vreau papagali

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

sa-l stapaniti sanatosi!!!

5 ani -14 februarie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emma27 spune:

multumesc!!poate dupa un timp, o sa gandesc ca tine,dar deocamdata sunt asa de entuziasmata.pana si sotul e f implicat in asta,mi-a dat telefon,parca are un copilas.de fapt nici de daria nu a avut atata grija.cica e cam turbat papagalul.nici nu stie ce-l asteapta.

Ema

Picnic-ul mult asteptat

Calatorie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Emma27, ma bucur ca ti-ai implinit dorinta si ai papagal! Sa va bucurati de el!

Simina
album foto1

album foto2

Mergi la inceput

simina,simt acum chiar o mare raspundere.aseara nu lasam pe nimeni sa vb tare,sa nu-l sperie.sotul zice ca am innebunit.plus ca aveam impresia ca e murdar la fund si am zis ca e bolnav.se mai sparcuieste din cand in cand,dar face si tare.oare sunt prea grijulie?nu a scos un sunet,pana acvum jumatate de ora.m-au sunat musafirii si mi-au spus ca inceput cu niste triluri,mama,mama....e cam prostut,caci nu stie sa se puna pe leagan,s-a intors si cu capul in jos si tot nu a reusit.nu prea a mancat,dar cred ca e inca speriat.poate azi isi revine.
daria e topita dupa el,tot pupa colivia....m-a socat ca a vb f corect cu el dimineata si l-a intrebat:"ce faci,coco?".ea care stalceste cuvintele.bine,e si f posesiva,nu ne lasa sa vb cu papagalul si nici sa vb despre el.
oricum ne transforma viata.azi dimineata i-am lasat tv deschis,pt ca se uita la desene animate si mi-a fost mila sa-i stric placerea.

Ema

Picnic-ul mult asteptat

Calatorie

Mergi la inceput

Ii va trebui o perioada pana se va obisnui cu noul loc. E normal sa fie mai speriat la inceput, dar se va invata cu voi pe parcurs.
Nici Raducu nu s-a urcat in leganel, pana dupa o luna jumate. Era si micut, si cred ca ii era greu sa faca pasul de pe bara pe leganel.
Trebuie sa-i vorbiti, sa va ocupati de el, ca numai asa se va obisnui cu cei din casa.
Sa-i puneti si muzica, ca va incepe cu ciripitul, ai sa vezi. Raducu incepe sa vorbeasca numai cand ma vede ca trec pe langa el, sau cand ii pun muzica.
Mai nou il las pe balcon, dar dimineata e tragedie, cand incep in zori de zi sa ciripeasca pasarile, el urla sa-l las afara. Bineinteles ca imi da trezirea, dar nici daca-i acopar colivia cu ceva nu tace. S-a prins de smecherie. Acu un an, cand nu vroiam sa-mi faca galagie dimineata, ii acopeream de seara colivia cu un prosop, iar eu dormeam linistita cat vroiam...Acum nu se mai poate. La 5.30..il aud ciripind. Cine stie cate injuraturi primesc de la vecini...ca precis da trezirea si la ei...Dar ce sa fac...

Uita ca am pozat azi papagalii. Poze cu ei aici

Simina
album foto1

album foto2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns candy24 spune:

Sa-l stapaniti sanatosi !!!! Ce coincidenta si pe al nostru tot coco il cheama.Ma bucur pt voi...

Ramona

Mergi la inceput

Emma27:
Un lucru foarte important: sa nu tii papagalul in curent. Stiu ca e vara, ca e cald si poate avem tendinta de a lasa geamurile si usile deschise. Totusi, papagalii trebuie feriti de curent si de soare direct (daca sunt tinuti pe balcon), fiindca se pot imbolnavi.
Un papagal da semne de boala atunci cand nu se mai ingrijeste, cand nu isi mai aranjeaza penele, cand e murdar la fund, cand nu mai poate sta pe bara din colivie. Sunt semne vizibile de boala.
Sa-i cumperi si nisip pentru papagali (BIOSAND), e foarte important.
Hrana perusului sa nu se reduca numai la seminte.
E bine sa-i mai dai salata verde, morcov ras, mar, frunze de spanac, eu i-am dat chiar si frunza de varza...Dar ce-i place cel mai mult e verdeata ce iese daca pui in pamant seminte de mei(din hrana lor).
Incercati sa-i vorbiti cat mai mult ca numai asa va va raspunde si se va obisnui cu voi. Nu-l bruscati, nu dati in colivie cand va enerveaza, fiindca va raspunde la fel, in acelasi mod agresiv.
Papagalul e o pasare care imita ce vede in jur. Asa ca aveti grija ce faceti si ce ziceti.
Aveti totusi grija si la ciupitura de papagal.(mai ales la fetita). Daca se intampla, dezinfectati repede locul. Pot apare complicatii. Eu n-am patit nimic de la muscaturile de papagal, dar am o matusa careia i s-a infectat degetul de la muscatura de papagal, iar alifia vindecatoare a costat 600.000 lei. Deci nu e de glumit, nici la bani, nici la sanatate.

