vreau papagali

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emma27 spune:

ai dreptate,simina.al meu ma gandesc sa nu fie trist,desi nu are privirea apatica.sa vezi cum sa uita cu aia mica la scooby doo,nici nu se misca.si la filme.cred ca ,curand o sa-i iau o mandra..mancarea i-o pun intr-un vas dreptunghiular si nisipul,la fel,iar apa in cilindru.
aa,am facut poza cu el,desi nu l-am prins dintr-un unghi bun,caci nu l-am scos din colivie.ultima poza din zilele bistritei.

Ema

Zilele Bistritei

Calatorie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

L-am vazut pe Coco al tau! E dragut si micut...Dar asa era si Raducu cand l-am luat.
Vezi ca daca ii iei pereche, nu va mai invata sa vorbeasca. Dar si asa, sunt putini perusi care vorbesc.

Simina
album foto1

album foto2

Mergi la inceput

simina,decat sa-l vad trist,mai bine sa nu vb.si asa nu stiu ce geniu am in casa.oricum,o luna mai sta singurel.azi dimineata era mai relaxat,se curata de fata cu mine,a inceput sa nu ma mai bage in seama prea mult.azi ii iau morcovi.nu am mai reusit sa-i fac ou.sotul spunea sa-i dam marar,ca-i aromat,dar mi-e teama.tu cand erai plecata de-acasa,si aveai doar unul,nu se plictisea?
flamingo,o sa fac o poza la cale si cand am timp intru pe forumul despre gradinarit.nu prea am avut timp de flori in ultimul tim.am pus insa o creanga de trandafir,la teste.calele sunt cu frunze mult mai mici,decat cele originale,si au o floare asemenatoare cu cala traditionala,dar mica si cu o tija ffff lunga.nu tine mai mult de o saptamana.se inmulteste f usor.

Ema

Zilele Bistritei

Calatorie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flamingo spune:

Emma 27 foarte frumaose poze, mi-au placut mult fetele copiilor, pictate, cred ca erau tare fericiti... Papagalul este simpatic, abia astept sa mai pui poze cu el.
Ce fel de teste faci cu creanga aia de trandafir? Vrei sa o inmultesti? Calele le tii iarna afara?

Mergi la inceput

ma bucur ca primesc aprecieri vis-a vis la papagal,flamingo,desi e unul f normal,speriat si mutulica.dar deja e parte din familie.trandafirul il testez,sa vad,dc in alte conditii,soare direct sau vant,face flori.
calele nu le tin nici vara afara.eu stau la bloc,si cum e tare mult praf pe strada si am si soare f puternic,le-ar stravezi intr-o clipa.o sa fac poze si cu calele,dar acum nu sunt inflorite.

Ema

Zilele Bistritei

Calatorie

Mergi la inceput

buna,fetelor.revin cu noutati,dar si cu o gramada intrebari.
iam luat pereche lui coco - -o papagalita albastra - coca.sunt f tandri,la 10 min dupa ce s-au cunoscut,deja se pupau de mama focului.si,ca intotdeauna,ea e mai desteapta.nu e asa fricoasa si ii place sa doarma pe inel.a incercat si el sa o imite,dar cade in cap,ca prostutul.
problema e ca el in continuare e f speriat.dc ii vb,incepe sa-i bata inima tare-tare,se baga in ea.mi-e teama sa nu aiba probleme cardiace(am inteles ca pasarile fac f repede stop cardiac).apoi,ma gandesc cum sa fac sa le fie bine pe caldurile astea.e clar ca el sufera cel mai mult din cauza caldurii.sta mult cu ciocul deschis,bea multa apa.
si inca o chestie,am incercat sa le razui mar cu morcov si s-a stricat peste zi amestecul.acum nu le dau decat graunte cu vitamine.chiar le mai pun un supliment saptamana,cu unele care au galbenus de ou si miere de albine.voi ce le mai dati sa manance?
si cum le curatati grilajul care ramane in interior?
va pup.

