Mamici de mai-iunie 2005 (59)
Raspunsuri - Pagina 4
Mickyyy spune:
Hop si noi....mai rarut ca-i mai dragut (scuzati "plagiatul, dar daca tot am mai povestit asta in alta parte, am dat un mic copy-paste)
!
De fapt nu degeaba ma plengeam eu ca refacerea dupa cezariana e groaznica, chiar am avut probleme, dar s-au rezolvat in dimineata asta cu o vizita scurta la spital. Nu stiu exact motivele (doctorul zice ca din cauza stratului de grasime care n-a tolerat firele de la operatie, sau ma rog asta am inteles eu), oricum m-am trezit c-o frumusete de hematom care dimineata a rabufnit, de m-apucase plansu in baie si nu mai stiam ce sa fac, de frica, nu de durere, ca azi m-am simtit mai bine ca niciodata. Dar cand am vazut eu cat e de vanata operatia si cum curge sange din ea...intrasem toata in panica. Din fericire n-a fost nimic grav, am mers la spital (la volan bineinteles, ca de simtit ma simteam bine
si doctorul m-a linistit la telefon ca nu e nimic grav) si mi-au dat drumul la sangele care era "stocat" acolo, asa ca de vreo cateva ore ma simt suuuper bine. Cu exceptia faptului ca imi curge sange intr-o veselie (vreau sa zic ca am schimbat deja 2 pansamente si degeaba, asa ca am apelat la pampersi lu' malina 
, am distrus unul si am acoperit tampoanele cu el, sper sa tina mai mult de-o ora pana se va umple si el de sange) in rest mi-e nesperat de bine.
Asa...acum sa va zic de gazele astea mici. Daia e in continuare o cumintica, desi mai are si ea momente cand scanceste, una peste alta parca-i si mai cumintica decat Malina. Iar Malina e o surioara de nota 10 deocamdata. Ieri dimineata cand s-a trezit si-a inceput recitalul de dimineata cu "mama" apoi "tata" iar in final "bebe". Pacat ca tati dormea la momentul ala, insa eu o auzeam din sufragerie cum galagea in patut de una singura. Mai nou a invatat-o tati sa zica si Daria, desi e un fel de" Daaia" insa tot "bebe" e baza. Cum o vede cum vine la ea s-o mangaie si sa se joace cu ea. Ieri ii dadusem Malinei un fel de gogoasa sa pape si numai ce-o vad ca ia o imbucatura si apoi duce restul la gurita lu bebe si-i explica in legea ei "papa-papa". In alta dimineata a vrut neaparat sa-l pupe pe beb, si mai avea un pic si-l sufoca, s-a lasat cu toata greutatea ei ca sa ajunga la obrajorul dariei. Iar eu nu stiam ce sa fac, sa o laud ca-l iubeste pe bebe sau sa o cert ca il apasa pe burtica si-l doare! Tot ieri seara voiam sa-i dau sa suga Dariei si cum ma miscam destul de greu iar ea era intr-o pozitie destul de incomoda il rog pe tati s-o ia in brate si sa mi-o "potriveasca" la san. N-apuca tati sa o ia pe Daria in Brate ca zdup Malina se urca repede in pat si se gheia o pauzaste la pieptul meu, ce-i drept cu spatele, dar a fost un gest atat de tandru ca aproape mi-au dat lacrimile, un fel de mesaj subtil ca si ea vrea sa fie rasfatata. Desi numai neglijata nu e, ba chiar am impresia ca-i acordam mai multa atentie ei decat Dariei, tocmai de teama sa nu o apuce gelozeala.
Ce altceva sa va mai povestesc.....aaa...dorm ca sparta 
. De cand tati doarme cu Malina in dormitor si eu cu daria in sufragerie, o boieresc. Nu ma mai trezesc peste noapte sa fac biberoane, iar Daria in cel mai rau caz se trezeste de 2 ori peste noapte sa pape, dar ii bag repede tzitzi in gura si adormim amandoua la loc. In timp ce saracu tati se trezeste peste noapte sa-i faca laptic gazei mari
! Chiar si medicul cand m-a vazut azi la control a remarcat ca arat foarte "odihnita", mai ales pentru o mama cu 2 copii mici! Pai cum sa nu fiu odihnita, cand Daria a dormit si 6 ore neintrerupte!!! Am trezit-o eu sa-i dau sa suga, ca poate ar mai fi dormit. Si abia are o saptamana, iar Malina la un an jumate nu doarme mai mult de 4-5 ore fara pauza.
Luluku, felicitari si refacere cat mai usoara!
Elly, daca inca n-ai nascut, desi nu cred, sa stii ca doctorita ta avea dreptate, Municipalul e suuuper-aglomerat pentru ca e si Eliasul si CFR2-ul in renovare, asa ca sunt destul de multe paturi cu 2 lauze sau burtici care asteapta cu orele pe cate un fotoliu pana se elibereaza un pat. Nu cred ca mai sunt fete care nasc acum la municipal, dar daca mai citesc si alte mamici pe-aici le dau un sfat, sa mearga la spital fie dupa pranz (ora 2-3) pentru ca atunci sunt externate lauzele si se mai elibereaza paturi, fie la miezul noptii! Cel putin asa a fost in cazul meu, dimineata n-aveai loc sa arunci un ac 9de la 10 pana la 2 am colindat prin spital ca n-aveam pat), apoi seara ramasesem doar 2 tipe in camera pentru ca restul fusesera mutate la lauze; pana a doua zi dimineata s-a umplut la loc salonul, la pranz deja erau cate 2 lauze in pat si abia pe la 3-4 au inceput sa se elibereze paturile.
crissu, dupa ce mergi 2 ani aproape lunar la un doctor, ai deja o nastere la activ cu el, si-i mai tragi si serenade pe la usa (asta se intampla atunci cand n-am fost in stare sa avortez), deja relatia trece de stadiul "formal" doctor-pacient. Deja eu il percep mai mult ca pe un prieten decat ca pe un medic si chiar vorbesc cu el tot felul de tampenii care n-au nici in clin nici in maneca cu medicina. Asa ca mi s-a parut foarte normal sa-l intreb de tine, chit ca nu-ti stiam decat prenumele si faptul ca duminica voiai sa-i faci o vizita.
