Mamici de Noiembrie - Decembrie 2005 (21)
Raspunsuri - Pagina 13
cristinamh spune:
ela, nu stiu daca poti lua mai mult de 63 de zile. daca te intelegi bine cu doctorul de familie, se rezolva. oricum, cu el/ea trebuie sa vorbesti!
in jur de 20 sept cred ca poti cere concediu.
Cristina
17+ si
Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
alexandrina spune:
Buna Ela, bun venit daca te hotarasti sa ramai.
Eu parca am citit undeva ca prenatal poti lua la minim 7 luni si 10 zile de sarcina.
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
dienutagraviduta spune:
fetelor,
bebela mea a miscat vinerea trecuta, chiar cand am venit de la intalneala cu fetele,la care m-am plans ca nu o simt !!!
acum fac 18 sapt sambata, asa ca calculati voi !!!
e prima, si precoaca ca mine, mancao-ar mama !
(oare se supara daca o fi baietel ?!)
dienuta graviduta si bebelusha sara
Noki_Lara spune:
Ela27oana, bine i venit, cu intirziere, intre noi! Sper sa te simti bine la noi in gasca!
Poti lua defalcat - mai mult prenatal si mai putin, adica min. 42 postnatal.
Joy, care paranoia? Bineinteles ca daca ridici greutati si faci efort si te superi, te doare burtica.Si eu patesc la fel. De aceea am renuntat la orice caraat greu, sacose, chestii. Cu enervatul din senin e mai greu, dar cu vointa, se poate...
Tania, de ce ai pus
la cite kg ai luat? Eu as fi in
daca as fi luat atit de putin. Daca vrei, iti mai dau de la mie, ca am rezerve...![]()
Dienuta, faza cu laptele, am observat-o si eu. Mi se pare cam ciuata. Mi-e greu sa ma obisnuiesc cu ideea. Hi hi, si eu am facut misto de tati, ca-i dau laptic - problema e ca el nu poate bea lapte, ca nu are nu stiu ce enzime si nu-l poate digera...Cind a auzit de ideea mea, i-a venit
. 
Pupici!
21+4
IrinucaR spune:
dienutagraviduta, acela este colostrum-ul (o varianta incipienta de laptic, extrem de hranitoare pentru bebel)
Eu am implinit marti 20 de saptamani si am luat mai putin de 3 kg in greutate.
Bebelul misca si deabia asteptam sa-l vedem 
IrinucaR
20+
www.irinucasisoru.3x.ro
mandyksch spune:
Hai ca in sfarsit am reusit sa intru si eu un pic.
Ca tot vorbeati de kilograme, eu la 21 de saptamani am 5 kg in plus (mi se pare f mult), e
, de vreo saptamana nu am urcat pe cantar asa ca nu m-as mira sa am o surpriza neplacuta. Eu am senzatia ca pun pe moine si aerul caci nu pot sa spun ca mananc f mult sau ca am pofte. Chiar nu am. Nu stiu daca voi fi in stare sa ma incadrez in cele 12 kg ideale
. Maine dimineata o sa ma urc totusi pe cantar sa vad care e situatia caci maine seara plec in concediu
pt. doua saptamani si vreau sa stiu cat ma pot ingrasa in doua saptamani de relaxare si lipsa de stres.
Apropo de acel Proiect nenorocit, am citi in Gandul ca cei care l-au "mosit" il vor supune unei dezbateri publice pe data de 15 iulie 2005. Asa ca eu oricum am vaga senzatie ca intr-o forma sau alta va fi votata
Am si eu o intrebare se poate intrerupe Concediul de Maternitate pentru a intra mai repede in CIC. Pe mine tot nu ma lasa in pace proiectul asta si ma gandesc ca daca intru in maternitate pe 1 septembrie si voi naste undeva pe la sfarsitul lunii octombrie-inceputul lui noiembrie, n-o sa am totalul de 126 zile de maternitate consumate decat in ianuarie. Bineinteles ca o sa am 42 de zile dupa nastere si as putea depune cererea pt CIC la sfarsitul lui decembrie ca sa prind legea veche
Ce sa fac pe mine tot ma mai streseaza ideea ca proiectul asta ar putea trece de parlament
si-mi tot fac calcule.
