Mamici de ianuarie-februarie 2006 (14)
Raspunsuri - Pagina 11
monica70 spune:
Buna seara fetelor!
Am reusit sa va citesc desi abia mai stau pe scaun de somn, mama ce-ati mai scris de ieri!
DANA ENE ai o fetita super dulce si eu vreau! In calendarul chinezesc mi-a iesit fetita , dar tare mi-e ca e baiat!In familia sotului sunt numai baieti!!! Socrul meu are un frate, care are doi baieti: unul are un baiat, celalalt are trei baieti!?!- in conditiile in care nevasta mai are 4 surori! Sotul meu nu mai are frati.La mine in familie sunt foarte echilibrati in schimb...Sunt foarte curioasa ce va iesi!
MIRELA si MARAKI imi pare rau de voi, maiaveti rabdare o saptamana sa vedeti ca va reveniti! Si la mine pe la 11 saptamani am atins apogeul, "pluteam" in acid, acum nu mai am nimic, ba chiar am devorat la ciocolata en gros.
TEOLINDA sa stii ca si pe mine a inceput sa ma doara burta de vreo doua zile si nu-mi dau seama de la ce: de la statul pe scaun in birou (dupa o luna de relaxare...), de la nervii din zona, de la raceala, sau pur si simplu de la combinatiile pe care le trag in alimentatie...Oricum ma doare cam ca la ciclu, dar nu asa tare si nu tot timpul.Or fi contractii? Nu stiti cum se manifesta? Si eu iau de trei ori pe zi cate jumatate de NO SPA, ar trebui sa nu ma doara nimic, nu?
MIHAELA CRI cred ca e vorba de placenta praevia si nu-i exagerat de grav doar ca in ultimele luni apar sangerari(la altele toata perioada),plus ca se impune obligatoriu cezariana.Important e sa fie prinsa bine placenta (ca la mine s-a dezlipit un pic, apoi s-a redresat). Si cred ca trebuie s-o iei mai usor cu sexul.Am citit pe forum de o multime care n-au avut nimic, ba chiar au aflat abia inainte de nastere ca au placenta praevia.Si eu am placenta inserata cam jos, am citit ca se poate transforma in placenta praevia sau dimpotriva - cred ca depinde in ce directie se extinde in sus sau in jos.Asa ca eu zic sa stai linistita, citeste la subiectele respective si te calmezi!
Apropo de cele ce se streseaza cu vitaminele, vad ca toti medicii sunt hotarati dupa 4 luni! Nici mie n-a vrut sa-mi dea numic(in afara de acid folic si vit E), chiar daca nivelul calciului era cam scazut.A zis sa mananc oua, branza, sa beau lapte si in rest, in trimestrul doi! Sunt curioasa daca-mi da ceva saptamana viitoare, daca nu eu tot iau - am intrat in trimestrul II !
La meniuri,mi-e foame toata ziua - la birou imi duc doua sandwichuri mari - fac aia cu nervii cand ma vad mancand toata ziua, ca nu pot manca deodata unul.Cum ajung acasa ma asteapta mami cu o ciorba sau supa, plus felul doi.Tot nu mi se cere carne inca. Azi am mancat supa de conopida cu morcovi si smantana si felul doi spanac cu ou. Noroc ca-i vara si sunt legume cat cuprinde!
Ieri a aparut cu clatite cu dulceata si cu ciocolata.
Ma obliga sa stau in pat cat mai mult, cand vin de la birou,de aia a a preluat si bucataria.Sotul tocmai a terminat de aspirat, l-a apucat harnicia azi.Plus ca el spala vasele. Dar si eu mai tin contabilitate si acasa la doua firme, asa ca ...daca tot am primit invoire de la doctor sa merg la birou, macar acasa sa nu mai lucrez atat.Si macar acum!
Am noroc ca fac 15 min. cu tramvaiul pana la serviciu si statiile se afla in fata blocului si in fata fabricii! Chiar imi lipseste mersul pe jos , dar am de gand sa ies la plimbare in fiecare seara prin zona.
La serviciu am de gand sa merg pana in noiembrie inclusiv, daca va fi totul ok.Cum DPN e 8 ianuarie, cam cu o luna inainte voi sta acasa, cand voi fi elefanta ( desi nu-mi imaginez, am inca tot 52 kg, parca- parca se mai rotunjeste doar burtica pe zi ce trece).
Sper ca va gasesc ok maine seara ( ca la birou inca n-am timp deloc sa intru pe net).
Noapte buna !
...14
molisa
MyBaby spune:
Buna fetelor !!! Am fost la medic care mi-a confirmat rezultatele analizelor facute data trecuta,toate au iesit bine,nu mi-a facut eco,doar mi-a ascultat bataile inimii lui bebe,care sunt normale si ele.Am intrebat si de crampe si de durerile de spate si mi-a zis ca totul e normal,sa ma alarmez in cazul in care sangerez,in rest sa nu imi fac probleme.Si sa ma pun sa mananc mai mult,curios ca am pus 4 kg si nu am implinite 12 saptamani,si sa imi iau vitaminele.