Simina
album foto1

album foto2

Mergi la inceput

simina,multumesc din suflet pentru sfaturi.incerc sa nu-l tin in curent,inca de la inceput,chiar dc deschid usa de la balcon,nu este in calea curentului.l-am adus in dormitor,caci acolo ne petrecem noi cea mai mare parte a timpului si nu vreau sa fie singur.cateva zile o sa manance seminte,pana ajung in piata.chiar in seara asta,dc ma mai lasa raceala asta,vreau sa-i fierb ou si sa-i dau prin razatoare.dar nu stiu ce sa fac,ar tb sa-i iau de tot semintele,ca sa pun oul.mi-ai dat insa o idee excelenta,cu pusul la incoltit.o sa incerc.
vb cu el,bine incerc sa nu-l stresez prea mult,caci si asa dc mai mut un pic colivia sau ma duc langa ea,imediat se sperie.cand ii vb,ii bate asa tare inimioara si asta observ dupa ritmicitatea pieptului.vad ca nu mai e murdar la fund,cred ca era speriat initial.altfel,sta toata ziua pe bara,nu a reusit sa urce pe inel.tot ciuguleste osul de sepie,pana il darama.mananca binisor.cand are chef,ne trage si vreo 2-3 triluri pe zi,dar scurte.nu e f galagios.si ii place taaare mult sa se uite la tv.din motive financiare,nu i-am mai alsat insa tv deschis.sper sa nu sesimta singru pana venim acasa,dar cum stam la marginea orasului,se mia aude o vaca,o pasare,un cal....
nisip i-au luat nasii initial.nu stiu insadc il las pana se termina,sau tb schimbat.apa tb neaparat fiarta sau merge si direct de la canal?
deocamdata nu il las prin casa,probabil peste o luna,cand se mai domesticeste un pic.
m-ai speriat cu muscatura.incerc sa-l fac sa nu-i mai fie frica de mine,si mai intorduc mana in colivie si o las acolo,sa se obisnuiasca.daria,deocamdata e la stadiul in care vb cu el.initial,batea in cusca,dar a vazut cum se agita,plus ca i-am explicat ca il sperie si acum doar pupa colivia.inca nu s-a gandit sa bage degetele printre zabrele.
cand o sa dau de bani,o sa-i cumpar si o oglinda si un papagal de jucarie,sa nu se simte singur cat nu suntem acasa.
cu ciripitul,am obs ca dimineata nu ne-a mai trezit,altfel ,zilele trecute parca era desteptator.sotul il mai cearta,si am obs ca mai mult il ciripeste pe el,probabil isi ia revansa.
am vazut pozele,sunt mortale.vitelusii sunt buni de valentine's day.chiar ma intrebam cat o sa creasca,dar l-am vazut pe cel albastru(imi cer scuze ca nu stiu care e,cred ca raducu) si e la fel,ca marime.in schimb coco al tau are o aroganta!!!!imi vine sa-i mananc.chiar,dupa cat timp,i-ai lasat prin casa?nu se gainateaza pe perdele si tablouri?
ramona,numele i l-a ales nasa.sotul vroia vasile,dar daria i-a tinut partea nasei.sa vezi cum se contrazice cu noi ca nu e papagal,e coco.oricum,incet incepe sa stie ca e vb de el,caci cand strig coco,parca devine atent.acum poate sa fie si autosugestia mea.dar macar sper ca ma baga in seama.

Ema

Picnic-ul mult asteptat

Calatorie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flamingo spune:

Emma 27felicitari pt. papagal, sa-l stapaniti sanatosi si sa ne tineti la curent cu stirile.
Eu vreau sa te intreb cum arata calele alea salbatice? nu sunt ca alea normale- albe...poate intre pe siteul cu Despre gradinarit...acolo ai mai multe informatii despre plante...

Mergi la inceput

Cine are papagali, sa se bucure de orele de liniste, cate sunt, ca eu am niste galagiosi de papagali care de la 5.30 dimineata pana seara la ora 20.00 fac taraboi.
Raducu e papagalul verde si Coco cel albastru. Raducu e papagalul vorbitor dar si cel mai galagios. Uneori am impresia ca mi-am luat caine, ca parca "latra" cand e nervos. Il agita pasarile de afara, ca s-ar duce si el saracu...dar nu stie, ca daca pleaca...e pierdut definitiv.
Eu semintele le am intr-un cilindru, apa la fel, iar pentru mancare suplimentara, folosesc niste vasute de la colivie.
Apa le-o dau de la robinet, nu am fiert-o niciodata, desi cineva sugera asta.
Important e sa fie curata.
Sa vezi cum fac baita cand simt ca e cald afara si au apa curata in vas. Se scalda ca o vrabie in nisip.
Mie imi place sa-i privesc cum se "piaptana", cum isi aranjeaza penajul.
Am incercat sa le dau ou fiert, dar nu prea le place. Probabil nu s-au obisnuit cu el de micuti.
Nici eu nu le dau verdeata zilnic, dar macar o data la 4-5 zile.
Normal ca fac mizeria daca ii las sa zboare prin camera, dar sterg imediat dupa ei.
Lui Raducu ii place sa vina pe umar la mine, iar lui Coco, sa stea pe monitor si pe tablou.
Pe Raducu l-am lasat afara din colivie la 2 saptamani dupa ce l-am cumparat. Era cam speriat la inceput si statea numai pe draperie.
I-am pus colivia pe dulap, sa fie mai la inaltime si a venit la ea. Alteori, numai o apropiam de el si imediat intra.
Trebuie rabdare multa cu papagalii astia...

Simina
album foto1

album foto2

Mergi la inceput