Mamici de septembrie - octombrie 2005 (44)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Am dat un ochisor mic-mic la sub vostru, eu sunt de nov-dec. Sofia, vreau sa te linistesc: eu am luat 3 kg pana la 20 de saptamani (cate am acum) si mi se pare OK. Am pus un pic pe fund si coapse dar burtica e si ea maricica. De pe la 20 de saptamani incolo incepem sa luam 1/2 kg pe saptamana. Idealul la final e 11-12-13 kg. Eu zic ca esti "numai bine".

Succes cu organizatul nuntii si apoi casa de piatra si luna de miere minunata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

sofia, bafta la pregatiri! Si mie mi-au placut niste pantaloni de gravi de la mothercare, dar parca sa dau 3 mil si sa-i folosesc doar citeva luni, mi s-a parut cam mult. Da-mi si mie pe PM site-ul ala, dar sa-l desparti in mai multe cuvinte, ca sa nu fie inlocuit de script cu "reclama".

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaN spune:

Sofia, ai grija. mai subtire cu molozolul, caratul mobilei si alte alea alea. Tu doar cu privitul si cu indicatiile. Ai inteles?
Jadi, ce frumos mi-ai zis..... Esti o dragutza!

Raluca, 25 saptamani si din burtik
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mysweetest spune:

Alinam ..bb mai are timp sa se intoarca cu capul in jos ...nici la mine nu e inca asa si sunt in saptamana 31.
Referitor la proiectul de lege ..am vazut adineaori un parlamentar din partidul aflat la guvernare si cerea retragerea proiectului de lege si aplicarea procentului de 85 % din salariu...oricum e mult mai bine zic eu decat 35 % din salariu mediu brut...adica 3 milioane.

Marlena & Alexandra Maria ..saptamana a 31 a
album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Pe mine ma loveste bb in partea stinga de zici ca suteaza la poarta.
Am inteles ca sint totusi fericita deoarece putea sa dea in partea dreapta in ficat sau daca e intors cu fundu' in sus , sa imi loveasca stomacul.... doamne ce ne mai asteapta?

Noi ne-am hotarit pentru Roma pentru a doua saptamina de concediu asa ca ne vom tira acolo spre sfirsitul lui iulie...

E adevarat ca nu pot intra in prenatal decit dupa ce fac 30 saptamini fix? Asa ma duce cu zaharelul doctorita de familie,

Jadi
25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_e spune:

Sofia, mult succes la nunta si fara stres, ii face rau lui bb. Lasa stresul pe umerii altora sau pur si simplu ignora situatiile neplacute. Eu, inainte de nunta le-am spus foarte clar celor din familie si socrilor ca nu vreau sa aud nici un comentariu cu privire la organizarea nuntii. Nunta ne-am facut-o noi, cum ne-am priceput, fara ajutorul nimanui. Asa ca orice comentarii sau reprosuri sa le tina pentru ei.

Au incercat sa vocifereze soacra (cine alta) la aranjarea persoanelor la mesele lor, dar le-am oferit o fata acra , de nici lamaia n-o taia, i-am zis ca daca s-ar fi deranjat sa-mi comunice doleantele ei macar cu o zi inainte de nunta nu erau probleme si totusi le-am schimbat decorul cum au vrut.

Asa ca, tine minte, nu contati decat tu, sotul si bb - este ziua voastra si savurati-o cum se cuvine.

Jadi, concediu prenatal il poti lua cu 63 de zile inainte de data probabila a nasterii. Deci calculeaza, se pare ca are dreptate doctora ta.

Ioana, arsurile la stomac se dtoreaza cresterii bblinei. Cu starea de voma e cam ciudat. Poate ar trebui sa-ti intrebi medicul. . Starea de voma si arsurile puternice de stomac apar in anumite cazuri cu circa 1 luna inainte de nastere. Dar nu este cazul la tine. Probabil din cauza bblinei stomacul tau este atat de inghesuit incat poate ar trebui sa te gandesti si la un regim usor: fara prajeli, fara grasimi multe (smantana, unt etc), si mai putina carne. Mergi pe legume si fructe, lactate slabe, oua, peste.

Eu sunt disperata cu drumurile la toaleta. Nu mai pot, sunt disperata. Nu pot sa fac 2 pasi, ca simt nevoia sa merg la toaleta. Cred ca nu o sa mai beau atata lichide, desi daca nu fac asta e rau pentru rinichi, si asa cercul vicios.

Noi ne asteptam seful care vrea sa ne anunte un concediu prelungit, fortat si neplatit de cel putin 2 luni. Iar colegii mei sunt pusi pe fapte mari: greva si protest. Au de gand sa-i ceara macar o parte din salariile neplatite din martie. Oricum, al meu sef deja tuna si fulgera, rage ca leul in jungla. Cand o sa mai constate si actiunea noastra de protest, ne da pe toti afara.

Mihaela 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

Si la mine suteaza pe stanga de mi se "zzzguduie" burtica ... Cateodata imi da cate una in ficat... ce sa zic.. nu doare tare, dar ma sperii ca ma ia prin surprindere.

Irina 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mary_25 spune:

,

Jadi nu te duce cu zaharelu . Sau poate ne duc pe amandoua cu zaharelu' .
Cam asa ar fi: Zile de concediu sunt 126. Din care obligatorii sunt 42 - concediu de lauzie. Restul de 84 reprezinta concediu prenatal (42 de zile) si concediu postnatal (42 de zile). Nu se pot lua 84 de zile inainte de nastere ca si concediu prenatal, dar nici 84 de zile dupa nastere ca si concediu postnatal. Asta doar daca la Bucuresti no fi altfel.
Daca n-am dreptate nu dati cu pietre !

,
Mary 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moki spune:

Sofia,bafta multa,sa iasa bine!!!
Raluca,felicitari pentru burtica,e taaaare frumoasa si rotunjoara!!
Mai fetelor,bebele meu e tare puturos...Ai vostri vad ca suteaza la greu,la mine doar se rasucestese mai intinde,mai misca asa agale,mai face cate-un val din ala de zici ca o ia burtica la sanatoasa,dar nu pot sa zic ca ma bombardeaza prea tare..noaptea dorm chiar lejer..credeti ca e vreo problema? doctorii nu zic ca ar fi,dar eu stiu???..
.
Moki,27

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Si bebelusha mea suteaza

Nici eu nu sunt f. linistita cu cate kg am luat de la inceputul sarcinii pana acuma, 5-6kg
Pai la Victor luasem mult mai multe, pana la final luasem 16kg.

Sotu' ma linisteste ca asa sunt fetitele tin la silueta

Sofia, ma gandesc ca noi am si slabit in perioada asta de cand suntem insarcinate, asa ca pe ansamblu ar fi ok nr de kilograme.

Dar burta mea e mare, ca a Ralucai
Sotu' zice ca parca am un pepene, si eu ii spun ca 'e fie-ta' nu pepenoaica.

Mihaela si eu tot ca tine, ma duc la baie des, dar si mananc pepene inainte de culcare.

Antonia, multumesc mult de informatii.
Noi la gradinita particulara ptr Victor am platit program 8-18.00 cu tot cu masa, cu 3 lb. straine 6000000, dar de anul va fi 850RON.
Asa ca ai dreptate cu preturile de la crese.

Si o bona este mai scumpa de 3mil, 5-6mil din cate stiu eu ptr. 10 ore.

Cristina (26+)

Mergi la inceput