Mamici de Noiembrie - Decembrie 2005 (21)
Raspunsuri - Pagina 5
mandyksch spune:
Dordia, incearca sa nu te stresezi f tare, ca faci rau la bb.Hai sa speram ca Proiectul asta nu va trece totusi prin Parlament, sanse mai sunt.Speranta moare ultima
Mandy, 21+
joy04 spune:
SUNT sigura ca nici la voi nu este bine si nu ma gandesc decat ca nu poti alapta bb-ul natural macar cateva luni. Numai si din acest motiv si este f greu, nu spun ca tu ai lapte si miere. In nici un caz nici pt tine nu este usor, dar la noi este mai greu.
De descurcat o sa ne descurcam, trebuie sa ibutim cumva, nu? Doar ca nu mai avem gauri la curele sa le mai strangem........
Am prieteni care au stat in Germania cu parintii, au venit in tara de vreo 8 ani, mai merg cu afaceri acolo si se gandesc sa se mute acolo, numai pt binele copilului pe care il au. Vor sa vanda tot in tara (au cate ceva)si sa pleca pur si simplu...Ideea este ca tara asta o sa intre intr-un colaps destul de adanc.
Si sa ne gandim ca avem preturi la gaz, electricitate si alte alea sub preturile din UE, avem subventii de te doare capul si va trebui sa renuntam la ele. Dar au avut grija guvernantii nostri de noi...Adica generatia parintilor nostrii (care ar fi trebuit sa ne protejeze) ne-au sabotat viitorul nostru si mai ales al copiilor nostrii.
Si aca ar fi ramas psd-ul la guvernare, tot asa ar fi fost. Pentru ca tara asta numai are bani, consumam cu mult mai mult decat producem...si avem atatea lucruri frumoase dar pe care nu le putem exploata pt ca nu stim. Si nici nu ne dam interesul.
joy +
17+
joy04 spune:
DORDIA linisteste-te ca faci rau bb-ului si nu lor . Pe mine chiar ma durut burtica azi, am luat nospa dar tot nu-mi trecuse de tot..dar m-am linistit cu gandul ca poate legea nu va trece sau o sa treaca intr-o forma cat de cat mai placuta pt noi. Basescu nu o va semna (sper si cred) dar o mai trece o data pri parlament dupa care o sa fie obligat sa o semneze ca asta-i legea in RO.
Sa fin noi sanatoase si mai alea BB-II nostri, sa muncim, sa invatam si sa avem puterea de a schimba ceva in tara lui PAPURAVODA.
PUPICI MULTI
NOAPTE BUNA
joy +
17+
mandyksch spune:
Pt fetele din SUA intrebare: este alocatie pentru copii in SUA (cum este alocatia aceea la noi de 200.000 parca) si daca da ce valoare are.
Si o intrebare retorica: ce-a mai ramas din programul acela guvernamental cu alaptatul bbeilor (imagine era Dana Razboiu nevasta lui Ovidiu Branzan) de pe vremea PDS. Astia noi de la guvernare au ajuns la concluzia ca trei luni de alaptat este suficient
. Ca cel putin la mine daca ma intorc la serviciu dupa maternitate n-o sa am program de lucru de 8 ore ci cam 10 pe zi. Dar nici o problema o chem pe Anca Boagiu ca bona...pt 3 milioane pe luna
, poate ca in desteptaciunea ei va gasi o sloutie si ca sa alapteze copilul.
Mandy, 21+
cristinamh spune:
dordia, calmeaza-te... la DPN-ul pe care il ai, sunt mari sanse sa prinzi legea cu 7 mil. nu merita sa-ti faci nervi...
sunt si eu cam in aceeasi situatie, si bebelusa mea a simtit... m-a lovit toata seara... ce-o fi zis saraca... "asa prapastioasa e mama?". poate ceva de bine o sa se intample si in tara asta!!!!
Cristina
17+ si
Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
anamari spune:
Imi pare rau cu noua lege. cand ma laudam si eu pe aici cu ce lege frumoasa si buna in Romania.
Bic Eu am fost chiar ghinionista ca nu mi-au dat decat 6 saptamani-concediu neplatit(nu lucrasem un an intreg, pentru ca am asteptat 6 luni permisul de munca). Si cand a fost sa ma intorc a fost Lia bolnava si am pierdut serviciul.Noroc cu sotul ca are loc de munca bun...
Eu nu vreau sa va stric entuziasmul- daca sunt hotarati si in pana de bani, scrieti dar degeaba...zarurile au fost aruncate...probabil ca le va citi secretara si le va da cu delete.
anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005-16+
poze de copii cuminti
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
mandyksch spune:
Anamari, la voi exista alocatie pentru copil? Nu pt tine ca mama ci strict pt copil?
Mandy
monet spune:
din ce stiu eu, aici in america, legile sint in majoritate facute pe state - mai difera, mai seamana de la un stat la altul, cert este ca, din cite stiu eu, alocatie pentru copil in pennsylvania nu exista. legea aici e ca, daca ai un an de munca inainte de a naste copilul, primesti 12 saptamini platite. dar nu si daca ai fost platita cu ora ci doar daca esti cu salar fix anual. cei cu ora pot face overtime si deci salarul total nu-l poti insuma decit la sfirsitul unui an. pe cind daca esti platit ca inginer sau medic, ai salar fix, $x pe an.
eu cu lia am avut nici 6 saptamini pentru ca eram angajata ca graduate student researcher si plus ca a trebuit sa-mi termin teza la timp! sa o las cu o babysittera la nici 7 saptamini de viata a fost ingrozitor. tin minte cum plecam la servici toata plinsa si nu eram buna de nimic toata ziua, numai cu gindul la copil. si apoi seara veneam acasa si ma pompam de lapte pina picam de oboseala. a fost tare stresant. de aia ma bucur ca de data asta, desi n-o sa am nici un ban pe perioada de stat acasa cu copilul, macar n-o sa am stresul ala. vreau sa zic ca serviciul meu - postdoctorat- se termina odata cu venirea pe lume a bebitei maya:). o sa tragem mita de coada doar cu salarul sotului un timp, dar macar o sa fim fericiti si eu sper din suflet sa pot alapta mai mult decit 4 luni cum a fost la lia.
imi pare tare rau pentru neghiobiile din romania, nu stiu cum s-ar putea indrepta lucrurile, e stupid si aberant!
va pup!
mona,
lia (24.04.2004) si simburica mica (21+)
www.seansimon.com/mai2005.htm" target="_blank">MAI 2005 www.seansimon.com/jersey2005.htm" target="_blank">NEW JERSEY
www.seansimon.com/ultrasound.htm" target="_blank">BABY MAYA www.seansimon.com/movies.htm#liawalking" target="_blank">PRIMII PASI
site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia
mandyksch spune:
Mersi Monet, eram curioasa cum e si pe la altii ca se tot fac comparatii. Eu nu stiu ce o sa fac, cele 4 luni de maternitate oricum le voi avea.Sotul imi spune sa nu ma stresez ca va trece cumva. Sper ca bb sa fie bine, sanatos ...restul le vom mai vedea.
Mandy, 21+
anamari spune:
monet-eu ca mamicuta care am ramas acasa pot sa-ti spun ca exista si o parte pozitiva a lucrurilor. O data ca petreci mai mult timp cu bebe, si sa vedeti voi ce fericiti veti fi (si vorba reclamei: de nepretuit)...apoi ai si cheltuieli mai mici daca stai acasa-nu trebuie sa platesti bona, nu trebuie sa platesti transport pentru tine, gatesti mai mult in casa (zic ei)...
mandyksch-daca e sa se intample raul asta, va veti descurca cumva ...trebuie. Poate cu ocazia asta se va dezvolta si in romania un sistem mai bun de crese particulare/bone...Nu e cea mai fericta solutie, insa
Fetelor, norocul meu e ca sotul e platit cu ora si daca lucreaza over-time poate face destul pe luna ca sa ne descurcam acceptabil. DAr nici asta nu-i o solutie-sa munceasca 16 ore pe zi sau 6 zile pe saptamana...
anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005-16+
poze de copii cuminti
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra