Mamici de septembrie - octombrie 2005 (44)
Raspunsuri - Pagina 8
gabiarama spune:
Salutari tuturor !
Mi-ar fi placut sa va spun "salutari de la mare" , insa ,din nefericire , a trebuit sa aminam deocamdata plecarea noastra in concediu .
Motivul : in noaptea in care trebuia sa plecam baietelul meu a facut febra .
Am hotarit ca e mai prudent sa vedem ce are . Ei bine , sper ca asta sa fie cireasa de pe tort , ca de vreo 2 luni da dintr-o boala in alta . Acum are o angina herpetica .Are gurita plina de bubite dureroase , ca nu poate minca nimic desi ar vrea .Se pare ca a facut o imunodepresie si din cauza asta a avut numai probleme .
Nu am avut timp sa va citesc , in schimb am vazut fotografiile Oanei .Am remarcat in sertarul cu lucrurile copilului si un termometru pe care vi-l recomand din toata inima sa vi-l luati ,deoarece masoara temperatura in urechea bebelusului in doar 2-3 secunde .Eu l-am cautat cam mult in perioada asta , dar pina la urma am gasit .Am voie sa spun firma si numele farmaciei ?
Gabi ,25 sapt .
http://community.webshots.com/user/gabiarama
alinam spune:
JADI legea e asa 126 de zile concediu prenatal din care 42 le iei obligatoriu dupa ce nasti .... deci raman 84 de zile pe care le poti lua inainte pentru ca legea spune 63 inainte si 63 dupa ce nasti dar se pot compensa intre ele.
si eu i-am spus doktoritei ca vreau sa intru in prenatal si a zis ca e cam devreme (sunt in saptamana 28)si atunci i-am fakut si ei calculul DPN am 26 septembrie, daca numar inapoi 84 de zile ar fi asa: sa zicem 26 de zile in septembrie+31 in august=57 zile deci restul pana la 84pot sale iau in iulie adika 84-57= 27 zile, adika de pe 4-5 iulie am dreptul la concediu !!! doktoritza m-a privit a zambit si a a mai avut ce comenta ca am fost convingatoare
si a adaugat ... da, da nici un doktor nu iti da pana nu ai 7 luni si 10 azile, adika pana nu ai 10 zile de cand intri in luna a saptea....corect asta inseamna ca luni cand intru in saptamana 29 (pe 4 iulie) pot sa iltru in concediu .....
medicii iau in calcul si daca nasti la 42 de saptamani de aia nu vor sa dea mai devreme, dar noi ca suntem fete destepte si stim legile, stim ca daca se termina cele 84 de zile maxinm de prenatal si nu am nascut inca putem sa cerem medical pana la 42 de saptamani, desi am indoieli ca vreuna dintre noi va ajunge la 42 de saptamani.
hai ca m-am lungit da am vrut sa iti zic ca trebuie sa mergi la tanti doktor cu lectia invatata si daca tot comenteaza ii duci sa mai citeasca legile
Mysweetest si mie mi-a zis ca se mai poate intoarce .... dar daca pana la 32-34 de saptamani nu se intampla, dupa nu prea mai are loc. sincera sa fiu incepusem sa stau in dubii in legatura cu nasterea naturala si asa Rares
ia el decizia in locul meu , daca nu se intoarce cezariana cu siguranta.
mysweetest spune:
Alinam felicitari pentru explicatia data lui jadi ..eu nu prea am avut rabdare sa o scriu ...asa am procedat si eu cu medicul meu de familie care vroia sa ma pacaleasca si m-am dus cu legile scoase la imprimanta...apoi a comentat zicand...da' nu vrei sa iti ramana mai multe zile la postnatal si sa te mai duci la serviciu si i-am zis ca nu .
Intr-adevar majoritatea medicilor calculeaza luand in calcul ca nasti la 42 saptamani ca sa nu ramai fara cele 42 zile de postnatal.. dar iti poti lua concediu medical daca se intampla asta.
In legatura cu pozitia copilului ..eu inca mai sper ca se va intoarce..o colega a nascut la 8 luni si o saptamana ( deci cam 37 saptamani)si bb se intorsese cu cateva zile inainte...eu zic sa mai ai rabdare si sa nu te mai stresezi ..si asa avem alte motive cu proiectul ala de lege si nu se merita.
