Oltencele, poftiti la povesti! (10)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

Buna dimineata fetelor, iar am dormit bine, nu-mi vine sa cred..
Ieri au fost 42 de grade, cu indice de comfort 50 (adica din cauza umiditatii eu fost resimtite ca 50 grade). Cumplit.. au amenajat in oras sali speciale cu aer conditionat si apa rece-gheata pentru cei care nu aveau conditii acasa sau erau in trecere pe acolo, mari companii imparteau sticle de apa de la gheata trecatorilor care aveau nevoie (asta am vazut la TV ca nu am iesit afara si nici pe sot nu l-am lasat decat sa ia paine de peste strada). Si azi este cald, la 8 dimineata erau deja 30 grade, dar nu va sari de 35..sper iar de maine se va mai racori.
Bertha, bine ai venit acasa, ma bucur ca a fos bine in concediu si nu ai avut probleme cu Darius.
Camelia, foarte frumoasa zona. Chiar acum ma uit pe internet la niste fotografii ale orasului Orsova si ale insulei Adakale facute in jurul anului 1900 - ce coincidenta.
Neda, ce mul ai lipsit. Da, eu si bebeleusul suntem bine pana acum, asteptam nerabdatori controlul din 3 august.
Ciuf, s-ar putea sa mai traga niste vizite sotul la Denver, mai ales ca vor sa extinda sistemul pneumatic pentru care a facut specializarea in tot spitalul.
Va si pe curand,

Oana D - saptamana 34

Foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davidutza spune:

BUNA,

Mai apuc si eu sa intru sa va salut si sa il laud putin pe David.
Noi suntem pe zi ce trece mai vorbareti la 1 an si 9 luni(chiar nu ma asteptam ca pana la 2 ani sa zica ceva avand in vedere ca sotul a vorbit cam pe la 3 ani).
Stie peste 50 animale sa le arate ,si marea majoritate stie sa si spuna cum se numesc(foca,morsa,uliu,urs,lup,tap,strut,vulpe,barza,pesti,si bineinteles animalele domestice rata,curcan,cocos,capra,vaca,cal………)
De exemplu bufnita nu poate sa zica dar zice"bu-hu-hu",iepuras iar nu zice dar zice "tup-tup".Hipopotamul se numeste "popotam".
A invatat un animal care se cheama "echidna" si zice foarte clar numele iar intr-o zi cand rasfoia atlasul zoologic cu tatal meu9cu care sta puti timp) ,ii arata cu degetul respectivul animal la care taica-meu citeste denumire si zice"David hai sa cautam un nume mai usor" la care David mandru ii zice "echidna",la care tatal meu a ramas masca el nu stia cum de numeste(a trebuit sa citeasca explicatia) iar David stia.
Crocodil nu poate sa zica dar a invatat "varanul" care seamana cu crocodilul.
Aseara s-a dus la tati si i-a cerut bricheta "bicheta".
E fudul nevoie mare,cand plecam de acasa vine si zice "spuma",sa il dam cu spuma pe motz.
Toata ziua sta fara pampers si spune de fiecare data(acum chiar daca vrem sa ii punem nu mai suporta si-l desface singur) iar noaptea dupa ce adoarme ii punem pana dimineata.

Mariana si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Mariana, tu ma faci acum sa ma simt prost cand vad ce bine vorbeste David. Luca e tot la stadiul de stalcit cuvintele, dar ce ma bucur ca vad ca prinde rapid ce e nou. Pupicei pentru pui.
Ne innebuneste cu "Cartea Junglei". Tipa prin casa "Baua" (adica Baloo) si daca nu i-l punem, vai de nervii nostri. Se tavaleste, urla de se aude din strada, niste apucaturi de copil needucat.
Il vad ca e cam speriat de bombe cand vede multi copii la un loc. Vine imediat la mamuku lui in brate. Se pare ca nu ne mai merge figura cu pusul in pat si inchis usa ca sa faca nani. Vrea baiatul sa pape lapticul cu mami, dupa care adoarme langa mine. S-a cam rasfatat de cand cu sfarsiturile de saptamana cu cortul.
Oana, am vazut si eu aseara ca in Chicago s-a atins recordul de temp. maxima acolo (de acum 6 ani). Vai de tine. S-au pus caldurile taman cand esti si tu cu burtica. Stai la racoare si bea multe lichide.

Va pupicesc,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica P spune:

Mariana eu ce sa mai zic ca Stefan desi are aproape 2 ani inca nu cere la olita, face cind il pun dar daca nu prind momentul, salut am facut piscina pe covor. De vorbit vorbeste si desi deja la 1 an si 6 luni vorbea bine, dupa 1 an si 8 luni si-a dat drumul bine la vorbit si aproape nu mai e cuvint pe care nu il pote repeta . Mai nou ne innebuneste cu culorile asta asta, si eu trecuie sa-i sapun ce culoare e. Daca il pun sa imi dea cubul galben sau alta culoare imi da culoarea respectiva dar daca ii cer sa-mi spuna culoarea nu prea nimereste.
Valeria nu iti face griji eu de curioasa am intrat pe la subiecte cu copii mai mari decit Stefan si nici ei nu fac la olita si cei mai multi nu vorbesc mare lucru ca asa sunt baietii vorbesc mai greu.
Oana ai grija de tine stiu ca e foarte greu ca si eu am apucat toate caldurile lunii august si am mai mers si la servici.
Andreea super pozele asteptam amnuntele cu nazdravaniile lui Darius!
Doris ce mai faci?
Mihaela, ce face David, voi ati reusit sa va mutati?

O sa fim la mare intre 5-14 august mai merge cineva?

Rodica si Stefan-Daniel
poze o-1 an , www.babiesonline.com/babies/s/stefandaniel10" target="_blank">poze , Poze noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia72 spune:

Buna,fetelor si pupici bbilor.
Am facut si noi 1 anisor pe 23 iulie,suntem baiat mare acum...dar motul il mai tinem vreo 2 saptamani,sunt nasii plecati in Italia.
Ce ne facem fetelor caci vin calduri mari si la noi,unde ne mai racorim?La mare vom merge si noi intre 12 -19 august,in Eforie Nord si speram sa nu se strice vremea tocmai atunci.
Noi ce facem,cand ne vedem,ziceti ...Nu locuieste nimeni prin zona piata mare -Rotonda?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Intrebare fetelor din Craiova
Spuneti-mi ati vazut aparat manual de facut taitei, in Craiova? Si daca da, unde?
Multumesc

Mergi la inceput

Camelia noi stam in Rovine pe linga posta! La multi ani pentru Mihaita! Si scuze ca nu m-am sesizat dinainte!

Isabela nu am vazut niciodata aparat de facut taietei.

Asta imi aminteste de Reteta de taietei asa cum o facea o bunica din Dobrogea a sotului, o doamna super cum rar intilnesti, pe care sper sa o revad anul acesta.

Se ia un ou si se amesteca cu faina cit cuprinde pentru a se obtine o coca relativ tare.
Se presara faina pe masa ca sa nu se lipesca coca, aici trebuie masa sa fie libera pentru ca se intinde f mult.
Se intinde o foaie foarte foarte subtire, apoi se taie fisii, tot subtiri se presara cu faina ca sa nu se lipeasca intre ele si se lasa sa se zvinte usor.
Se poate face imediat dupa ce s-a pus corbita la foc, sa fie deja pregatite cind ciorbita e gata.

De gust ce sa mai zic e super!

Pofta buna, poate incercati !

Rodica si Stefan-Daniel
poze o-1 an , www.babiesonline.com/babies/s/stefandaniel10" target="_blank">poze , Poze noi!

Mergi la inceput

Vin iar cu anuntul pentru cine vrea pui de kalanchoe, ca ma pregatesc sa le tai, se cam termina perioada de inflorire si e momentul sa se prinda pui. Ultima strigare, daca nu vrea nimeni le arunc.
Mai am si 4 frunze de violeta de parma care au deja radacinute si chiar frunzulite mici, nu le adopta nimeni?
Ei si daca stau sa ma gindesc bine as mai avea si muscate curgatoare.

Violeta e albastru inchis cu flori simple uriase iar muscata e lila, tot cu flori simple.

Rodica si Stefan-Daniel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marieta_alexandru spune:

Buna,oltencelor!Am intrat si eu pe acest subiect pt.ca sunt o mamica olteanca,o mamica tare trista pt.ca puisorul meu este f.bolnav si sunt disperata,nu stiu unde sa mai apelez.Noi avem deschis si la UMANITARE un subiect:Lupta pt viata copilului meu,nu am sa ma intind prea mult aici pt.ca nu vreau sa va intristez cu problemele mele,cine vrea sa ne ajute sa citeasca acea rubrica.
Va doresc sanatate voua si puiutilor,sa dea Dumnezeu sa nu cunoasteti durerea si suferinta prin care trecem noi!

Marieta Daniela Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

quote:
Originally posted by Rodica P

Vin iar cu anuntul pentru cine vrea pui de kalanchoe, ca ma pregatesc sa le tai, se cam termina perioada de inflorire si e momentul sa se prinda pui. Ultima strigare, daca nu vrea nimeni le arunc.
Mai am si 4 frunze de violeta de parma care au deja radacinute si chiar frunzulite mici, nu le adopta nimeni?
Ei si daca stau sa ma gindesc bine as mai avea si muscate curgatoare.

Violeta e albastru inchis cu flori simple uriase iar muscata e lila, tot cu flori simple.

Rodica si Stefan-Daniel

rodica, eu as vrea ... dar ajung in ro si pe la craiova abia in sept, a doua jumatate a lunii... nu e prea tirziu? violetele de parma imi suna super :) si puii aia de nu-stiu-ce, ar fi frumosi, mamei i-ar face placere sa ii duc floricele noi.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput