FIV 37

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Nu stiu inca cati de bebe,probabil unu,ca asa imi spune mie inima.La 8 zile dupa ET mi-am facut un test de sange si val era 57,iar 2 zile mai tarziu era 125.Luni,pe 11 iul am programare la doc ca sa vedem sacul gestational.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns badjoke spune:

Ma bag si eu in discutie.
Vreau, in primul rand, sa urez bafta tuturor mamicilor care recurg la aceasta metoda si sa le incurajez sa meraga mai departe, chiar daca pot exista si nereusite.
Fiecare cuplu are problemele lui. La noi, de exemplu, sotul are oligoastenospermie, eu avusesem o extrauterina, niste aderente pe trompa "mai buna" si totul era compromis.
Am facut FIV la clinica Med New Life si am reusit de prima data. Acum avem o printesa de 9 luni care ne-a schimbat viata in bine.
Acum va las ca plange BB.

"Cine se amesteca in Legenda Personala a altuia, niciodata nu si-o va descoperi pe a lui." ~ Paulo Coelho

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luli spune:

Un articol despre FIV:
"Programul de tratament contine 4 etape:
1.Stimularea terapeutica a ovulatiei;
2.Aspiratia ovocitelor;
3.Realizarea fecundatiei si supravegherea primelor etape de dezvoltare embrionara;
4.Implantarea embrionului la nivel uterin
1.Stimularea terapeutica a ovulatiei
Sansele obtinerii unei sarcini sunt cu atat mai mari cu cat numarul foliculilor ovarieni este mai mare.De aceea scopul este obinerea unui numar cat mai mare de foliculi.
Tratamentul incepe cu medicamente din grupul analogilor Gn-RH (Decapeptyl) care realizeaza o inhibar a axului hipotalamo-hipofizar (pentru a nu exista riscul unei ovulatii premature).Rezultatul este inhibarea hipofizei,dupa care urmeaza administrarea de Menogon pentru cresterea foliculara.
Urmarirea dezvoltarii foliculare se face cu ajutorul ecografului in acelasi timp realizandu-se si o dozare a concentratiei hormonilor (in special nivelul estradiolului).In functie de rezultatele obtinute in urma monitorizarii,se va stabili doza de Menogon ce se va injecta in urmatoarele zile.Cand foliculii ovarieni ajung la dimensiuni de 20-25 mm diametru,grosimea endometrului la cel putin 8 mm, atunci se realizeaza declansarea ovulatiei cu ajutorul preparatului Pregmyl(5000-10000 UI).Dupa aproximativ 32-36 de ore,se pot aspira ovocitele.
Riscul major al acestui tratament este producerea hiperstimularii ovariene care poate sa apara la 1-2 zile dupa aspirarea ovocitului pana la maxim 2 saptamani.Acest fenomen se manifesta , de obicei , prin cresterea in volum a abdomenului,hipertrofie ovariana si posibila acumulare de lichid la nivel abdominal.Aceste simptome nu necesita spitalizare , repausul la pat si administrarea unor cantitati suficiente de lichide fiind singurele remedii.
In cazul in care se detecteaza prezenta unor chisturi ovariene,se recomanda intreruperea tratamentului.De obicei,consultatia si ecografia prealabile inceperii tratamentului exclud o astfel de patologie.
2.Aspiratia ovocitelor:
Aspiratia ovocitelor se va face in sala de operatii aflata langa laboratorul de fertilizare „in vitro” sub anestezie generala de scurta durata, sub control ecografic.
Ovocitele se recolteaza prin punctie ovariana si aspiratia lichidului folicular.
Reactiile ce pot aparea la aspiratia ovocitelor sunt urmatoarele.Senzatie dureroasa sub forma de jena locala,aparitia unor infectii sau hemoragii minore.
Ulterior aspiratiei se incepe cu sustinerea fazei luteale cu Utrogestan,administrat de preferinta pe cale intravaginala, pe o durata cuprinsa intre 2 saptamani si 3 luni(in cazul reusitei embriotransferului).
Indicatii pentru momentul aspirarii ovocitelor:
Este necesara intreruperea activitatii sexuale 2-3 zile inainte de aspiratie.Pacienta se interneaza in ziua aspiratie, dupa repaus digestiv absolut(fara solide,lichide incepand cu ora 24).
Dupa realizarea aspiratiei pacienta va ramane cateva ore in clinica sub observatie ,externarea facandu-se in functie de stare pacientei.Embrionii se introduc in uterul pacientei la un interval de 48 de ore de la aspiratie.

3.Realizarea fecundatiei si supravegherea primelor etape de dezvoltare embrionara;
Imediat dupa aspiratie,ovocitele se pastreaza in mediu de cultura.Este recomandabil ca recoltarea spermei sa se realizeze dupa 3 zile de abstinenta,chiar in dimineata realizarii fertilizarii.
Fecundarea are loc in mediul de cultura ,dar numai dupa o pregatire prealabila a lichidului spermatic.Dupa 18 ore de la fecundare,se examineaza ovocitele pentru a se observa rezultatul,iar dupa 24 de ore se mai efectueaza o examinare microscopica pentru a urmari dezvoltarea embrionara.
3.1 Introducerea spermatozoidului in ovocit cu ajutorul micromanipularii.
In ultima vreme s-a dezvoltat o metoda revolutionara de tratament pentru cuplurile in care barbatul prezinta modificari patologice ale calitatii spermei.Aceasta metoda presupune injectarea unui singur spermatozoid la nivelul ovocitului cu ajutorul micromanipulatorului.Metoda se numeste ICSI-INTRACITOPLASMATIC SPERM INJECTION.Aceasta manevra complicata se va face sub control microscopic.
In cazul in care canalul spermatic este blocat sau absent congenital,se poate realiza o punctie-aspiratie a spermei din epididim(MESA) sau din testicul (TESA) , urmata apoi de inseminarea spermatozoidului in ovocit.
Este recomandat sa se practice ICSI in toate cazurile in care s-au realizat fertilizari „in vitro” si in care s-a obtinut un procent mai mic de 20% de reusita.
Riscurile legate de aceasta tehnica a micromanipulatiei nu sunt pe deplin elucidate.Se presupune ca barbatii cu numar scazut de spermatozoizi,care au nevoie de ICSI, ar putea transmite aceste caracteristici urmasilor de acelasi sex.
3.2 „Assisted hatching” – Sustinerea membranei oului
O tehnica noua dezvoltata recent care consta in perforarea asistata a membranei oului.
In mod natural,oul,ajuns la nivelul uterului,iese din aceasta membrana si se implanteaza la nivelul mucoasei uterine.In unele cazuri aceasta implantare este defectuoasa.Tratamentul consta in dizolvarea partiala a membranei.Aceasta manevra se realizeaza cu ajutorul micromanipulatorului,sub control microscopic si este indicata in urmatoarele cazuri:
• Dupa trei esecuri de fertilizare „in vitro”,in care s-au introdus embrioni in uter si nu s-a obtinut sarcina;
• La femeile cu varsta relativ avansata;
• La femeile la care se stie ca au foliculi ovarieni cu membrana groasa.
„Assisted hatching” se realizeaza cu cel putin 1-3 ore inainte de introducera embrionilor in cavitatea uterina.
4.Implantarea embrionului la nivel uterin:
Procesul este simplu,nedureros si nu necesita anestezie.Acesta consta in introducerea unui cateter subtire in uter,transvaginal,prin care embrionii sunt injectati in cavitatea uterina.Dupa introducerea embrionilor,este recomandat reapus la pat cateva ore.Este contraindicat consumul de lichide in mod excesiv,pentru a preveni cresterea presiunii in vezica urinara.Dupa aproximativ doua zile, pacienta se poate reintoarce la activitatea normala,dar contactul sexual trebuie evitat timp de doua saptamani.In aceasta perioada,se continua administrarea medicatiei hormonale de sustinere.
4.1 Complicatiile implantarii embrionilor
Dupa 12-14 zile de realizarea embriotransferului,se efectueaza analize sangvine pentru a se diagnostica sarcina (daca beta-HCG este pozitiv , se verifica rezultatul printr-o ecografie).Daca nu s-a obtinut sarcina,trebuie asteptat inca un ciclu pana la urmatorul tratament.Numarul incercarilor la aceasta metoda nu este limitata.
4.2 Congelarea embrionilor
In stimularea medicamentoasa ovariana se obtine un numar mare e foliculi ovarieni,ceea ce va duce si la obtinerea unui numar mare de embrioni.
Sansele de obtinere a sarcinii sunt mai mari cand se introduc mai multi embrioni la nivelul cavitatii uterine.In clinica noastra se introduc pana la 4 embrioni,pentru a se preveni sarcina cu mai multi feti(sarcini gemelare,cu tripleti).
Embrionii care nu s-au folosit se pastreaza intr-un congelator,pe o perioada nelimitat,congelarea facandu-se la o zi dupa obtinerea lor.Se pastreaza numai acei embrioni care sunt normali si care prezinta o diviziune celulara normala.Embrionii se decongeleaza si se folosesc cand tratamentul a esuat.In cazul in care s-a obtinut sarcina si cuplul este interesat de o noua sarcina aceasta congelare ajuta la obtinerea ei fara un tratament medicamentos si o noua aspiratie.
Reintroducera embrionilor decongelati se realizeaza in ziua 17-18 a ciclului.Embrionii se decongeleaza cu o zi sau chiar in ziua reintroducerii lor in cavitatea uterina.
Sansele de reusita:
La decongelare un procentaj de 15% din embrioni pot fi neviabili.
Exista numerosi factori care cresc posibilitatea de a obtine o sarcina:
• Varsta pacientei:cu cat pacienta este mai tanara, cu atat sansele de a obtine sarcina sunt mai mari;
• Numarul embrionilor introdusi la nivelul cavitatii uterine:folosirea a 3-4 embrioni creste sansele de obtinere a sarcinii mai mult decat daca s-ar introduce unul sau doi;
• Calitatea embrionilor:numarul celulelor,marimea,simetria si lipsa de intreruperi citoplasmatice."
Lachi a.m.r. 7 zile.