Dienuta,, succes la examane, las ca trec ele cumva.
Mandy, 21+
joy04 spune:
Pai da Noki Lara, dar vezi tu mai sunt oameni care tin sa ridicae vocea si sa spuna..."EU AM MUNCIT PANA IN IN LUNA A9-A, SI AM CARAT SI AM TRAS DE MOBILA IN CASA, STATEAM LA SERVICI IN PICIOARE SI NU ERAM ASA DE MOFTUROASA CA TINE (CA VOI GENERATIA DE AZI ) CARE VREI SA STAI ACASA IN MEDICAL". Si eu vreu de fapt sa fiu zdravana si sa pot merge la servici pana in luna a 8-a . Niciodata nu mi-am luat un medical fara sa fie nevoie...de fapt am avut doar 2 in toata activitatea mea, can am facu la distanta de 6 luni o pneumonie atipica. SI a doua oara, in loc de 8 zile am stat acasa 4 zile pt cxa mi se paruse mie ca sunt mai bine si stiam ca la servici este mare nevoie de mine, ca inlocuitoarea mea nu se descurca...Si m-am dus. Nu mi-a facut nimeni statuie....
Dar asta este. Si toate pritenele mele cu doar 2 exceptii au avut sarcini fara mari probleme. restul parca suntem o generatie de...nici nu stiu cum, sa zic. Si cred ca este rezultatull radiatiior de la Cernobail si altele...
joy 17+
dienutagraviduta spune:
mandi, sa stii ca si eu am aceeasi temere ca si tine ; eu nu mor sa stau la servici , ii bag undeva, asa ca : la inceputul lui septembrie o sa intru in prenatal bine-mersi- aduc de la dr hartiuta ca am 7 luni si 10 zile - no problem; si daca totul merge ok, si bebele e baban si bine-crescut (!), o sa fac cezariana mai repede cu 1-2 saptamani, ca sa apuc sa nasc cu 42 de zile inainte de 1 ian 2006, si sa intru pe sistem vechi; m-am interesat, si daca dr e de acord, nu-i nici o problema in conditiile in care bebe e ok.
Noki_Lara spune:
Joy, sunt de acord cu tine in ceea ce priveste o mai mica rezistenta fata de generatiile anterioare. Asa imi spunea si mama, ca ea a carat piersici din piata cu citeva zile inainte de a naste. Dar fiecare are felul sau de a fi si nu trebuie sa ne lasam descurajate de observatii rautacioase de acest fel. Sincer, nu cred ca cineva ar pretinde ca are ceva sau nu se simte bine doar asa, de fite. Iar daca chiar exista asemenea persoane, e treaba lor, nu cred ca te incadrezi in aceasta categorie.
Uite, un
pentru tine!
21+4
dienutagraviduta spune:
joy,
cum spuneai, nu numai ca nu iti face nimeni statuie, dar cu prima ocazie cand nu le convine, te scuipa afara ca pe o masea stricata ...
asa ca, pentru mine familia este cea mai importanta; si, ca sa fiu sincera, nu vad nimic de lauda pentru una care a muncit pana la 9 luni ... pe bune; imi curge de acum lapte din sani, ce draq fac in ultima luna cand o sa fiu cu burta la gura ?! ma duc sa ma fac de cct la toti prostii care nu stiu prin ce trece o femeie in asteptarea unui copil ?
apropo, voi ati vazut pozele gravidutelor de pe forum ? cum credeti voi ca "au muncit" alea care stand pe scaun cu mainile intinse abea ajungeau la tastatura la calculator de burta ?!
fiecare cu alege, sunt de acord, dar daca unele au spirit de sacrificiu, e problema lor, pentru mine nu sunt demne de mai mult respect decat altele ...