Mamici de septembrie-octombrie 2005 (47)
Raspunsuri - Pagina 12
miflore spune:
Zumy, sarcina usoara si un BB sanatos si frumos! Eu zic ca poti manca linistita ciumpercute la cutie! Vezi doar sa nu mananci prea multe cutii deodata! Si ideea ar fi ca daca vrei sa le prepari cu maioneza si usturoi si castraveciori acri e bine sa-ti faci tu maioneza ca asta din comert contine oua crude si nu prea e voie...acum eu nu pot spune ca n-am mancat niciodata pe timpul sarcinii maioneza din comert...dar asa e omul.. cand pofteste...
Mihaela 28+
cge spune:
Miflore, multumesc de raspuns, deci ma duc linistita la serviciu.
Si eu cand l-am nascut pe Victor, eram tot in concediu de odihna, dar mi-era frica sa nu se fi schimbat ceva, de acum 5 ani.
Si pe mine m-a chemat doctorita pe 25 iulie la control. Ghiciti de ce.
Sa imi masoare colul inainte sa plec la mare![]()
Cred ca este ceva uzual acum in trimestrul 3 sa ne tot masoare colul.
Bebelusha noastra nu se intorsese, tot cu capul in sus era lunea trecuta la eco.
PS: Mie mi-a recomandat un dr de la Ama Medical sa tratez candida cu 2 ovule Lomexim.
Pe prospect scrie ca daca sunt insarcinata sa intreb medicul inainte de a le lua.
A mai luat cineva Lomexim cand era
?
Weekend frumos in continuare la toata lumea,
Cristina
zumy spune:
MIHAELA,iti multumesc foarte mult pentru raspuns.chiar ma uitam ca nu mi-a raspuns nici o colega de-a ta.tu ai fost singura. inca odata:multumesc.si tie iti doresc sarcina usoara si un
sanatos si frumos
!!
de la zumy!!
5+
Simona8004 spune:
Buna dimineata mamicutelor.
Am incercat sa mai scriu dar se pare ca nu a mers.
Ioana, dar si celelalte mamicutze, am citeva intrebari si nu am raspuns la ele.
.
Se pare ca exact in perioada in care am ramas insarcinata ( asta fiind 28-29 decembrie) am facut pareza faciala pe partea dreapta de la un curent sau o raceala. Am fost la medicul neurolog si am luat tratament injectabil 10 zile si apoi 10 zile tratament oral. dupa cele 20 de zile mi-am revenit cu fata. Eu am facut universitatea in ORadea si am avut parte de o profesoara doctor neurolog si am vizitat-o cind am fost in Oradea in Ianuarie. Dumneaiei mi-a recomandat ca daca nu vreau sa am sechele pe viitor sa imi continui tratamentul oral inca 10 zile. ZIs si facut. Insa dupa ce am reincepu a 2-a repriza de tratament oral a inceput sa-mi fie rau. (semn ca sunt insarcinata, dar nu stiam) Am dat vina pe medicamente nici de cum pe sarcina. Eu eram convinsa ca nu eram insarcinata. Dar am facut un test si a iesit pozitiv din prima fara urma de dubii. Ceea ce ma bucurat foarte mult pentru ca intr-un fel ne doream un copil, acum ca scoala s-a terminat si urma sa fiu angajata.
Ceea ce vreau sa stiu, care ar putea fi consecintele unui tratament nuerologic asupra bebeului? Doctorul la care merg la prima ocnsultatie mi-a spus ca (eram deja in 3luni jumate de sarcina) oricum nu se mai poate face nimic. Acum sunt in luna a 7-a si el spune ca totul pare sa fie bine. Eu cum sunt Toma Necredinciosul, am mai mers la un doctor care este foarte buna in eco. Ea mi-a spus ca totul se vede evouat foarte bine, crescut in marime cit trebuie, lichid tot cit trebuie si nu vede nimic anormal. Ce ma intreb eu e ca poate fi afectat psihic? [:?]
Si mai este inca o intrebare si gata.
Am aflat ca nu pot beneficia de indemnizatie pentru copil pentru ca nu am cele 10 luni min. lucrate. OK. Ce vreau sa stiu e sistemul se acordare a concediului. Voi avea luna viitoare 25, abia terminata scoala, angajata doar din Februarie si fara angajare inainte. Deci sunt habarnista in ce priveste partea cu servciul si tot ce tine de angajare, concediu sau orice altceva. Vreau sa stiu daca am concediu? cit? Cind? In prenatal cind pot sa intru?Cum se iau cei 2 ani de ingrijire a copilului? sau eu nu beneficiez? Stiu totusi ca beneficiez de 4 luni de indemnizatie dar nu stiu cit din salar si numai dupa nastere. Primesc 400 lei noi salar de la stat pentru ca sunt absolventa 2004. dar in contract sunt trecuta cu 310 lei noi.
Va multumesc tare mult pentru ajutor.
Cit despre subiectul vostru cu nasterea normala sau cezariana, sunt in dilema. Mie toata lumea imi spune ca e mai usor si scapi mai repede si e mai bine, dar nu stiu ce sa zic. Oare pareza avuta imi impune cezariana? Sincer nu stiu. Eu imi doresc sa nasc normal, doar in cazuri exptremema gindesc la cezariana.
Dragutzelor, sa dea bunul Dumnezeu ca bebica sa fie sanatos, iar doctori si asistentele sa fie dragutze cu noi ca restul poate vine de la sine.