Veste de veste: i-a cazut buricul lui Mihnea.





Luli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MickeyD spune:

Ginetta

Noi am facut ICSI la Giulesti. Un pic mai complicat ce-i drept pentru ca sotul meu avand azoospermie a fost nevoit sa faca biopsie testiculara. Dar in linii mari procedura e cam la fel. Tratamentul pe care l-am urmat eu a fost cu Menogon si Diphereline. In fond diferenta dintre FIV si ICSI este ca la FIV intr-o cultura de ovocite se injecteaza o cultura de spermatozoizi (si deci e normal sa se faca in situatiile in care spermatozoizii sunt normali) iar la ICSI fiecare ovocit este injectat cu un spermatozoid. Deci diferenta e in laborator nu la procesul prin care treci tu.

3luni+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luli spune:

Ce se mai aude despre legea privind reproducerea asistata?

Luli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinici spune:

Delia, dupa ET ai stat cumintica la pat sau ai mai facut si altceva (servici...?/).
Moni zice ca a stat numai la pat cele 2 sapt de la ET.
Oricum ai facut rezultatul conteaza, asa ca iti urez sa fie intr-un ceas bun.javascript:
cristinici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Cristinici,eu nu prea am stare de felul meu si am incercat pe cat posibil sa stau cumintica,dar nu ma pot lauda ca am stat numai in pat.Eu mi-am luat concediu pana pe 26 august,bine daca nu reuseam sa raman m-as fi intors la munca mai repede.Dar asa incerc sa ma protejez si nu exagerej cu treburile casnice,adica nu ma apuc sa mut mobila dar spal totusi vasele din chiuveta si gatesc cate putin,asez hainele,adica munci deastea care nu presupun cine stie ce efort.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Bun venit la toate fetele noi la acest capitol. Andicu suna deja la Medsana sau la Centrul medical international si fa programare la dna dr. Ai incredere in ea uite la mine a facut o minune.
Lachi, lauion, matusica Luli Mihnea cel voinic va trimite un pupic. Acum stam pe burtica si mami ne supravegheaza.
Un pupic special ptr de la Mihnea ptr Anemona si prietena mea Denisa.
Delia21 sa ai grija de comoara din burtica.
Noi intram mai rar ca mancaciosul asta mananca din ora in ora o fraieresc pe mami care imi da de cate ori vreau tatica si mami e putin cam obosita dar ii trece.
Dana P un pupic special si ptr tine de la Mihnea.
Tia si Anis nastere usoara!

Monica mamica unui globulet de aur - Mihnea-Gabriel

Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Monicuta un pentru tine sipentru Mihnea.Imi cer scuze ca nu te-am mai sunat saptamana trecuta dar am fost tare necajita cu rezultatul meu de la histeroscopie.Mi-au zis doctori ca nu mai pot avea copii decat prin FIV sau printr-o minune , ca am trompa infundata.Eu sper sa se intample o minune ca bani de FIV nu am deocamdata. Poate pana in toamna ma pot imprumuta si sa incerc si eu o data, dar as opta sa fac FIV-ul la Giulesti ca acolo au loturi tot timpul de FIV si am inteles ca, costa mai putin.
O sa vad ce fac , ca deocamdata sunt tare bulversata de rezultat si nu pot accepta ca eu sa nu am un copil.

Fetele care au facut FIV la Giulesti poate imi spuneti si mie cat va ajuns acolo FIV-ul normal si cat este daca se face si ICSI.Si cu ce doctori ati facut toata procedura?Multumesc


Dana
http://community.webshots.com/user/danavas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

raluca 2, eu am fost pacienta dr Niculescu...bebica din burtica e o reusita a dansului ,din prima incercare la FIv..

Ce as face eu ,in locul tau?
Cred ca as renunta si as mai incerca o noua stimulare..desi daca stai sa te gandesti bine e de ajuns si 2-3 embrionasi...vezi cum evolueaza endometrul


AniS si bebelina mea dulce 35+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput