Mamici de septembrie-octombrie 2005 (45)
Raspunsuri - Pagina 8
mysweetest spune:
'neatza fetelor
,
cu pregatirile stau prost ..inca nu mi-am facut bagajul de spital
si tot trag de timp ..poate ma bazez si pe faptul ca o am pe mama in acelasi oras si lucreaza in spitalul in care voi naste..
Oricum cred ca ma voi mobiliza zilele astea si voi incepe sa il fac .
Cu kg nu stiu inca cum stau ...ne intrecem azi Ioana sau miercuri ca sa fie 2 saptamani? Eu miercuri ma duc la medicul de familie sa iau concediu prenatal.
Mie imi place vremea asta ..adica 3-4 zile cald apoi ploaie fiindca oricum suport tare greu caldura si transpir noaptea.
Bb mi-a mai lasat loc la stomac si mananc normal dar ma dor picioarele de innebunesc seara si tare mi-e teama de varice ..oricum mama are asa ceva si matusile mele si bunica si am inteles ca se mosteneste in proportie destul de mare
.
Marlena &
Alexandra Maria ..saptamana a 32 a
alinam spune:
Neata burtici!
Norina chiar ma intrebam ce mai e cu tine???? de ce nu intri in prenatal ca se poate de saptamana asta ....
Am visat sambata ca eram la cumparaturi pt bebe si bineinteles ca nu am avut liniste pana nu am cheltuit ceva si pt el : 4 body-utze super , caciulitza si pantalonashi
imi vine sa le tin langa mine tot timpul si sa ma uit la ele .
hai mai fetelor ce e starea asta de amorteala??? mie imi place ca e racoare ... sa si ploua ca eu dorm de rup, eu ma simt super... asiatenta doktorului de familie ma tot bate la cap sa iau calciu da eu nu vreau ....
mysweetest spune:
Cu calciu in timpul sarcinii ..e alegerea fiecareia ..eu iau fiindca il aveam destul de scazut in saptamana a 26 a si aveam foarte multi carcei si am inteles ca poate suferi si bb..de ex. sa iasa usor rahitic.
Contractii am avut dar minore de la el..oricum va zic saptamana viitoare dupa analize daca mai iau din nou.
Si burta mea a crescut muuult si se tot duce in fata si cand e plina am senzatia ca pic in nas
.
Ioana cred ca pana miercuri poti aranja sa iesi mai bine la cantar ..ce zici
?
Marlena &
cge spune:
Mihaela_e, si eu am inceput bagajul de spital: am exact ca tine 2 pachete mari de vata si unul de tampoane.
Atata tot![]()
Inceputul e mai greu,deh...
Vreau sa ajung la Rococo, sa vad cum sunt camasile lor de noapte, sa fac provizii
.
Diafera, si eu tot 5-6 kg am in plus, dar burta e mare-mare.
Fetele si eu sunt super interesata de proiectul de lege, sa imi ziceti daca aveti noutati.
Cristina
Flavia_Hurducas spune:
Diafera la partea cu dormitul sunt la fel: ma intorc greu de pe o parte pe alta, pe spate si pe dreapta nu ii place lui bebe, iar pe stanga incep sa amortesc dupa o anumita vreme. Si nu pot nici cum sa il pacalesc pe bebe, asa ca ii ascult doleantele si noptile mele devin din ce in ce mai albe.
Saptamana care a trecut nu am mai pus nimic pe mine! Se pare ca am dat chiar jos, sau data trecuta ma canterisem dupa ce mancasem, cert este ca am constata 11 kg la 28 saptamani.![]()
Flavia 27+
diafera spune:
Mai fetelor..la partea cu dormitul si cu starile astea aiurea, sper sa fie acum o perioada proasta.. si sa fie trecatoare ... ca altfel nu stiu ce ne facem.
