Mamici de Noiembrie - Decembrie 2005 (21)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

::: Cautare avansata

::: Comunicate
Institutii
Categorii

::: Cum se scrie un comunicat de presa
Continut
Editare
Formatare

::: Resurse utile
Mass-Media
Institutii publice

Masterat in Managementul Tehnologiei Informatiei

Scoala de Afaceri a Universitatii Central Europene a inceput recrutarile pentru primul program de Masterat in Managementul Tehnologiei Informatiei din Romania.

Ce vraji a mai facut Guvernul Romaniei: disparitia concediului pentru cresterea copilului Din 2006, copiii vor avea alocatii de crestere ... sub nivelul de subzistenta

Bucuresti, 28 Iunie 2005 - "Cum sa cresc doi copii cu 3.000.000 lei?! Nu e normal ce se intampla in tara asta!” a exclamat Angela Mihaela Stavaroiu, care peste cateva saptamani va redeveni mama… “M-am bucurat ca ii voi darui baietelului meu un fratior sau o surioara, dar acum imi este realmente frica pentru viitorul lor. Am votat pentru ca “Sa traim bine!”… Acum inteleg ca nu se refereau, de fapt, la noi… Noi si copiii trebuie sa ne exersam supravietuirea cu 3 milioane de lei. Cum pot lasa un sugar acasa si sa merg sa muncesc? Cine il va ingriji? Cine il va alapta?...”

CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate, organizatia “Salvati Copiii” si Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala “Step by Step” isi exprima nedumerirea si dezacordul fata de proiectul de Lege privind acordarea alocatiei pentru cresterea copilului, proiect initiat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.

Consideram ca expunerea de motive care insoteste proiectul de lege propus este complet lipsita de argumentele care ar trebui sa sustina si sa explice de ce proiectul de lege propus face parte din setul de masuri pentru reconstructia sistemului public de asigurari sociale. Mai mult decat atat, expunerea de motive nu ofera nici un fel de argumente care sa arate ca Guvernul are in vedere si este constient de efectele si mutatiile la nivel social pe care acest proiect de lege le genereaza.

Semnalam cateva dintre consecintele directe ale acestei propuneri legislative:

- Diparitia concediului pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani, realitate juridica necorelata cu dispozitiile si standardele Uniunii Europene;

- Scaderea sumei de bani pe care parintii unui copil, asigurati sau asimilati asiguratilor, o primeau pentru cresterea copilului pana la 2 ani, de la 85% din salariul mediu pe economie, la 35% din salariul mediu brut (3.223.850 ROL, 322,39 RON);

- Schimbari negative in politica natalitatii, in sensul ca vor fi descurajati cei care au venituri medii si incurajati cei care traiesc de pe urma drepturilor copiilor;

- Neincurajarea parintilor de a-si ingriji personal copiii, cu efecte negative asupra dezvoltarii personalitatii copilului.

Atragem atentia Guvernului ca masurile preconizate a fi luate prin proiectul de lege privind acordarea alocatiei pentru cresterea copilului sunt egalizatoare si minimaliste. Fata de schimbarile cu titlu de noutate aduse de acest proiect de lege, respectiv faptul ca pot beneficia de aceasta alocatie mamele sau tatii indiferent daca au sau nu un loc de munca, indiferent daca au cotizat sau nu la buget, apreciem ca aceste masuri nu sunt de natura sa rezolve decat in aparenta si pe termen foarte scurt problemele cu care se confrunta familiile sarace din Romania.

Ne exprimam, de asemenea, dezacordul fata de declaratiile publice facute de doamna deputat Anca Boagiu, care explica faptul ca “femeile cu venituri mai mari se vor putea asigura la firme private” si de doamna Stefana Anghelescu, secretar general al CNPAS, care concluzioneaza ca parintii “isi pot plati bone pentru cresterea copilului”. Consideram aceste declaratii ca fiind complet nerealiste in conditiile in care Romania se confrunta cu o grava criza a serviciilor sociale pentru copiii cu varsta de pana la 3 ani si in conditiile libertatii parintilor de a decide ce au de facut cu banii pe care ii castiga.