Oricum si la mine hormonii au luat-o tare razna si ma apuca plansul deseori dar incrc sa imi revin
.
Marlena &
Alexandra Maria ..saptamana a 31 a
album
mysweetest spune:
Se pare ca numai eu sunt somnambula la ora asta
...sa aveti somn usor ...ma duc si eu la culcare
...sau va pot spune buna dimineata de pe acum 
fiindca tot a inceput o zi noua.
Marlena &
album
ancadm spune:
Dragi burtici,
Azi sunt trista tare
Mama mea a mers la ambasada pentru viza si i-au respins cererea pe motiv ca nu i-a convins ca nu vrea sa emigreze...E singura, nu mai are alti copii sau rude si in 6 ani de cind suntem aici e prima data cind cere viza si totusi au refuzat-o...Unii angajati de la ambasada sunt tare batuti in cap! Cica sa vina sa ceara viza cind ne vom lua noi cetatenia! Pai atunci o sa aiba toate motivele si posibilitatile sa emigreze, nu ca acum!
Cit despre sistemul de gradinite super dezvoltat de aici va spun doar atit: nu toate sunt foarte bine supravegheate si minunate si costa de la min. $800/luna. Ajutor pentru cresterea copilului nu se acorda deloc (ai o reducere de $1000/an la taxe) si pentru multe mame are mai mult sens d.p.d.v. economic sa renunte la servici si sa stea acasa cu copii pina acestia merg la scoala.
Anca 27+
Bic spune:
Salutare, fetelor. Intru si eu pe la voi, ca tot sint pe margine intre cele doua forumuri cu due date-ul...
Am si eu o intrebare pentru veterane: ar trebui sa ma ingrijorez ca nu mi-a iesit inca buricul in afara? Da' delooc. Eu am din fire si din caracter un buric din ala bagat total inauntru, gaurica, si poate de-asta sa fie??? Buricele astea ies mai tirziu la vedere???
Multam.
DPN 31.10.05 
ancadm spune:
Bic sa stii ca si al meu sta inca frumos inauntru si sper sa mai stea asa inca ceva vreme. La Andreea nu a apucat sa iasa in afara (s-a nascut la 34 de saptamani) asa ca pina atunci nu cred ca o sa iasa nici de data asta. Stii cum se spune pe aici: cind pop-eaza buricul inseamna ca copilul e gata sa iasa!
Anca 27+
oana0204 spune:
Ohh fetelor, am venit si eu de la plaja, vorba vine-soare nu a fost deloc dar apa in lac a fost placuta si multe-multe valuri.
Am inotat cu mingea gonflabila, am sarit cu valurile si am facut talazoterapie. A fost super.
Bic, nici mie nu mi-a iesit buricul si am o burtaaa... stai linistita nu este obligatoriu sa iasa. Depinde cat este de adanc.
Anca, imi pare rau pentru insuccesul mamei tale. Ma gandesc si eu sa-i fac chemare mamei sa vina sa ma ajute cu copilul (defapt ea isi doreste f mult asta). Sper sa nu pateasca si mama asa..
Oana D - saptamana 30
Foto
mysweetest spune:
Oana as vrea sa fiu si eu in locul tau
.
Nici mie nu mi-a iesit inca buricul afara ..a fost destul de ingropat de nu i se vedea capatul ..acum insa e aproape plat si nu iese in evidenta dar nu mai are mult pana sa iasa afara.
Imi pare rau ancadmpentru ce a patit mama ta.
Eu am avut o noapte semialba...am dormit pana pe la 3.30 cand m-am trezit de bazaitul unui tantar, m-am dus si la toaleta si de atunci ma tot chinui sa dorm. Am pus si pastila raid dar se pare ca nu a fost utila deloc si l-am fugarit pana dimineata cand nu am mai putut adormi
.
Acum 30 minute am mancat niste miere de albine dupa care am baut apa si m-am asezat in pat ...in momentul in care m-am asezat cu fata in sus mi-a venit sa vars si a trebuit sa ma ridic din pat...probabil am si eu un stomac destul de ingramadit de bb.
Marlena &
album
Tonnia spune:
Anca, imi pare ru ca nu a reusit mama ta? Nu mai poate incerca peste 1 luna?
Bic, nici mie nu mi-a iesit buricul inca.cred ca nu e o regula.
Gabi, tin pumnii sa se fac repede bine baietelul tau!