Cu noul proiect de lege vreau neaparat sa stiu .. e musai.. ca sa stiu cand intru in concediu de maternitate. Eu mi-l planificasem di august .. dar cred ca in august imi bag un medical si apoi in septembrie trec pe concediu de maternitate .. si apoi mai vad... cred ca imi aranjez CIC-ul in functie de lege .. adica daca vine o lege care ma avantajeaza.. stau in concediu de maternitate 126 de zile.. cat este legal...daca nu... mi-l mai suprim .. adica stau cele 42 de zile post natale obligatorii si trec in CIC dupa legea veche. Sper sa imi mearga planul. Oricum ma bazez..ca daca e sa fie o lege noua.. va intra in vigoare de la 1.1.2006 .. si nu mai devreme.. ca alfel risc !
Chiar insist, daca aflati noutati cu privire la noul priect de lege .. mai dati un semnal pe aici pe forum!
va pup, Aura
mysweetest spune:
Eu deja am inceput sa ma obisnuiesc cu starile astea neplacute si ma consolez cu gandul ca nu mai e mult pana la sfarsit ..oricum si dr. mi-a zis ca trimestrul al III lea e cel mai greu de suportat.
Mi-e greu si mie sa ma intorc noaptea, uneori pe o parte ma dor ligamentele datorita faptului ca burta atarna si e foarte grea...ma trezesc din 3 in 3 ore ba sa ma duc la toaleta, ba deschid geamul fiindca ma trezesc transpirata, ba imi mai pun o perna la picioare ca imi amortesc si tot asa.
Marlena &
Ioana75 spune:
Marlena, mersic ca-mi dai timp sa mai slabesc juma' de kil
. Ne intrecem miercuri
.
Aura, si eu sint foarte interesata de ce lege o sa voteze astia. Deocamdata nu sint noutati, la proiectul cu 30% nu au renuntat, doar l-au scos de pe site; va urma o dezbatere publica, si apoi il propun spre votare. Pe de alta parte, cik PNL-ul sustine si ala cu 85% din salariu. Pina nu voteaza legea, n-avem de unde sa stim ce o sa se intimple. Eu imi iau CO si CM astfel incit sa pot intra in CIC ori in decembrie, ori in ianuarie, dupa cum o sa ma avantajeze
.
Ioana
miflore spune:
Am primit din America baby monitorul de care-am mai vorbit; e super frumusel, are o camera care trebuie sa stea la 1m de copil si mai are 2 terminale: un mobil d-asta prin care se-aude doar sonorul ( nu stiu exact cum se numeste) si un monitor micut unde poti vedea bebelusul (monitorul este si cu sonor si te atentioneaza si vizual prin niste luminite rosii - cu cat BB plange mai tare cu atat se aprind mai multe, cred); inca nu l-am testat pt. ca am o mica problema; adaptoarele nu se potrivesc la tensiunile noastre; in SUA merg la 110 iar la noi la 220; de gasit gasesc adaptoare d-astea si-s ieftine, problema e ca pe prospect scrie ca aparatul sa fie folosit doar cu adaptoarele lor... si mi-e frica sa nu-l stric! Ca-i tare dragut! Voi stiti ceva de chestia asta? Normal ca aia vor sa-si vanda si adaptoarele dar daca aparatele se folosesc in alte tari ce se-ntampla???
Cica conteaza si amperajul dar pe de alta parte aparatul isi ia cat ii trebuie chiar daca adaptorul are mai multi amperi; ce ti-e si cu tehnica asta!
Si am mai primit un costumas - pantalonasi cu pulover -si inca o pereche de pantaloni pentru bebelina! Cred ca-i vor fi bune toalele la anul!
Mihaela 27++
miflore spune:
Ioana, legat de legea asta, ca sa putem jongla trebuie obligat sa ne luam concediul de maternitate cel mai devreme pe 1-2 septembrie, nu? Ca s-avem maxim 4 luni (cele 126 de zile) pana pe 1 ianuarie; si daca ne avantajeaza sa intram in CIC inainte de 1 ianuarie (dupa cum vor vota desteptii astia) atunci renuntam la cateva zile din cele 126, ceea ce e voie; eu asa inteleg. Oare am fost coerenta? Problema e ca trebuie s-o lungim pana pe 1 septembrie cu un medical, cu un CO, fiecare ce mai are...
Mihaela 27++