Ema

Zilele Bistritei

Calatorie

Mergi la inceput

Acum ai doi papagali.
Si eu am doi, dar ai mei nu-s pereche, asa ca am ce curata dupa doua colivii. Eu mi-am luat unul (pe cel verde), iar frate-meu mi l-a pasat pe cel albastru, dupa ce s-a plictisit de el.
Grilajul de jos il curat desfacand colivia. Vezi ca se poate si lasand papagalii inauntru, dar ca sa imi fie mai comod, eu ii las in camera cand vreau sa spal colivia, ei se zbenguie putin, obosesc si se reintorc in colivie.
Eu le dau morcov razuit simplu, fara combinatii. Le pun putin, cat mananca o data, ca si asa ce ramane se deshidrateaza si se usuca.
In ultima vreme le dau coaja de mar, pe care o atarn printre gratii si le place mai mult decat bucatele de mar.
Despre caldura, nu stiu ce sa zic, si ai mei sufera din cauza asta, primul semn e ca isi tin aripile putin desfacute.
Daca scoti colivia pe balcon, sa nu lasi sa bata soarele pe ea, ca face rau la papagali. Acoper-o cu un servet sau ceva panza.
Papagalutului tau ii bate tare inimioara fiindca e speriat, e un loc nou pentru el si pana se familiarizeaza cu voi toti va trece ceva timp.
La mine e teroare de cate ori ciripesc pasarile afara. Raducu e disperat si tipa de numa', mai ales dimineata. Asa ca nu mai am somn linistit de cand sunt obligata sa dorm cu geamurile deschise din cauza caldurii.

Simina
album foto1

album foto2

Mergi la inceput

simina,mi-e teama sa nu se inece cu vreo bucatica de coaja mai mare.cred ca am inceput sa devin paranoica.inca nu i-am lasat liberi,pentru ca ma gandesc ca ii sperii mai mult cand vreau sa-i bag la loc.nu stiu dc s-ar intoarce singuri,desi am inteles ca at cand li se face foame,intra singuri.aa,si mi-e teama sa nu gainateze pe perdea.
cu ciripitul nu prea ma dernajeaza,dc ciripesc de vreo 3-4 ori pe zi.dimineata,doar il aud pe prostutul de coco,cum cade,cand vrea sa aterizeze pe vasul cu mancare si pe coca cand zboara de pe inel.deja daria,prin somn,intreaba "ce e,coco?".eu,ma mai sperii,caci am impresia ca au patit ceva.
si la noi cand aerisim,si se aud pasarele,se agita.dar doar topaie intruna.nu ii scot pe balcon,mai ales pe caldura asta.
am mai auzit de la cineva ca le pune ramuri cu frunze in colivie si ca e mare placere pt ei.dar ma intreb oare nu le ingradeste spatiul,toate frunzele sunt bune pentru ei.
chiar ,tu le-ai dat patrunjel sau marar pana acum?
cu speriatul,nu stiu ce sa mai cred,mai ales ca mandrul e cel mai veteran.de ce coca e mai domestica?asta e,ni se confirma multe teorii.

Ema

Zilele Bistritei

Calatorie

Mergi la inceput

Coca e tot puiut de papagal? Adica are cam aceeasi varsta cu Coco? Ziceai ca ea este mai putin sperioasa, e normal, influenteaza mult si locul unde a fost tinut inainte. Sa stii ca si papagalii au temperamente si inclinatii diferite. Eu vad o mare diferenta intre Raducu si Coco ai mei.
Raducu e vorbaretul...responsabilul cu galagia. Dar e destul de sfios altfel, mai ales cand il las afara din colivie. Se aseaza de obicei in locuri cunoscute de el. Locurile noi il sperie.
Coco e genul "tace si face". El e "cercetatorul". Nu se sfieste a cauta peste tot prin casa, pe unde poate ajunge el, ca e tare curios din fire. E ca un soricel, ar roade tot...
Singurul loc pe care nu s-au asezat papagalii pana acum, a fost pe perdea. Probabil ca o vad ca un obstacol si se feresc de ea.
Cineva imi zicea de crengute de cires, puse printre gratiile coliviei. Eu n-am incercat.
Patrunjel sau marar nu i-am dat niciodata. Nu sunt sigura, dar posibil ca patrunjelul sa fie toxic pentru ei, parca asa citeam undeva pe net.
In schimb anul trecut le-am dat frunza de morcov si au ciugulit. Dar nu prea le mai dau.
N-are cum sa se inece cu coaja de mar. Ciocul lor marunteste tot asa ca...da-le fara grija.

Simina
album foto1

album foto2

Mergi la inceput

da,simina,e tot puiut.chiar am vrut sa-l luam pe cel mai mic,sa fie cat coco,cand surpriza,cand i-am pus alaturi,coco e mai mare(s-a ingrasat derbedeul,intre timp!!!)
o sa incerc si eu cu coaja de mar si cu banana(am auzit ca le place).
cat despre temperamente,ai dreptate.oricum,saracul coco,doar imita,e un biet executant.taaaare tampitel,nu glumesc.in schimb,trage niste triluri,de zici ca e canar,e drept cam rare.am obs ca ii place o jucarie de-a dariei,cu melodii.sa vezi concert,cand ii da mandra drumul.
multumesc mult pentru sfaturi,conteaza mult sa inveti din experienta altora,caci cu teoria....

Ema

Zilele Bistritei

Calatorie

Mergi la inceput