Naturiste si homeopate (6)
Raspunsuri - Pagina 14
Stepha spune:
iata o parte dintr-un articol interesant din formula as despre o parte din plantutele pe care le folosim noi:
Frunzele de zmeur si sindromul premenstrual
(ciclul menstrual dureros sau neregulat)
Sindromul premenstrual este un complex de simptome prezent, aproape fara exceptie, la toate femeile: congestie dureroasa a glandelor mamare, dureri ovariene, stari de iritabilitate psihica sau de emotivitate exagerata, manifestari care apar cu 2-3 zile inaintea menstrelor. Adesea (dar nu in mod obligatoriu) ele sunt asociate cu menstre care vin cu intarziere ori prea repede, insotite de fenomene extrem de neplacute, cum ar fi: durerile abdominale, durerile de cap, hemoragiile uterine cu cheaguri etc. Cauza tuturor acestor tulburari sunt niste perturbari hormonale, care pot fi cu succes combatute de catre un leac vegetal aproape miraculos: frunzele de zmeur (Rubus idaeaus). Anotimpul culegerii lor este acum, cand sunt foarte bogate in fitohormoni, inainte de maturizarea fructelor. Din frunzele de zmeur bine uscate la umbra se face (cu ajutorul rasnitei electrice de cafea) o pulbere din care se administreaza, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, cate o lingurita rasa. Planta se tine sub limba vreme de cateva minute, dupa care se inghite cu putina apa. Un tratament dureaza 28 de zile si se poate relua la intervale de o saptamana. Acest remediu are darul de a regulariza menstrele, de a elimina simptomele neplacute dinaintea si din timpul ciclului menstrual, de a preveni unele afectiuni ginecologice care apar pe fondul dezechilibrelor hormonale.
CRETISOARA, un antidot pentru
ciclul menstrual abundent
(hipermenoreea, menstrele prelungite)
Hipermenoreea este o afectiune tot mai frecvent intalnita, caracterizata prin hemoragii extrem de puternice in timpul menstrelor, hemoragii care produc slabiciune fizica, astenie, in unele cazuri chiar anemie si stari de lesin. Un leac extrem de eficient pentru prevenirea si tratarea acestor probleme este cretisoara (Alchemilla vulgaris). Varfurile inflorite si frunzele acestei plante cu efecte exceptionale se culeg chiar acum, la sfarsit de iunie - inceput de iulie, si se usuca la umbra in strat subtire. Cretisoara uscata se administreaza la fel ca si frunzele de zmeur, sub forma de pulbere (deoarece taninurile pe care le contine au astfel efectul cel mai puternic), din care se iau 3 lingurite pe zi, pe stomacul gol. De regula, tratamentul incepe cu 2-3 zile inaintea ciclului menstrual si se incheie la o zi dupa incetarea totala a sangerarilor. Atunci cand hemoragia uterina este foarte puternica, se ia o doza de soc de 1-2 linguri rase de planta, care se inghit cu apa, fara ca planta sa mai fie tinuta sub limba. O astfel de doza opreste in cateva ore aproape complet sangerarile, fiind un remediu cu o eficienta neegalata de nici un alt leac din flora noastra. Mai mult, cretisoara actioneaza si la nivel hormonal, in sens reglator.
Campioana absoluta impotriva
sterilitatii: BRANCA-URSULUI
Incapacitatea femeii de a procrea se poate datora mai multor cauze. Cele mai frecvente sunt perturbarile la nivel hormonal, sechelele unor boli infectioase ale ovarelor si anexelor, mai rar anumite probleme de incompatibilitate la nivel fiziologic cu partenerul. In tratamentul sterilitatii din cauze hormonale, fara indoiala ca planta campioana absoluta este branca-ursului (Heraclea sphondilyum), care tocmai a inflorit acum, la sfarsitul lui iunie. Florile si semintele acestei plante se administreaza sub forma de tinctura, din care se ia cate o lingurita de 4 ori pe zi, in cure de 3 luni, urmate de 2-3 saptamani de pauza. Tratamentul cu aceasta planta stimuleaza foarte puternic activitatea ovarelor, fapt care duce la obtinerea unor rezultate exceptionale in tratarea sterilitatii hormonale, dar si in anumite cazuri in care aceasta infertilitate apare in urma unor infectii (deoarece branca-ursului activeaza puternic circulatia sanguina la nivel genital - element extrem de important).