Cam asta a fost vizita de azi,urmatoarea programare o am in august pe 4,atunci ne face alt eco si urmatoare tura de analize.Am intrebat de testul IPS(depistarea S Down),mi-a spus ca testul se face dupa sapt a 16-a pana intr-a 20-a.Eu acum cred ca intru in perioada aia in care nu poate nimeni sa imi stea in cale,tun si fulger si fara motiv![]()
Va
,aveti grija de voi si de bbi
Adriana 11+
Denisam spune:
Bravo ca aveti vesti bune despre bebei si sa aveti o seara si o noapte buna.
Denisa
11+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!
utocatalina spune:
Neata fetelor.
Iata ca a venit si weekendul!
Sotul mi-a venit aseara din Delta si a trecut pe la mama, asa ca aseara am papat la 22:00 salata orientala, pui Shanghai. Bine ca nu mi-a fost rau, ca tare bun a fost si am mincat cu o pofta!
Dupa amiaza o sa am rezultatul la urocultura. Sper sa fie bine, daca nu e...de maine Augmentin scrie pe mine!
Bebicul e bine, burta mare, maine facem 12 sapt...abia astept..Pupici si hai cu vesti bune!
A...mai dati-mi si mie niste idei de papa ca nu mai stiu ce sa gatesc..am niste pulpe de pui..stiti vreo reteta super cu pulpe de pui?
Sa nu depunem armele si vom reusi!
Cafeluta draguta
11+
Simburica
T_Ioana spune:
Catalina eu stiu o reteta de pulpe la cuptor. Recunosc ca nu am facut-o niciodata dar toata lumea o lauda si imi spune ca este E-X-T-R-A-O-R-D-I-N-A-R-A:
Se condimenteaza pulpele cu sare si piper(eu le-as opari inainte si le-as cresta pana la os- dar asta nu scrie in reteta, e idee personala), se face un sos din: ketchup(cred ca ramana la latitudinea ta daca e picant sau dulce), mustar,usturoi pisat, busuioc, putin ulei, se dau pulpele prin sos, sa fie acoperite bine de tot, se pun intr-o cratita rezistenta(yena cred ca se numeste) se acopera cu folie de aluminiu si sa da la cuptor. Eu personal sunt ANTI folie de aluminiu, asa ca as acoperi recipientul cu propriul capac. Nu stiu exact cat se tine cratita la cuptor, dar probabil in functie de intensitatea focului si de cat de bine vrei sa fie patrunsa carnita....Daca te tenteaza si faci reteta, sa ne spui si noua cum ti-a iesit!
Pupici
Ioana
si Samburel 15+
Pozicile mele: http://pg.photos.yahoo.com/ph/tuturugaioana/my_photos
Samburelul: http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20704;29/st/20051225/dt/7/k/d1f9/preg.png
"Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati"
utocatalina spune:
T_Ioana super reteta..o fac
...Intrebare: daca vasul de yena are capac il pot folosi in loc de folie de aluminiu?![]()
Cafeluta draguta
11+
Simburica
utocatalina spune:
Ioana scuze...ai si scris...dar eu pofticioasa cum sunt am citit doar reteta!![]()
Cafeluta draguta
11+
Simburica
mirela10 spune:
CATALINA pare apetisanta reteta,dar prea picanta pt gustul meu cu mustar,ketchup,usturoi...
MY BABY ma bucur ca bebelul e bine.culmea e ca aici analizele pt sindr.down se fac intre 11-14 sapt.dar cred ca stiu ei ce-ti spun.
MARAKI CUM ITI MAI E?poate daca tie tie bine mi se transmite si mie...
.azi facem 12 sapt la,la,la

.dar tare mi-e teama ca pe mine o sa ma tina raul toata sarcina
.
MONICA nu mai munci asa mult si mai relaxeaza-te si tu.
mirelutz
12
http://photos.yahoo.com/iuli_n90210
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;32/st/20060120/dt/6/k/43db/preg.
utocatalina spune:
Mirela nu este picanta, ca o fac cu mustar clasic si ketchup dulce, iar usturoi pun doar de gust...iti inchipui minunatia asta pe un pat de piureu???!!
La multe sapt. Mirela si Maraki!
Maine va prind si eu din urma!![]()
Cafeluta draguta
11+
Simburica
mirela10 spune:
pai atunci sa ai pofta mare si sa-i placa bebenacului.asa e ca ne prinzi din urma,oricum bebele tau o sa iasa un dolofanel la cate bunatati ii dai sa pape.al meu o sa iasa un slabanog,ca mine asa
.mie tot rau imi e
,adevarul e ca nu prea arat a gravida fericita ,am o fata de-i ucid pe toti.ma bate gandul sa iau niste pastile din alea care mi le-a dat pt greata,ca simt ca nu mai pot...am vb cu doua prietene care si ele au luat in timpul sarcinii si bebeii sunt bine,cu toate ca in prospect pune ca nu se stie ce efecte au asupra fatului.
pupucesc toate burticutzele si va scriu mai tarziu
http://photos.yahoo.com/iuli_n90210
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;32/st/20060120/dt/6/k/43db/preg.