Mamici de iulie-august 2005 (60)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns KULTA spune:

Adriana, saracuta de tine. Stiu cum e dar din nefericire eu nu ma pot odihni nici macar acum.
Ai grija ca daca nu te odihnesti suficient, nici laptik nu vei avea suficient.
K33+

Kulta graviduta si printesa Daniela (15,04,2004)

Poze cu noi
"Lucrurile bune li se intimpla celor care stiu sa astepte"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KULTA spune:

Of, iar bintui singura pe site. Plec sa pun Danuta la somnik si ma intind si eu putin ca-s rupta.
N-am nici pofta de mincare.
K33+

Kulta graviduta si printesa Daniela (15,04,2004)

Poze cu noi
"Lucrurile bune li se intimpla celor care stiu sa astepte"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia grozav spune:

Buna-amiaza burticute.
Desi ploua cu galeata eu mi-am programat sa ma duc la spital si m-am dus.
Mi-am facut analiza pentru anticorpi anti-Rh mi-am cautat rezultatul de la analiza cu insamantarea din secretia vaginala, care e OK (obsesia mea), am avut o discutie amicala cu ginecologul si am venit acasa.
Irina mersi de sugestia cu vinul, dar acuma 3 zile merge la corectat la Bac si vine tarziu si obosit, si nu stiu zau daca am si eu chef. Deci nu mai dau vina pe el...
Cu proba suptului, in general mie nu imi place sa o recomand decat daca e absolt necesar, si intr-adevar daca nu suge cat ar trebui sa da completare. Noi in spital dadeam completare cu seringa sau cu sticluta fara biberon sa nu se obisnuiasca smecherii ca e mai usor cu biberonul si sa nu mai vrea sa traga din san, ca e mai greu.
Dupa cezariana se poate pune copilul la san in momentul in care esti constienta, deci cam intr-o ora, doua.
Chiar daca nu se face anestezie generala tot esti ametita, si noi le zicem la asistente sa fie foarte atente cand duc copiii la alptat la cezarizate ca sunt tare imprevizibile din cauza anesteziei la inceput.
Dupa nastere normala se pune(la noi) bebe-ul la san imediat ce femeia coboara de pe masa ginecologica, dar sa stii ca in general nu sunt prea incantate.
Legat de pompa, eu am o pampa Nuk manuala tip seringa cu care m-am muls la greu 8 luni cu Adi (cu el am renuntat la alaptat din motive prostesti, la 3 saptamani si i-am dat lapte muls si formula amestecate pana la 8 luni).
Nu e chiar asa de greu cum zice Oana, poate doar la inceput pana prinzi tehnica si se desfunda canalele. De aceea la inceput(cateva zile) e bine sa te mulgi manual.
Eu m-am obisnuit asa de bine cu pompa manuala ca puteam sa ma mulg si sa ma uit la televizor sau sa povestesc cu cineva in acelasi timp. Si totul dura tot cam 15-20 de minute. Cand incepeam faceam cateva miscari mai intense si apoi curgea de la sine.

dede, Adi 4ani si Medeea din burtica 38 sapt

Mergi la inceput

colega, mea de suferinta, eu ma simt bine , am o gramada de contractii Braxton-HIcks, si in rest nimic deosebit. Mai am rabdare pana pe la 40 de saptamani,nu ma grabesc asa tare da nici nu vreau sa depasesc termenul.
Iti tin si tie pumnii sa fie totul bine.
Oana, vin si eu cu o precizare, desi cred ca stii si tu, sa bei sucuri de fructe si sa mananci fructe variate ca sa nu se constipe bebe. Faza cu termometrul e foarte eficienta dar nu e bine sa o faci decat daca e neaparat nevoie, ca sunt bebe-i care isi fac un reflex ca nu mai fac cc decat daca le pui termometrul.
Bine asta-i teoria, tu stii mai bine cum e cu practica.
Sa ne spui si noua ce sfaturi primesti de la consilierii de alaptare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caterina71 spune:

Buna burtici

Am fost si eu la control de dimineata. Colul e sters complet, dar inchis. Si abia sambata termin saptamana 36. A mai patit vreuna dintre voi chestia asta? Fata e deja cu capul coborat... Bine, medicul spera sa nu nasc pana saptamana viitoare, dar preventiv mi-a spus sa fiu pregatita... Dar nu vreau! Iar cu ingrasatul, sunteti copilite... Eu am pus ultimele 15 kg in ultimele 3 luni! E adevarat, de 3 saptamani ma dau jos din pat doar la baie sau ca sa schimb canapeaua din sufra cu patul din dormitor. Si iau la greu nospa. Dar nu pot sa spun decat ca mergem inainte, poate mai amanam nasterea.

Sanatate si pupici,
Cati si Alexia 35+

Mergi la inceput

Anis Rh-ul e determinat genetic astfel: fiecare om are doua gene pentru Rh.
Gena pentru Rh+ e dominanta si cea pentru Rh negativ e recesiva. Adica, un individ cu doua gene de RH+ va avea bine-nteles Rh poztiv.
Un individ cu doua gene Rh negativ va avea sigur RH-ul negativ,. Si mai este varianta cu o gena de Rh+ si una de Rh- rezulta ca individul va avea Rh-ul+ (deci gena pozitiva, e mai tare, o domina pe cea negativa).
Acuma sa vedem ce poate sa iasa la bebe-i.
Variante: TATA 2 gene Rh+, MAMA 2 gene Rh+ rezulta bebe cu Rh +
TATA 2 gene Rh+ MAMA 1 gena Rh+, 1 gena Rh-, rezulta bebe cu Rh+ ( cu 2 gene Rh + sau 1 gena Rh+ si o gena Rh-)
TATA 2 gene Rh+, MAMA 2 gene Rh-, rezulta bebe cu Rh+ si cu o gena Rh+(de la tata) si una Rh negativ-(de la mama).
Ai priceput cum vine treaba?
TATA 1 gena Rh+ o gena Rh-, MAMA 2 gene Rh+, iese bebe cu Rh+(2 gene Rh+, sau una+ si una-)
TATA 1 gena Rh+ o gena Rh-, MAMA 1 gena Rh+, o gena Rh-, bebe poate avea Rh pozitiv (gene 2+ sau 1+ si 1-), sau Rh -(2 gene Rh-).
TATA 1 gena Rh+ o gena Rh-, MAMA 2 gene Rh-, Bebe va avea Rh +(1 gena Rh+ si una Rh-) sau Rh-(2 gene Rh-)
TATA 2 gene Rh-, MAMA 2 gene Rh+, bebe va avea Rh+ (1 gena Rh+ 1 gena Rh-).
TATA 2 gene Rh-, MAMA 1 gena Rh+, O gena Rh-, Rezulta bebe cu Rh+ (1 gena Rh+, 1 genaRh-) sau Rh-(doua gene Rh-)
TATA 2 gene Rh-, MAMA 2 gene Rh -, bebe iese sigur cu Rh-( doua gene Rh-)
Variantele selectate cu rosu sunt cel care sunt posibile la tine. Probleme pot sa apara doar daca mama e cu Rh- si bebe iese cu Rh+. deci la tine nu e cazul
Hai ca am ametit. Oare m-am facut inteleasa?

Mergi la inceput

Caterina, nu te stresa ca bebe e destul de mare la 35-36 de saptamani. Stai linistita ca mai trec cumva cateva zile, si daca nasti acuma e deja O.K.

Mergi la inceput

Vai cred ca am exagerat putin, ma duc sa ma plimb ca altfel cine stie ce idei imi mai vin si mai scriu un roman.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Mamini, tare rau imi pare ca te simti rau. Intradevar eu ma plangeam de dureri in jurul buricului acum ceva timp, insa in nici un caz atat de intense. Probabil ca e, asa cum a zis Kulta, de la muschi. Mie mi-a trecut de la sine. Sper sa iti treaca si tie cat mai repede.

NU-MI SPUNE SI MIE NIMENI NIMIC DE MONICUTZ? Sper ca se simte bine si ca totul e ok cu bb.

Andy si 36+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/andre_ea22/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Delia...am ametit un pic..ca neuroni nu prea am..dar am inteles...sansele ca bebe sa aibe RH+ sunt cele mai mari ..daca nu singura varianta...merci de raspuns.
Acum si eu am pompa tot manuala de la Avent, ideea e in felul urmator, daca la inceput,neavand lapte sufiecient si va trebuie sa completezi cu lapte praf,cums e da cu biberonul? Cu lingurita? etc? asta ca sa nu refuze sanul si sa traga numai pe biberon..

AniS si bebelina mea dulce 35+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput