Mamici de ianuarie-februarie 2006 (14)
Raspunsuri - Pagina 5
dana_ene spune:
Catalina, prietena ta mi-a intarit convingerea pe care o aveam. Nu cred ca fac nici eu triplul test. Doar daca-mi cere doctorul...
Vad ca pe mine nu prea ma bagati in seama
.
Vreti sa-mi admirati fetitza? Aici: http://community.webshots.com/photo/388609717/388610129TwVjdG
Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUMUL OANEI MARIA
tanti spune:
Buna fetelor
Nu prea intru sa va scriu dar pe fiecare zi trag cu ochiul sa vad ce ati mai scris
Pt fetele din Bucuresti unde faceti triplu test si cu ce dr.si la cate saptamani va zis sa il faceti?
Ce stiti despre augmentin in sarcina, mi-a iesit infectie urinara si medicul mi-a dat augmentin, i-am zis ca nu am nici un fel de simptom si ca o sa refac analiza
Pupici
10 saptamani
T_Ioana spune:
Fetelor am vorbit azi dimineata pe msg cu irinadum. E tot la Cta dar e necajita ca nu se odihneste ca lumea ca are niste oaspeti din Franta care trebe plimbati. Zicea ca in afara de greturi se simte foarte bine!
Eu vreau sa fac azi balmos cu smantana si omleta!Si cred ca fac si o ciorba de varza cu multa smantana si fasole verde cu carnati afumati, ca sa nu mai am de gatit pana duminica.
Noi avem programate aproape in fiecare duminica iesiri la iarba verde. Pentru mine este un cosmar, pentru ca nici inainte nu mi-au placut iar acum cu atat mai putin, micii, carnea la gratar si alte chestii fripte si cu gust si miros de fum! Mi se pare efectiv risipa de materie prima...Ideea este ca vremea este foarte urata si se pare ca nici duminica asta nu se lasa cu gratar(spre fericirea mea) dar daca totusi mergem, ce Dumnezeu sa mananc eu ca daca imi iau fructe sau chipsuri mi le mananca populatia. Si sa nu imi ziceti ca cea mai buna solutie este sa nu merg ca am incercat si era sa ma haleasca de vie consortul ca "stric cheful oamenilor", el nu merge fara mine, imi face bine iesirea in aer liber....plus ca daca nu apar incep telefoanele de la gashca participanta si tot acolo ajungem....
Voi nu aveti probleme de genul asta? Toata lumea e "oripilata" de faptul ca nu imi plac gratarele, dar eu ma gandesc la carnitza aia facuta cu un sosulet delicios, la cuptor
...si efectiv nu pot sa o mananc asa uscata![]()

Pup fetili si astept sugestii 
Ioana
si Samburel 15+
Pozicile mele: http://pg.photos.yahoo.com/ph/tuturugaioana/my_photos
Samburelul: http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20704;29/st/20051225/dt/7/k/d1f9/preg.png
"Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati"
utocatalina spune:
Daniele frumoasa fetita ai...sa-ti traiasca! Legat de triplu test eu l-as fi facut daca nu faceam pregnylul, dar testul asta se face in corelatie cu eco morfologoca obligatoriu...poate e bine sa mai cugeti..! Tanti vad ca esti in situatia mea..si eu am ingectie urinara, mi-am repetat analiza si maine am rezultatul, daca se confirma, de simbata cind fac 12 sapt. iau Augmentin de 625 mg la 8 ore timp de 5 zile ...Tutunaru, doctorul la care sunt, mi-a zis ca nu este periculos in sarcina, asa ca verifica si tu iar urocultura si daca iese infectia trateaza-te!
Ioana nu stiu cum faci sa maninci fructele daca navalesc peste tine prietenii la iarba verde..Tipa si tu ca aia e mincarea ta de gravida si sa te las in pace!![]()
Sa nu depunem armele si vom reusi!
Cafeluta draguta
11+
Simburica
Giova spune:
DANA ENE frumoasa fetita ta!!!
Eu am intrebat 2 dr. gine de triplu test, amandoi mi-au zis ca nu e cazul sa-l fac, bebele e bine, pliul nucal la 13 sapt. e 1,3 mm, asa ca de ce sa-mi fac probleme.
Pierdere de sange,timp, bani si cine stie ce rezultate mai iasa.Am auzit de multe teste ca au avut rezultate false, din cauza carora s-a facut chestia aia cu lichidul amniotic, care nu se prea recomanda, risc mare de avort.
Noi nu am avut anomalii in familie si suntem si tineri: 25 respectiv 26 ani.
poze
gio
si bb 13+
dana_ene spune:
Giova si Catalina, multumesc pentru aprecierile la adresa Oanei. 
Apropo de triplul test, Giova, exact acestea sunt si dilemele mele. Am auzit (am si citit in articolul catre care v-am dat linkul mai sus) ca nu este relevant, ba ca de multe ori rezultatul e eronat. N-am chef sa ma sperii ca bebe nu-i bine degeaba. Deja am trecut prin emotii mari cand nu stiam daca-i intrauterina. Of !
Iar de amiocenteza stiu ca e si periculos pentru bebe. Asa ca... sunt in dilema.
Am hotarat sa-l intreb pe dr. Martea viitoare merg la eco si vad ce-mi spune.
Daca o sa-mi zica sa-l fac, atunci il fac. Am mare incredere in el.
Daca nu... nu !
Nici in familiile noastre nu sunt probleme de nici un fel, iar fetitza mea e perfect sanatoasa si normala. Singura problema e varsta (in septembrie fac 35 de ani).
Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUMUL OANEI MARIA
teolinda spune:
Mai fetelor ia nu ma mai speriati cu triplu test asta.
Ca mie mi-a zis ca trebuie sa il fac inainte sa se uite vreodata la bebe. Si cand mi-a masurat claritatea nucala a scris in fisa 2,9 ..dar a zis ca e bine. Si aveam 13 sapt si 2 zile. Cand va vad pe voi cu 1,3 ma cam speriati. Ce naiba...nici eu nu am antecedente in fam si n-oi fi nici prea batrana la aproape 29 de ani.
Se pare ca sunt singura "fraiera" de pe-aici care il face.![]()
Pe bune ca ma speriati acum. Ce-am stat cu grija de toxo si de rubella acum sunt terminata..pai in 10 zile ajung la nebuni
.
Giova cati cm ti-a zis ca are bebe acum?
Dana e marfa bebelina ta..defapt e fetita nu mai e bebe.
Am incercat testul ala de la chinezi... imi da FETITA...oare feelingul ma inseala? Saracul sot... o sa aiba cine sa i se urce in cap
.
15+
teolinda spune:
Si daca imi da un rezultat confuz ce mai face cu mine la aproape 17 sapt? Iar aminocenteza sa fie ei sanatosi ca nu fac... Oricum se face testul asta cam degeaba...sa ne ia banii probabil. Pai daca se ajunge Doamne Fereste la aminocenteza..pana o face..pana iese rezultatul numai bine..se face copilul si mai mare.
Nici nu ma gandesc sa imi zica ceva de rau..n-am avut probleme cu sarcina pana acum ar fi chiar culmea sa... DOAMNE FERESTE!
Gata ca m-am ingrozit destul...si nici calmante nu putem lua in perioada asta.
15+
utocatalina spune:
Teolinda scumpa foarte bine c ai facut testul, dar vezi cind faci si eco morfologica ca eu stiu ca astea trebuie interpretate impreuna...cit priveste pliul nucal nu-ti face probleme...doctorul nici nu mi-a masurat, mi-a zis ca tot la eco morfologica, adica la 14 sapt. la mine, se va face si aceasta masuratoare! Ti-l mai masoara si la eco morfologica inca o data!
Si eu am tot 29..aproape! Stai cumintica fetito, da? Lasa-i pe altii nebuni....ca mine sa fie in topul stresatelor!
Daniela sigur ca daca doctorul zice triplu test e bine sa faci..si mie mi-a zis sa fac, dar dupa injectiile cu pregnyl mi-a zis ca este irelevant si poate da test fals...eu de aia nu-l mai fac..alfel il faceam si eu!![]()
Sa nu depunem armele si vom reusi!
Cafeluta draguta
11+
Simburica
T_Ioana spune:
Eu nu stiu ce sa zic...tot incerc sa nu ma gandesc dar am ajuns la concluzia ca eu sunt "pe spate" din multe puncte de vedere:
1. nu iau nici un fel de vitamine (doctorita mea de familie nu vrea sa imi prescrie decat dupa 4 luni jumate, si cred ca si atunci ma "combina" ca doar de la 5 luni, apoi de la 6 s.a.m.d.)
2. cand am fost la control la 12 saptamani nu mi-a zis dimensiunea pliului nucal(eu am uitat sa-l intreb)
3. am uitat sa-l intreb pe doctor daca am voie
, ca medicul la care am fost inainte nu mi-a dat voie (am inteles ca nu dadea voie DELOC pe toata durata sarcinii)....bine, ca nici eu nu m-am abtinut dupa 14 saptamani
, dar macar asa, sa fiu eu impacata....
4. hemoglobina mi-a iesit exceptional(zice doctorita de familie) si am inteles ca din rezultatul hemoglobinei iti dai seama cum stai cu fierul....totusi mi-a zis ca e lipsa de fier in organism de asta sunt somnoroasa si am tensiunea asa mica(alaltaieri am avut tensiunea 7 cu 4) dar TOT NU VREA SA IMI DEA VITAMINE, macar fier!
5. in continuare ma doare burta ca la ciclu, dar toata lumea ma incurajeaza ca daca nu am sangerari e totul ok.....
6. vreau sa merg in concediu de odihna dar nu se poate ca vezi Doamne sunt de neinlocuit in momentul acesta la firma....si nici prea curand nu am sanse!
Cel putin faza cu vitaminele ma D-I-S-P-E-R-A!
Ioana
si Samburel 15+
Pozicile mele: http://pg.photos.yahoo.com/ph/tuturugaioana/my_photos
Samburelul: http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20704;29/st/20051225/dt/7/k/d1f9/preg.png
"Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati"