflore spune:
Ioana, asa-i, e dilema mare cu nasterile astea, normala si cezariana; nu stiu ce sa te sfatuiesc dar si eu am cam aceeasi parere ca si tine; eu cezariana zic c-o sa fac din cauza sanatatii si a varstei; si inca nu stiu cum e asezata bebelusa si ce greutate are pentru ca si astea conteaza; daca Bebelusa ta e mare, nu stiu daca e bine sa nasti normal, depinde si de oasele bazinului tau; ganduri, ganduri...
Mihaela 28+
nicole74 spune:
Neata, gravidute!
Ioana asa repede? Cred ca ar trebui sa-ti iei concediu si sa stai linistita acasa, ca sa mai stea un piculet Miruna. Cu cat sta mai mult, cu atat mai bine pentru amandoua. Si eu sunt nascuta la aproape 7 luni (neimplinite) si uite ce mare sunt!
Ce analize ti-a dat sa faci? Daca ti-a propus nastere naturala, ti-a luat secretie?
Eu m-am apucat de curatenie generala, adica sa-mi fac curat prin dulapuri, ca restul face altcineva.
Pupici
Nicole 32 saptamani
miflore spune:
Ioana, deci zici ca sunt corecti cu concediul; hmm, nu prea imi place, dar asta e! Mersic!
Mihaela 28+
bulina_buclucasa spune:
saluti.Am 27+saptamini.Mi-a cam crescut burtica.Am luat 8 kg pina acum.Voi cum stati? O sa fac o fetita. O va chema Codruta.Imi place si mie si sotului.In sfirsit am nimerit unul sa ne placa la amindoi.La inceput ne doream nume diferite.In rest sunt ok. Sper ca si voi. Pupici pt.toata lumea
Ioana75 spune:
nicole, o sa ma gindesc mai serios la concediu zilele astea. Eu la servici nu ma stresez, e OK, aproape ca si cum as fi acasa, doar ca nu stau intinsa pe pat
. Mi-a dat o lista mare de analize, dar nu inteleg ce scrie dr. Miine ma duc la Sanador sa le fac, o sa-mi dea o lista printata la imprimanta, si le scriu de pe ea. Tie ce ti-a mai zis dr? Cind mai mergi? Poate ne intilnim acolo. Ieri eram 

la usa cabinetului, toate in lunile 8 si 9, plus o mamica cu o bebelina mica-mica.
Ioana
Hildegard spune:
Fetelor, eu de la 1 august plec in concediu, azi dau cererea, ca sa fie ok.
daca imi spune ca nu imi pot lua decat 2 sapt, din 18 august concediu de maternitate si tot nu vin.....si atunci va fi 71 zile prenantal asta pana in 24 oct, cand medicul imi spune ca nasc. Si postanatal 44 de zile. E ok, nu?
Si sotul e in concediu toata luna august si vrem sa ne pregatim un picut camera mica....si sa mai varuim in bucatarie si restul ce e de facut pe acasa...
Va pupic pe toate.
Vero
25
http://community.webshots.com/user/hildegard122