Eu va doresc o duminca foarte faina.
simona8004+
Maia 28 sapt
Ioana75 spune:
zumy, noi nu raspundem decit daca stim sigur un lucru, nu ne dam asa ... cu parerea
(am dres-o, fetelor?
). Nici eu nu stiu nici o restrictie la ciuperci. Stiu o restrictie in a minca lucruri congelate si dezghetate (din motive de listeria), dar ciupercile tale erau la borcan, asa ca pofta buna
.
Carmi, bine ai venit din vacanta
.
miflore, scurtatul colului nu se trage de la contractii. Pur si simplu se apropie momentu', de aia se scurteaza
. Sa usureze drumul lui bb catre luminita din capatul tunelului
.
V-am promis lista mea de analize pt trim 3. O scriu acilea: electroforeza proteinelor serice; triglieride; hemograma; coagulometru; sediment urina; biochimie urina; proteine totale; colesterol total; glucoza; uree; acid uric; creatinina; calciu seric si ionic; GPT/ALT; GOT/AST; HIV; VDRL.
Am inceput si eu sa cumpar pentru bagaj: sutien de alaptat Jolidon, 5 perechi de "bikini de baba" la douaj'de mii bucata, sa am ce strica dupa nastere, tampoane pentru noapte, servetele umede pt bb.
Ioana
mysweetest spune:
'neatza fetelor,
si la mine s-au mai indesit contractiile in ultimele zile..ma bucur insa ca nu-mi mai amortesc picioarele noaptea asa rau.
Am primit si eu de la mama un borcan cu dulceata de visine si deja e 3/4 gata 
Marlena &
Alexandra Maria ..saptamana a 32 a
Ioana75 spune:
Marlena, ce faci, ma copiezi cu borcanele cu dulceata
? Sa-mi zici cind mai facem intrecere, sa ma opresc din mincat. Mai am totusi o urma de bun simt, si cu 2-3 zile inainte de ziua de concurs maninc mai cu frina
. Off the record, azi dimineata aveam +13.7
Simona, in primul rind, felicitari pentru
! Am trecut-o pe Maia la insectarul de pe prima pagina
.
Despre tratamentul tau, habar n-am ce sa zic. Daca la eco e totul bine, inseamna ca asa e. Ai incredere in dr
.
Despre problema legala, uite www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47534" target="_blank">aici un subiect unde marius, avocatul 
, raspunde la intrebari. Scrie problema ta acolo si vei primi un raspuns corect in citeva zile.
Azi vreau sa ma duc la o farmacie, sa cumpar toate unguentele alea pentru sini. Cu Garmastan am citit ca e bine sa ne ungem de la 8 luni, ca sa se desfunde canalele.
Ioana
locca spune:
Fetele, dupa vreo 10 zile de absenta am reusit si eu in sfarsit sa dau de net. Problema e ca la noi se zugraveste asa ca m-am mutat la parinti unde nu a mers netul. Sper sa fie ok de acum inainte ca altfel nu stiu ce fac, sunt dependenta de internet.
Nu am avut timp sa citesc tot din urma, dar ma voi pune incet incet la punct cu noutatile. Ce vreau sa va intreb: pe voi v-a durut / va doare in zona inghinala? Eu de vreo 3 zile abia mai merg
, nu stiu ce sa mai fac, e ok daca stau in picioare fara sa le misc, e ok daca stau jos, daca stau intinsa, in schimb daca incerc sa pasesc ma indoi de durere. Nici nu am curaj sa ies din casa.
Ioana, mersi pentru parola, sper sa ajung sa mut si eu capitolul urmator, adica sper sa am net.
ruxandra (32+)
bulina_buclucasa spune:
Draga Simona, sper sa fie totul bine cu bebicul tau.Si eu am 28 de saptamini si am emotii foarte mari.Cit priveste indemnizatia de maternitate eu stiam ca anii de facultate sunt considerati ca vechime in munca.Interesaza-te ca s-ar pute sa ti se acorde acest drept.Bafta multa si mai vorbim
Simona8004 spune:
Multumesc mult Lili de incurajare.
sper sa aflu cit mai multe. O sa intreb contabila de la servici. Mersi.
Ioana, multumesc si tie pentru indrumare. Dupa ce am pus mesajul la voi am accesat alte subiecte, si abia dupa aceea am vazut unde pot intreba.
Pot sa va spun ca ma simt bine cu sarcina. Insa micutza are niste miscari atit de puternice ca imi taie respiratia. Parca face
in ciub.
am citit pe forum ca se intra in perioada de insomnie. Nu stiu cum , dar mie imi este groaznic de somn. Daca peste zi nu dorm macar o ora, seara la 9 sunt frinta. Nu mai aveti cu cine discuta. Spre sa nu ajung la insomnie. dar daca se ajunge, ce pot face...
Din ce cauza se face burtica tare? eu inca nu am experimentat asa ceva, dar vreau sa stiu.
Si apropo, nu mai primim vitamine gratuite? Doctorul de familie mi-a spus ca daca aduc adeverinta de salariat cum ca am 3100000 lei atunci imi poate da vitamine gratuit, daca nu am suma asta atunci trebuie sa le cumpar. Deci? Gratuit sau nu?
Sper sa treaca si sa va simti mai bine.
Va pupicesc pe toate si va doresc o sarcina usoara in continuare.
abia astept sa mai citesc cite ceva nou despre voi.
Simona8004+
Maia 28+