Mamici de ianuarie-februarie 2006 (14)
Raspunsuri - Pagina 6
adriana_i_ spune:
Fetelor dragelor calmati-va si linistiti-va
cu triplu test si amniocenteza. Nu e dracul chiar asa de negru.
Triplul test mai intai: se interpreteaza NUMAI impreuna cu echografia in care se masoara pliul nucal, si dimensiunile fatului (pt determinarea exacta a saptamanii de sarcina). Deci toate astea trebuie corelate. Bun. Rezulta o probabilitate de defecte genetice.
Sa luam cazul al bun: negativ. Perfect, sunteti linistite, si iaca ati pierdut un pic de sange.
Cazul al rau: rezultat pozitiv. Caz in care se recomanda amniocenteza sau biopsia vilozitatii coriale.
Acuma, despre amniocenteza/biopsia v.c. E o metoda invaziva si asa cum stiti exista un risc destul de mare de avort (0.5% parca). Dar, asa ca incurajare ati auzit voi cel putin aici la DC pe cineva sa fi pierdut sarcina in urma acestei interventii? Deci daca ajungeti in situatia sa trebuiasca sa o faceti, lasati gandurile negre, urmati intocmai indicatiile medicului (repaus 48 de ore dupa cel putin) si totul va fi bine. Priviti-o pozitiv: iaca o sa stiti cu certitudine sexul bebitzului, si mai ales daca are sau nu sindrom Down si inca cateva de genul asta.
Eu am facut acea biopsie. Nu din cauza triplu testului, care a iesit bine, ci din cauza pliului. Interventia a fost rapida, a durut ceva, dar suportabil, si in rest nu s-a intamplat absolut nimic rau.
Una peste alta, ideal e sa nu fie nevoie de amniocenteza. Daca totusi se ajunge aici, luati totul pozitiv si va fi bine.
Adriana 8fix
dana_ene spune:
Ioana, nici mie nu mi-a prescris doctoritza de familie nici un fel de vitamine. Nu siu ce sa mai cred. Cica din trimestrul II o sa-mi dea, in functie de rezultatul analizelor.
Abia astept ziua de marti sa-l intreb pe ginecolog.
Eu am incredere, cum spuneam, in el. Am fost foarte multumita de cum m-a urmarit si la prima sarcina.
In privintza testelor ma gandesc eu ca poate e cazul sa le fac. Nu mi-a spus nici un medic de astea pana acum. Dar o sa-l intreb tot pe ginecolog.
Of !
Sa vina mai repede ziua de marti, sa-l vad pe bebik si sa ma lamuresc cu dilemele mele.
Dar de vitamine sigur va fi nevoie.
La prima sarcina, analizele din primul trimestru mi-au iesit perfecte, dar tot am luat prenatale. Cand am facut analizele din ultimul trimestru aveam multe dintre valori cu mult SUB normal. Deci chiar si cu vitamine si tot a consumat foarte mult copilul.
Eu nu concep sa nu iau vitamine, dar o sa ma lamuresc cand.
Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUMUL OANEI MARIA
mara03 spune:
ioana,
stai linistita ca esti absolut normala.
- nu te grabi cu vitaminele ca nu e cazul. doctorita ta de familie are dreptate. acidul folic puteai sa-l iei inca dinainte de a ramane insarcinata dar in rest vitamine nu e cazul sa iei decat de pe la 4 luni.
- lasa pliul nucal si triplul test deoparte atata timp cat doctorul iti spune ca totul e in regula.
- sex poti sa faci cat vrei atata timp cat sarcina nu pune probleme. nanu nu mi-a interzis nimic niciodata in chestiunea asta! (si nici un alt doctor nu o va face)
- nu-ti mai face probleme doar pentru ca x si y e altfel sau stie altfel decat tine ca asa risti sa te consumi degeaba pentru probleme care de fapt nu exista.
si acum pentru toate fetele: nu va mai stresati atata ca nu e cazul. faceti eco morfologice si un test doppler mai tarziu si daca totul e ok va garantez eu ca o sa aveti numai bbi sanatosi si frumosi. si eu am fost o mamica stresata dar pe voi nu va intrece nimeni! ![]()
daniela,
oanei. e o dulce! 
Andreea & Tudor (9 dec 2003)
dana_ene spune:
Adriana, Mara multumesc
.
Ioana, de ce sa nu ai voie sex ? Ti-a spus doctorul asta ?
Daca nu ti-a spus, nu trebuie sa te abtii.
Draga mea, eu cea mai tare perioada de
am avut-o cand am fost
. Cea mai cea, zau asa
!
Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUMUL OANEI MARIA
utocatalina spune:
T_Ioana hai sa o luam pe rind:
1. vitamine nu iau nici eu si cred ca pina la 14 sapt. oricum nu-mi da nimic, poate nici atunci, oi vedea;
2. nici mie nu mi-a zis pliul nucal..mi-a zis clar ca imi va spune la eco morfologica Iosup..asa a zis si iosup!
3. sex n-am voie ca am avut singerari...cel putin pina la 14 sapt...tu daca nu ai probleme, sigur ca ai voie!
4. si eu am hemoglobina buna...daca e buna, de ce sa iei fier..eu zic ca stai bine!
5. si eu am momente cind ma doare burta ca la ciclu, asa ca nu esti singura!![]()
cu 6 nu pot sa te ajut...colega mea insarcinata in 23 sapt. a luat numai la 15-16 sapt. niste Calcevita si Berocca timp de 20 de zile, atit!
Adriana ai perfecta dreptate!
Si tu Mara!![]()
Sa nu depunem armele si vom reusi!
Cafeluta draguta
11+
Simburica
T_Ioana spune:
Andreea bine ati revenit! Sper ca a fost SUPER si ca a meritat litoralul romanesc!
Multumesc pentru incurajari
!
Te pup mult si pup si Tudor dulce si bronzat!
Ioana
Pozicile mele: http://pg.photos.yahoo.com/ph/tuturugaioana/my_photos
Samburelul: http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20704;29/st/20051225/dt/7/k/d1f9/preg.png
"Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati"
pisoi3 spune:
Ce fac fetele? Vad ca scrieti, nu gluma, bravo voua, asa si trebuie!
Bun venit noile fete, sa aveti grija de voi si de bebei!
Giova, bravo pentru eco, sa pui poze!
Cata , tin pumnii pentru maine cand iti ies rezultatele de la analize.
Dana din Buzau , sa stii ca si la mine sunt cele mai tari partide de
, asta de cand am ramas insarcinata, cred ca hormonii sunt de vina. Sotul meu se mira si nu ii vine sa creada!
Ti-am vazut pozele cu fetita, e o frumoasa, sa iti traiasca!
Fetele, eu sunt ca o gaina beata, adormita si cum mai vreti voi, as dormi tot timpul, nu pot sa ma gandesc la altceva decat la somn! Cred ca de la matzele mele mi se trage, si de la bebe care sper sa fie la fel de somnoros si dupa ce se naste.
Mi-am facut si eu testul ala din calendarul chinezesc si am FETITA!
Adica exact ce imi doresc eu cel mai mult! sotul nu are preferinte dar eu vreau fetitaaaaaaaaa!!!!!! Dea Domnul sa fie asa!
Sper sa se vada la eco morfologica pe care o fac pe 26 iulie.
Nici eu nu imi fac triplul test ala, mi se pare inutil mai ales la 29 de ani cat am eu. Nu vreau sa ma complic cu investigatii complicate, dr meu mi-a zis ca daca aveam peste 35 de ani da, dar asa... Eu nu am facut decat toxo, chlamidia, sange si urina. Si 2 eco, normal.
Apropo, data nasterii mele e 27 IUNIE 1976. Tot 1976, hai ca mai avem putin si invadam forumul, fetele nascute in 1976!
Fetele, au va pupic pe voi si pe bebeii vostri cu mult drag
, ma duc si eu la somnic, ca nu mai pot!
Anda si matzul subacvatic 13+
toujours optimiste
tanti spune:
Multumesc mult cata pt raspuns , m-ai linistit , mie mi-a dat sa iau la 12 ore cate 1 timp de 10 zile
Pupici
9+
Giova spune:
S-au incins spiritele pe aici.
TEOLINDA bebele are 6,8 cm.
IOANA nu te mai stresa cu vitaminele.nici eu nu iau, din luna a 4-a mi-au zis si gine. si dr. de fam.Vad ca la multe fete le-a zis asa.
DR. CIOATA, expertul in eco, la care am fost ieri, mi-a zis ca nu e cazul de triplu test, ca la 12 sapt. jumate se vede cel mai bine daca are bebele probleme cu pliul. Al meu are 1,3mm. La 11 sapt. avea 1,1. si max era 3 mm.
asa ca eu nu-mi fac probleme si nu fac triplu test.
Acum depinde de fiecare, cum vrea si cei zice dr.
Daca 2 dr. mi-au zis ca nu e cazul de triplu test, nu-l fac, ma duc pe mana lor.
cat priveste SEXUL, ne-a spus dr. ca putem presta atata timp cat nu exista sangerari si dureri de burta. Numai sa nu exageram in privinta pozitiilor.
Mi-a repetat de n ori acelasi lucru: SARCINA NU ESTE O BOALA; E CEVA CAT SE POATE DE NORMAL.
asa ca fetelor, lasati hormonii liberi si treceti la fapte.
eu de 4 zile sunt altfel, nu mai mi-e rau si hormonii astia imi dau batai de cap.
poze
gio
si bb 13+