vreau papagali
Raspunsuri - Pagina 7
adi2003 spune:
Nu stiu daca banana e recomandata pentru papagali. Si eu am incercat sa le dau acest fruct, dar nu le place. A gustat si s-a scuturat.
Eu le pun un vas cu apa macar la 2 zile si cum simt ca e apa proaspata, vin si fac baie. Se balacesc ca vrabiutele in nisip.
Apa de baut au in cilindru. Asta e bine sa o schimbi zilnic, mai ales pe caldurile astea.
Pai, papagalilor le place muzica,cand dau drumul la boxe, papagalii incep sa cante. Sunt foarte atenti la sunete.
Simina
album foto1
album foto2
emma27 spune:
nu le-am dat inca banana.poate incerc.buna idee insa cea cu apa.si eu le pun in cilindru.o schimb in fiecare dimineata.la fel,cu curatenia in tavita.deja daria singura le pragateste hartia pentru tavita. are responsabilitate mare. am un vas mai mare,pt mancare,pt interiorul custii.si cum se bagau cu totul in el si mai mult imprastiau semintele,l-am scos.le-am mestecat mancare si in recipientul pt nisip.si oricum sunt cuplu,ar tb sa nu se bata.o sa le bag vasul acela cu apa.sper sa nu se ude tot timpul si sa se imbolnaveasca.sunt paranoica??!!
mai,nu rc neaparat la orice muzica.de ex,la tv,indiferent ce e,stau ca niste babe,cu gaturile intinse,si se uita.aaa,le plac desenele animate.si mai nou,jocurile pe calculator,cu bataie.parca sunt niste copilasi.deja au inceput sa se mai obisnuirasca.cand le curat colivia,zboara un pic agitati,dar in cateva secunde se linistesc si stau pe langa mana.
Ema
Zilele Bistritei
Calatorie
yank spune:
Nu banane,da-le seminte ca mananca mai rau ca microbisti pe stadion.Fructe am vazut ca mananca numai daca se servesc singuri din fructiera,le incepe pe toate,le gusta pe toate pina se satura Strugurii am vazut ca ii plac si mango
emma27 spune:
yank,te referi la semintele de floarea soarelui sau la cele de mei???am observat ca parca sunt tate,chiar si cand se uita la tv.dc scot sunete ca si cum i-as pupa,imi raspund,tot boscorodesc acolo.sunt de coma!!!!cu mango,mai greu la noi.doar nu i-oi obisnui chiar cu delicatese.inca nu i-am lasat liberi sa manance din fructiera.poate in week-endul asta,dupa ce fac curatenie,sa am de sa-i injur.
Ema
Zilele Bistritei
Calatorie
adi2003 spune:
Emma, crezi ca daca ii lasi liberi se duc direct la fructiera? Vor fi chiar speriati ca nu vor stii unde sa se aseze, daca pana acum nu au mai fost lasati liberi prin camera.
Asa e la inceput.
De seminte de floarea soarelui nici vorba la perusi! Cred ca Yank se referea la papagali mai mari, nicidecum la perusi. Astia saracii, nu pot manca decat seminte de mei...
Simina
album foto1
album foto2
emma27 spune:
simina,ma gandesc cu groaza sa nu-mi atace florile.apoi,siiiigur vor sta mai mult pe galerie si imi vor gainata perdelele.de asta ma tem eu cel mai tare.si tare greu le scot sa le spal.pe de alta parte,trebuie sa-i mai las sa zboare nitelus.
yank,intr-adevar,are papagal destept tare.dar,noi,muritorii,ne bucuram si cu cacaciosii astia mici.chiar,yank,ce grozavii mai face smecherasul tau,cu limba mov?
Ema
Zilele Bistritei
Calatorie
maximus spune:
Salutari tuturor iubitorilor de animale!
Emma27 daca vrei sa scapi de curatenia zilnica a coliviei te sfatuiesc sa cumperi de la pet-shop o punga de 5kg de nisip fin care este sterilizat si pe deasupra miroase f frumos (nu lua din acela zgrumturos-nu e bun se face mizerie mai repede in colivie) si sa aseterni un strat de 5-6 mm in tavita coliviei. Perusii tai vor aprecia nisipul ciugulind din el-este necesar pt digestie, si tu ca vei face curatenie o singura data pe saptamana. Iar ca sa nu-ti mai arunce mizerie, nisip sau coji din colivie poti sa-ti confectionezi din niste slide-uri trasparente niste "pereti" pe masura laturilor coliviei si sa le lipesti.
yank spune:
Eu am lasat papagalul unor prieteni buni,dar cred ca acum cind o sa stau mai mult pe acasa,o sa il iau inapoi.Nu stiu ce mai face,dar stiu ca de cite ori ma vedea in zona,imi intorcea spatele si injura.Cred ca de nervi ca l-am dat.Oricum mi-am terminat casa si am o mica sera,asa ca o sa fie incantat acolo.Abia astept sa ma iar
emma27 spune:
buna,maximus!!!!nisip din acela fin ,am luat dar le pun intr-un vas.oricum mi-ai dat o idee buna.totusi,nu am inteles chestia cu slide-urile transparente.saracutii de ei chiar ca or sa fie izolati.
oricum,in weeke-endul asta le-am dat drumul prin casa.erau atat de speriati,mi-au stat agatati numai de draperie.daria se agita spre ei,saracutii zburau de mama focului terorizati.mi-au gainatat toata draperia,sifonierul.erau asa prostuti,incat le era foame,dar nu vedeau colivia,pana le-am pus-o pe sifonier.au intrat si au inceput sa manance ca nesatulii.mi-am dat seama ca mai mult rau le fac,dc ii las liberi.erau asa fericiti apoi in colivie.
yank,ma termini cu papagalul tau.cum sa nu-ti fie dor de el????mai ales ca te injura.super haios!!!!
Ema
Zilele Bistritei
Calatorie
maximus spune:
Uite emma27 despre ce este vorba, ti-l prezint pe :Nea'Tilica iar daca o sa te uiti atenta la poze o sa vezi ca pe laturile coliviei sunt slide-urile despre care iti povesteam.
Daca vrei sa le dai drumul nu-i mai forta tu sa iasa din colivie, descchide-le usita (prinde-o cu o agrafa sa stea sus) si lasa-i pe ei sa iasa cand vor dori...eventual poti sa-i momesti cu ceva bun pus in dreptul usitei(mar, patrunjel, salata...). Cu timpul vor capata incredere si vor sta pe colivie sau vor zbura prin imprejur iar cand le va fi foame sau sete vor intra singuri si se vor servi. Poti sa le mai cumperi de la pet-shop un baton cu seminte si cu miere, pt ca ei adora sa "roada" iar asta le va da o ocupatie.