In programul de guvernare 2005-2008, Guvernul Romaniei si-a propus sa actioneze in vederea promovarii si protejarii drepturilor tuturor copiilor. In conditiile in care copiii si tinerii reprezinta grupul social cel mai afectat de saracie, o astfel de politica va avea drept consecinta nerespectarea dreptului la supravietuirea si dezvoltarea copilului.

Pentru informatii suplimentare va puteti adresa:

CPE - Centrul Parteneriat pentru Egalitate: tel: 021 2121196/97, fax: 021 2121035, persoana de contact - Camelia Stanciu (cstanciu@cpe.ro)

Salvati Copiii: tel: 021 316 61 76, persoana de contact - Petre Matei (petre_matei@salvaticopiii.ro )

Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala “Step by Step”: tel: 021 323 79 19, 021 323 48 68, persoana de contact – Roxana Avram (roxana.avram@stepbystep.ro )

Centrul Partneriat pentru Egalitate - CPE

tel: 021 2121196/97
fax: 021 2121035
info@cpe.ro
ww.cpe.ro

cam asa tre sa facem si noi , cred ca daca ne-am uni ar o speranta

Lavi
http://community.webshots.com/user/lavinia295

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Sunt total de acord sa ne unim, Lavi, si ma bucur ca sunt si institutii, ONG-uri care fac asta. Sunt insa mahnita de comentariile pe care le citesc pe net, de exemplu la articolul din ziarul Gandul (www.gandul.info), unde tot felul de personaje, mai mult barbati, isi dau cu parerea si ne descriu ca pe un fel de "lipitori" care vrem sa traim pe spinarea statului. Eu vreau sa traiesc prin fortele mele, cum am facut-o si pana acum, nu mi-a dat statul nimic, in schimb mi-a laut cat sa stau 4, nu 2 ani, acasa. Dar cum sa alaptez, sa ma ocup de dezvoltarea copilului si, in acelasi timp, sa-i furnizez conditii decente de trai?

Ca sa nu mai vorbim ca la anul mai doream un copil. Voi sta acasa cu doi copii mici, tot pe 3 milioane?????? Sau voi lucra si voi plati 5 milioane pe luna bona, pe langa vreo alte 5-6 milioane pampersi+medicamente +etc la copii. Cat va trebui sa castigam???? Vom fi mame MUNCITOARE EROINE.

Tania & Punctuletz 16 fix

Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

tania, domnii care vorbesc asa nu au respect nici pentru mamele lor, asa ca degeaba. Oricum platesc asiguarea sanatatii de atitia ani si o voi platii inca......nu stiu cit, doi ani am dreptul sa stau acasa si sa am grija de copil meu cu o "alocatie" corespunzatoare.Este jignitor sa avem parte de reacti de genul asta.

Sotul meu deja a inceput sa initieze o mini campanie juridica prin care solicita MMsf sa posteze pe site toate criterile plus sondaje care motiveaza o asemenea aberatie.

Lavi
http://community.webshots.com/user/lavinia295

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Buna fetele!
Eu cica sunt in concediu dar am venit azi la servici ca bineinteles tot timpul in concediu apare ceva si trebuie sa fii pe faza.Am citit ultimele pagini scrise de voi...si intr-adevar e o aberatie ce vor astia sa faca..Au innebunit???S-au vor sa ne innebuneasca pe noi???Cum sa hranesti un copil mic din 3 mil..si mai ales ce ma revolta cel mai tare este ca vor sa dea tututorr aceiasi bani..cica sa incurajeze natalitatea..pai cine o sa mai faca copii in coditiile astea...tigancile si mai stiu eu ce oameni care oricum stateau acasa fara nici un venit...
M-am enervat de cand ama uzit aberatia asta...imi vine sa-mi iau campii...dar deocamdata suntem cam legate de maini si de picioare....
Sper sa nu se voteze tampenia..sau macar sa-i mai faca niste rectificari...
Coralia,18+

Varsta bebelica[url=http://lilypie.com/days/051129/3/25/1/+2"]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Buna fetelor, dar ce-i tristetea asta din mesaje?
Si ca sa va zic si cum e pe la noi, pai aici ai 16 sapt concediu de maternitate, adica 6 saptamani inainte de a naste si 10 dupa. Timp in care esti platit integral! Apoi - nimicutza din partea firmei, doar o alocatie de vreo 160 eur pt bb si parca 340 eur pt mama - in functie de venitul familiei. Si asta e platit de catre stat. Singurul lucru bun ce-l face firma la care esti angajat ( cu un anumit tip de contract) este sa te astepte 3 ani! Deci desi nu te plateste iti tine postul daca vrei sa stai acasa! Dar sunt destul de putine mame care isi iau maximum de 3 ani, in general dupa 6 luni - 1 an prefera sa se intoarca la servici.

