Mamici de septembrie - octombrie 2005 (44)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Mihaela_e nu te lasa de baut lichide!!! In aceasta perioada este foarte important sa bem f.f.f. multe lichide, pentru a preintampina infectiile urinare. In ciuda faptului ca mergeam foarte des la toaleta din cauza infectiei urinare, am baut multe lichide, ca sa nu se inmulteasca bacilii. Iti dai seama ce fericire era pe capul meu.

La Antena 1 s-a dus ieri reporterul prin maternitati si au primit guvernantii nostri numai mesage de duh din partea viitoarelor mamici sau actualelor. Iar in Parlament, reporter a fost o fetita de apropae 2 ani, care ii explica ministrului ca va trebui sa renunte fie la mancare, fie la pampersi, pentru ca, cu 3 mil. nu le poate avea pe toate!

Flavia 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

Si mie mi se misca goanda, "alien-ul" cum zice cumnatu' desi e muuuul mai mica decat ai vostri. Si dai si lupta dimineata, seara...mai la dreapta, nu la stanga..e o dulce si nu mai pot de dragul ei.
Hai ca bat campii..

Va multumesc mult pentru incurajari insa nu sunt foarte sigura ca o sa se termine totul cu bine...La mine e exact invers: soacra s-a ocupat de tot deoarece e dependenta de control si eu am ajuns un invitat la nunta... ce ma deranjeaza e ca conteaza mai mult parerea celeilalte nurori decat a mea. Cand eu ziceam ca locul ales pentru nunta e frumos, ea zicea ca e o porcarie. Cum l-a vazut cumnata mea si l-a laudat, brusc, locul a devenit o minunatie.
Invitatiile pe care le-am facut eu cu mana mea erau o porcarie si nu intelegea de ce nu o las pe cumnata sa le faca, ca ea are talent.

Eu una nu mai pot de nervi dar nu pot sa zic nimic...ca eu nu am deloc timp sa ma ocup de lucruri. Sper doar ca odata ajunsi la casa noastra sa nu mai am de-a face cu ea...adica sa nu imi mai dicteze cum si ce sa fac.
Am ajuns sa imi urasc propria nunta si sa imi doresc sa treaca tot...
Gata, mi-am varsat dracii. Ma scuzati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Foarte bine ca ai facut ca te-ai descarcat, Sofia!

Pai, daca te trateaza ca un oaspete, poarta-te ca un oaspete: fa cat mai multe mofturi !! N-o lasa sa te supere, pe tine, viitoare mamica.

Nu merita sa te stresezi, tu sa fii fericita in ziua nuntii, te casatoresti cu tatal 'alienului', nu e de ici- colea!!
Restul nici ca mai conteaza.

Bafta multa!

Flavia, f. bine au facut ca au pus reporter fetita de 2 ani.
Asta e realitatea.

Mie nu imi iese o chestie la scarbiciu, si daca vreti injur orice soacra, guvernanti, ce vreti voi.

Cristina(26+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

Sofia si eu zic ac bine ai facut ca te-ai descarcat. Importanta esti tu acum si nu tre sa lasi pe nimeni sa te supere.
Soacrele... cu cat te stresezi mai tare parca tot mai enervente devin... eu zic ca trebuie ignorate total.. mai ales in cazul tau...
Fericire multa iti doresc!!

Irina 31+ si
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nicuirina1/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_e spune:

Sofia, zau asa....hai sa vezi partea plina a paharului. Nu a trebuit sa te stresezi prea tare. Vrea sa organizeze nunta, las-o si apoi tu ai privilegiul de a comenta....la sfarsit, evident....pt ca acum tu nu ai altceva de facut decat sa te relaxezi si sa te faci frumoasa pentru nunta. Si ar trebui sa vezi nunta din 2 perspective: 1. intri in randul oamenilor normali, te casatoresti in fata lui Dumnezeu, cu barbatul pe care il iubesti si tatal copilului tau (sa fi foarte atenta la slujba bisericeasca, e foarte frumoasa si aveti ce sa invatati) si 2. Ce se intampla dupa biserica, e o petrecere pur si simplu, la care razi, dansezi, mananci si te simti bine. Nu ai voie sa faci altceva, pt ca stresul organizarii e pe umerii altora. Si crede-ma, daca eu care m-am ocupat de fapt de tot in doar 2 saptamani am reusit sa fac asta, si venind totusi dupa un examen greu, tu nu ai nici o scuza sa nu o faci si sa fi fericita. ALtfel, promit ca vin la nunta la tine si te daca te vad stresata si daca nu ai un zambet larg pe buze. Si sa-ti mai spun ceva...tu esti cea care transmite invitatilor starea de spirit. Daca tu esti ciufuta si suparata si ei vor fi la fel. Daca tu esti sufletul petrecerii, totul o sa fie bine. Oricat de greu iti e, sa nu lasi sa se simta asta, danseaza si o sa vezi ca uiti de necazuri. Eu asa am facut, si totul a fost ok si cu 1,5 kg in minus la sfarsitul petrecerii.

Eu nu mai am nici un chef de munca, iar maine trebuie sa plec la Ploiesti pentru o executare silita.

Mihaela 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

Sunt perfect de acord cu Mihaela.

Eu va las singurele ca ma duc sa chefuiesc ca avem o sarbatorita azi.
Ne "vedem" miercuri ca maine plec la Cluj ca o sa fiu nasa sambata. Si intre timp nu o sa pot intra pe net .

va pup si toate cele bune pana saptamana viitoare.

