Mamici de martie-aprilie 2006

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns motanitza spune:

sarcina usoara gravidutelor!
sunt si eu o viitoare mamica de martie 2005 (sper daca nu vrea bebe sa iasa mai repede ) cu ecografie si analize facute ca sa am certitudinea ca bebe e bine.
sunt insa nelamurita ..si eu ..de ce la prima eco 4+ nu sa vazut nimic nimic... decat uterul ... si mai zice ceva de hipertrofic de 13 mm si de ce a zis doctora sa revin peste 3 saptamani si fara sa imi dea nimic ( acid folic ) sa iau
la voi tot asa sa intamplat ?
cine ne ajuta si pe noi in primii pasi
motanitza fericita in 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

fetelor, desi nu sunt gravidutza va mai urmaresc din cand in cand, sa fiu informata pe cand ajung cu burtica...eu nu inteleg ceva, apropo de ecografie...la 1-2-3 saptamani de la CONCEPTIE, se vede vreo modificare a uterului? grosime, ceva....

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zumy spune:

motanitza,chiar daca nu ti-a dat acid folic eu zic sa iei.am citit f multe articole in legatura cu el.previne malformatii de tub neural!mie nu mi l-a indicat nimeni.singura l-am luat.costa cam zece mii lei(vechi).in primele 3luni se ia,pe urma nu prea mai conteaza.
zumy.

Mergi la inceput

motanitza cand ai avut UM?
zumy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2girlsmum spune:

Buna seara si de la noi,

Nu am mai scris dar va citesc aproape zilnic. Azi am intrat si noi in saptamana a 7, deci 6+ cum s-ar zice, cu UM pe 25 mai (ca si la Loo).
Fiindca tot scrieti de ecografe si dimensiuni, sa va spun si eu ce mi s-a intamplat, la sarcina trecuta.Eram in vacanta in Romania si am profitat de faptul ca pot intra oricand la un cabinet particular de ecografii si sa vad cum stau treburile.Prima ecografie a fost facuta la 6 sapt si 2 zile si a aratat 2 saci gestationali corespunzatori varstei de 5 saptamani, fara activitate cardiaca.Dr. m-a sfatuit sa revin peste o saptamana, ceea ce am si facut, deci urmatoare ecografie a fost la 7 sapt.+1 zi si s-a vazut clar intr-un saculet inima batand iar in cel de-al doilea nu se vedea nimic, nici macar vreo forma embrionara, desi acest al 2-lea sac era mult mai mare la dimensiuni.Dr. a concluzionat ca sacul se dezintegreaza deja si va fi absorbit in organism curand..Apoi am plecat inapoi acasa, aici in Anglia, unde sansa primei ecografii este undeva dupa 13 saptamani.Am stat aceste 7 saptamani de asteptare, cu niste greturi cumplite si dureri de cap, plus oboseala dusa la extrem..ca apoi la peste 13 sapt. de sarcina sa vad ambii bebelusi dand veseli(e) din picioare si manute, fara nici o problema... Iar doctorita mi-a explicat atunci pe loc, ca desi ea este sigura pe ce vede, nici un ecograf oricat de performant, nu poate surprinde perfect ceea ce se inampla acolo, la asa o varsta de frageda...De multe ori sacul gestational este intr-o pozitie pe care un ecograf bi-dimensional nu o reda corect, de unde si imposibilitatea de a vedea.Sunt singura ca in timp ce prima inimioara se vedea batand cum trebuie, a doua era la fel insa a refuzat sa se faca vizibila...
Eu zic sa mai asteptati pana la cel putin 8 saptamani, cand veti putea vedea si primele miscari..

Si eu am inceput sa am greturi destul de acceptabile, insa am o oboseala si o somnolenta de nedescris.Simt ca as dormi cativa ani la rand...Ziua stau intinsa si fetele se catara pe mine, ma trag de nas,de urechi, de ce apuca, iar daca nu deschid ochii incep sa planga..

Sanatate la toate burticile si pentru greata incercati biscuiti sarati la prima ora, sa-i aveti pe noptiera, inainte de a va da jos din pat dimineata..

Patricia (DNP.1 martie 2006) si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)

Fotografiile noastre aici si aici

Mergi la inceput

patricia,tu ai doua fetite deja si acum mai astepti doi bb??
sa-ti traiasca toti gemanii si ca te bucuri de ei.fetitele sunt tare dulci!!esti o mamica tare fericita!
te pupic
this is for you
zumy5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Salut si eu burticile si sambureii.Eu acuz gretzuri in primele ore ale diminetii dupa care ,de la pranz ma ia o foame de 25 de lupi si niste somnuri...ce bine ca sunt acasa si mai am vreo 3 saptamani de conced pana la inceputul lui august,deci pot sa pap si sa dormitez-hibernez ca o ursoaica in timpul iernii.Eu am programare la doctor pe 11 iulie,deci lunea care vine si....poate cu un pic de noroc vedem si noi sacul gestational.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loo spune:

Ce bine ca se vorbeste pe forum despre experientele tuturor.Sa inteleg ca nu sunt singura care nu si-a vazut punctuletul in 6 saptamani.Din cate am citit in diverse articole la 6 sapt ar trebui sa aiba intre 5mm si 7 mm, de aceea mi se parea imposibil de crzut ca nu se vede. Nu-mi ramane decat sa astept si sa nu ma mai crizez. eja ma vedeam facand chiuretaj, asteptand 6 luni pt refacere si pe urma luni intregi de incercari pana la o noua reusita.
Va doresc sarcini usoare si va pup pe toate. In ultimul an problemele si gandurile negre care mi le-au fcut doctorii mi le-a linistit forumul.
Loo 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jane04 spune:

Zumy si eu merg la toaleta des cu frica sa nu vad vreo pata ceva.Am dureri de burta ca la CM si dintr-o data mi se pare ca curge ceva ...si crizata ma duc la toaleta , unde vad ca este ok. Dar banuiesc ca asa va fii 9 luni , nu? Tot stresate....Offff as vrea sa fiu mai nepasatoare... Asta e...Numai sa fie bine la toate fetele !
Patricia:Sa-ti traiasca copilasii ! Multumesc mult de lamuriri cu ecograful ca tare ma-am mai stresat cu punctuletul: prima oara ca nu era deloc..., apoi se vedea dar slab...5mm (sper ca era ok)...Nu stiu ce sa zic...Eu trebuie sa mai merg la eco peste o luna cand sper sa vad bine BB-ul.Te pup !
Pup fetele noi venite si sper ca o sa ramanem toate pana la capat si o sa ne povestim nasterea .
Eu ieri am mancat ca o purcica
Mai are cineva dureri suporabile de burtica ?

5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jane04 spune:

Loo , mama nu dispera ! Stai calma si incearca sa-ti scoti gandurile astea din capsor ( eu vorbeam ).Nu face bine la bb.Ai sa vezi ce o sa radem peste 8 luni !
Ti-am povestit ce ma-m mai crizat eu cu ecograful !Eu ma-m linistit si (poate pare ciudat) ma gandesc ce faceau mamele nostre cand nu era eco ? Raspuns:Nu se mai stresau atata si asteptau ca natura sa-si faca "treaba".
Pup fetele stresate ....ca mine.
Apropos!Moralul sus ca vad eu ca unele suntem mai suparate ca la "Aspirante...".Pai fetelor SUNTEM GRAVIDUTEEEEEE!

Si trebuie sa ne gandim la

5+

Mergi la inceput