Un duo infailibil contra chisturilor ovariene
si fibroamelor uterine: CRETISOARA si ZMEURUL
In tratarea si in prevenirea acestor afectiuni, efecte extraordinare are asocierea celor doua plante despre care am mai vorbit, si anume: cretisoara (de la care se folosesc florile si frunzele) si zmeurul (de la care se folosesc frunzele). Se macina fiecare planta in parte, iar pulberile lor se amesteca in proportii egale. Din acest amestec se face o infuzie combinata astfel: 4-6 lingurite de amestec din cele doua plante se lasa sa stea in jumatate de litru de apa calduta de seara pana dimineata, cand se filtreaza; maceratul se lasa deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se opareste cu inca jumatate de litru de apa clocotita si se lasa sa se raceasca, pana ajunge la temperatura camerei. In final se filtreaza infuzia astfel obtinuta si se combina cu maceratul pus deoparte anterior, obtinandu-se aproximativ un litru de preparat, care se administreaza pe parcursul unei zile. Tratamentul este de lunga durata (minimum 2 luni) si va fi insotit de o dieta lactovegetariana cu multe fructe si legume proaspete, fara zahar, fara alimente conservate sau cu aditivi sintetici.
Marunzika spune:
Stepha chiar vroiam sa copiez si eu aici pt toate fetele acest articol, caci citeam in paralel si la naturiste si FA. E foarte interesant tare articolul!
Am fost marti la dermatolog, care m-a tinut o gramada si m-a cautat pe toate partile, caci el banuia ca poate fi rubeola; si speriata cum sunt, am sunat la klinika unde trebuie sa fac luna asta IUI si am intrebat daca mi-au facut analiza pt rubeola si au spus ca nu e nici o problema ca e ok analiza si ca am anticorpi. Asa ca dupa ce m-a bagat in concediu medical o spatamana, deja azi m-am dus la munca - nu stau acasa pt niste bubitele, care deja au disparut, dupa ce am aplicat de 3x crema ce mi-a data-o dr. M-am gandit poate ca am facut aceasta reactie alergica poate de frica histeroscopiei de vineri
!
Eu sunt in ziua 14 a cm si parca mai simt inca intepaturi pe ovarul drept, desi la mine ovulatia se produce prin ziua 11-12. Oare de la ce poate fi? Parca ma dor un picut si sanii, dar cred ca-mi caut singura "semne", desi stiu ca e mult prea devreme, insa eu tot mai sper intr-o minune, ca sa nu ajung la IUI, cand de fapt trebuie sa fac ICSI.
Cati mai multi bebei naturali!
Mishulina spune:
Bine v-am gasit fetelor!
Iepurica eu iau Maca tot de la Innovatics,500mg 3/zi,sunt in prima luna si daca pot intentionez sa iau 3 luni la rand...Pe flaconul meu scrie ca se iau non stop! Rezultatele deja se vad ca endometrul mi s-a ingrosat mai mult decat cu utrogestan.....Nu am tras o concluzie certa in ceea ce priveste foliculii dar sunt destul de bunicei...
Va pup pe toate,fara exceptii si asteptam vesti bune!
Ina
Costi spune:
quote:
Originally posted by SilvanaPopovici
Buna!
Miro, ai idee de tratament naturit pentru ca sa se inchida frumos si fara infectie gaurelele de la laparoscopie?
Pup,
Silvana
Silvana, eu am facut laparoscopie in 5 aprilie. In 6 aprilie eram acasa cu gaurelele descoperite(fara pansament). In aceeasi seara am uns locurile cu unguent cu galbenele. Am continuuat in fiecare zi de 2-3 ori si in ziua 7 la scos firele erau VINDECATE.
Am uns pina s-a curatat absolut de tot(inca 3-4 zile).
Acum am o usoara urma roze, iar in burica nici nu se mai cunoaste.
Elena
Costi spune:
Buna seara fetite dulci!
Am trecut si de consultatia de la homeopat.
A durat o ora si 20 minute. Am vb cite in stele si in luna si problemele mele de sanatate in primul rind.
Am primit un pliculet cu "ceva" habar am ce, le voi dizolva in 25o ml apa, le tin in frigider si iau cite o lingurita in fiecare zi.
Hai ca nu este complicat, mai simplu decit cu branca ursului.
M-a asigurat ca in 10-12 zile vine ciclul menstrual, daca totusi nu, atunci revin pt ajustarea tratamentului.
Cu bebelusul-- "grea intrebare" ramine de vazut. Deocamdata pe primul plan este reglarea hormonala pt a avea ciclu.
Cam asta a fost, de miine sunt "homeopata".
Elena
Mishulina spune:
Draga Costi bine ai venit In randul homeopatelor!
Sper sa iti fie de folos tratamentul,macar pentru ciclu,sa nu mai spui ca esti la menopauza...si apoi cine stie? Poate-poate....Eu tot mai sper....
Va
pe toate...
Ina
Fabya spune:
Buna dimineata!
Unde e activitatea de ieri,parca ieri sa scri mai mult incomparatie cu azi pina la ora asta.
Eu care crede-am ca am citeva pagini de citit.Fetelor eu sunt bine, nu se vad nici o urma la mine ca ar veni rusii acuma sa-i mai astept.Asa cum v-am mai scris din ziua 18-19 pete maroni,rozii care am inteles ca se datoreaza lipse de progesteron dar sotul meu i-mi aduce 10 cutii de Naprasnic deci are grija de mine![]()
Azi e ziua 28 si temp e 39,9 mai astept poate apar la sfrisitul saptamanii acesteia,daca nu va anunt eu.....si atunci sa vad ce fac cu tratamentul in continuarie,ar fi culmea acuma cind l-am procurat decit sa ajunga sotul meu cu el acasa sa nu i-mi vina ciclu.Eu am inceput din prin ziua a 25-a sa i-mi pun Utrogest de 2 ori pe zi intravagina ,acuma sa vedem .......vine sau nu vine ![]()
In rest dupa cum stiu si unele fete m-am lasat de cafea complect nici macar capucino nu beau ,de data asta am fost foarte hotarita fac orice ce e bine pt. un 
Hai ca v-am las ma duc sa invat ca mai am de invatat ceva ,deasta mi-am luat si concediu sa invat dar eu mai mult is pe forum ![]()
O zi buna va doresc si sa aud de bine de fiecare

pupiciiii
Fabya
" Dragostea inseamna suferinta, si cum multi fug de suferinta, putini sunt cei care iubesc cu adevarat.''
uoana spune:

Buna fetelor,
nu am mai postat de multa vreme. As dori sa aflu mai multe despre tratamentele homeopate. Eu am amenoree primara si tare imi e frica ca daca voi merge la un doctor homeopat imi va spune ca nu voi avea copii niciodata. Am facut tratamentul Liviei timp de cateva luni, tratament care la mine nu a avut efectul scontat, adica mie nu mi-au venit rusii.
toate fetele.
Oana
speranta spune:
Dragele mele, v-am spus ca iau Maca de vreo luna , intai de la Medica si acum de la Innovatics si va spuneam ca mi-a scazut burta, dar nu mai am chef deloc
,voi ce-ati sesizat?, la voi cum e? Nu am avut probleme niciodata cu asa ceva,dimpotriva.
Serj, spune-mi ce-ai facut cu tensiunea, si eu am probleme. Ce ti-a dat? Ceaiul de PADUCEL este f. bun pt asa ceva si nu are contraindicatii in sarcina,este un arbust cu fructe rosii , care intra in compozitia ceaiurilor cu fructe de padure. De asemenea inghite si tu cate un catel de usturoi , mai mic sau poate fi si mai mare de trei ori pe zi.
Danabadiu,pt problema gatului, ceai de patlagina cu multa miere de albine si lamaie si tinctura de propolis 30 pic de 2-3 ori pe zi in putin ceai. Tinctura cu ceai o bei dupa ce clatesti gura putin si nu mai consumi nimic o 1/2 -1 h, ca sa ramana propolisul. 
elenya_m spune:
Salut si eu fetele pe ziua de azi!
Cam liniste pe acia.
?
M-au invadat nesuferitii
si am asa un chef... de 
fetele si le doresc o zi frumoasa
Credinta face totul posibil!