Irina 31+ si
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nicuirina1/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicafrosa spune:

Fetelor, eu cand ma trezesc, dupa ce imi iau micul dejun si intru pe site, voi deja ati terminat serviciul, plecati acasa, si de-aceea exista acest decalaj intre noi. De-aia nici nu fac comentarii pe marginea celor discutate, ca nici nu mai tin minte ce si cui ar trebui sa spun. Sper ca ma intelegeti.

La cursuri am aflat mai multe. M-au interesat mai mult lucrurile referitoare la ceea ce urmeaza dupa nastere. Bebele, de ex, trebuie culcat pe spate, si nu pe-o parte. Au si explicat de ce. Daca in timpul somnului vomita, el se intoarce instinctiv pe-o parte, asa ca nu se ineaca; in schimb, daca este culcat pe-o parte, in timpul somnului se poate rasuci pe burta si se poate sufoca. Au si spus ca in majoritate cazurilor de moarte subita, bebelusii ai fost gasiti culcati pe burta. Dar, atunci cand nu dorm, putem sa ne jucam cu ei si sa-i lasam sa stea si pe burta.
In privinta alaptarii, am primit numeroase sfaturi, ca sa incercam sa evitam problemele care pot aparea. Inca de la inceput trebuie sa fim atente la pozitia bebelui la san. Gura lui trebuie sa fie umpluta cu mamelonul, incat barbia si nasul sa-i fie aproape lipite de san. Mamelonul trebuie sa-i ajunga pana in partea posterioara a cerului gurii, ca, de nu, o sa ne doara rau, putem avea si rani. Ne-au mai zis ca, daca avem mici rani pe mamelon sau chiar pt. prevenirea lor, sa ne ungem mamelonul si zona din jur cu picaturle de lapte care mai curg din san dupa ce bebe a supt si sa lasam laptele sa se usuce pe zona dureroasa, pt. ca are o mare putere cicatrizanta.
Alimentatia dupa nastere: nu ne-au zis mare lucru, sa incercam mancarurile f. piparate; au zis ca nu exista aliment contraindicat, daca poftim ceva sa mancam; alimentatia sa fie la fel de sanatoasa ca in timpul sarcinii. In schimb am fost atentionate sa nu slabim mai mult de jumatate de kg pe saptamana, ca altfel toxinele acumulate in grasimi, consumandu-se, ajung mai usor in laptele lui bebe.

Hai ca v-am facut capul mare; teoria e usoara, sa vedem cat de bine reusim s-o punem in practica.
monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

Buna fetelor
Va multumesc pentru aprecierile referitoare la burtik-ul meu si la camera bebeluslui. Nu stiu ce sa ma mai fac cu burta asta, creste pe zi ce trece. Abia astept sa ajung la control in 6 iulie sa vad ce zice d-ra mea despre marime si sincera sa fiu as vrea sa nasc mai devreme. Daca o sa continue tot asa, o sa ajung sa-mi tin burta cu mainile ca sa nu se imprastie. Si eu am numai 1.60.. Sotul are 1.83 dar.. as fi vrut sa fie respectata legea proportiilor. Adica un copil asa de mare, sa-l faca el, nu?
In dimineata asta nu am mai fost la plaja, este deja f cald afara, dar dupa-amiaza sigur ma voi duce.
Monica, interesante informatiile tale. Eu mi-am cumparat un suport pentru a impiedica intoarcerea accidentala a bebeluslui pe burtica in timpul somnului: http://www.kmart.com/catalog/product.jsp?productId=115095&Ne=11&N=16&categoryId=16&pCategoryId=11 si in felul acesta poate dormi si pe o parte.
Irina, petrecere frumoasa.
Sofia, nu te stresa prea tare, conteaza mai mult linistea ta si a bebelusei decat daca soacra vrea baloane rosii la nunta si tu albastre (situatie ipotetitca). Ai grija de tine, sa fii frumoasa si bine-dispusa.
Cge la mine a trecut de faza cu suturile, adica da, dar da mai rar. Acum se suceste si se invarteste, se intinde si imi ies tot felul de forme ciudate prin piele: ba un popnet, ba un capusor, un cotulet. Cateodata cred ca face bicicleta ca se zguduie tot patul cu mine.
Ioana, bea lapte caldut cand ai arsuri la stomac si vezi, poate iti indica medicul ceva. Slava Domnului ca eu nu am din astea (inca) asta imi lipsea.
Multa sanatate si racoare in casa

Oana D - saptamana 30

Foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanadana spune:

ca pe caldura asta chiar ca avem nevoie
(glumeam ,dar de ce nu )

Cge sa stapaniti sanatosi carutul si scaun

Moki stai linistita ca nici la mine nu este asa mare box ,principal este sa miste asa ca nici o problema

Sofi asa cum ti-au spus si fetele nu are nici un rost sa te stresezi

Raluca frumoasa burtica ,creste ,creste fetita lui mama

dana 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mysweetest spune:

Jadi eu mi-am luat concediu prenatal de la jumatatea saptamanii a 29 a...nu am inteles de ce medicul tau de familie zice altfel ...se aplica legile diferit in diferite zone ale tarii? Nu mai inteleg nika..

Marlena & Alexandra Maria ..saptamana a 31 a
album

Mergi la inceput