Mamici de iulie-august 2005 (61)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Gata, ma duc s afac analiza..fie ce o fi..numai bine sa fie.
Cusatura de la cerclaj se face exact la col..din cauza asta imi e frica...sper sa nu fie nimik.
Sa-mi tineti pumnii!

AniS si bebelina mea dulce 35+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Albinutzza spune:

Neatza fetele...vad ca subnteti active rau

Simona, sper sa mai stea, ca nu e gata...e in cutii patutzul

Azi nu prea o sa fiu activa, ne apucam de curatenie, si de montat patutz, asha ca sa stiti ca NU AM NASCUT...e adevarat ca aseara am cam simtit alergatura de peste zi, am avut niste contractii si ma apucasera si niste dureri de spate...dar nu a fost nemek
Aveti mare grija cu efortul, nu faceti, decat ce este strict necesar, si nu excelati

Gata fug la treaba ...si ...azi sunte sef de santier...adek de curatenie

Albinutzza 38+ & Luca bondarelu' din burtica
Traieste clipa
http://community.webshots.com/user/albinutzaa/1

Mergi la inceput

si sa nu uit

AMR 10 zile...wow

Traieste clipa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Din pacate nu mai am acces la internet si de aceea intru asa de greu
VA MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU MESAJELE SI GINDURILE VOASTRE BUNE SI IMI CER SCUZE CA RASPUND ASA DE TIRZIU.
Rares Stefan a venit pe lume pe 20 iunie 2005 ,la ora 23,25 ,prin cezariana,la Maternitatea Cuza Voda Iasi.A avut 3,200 ,APGAR 9, si un paaar lung si negru.
Sper ca saptamina viitoare sa pun si ceva pozici!
Apoi pe 28 iunie am sustinut licenta,pe care am luat-o cu brio,asa incit ma pot considera o mare norocoasa!

FELICITARI TUTUROR FETELOR CARE AU NASCUT PENTRU COPILASI!
SA FITI FERICITE SI SA VA BUCURATI DE EI!
Crestere usoara si numai bine va dorim!

Fetelor care urmeaza sa nasca le urez sarcini usoare in continuare,nastere usoara,bebelusi sanatosi si mincaciosi

Cu toata dragostea,
Cristina,Rares si Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabirus spune:

AC, imi pare tare rau ca ai avut necazuri .... bine ca s-a terminat si sunteti din nou acasa!

Katink, ti s-a raspuns la PM-ul referitor la Monicutz? Ca stam toate ca pe cuie aici si nu intelegem ce se petrece ...

OanaC are dreptate Delia cu bebeii care dezvolta reflex si nu mai fac kk fara termometru; cunosc cazul unei vecine care exact asa a patit. E bine sa utilizezi metoda asta chiar numai in situatii criza. La Eva mea stiu ca cel mai util la constipatie era o baita calda la fundulet.

Gabi, mamikul Evei si al baietelului din burtic, 35+ sapt.
POZE

Mergi la inceput

Nici eu nu stiu nemek de Monicutz!!!!!

Cristina, FELICITARI pt licenta si pt frumos si pletos

Traieste clipa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Buna dimineata!

Ac si Oana, multa sanatate puilor vostri!
Ella, sa iti dea Dumnezeu o nastere usoara si fara probleme, si un pui sanatos si mancacios!
Cristina, felicitari pentru licenta si pentru puiut!
Kulta, bafta la control astazi si sper ca nu ai patit nimica de la spagata de ieri!
Mamini, daca mai ai dureri cel mai bine mergi la urgenta sau mergi la cabinet, spune ca ceva te nelinisteste, ca te doare tare... este imposibil sa nu te primeasca. Multa sananate iti doresc si tie!
Anis, bafta si tie azi la control, am inteles ca iti faci azi analiza...

Pupici si o zi mai buna tuturor,
Katink si dulcineea mea 36+

Fotografii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Eu ieri am fost la eco.

I-am spus dr. despre durerile avute cu o seara inainte si m-a controlat din nou... Colul este inchis, dar bebelusa mea a coborat deja 1cm - de marti de la control si pana ieri - deci am avut contractii care au avut ca efect fixarea bebelusei in pelvis.

La eco totul a fost bine, masurat si cantarit mandra, care cica se potriveste pentru corpul meu, nici prea mare, nici prea mica - ieri am implinit 36sapt. si avea in jur de 2630g.
Mi-a aratat ca are deja si un strat de grasime...
Lichid este suficient si de placenta a spus ceva de II-III, asta nu am inteles, dar banuiesc ca e gradul de maturitate - tot pe aici am auzit si eu... ce inseamna nu stiu... dar dr. parea multumita de control, asa ca stau si eu linistita.

Urmatorul control il am saptamana viitoare, de acuma incolo merg saptamanal, dar asta a fost ultimul eco la cabinet. Poate imi va mai face unul la spital, nu stiu sigur...

Pupici,
Katink si dulcineea mea 36+

Fotografii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia grozav spune:

Buna dimineata burtici si mamici.
La mine azi seara nu a mers internetul asa ca nu am putut intra.
Asa ca m-am pus la televizor si am vazut un film minunat pe HBO Frida. M-a impresionat foarte tare, daca aveti ocazia sa il vedeti sa nu o ratati ca merita.
AC si Oana, va inteleg foarte bine prin ce spaime ati trecut, si ma bucur foarte mult ca totul s-a terminat cu bine.
Asa pentru linistea voastra va spun ca asa se procedeaza pentru orice nou-nascut cu febra pentru ca la ei orice infectie poate evolua foarte urat si foarte repede fiindca sunt foarte sensibili, nu prea au imunitate.
Nu cred ca cineva ii chinuie de placere. Credeti-ma.
Cateterul din cap e impresionant pentru parinti dar sa stiti ca nu e asa dureros ca cel din piciorus. Acolo am vazut eu ca ii doare cel mai tare pe bebei. Oricum e foarte greu si pentru o asistenta sau un medic cu experienta sa prinda vene asa mititele.
In alta ordine de idei legat de notat programul si altele, si eu trebuia sa notez cu Adi la un moment dat din care san a primit la o masa ca la masa urmatoare nu imi mai aminteam .
Pentru Anis si mamici, completarea se da in spital la noi cu seringa pentru ca e nevoie de cantitati mici 10-20 ml, tehnica cu lingurita merge tot la cantitati mici. La noi se mai practica direct cu sticluta, ca sunt sticlutele acelea antice cu gatul subtire si bebe pur si simplu soarbe din ele. Asta insa e cam greu acasa ca se poate ineca bebe usor, nu prea pateste mare lucru ca stie sa tuseasca dar sigur o sa va speriati.
Mai sunt sticlutele alea cu lingurita in loc de tetina, sincer nu am vazut cum se foloseste dar cred ca ar merge.
La cantitatimai mari de comletare 50-100 ml tot din biberon i-am dat si eu lui Adi, si asta a fost la mine sfarsitul alaptarii in 2-3 zile. Nu toti renunta insa la san asa de repede. Am vazut bebei care fiind sub tratament in spital nu au putut fi alaptati cu zilele sau saptamanile si au primit biberon, dar cand s-au facut bine si i-am pus la san au stiut ce au de facut.
Care e de fapt problema: tehnica de mancat de la san si din biberon e cu totul alta oricat de "fiziologice" ar fi tetinele.
Din san trebuie sa traga cu toti muschii, sa se chinuie si sa isi impinga limba in fata, pe cand din biberon stau cu limba in spate apasa putin si laptele curge lejer si constant.
Ioana daca plange nu inseamna ca ii e neaparat foame. Poate fi obosit, sa-i fie prea cald prea frig, sa il deranjeze pampers-ul murdar(desi Adi al meu era tare nesimti la faza asta), sa aiba colici, sau pur si simplu ca nu stie sa faca altceva.
Am mai spus: mama e stresata e stresat si copilul.
Poate insa sa ii fie si foame. Dar nu neaparat din cauza ca nu ai lapte destul. Poate, cum am spus mai sus, nu are o tehnica buna ca a primit completare cu biberonul. Plus ca daca ii dai completare nu stimuleaza destul sanul sa produca mai mult lapte.
Incearca sa faci rost de un cantar de undeva de la cineva si sa il cantaresti o data pe saptamana la aceeasi ora si atunci o sa vezi daca a crescut 150 de grame inseamna ca mananca destul, indiferent cat de des, sau cat de mult sau putin doarme, sau plange si atunci o sa te linistesti.

dede, Adi 4ani si Medeea din burtica 38 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caterina71 spune:

Neatza mamici si gravidutze

Multam frumos de incurajari, stau lipita de pat cu superglue de 3 saptamani. Si mai pot sta, fata sa nu se grabeasca!

Aveti grija de voi si nu va agitati foarte tare. Sa stea bebeii la caldurica!

Pisi_Ella iti doresc sa fie cu bebe cuminte si mancacios, iar tie refacere rapida!

Pupici,
Cati si Alexia 35+

Mergi la inceput