Va pupic si sunt alaturi de voi!

Alina 20+ Bebitza Amalia

http://community.webshots.com/user/alina_delebarre
Puiutul meu e pe drum:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20717;2/st/20051113/dt/6/k/83eb/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

putem oare face ceva ?

dienuta graviduta si bebelusha sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissta spune:

Buna fetelor,
Chiar daca nu am mai intrat de mult pe site trebuie sa va spun ca noul proiect privind alocatia m-a intrigat foarte tare, drept urmare le-am scris celor de la ministerul muncii si parerea mea despre isprava lor( nu stiu daca va fi si citita).Asa ca dupa cele le-am spus ca totul este o bataie de joc la adresa celor care muncesc,ca ar trebui sa se revina la 85% din salariul fiecarei angajate, m-am gindit sa va dau adresa unde se pot spune sugestii si propuneri.

hhtp://www.mmssf.ro/proiecte.htm

Asa ca scrieti si voi daca vreti sa va mai linistiti, pentru ca nici eu si nici bebe-ul nu am putut sa dormim noaptea trecuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

BUNA FETELOR
Eu zic sa ne mai linistim, pt ca ne faceam noua si bb-ilor nostri rau, iar indiferent daca noua ne convine sau nu, guvernatii nostrii vor lua orice decizie le convine lor....
Al meu sot imi tot spune sa ma ma mai agit atat ca oricum nici sa nu ma gandesc ca o sa incep serviciul mai devreme de 1 an . Si din ce am citit, banii astia, i vom primi indiferent daca mergem sau nu la servici. Adica putem incepe job-ul luam sal si primit si banii?
Va dati seama c si cele care aveau sal mai mare inainte sa se introduca legea asta au fost nedreptatite si au protestat, dar degeaba.
Eu INCERC sa fiu CALMAAA

JOY + 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Alina, suntem triste un picut, dar trebuie sa ne treaca, ca altfel va fi tare rau, mai ales in grupul nostru. Dupa ce ne-am imprietenit, acum ar fi meschin ca cele care avem DPN dupa 17 nov sa le dorim celorlalte dinainte sa le intarzie sarcina si sa ne impartim in doua tabere fluctuante, si sa ne impungem cu sageti otravite fara sa ne dam seama ca ne roade invidia. Aberante sunt toate, si legea dinainte si legea dinaintea legii si asta care vine, si imbinarea intre ele.
Eu am ales ieri sa nu ma supar, sa las ce va fi sa fie, sa fie. A nu se intelege gresit, daca e sa se organizeze ceva voi incerca sa ma implic cum pot mai bine de-aici din provincie.
Sotul meu care de obicei se inerveaza din chestii dintr-astea a reactionat foarte pasnic. A zis ca facem noi ceva si nu ramanem pe drumuri. Din pacate, in aceste conditii, eu va trebui sa renunt la serviciul meu care-mi place foarte mult, pentru ca nu vad cum voi lasa un copil (si sper mai departe 2 sau 3, deja visez prea mult) acasa ori mai stiu eu unde la 6 luni sau 1 an, pentru ca fac naveta si la cele 9 ore de servici se adauga cel putin 3 ore de naveta. Si in restul de 12 ore din zi sa ma ocup de familie mi se pare imposibil.

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amparo spune:

Doamnelor,hai sa ne calmam,ca bebeii sint cei mai importanti!Cred ca putem incerca sa facem cite ceva, macar stim ca nu am stat cu mina in sin!
Ce ziceti daca am suna cu toatele la telefonul primului ministru,sa ne spunem parerile??
numarul este:0800 800 300, numar gratuit.
Degeaba suna numai una,importanta e sa ii ''atacam''toate!
Eu sun acum!!

Mergi la inceput