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete:
Malina Ioana (31.03.2004)
Daria Maria (22.06.2005)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
tzumpiloi spune:
Felicitari Luluku, sa va traiasca fetitza si sa fie sanatoasa! 

Asteptam povestea ta si a gargaritzei!
Lucas , si eu am nascut la Polizu numai ca am inteles ca primesti un rezultat acasa dupa 4 saptamani numai daca bebe are vreo problema. Daca totul este in regula , nu ti se trimite rezultatul.
Tora97, si micutza mea a avut eritem pe spate dar am scapat cu baneocin unguent. Cel mai bine este sa mai vorbesti cu pediatrul vostru.
Ca sa ai mai mult laptic odihneste-te cat poti si bea multe lichide, in special ceai de chimen si anason.
Sperantza nu moare, nu lasa copilu sa planga de foame . Da-i ori de cate ori cere iar daca adoarme incearca sa o pui pe urmar, iar la san , iar pe umar si asa mai departe...daca manaca mai bine din biberon, scoate lapticul si da-i cu biberonul...
As vrea si eu o mamica cu care sa ma plimb in parc...
Merge careva in parcul de langa Stadionul National?
Tzumpiloi si mariuca ( 06.05.2005)
tora97 spune:
speranta, asa patim si noi.... dar cica se creeaza un cerc vicios
eu incerc sa o tin cit pot de mult treaza, apoi ma mulg si ii dau din bibi restul de lapte. Doar asa pot asigura linistea casei...
Dar mai sint si momente cind racneste fara motiv. Atunci imi calc pe suflet si o mai si las sa si faca de cap!
tzumpiloi, te referi la parcul de linga fostul 23 August? Ca acolo ne mai duce tati...
http://community.webshots.com/user/tora97
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
roisin spune:
Bravos, Luluku, felicitari, ai vazut ca ai reusit? ![]()
Astept cu nerabdare povestea ta, sunt curioasa cum ai convins-o pana la urma pe pitica. ![]()
Speranta, mai ai putintica rabdare, ca o sa-si faca program singurica piticuta. Eu cu Miruna am patit la fel, in primele zile adormea la san (cred ca ii si placea suzeta), avea icter si era cam somnolenta, asa ca se scula peste o ora si mieuna iar de foame. Cu timpul i-a mai trecut si ei, am mai fraierit-o si eu si si-a mai departat mesele.
Daca poti, incearca sa-i dai cat mai mult san, cand adoarme gadil-o in talpa, sub barbie, la urechi, dezbrac-o, schimb-o de pampersi sau pune-o in pat, ca acolo inteleg ca se scoala singura si apoi pune-o iar la san. Cand o sa fie satula si obosita de atata supt o sa adoarma ea ca lumea.
Si eu am probleme cu productia de lapte, de trei zile dorm aiurea, asta mica nu motaie in timpul zilei decat in reprize de juma' de ora (alaltaieri a dormit mult, da' am avut io altele pe cap), asa ca trebuie sa ma satur cu ce prind noaptea. La mine intotdeauna principala cauza a scaderii lactatiei a fost oboseala si nervii. Si numai odihna a ameliorat situatia.
Io am inceput sa iau Nutrinatal, cu ceaiurile nu ma impac deloc (mi-am facut ceai din ala instant cu Sprite, ca gol nu-l puteam bea sub nici o forma)... sper sa n-am probleme, data trecuta cand am incercat Nutrinatalul am capatat niste dureri de stomac si am renuntat la el. Sa vedem daca o avea vreun efect, am dubii mari...
Tora, noi pentru eritem am dat alternativ cu Reviken, Carpicon si... Garmastan! Da, si io am cascat ochii cat cepele, pediatra mi-a recomandat si cum il aveam in casa l-am pus rapid la treaba. Fi-mea avea un eritem pe tot fundul, pe burtica, pe piept, era varza cand am venit de la spital!
In cateva zile am scapat, dar cred ca principalul merit il are Carpiconul. Cred ca poti sa mai incerci cu unguent cu galbenele, si ala e cicatrizant si are efect destul de rapid.
Astazi am fost la controlul de 6 saptamani, e totul ok, am primit liber pentru
, trebuie sa-mi fac niste teste (Papanicolau si Chlamydia) si daca ies bine purcedem la montarea steriletului. Doctorita mi-a zis ca nu are o preferinta speciala pentru Mirena, in principiu oricare este bun, Mirena are avantajul ca in timp te scapa de sangerarile lunare...
Bei, tot vreau sa intreb de mult: Mamaruta, unde-i Mamaruta? Mamaroiu', sunteti bine, ce-ti fac fetele?
http://community.webshots.com/user/r0isin/
gabitzam spune:
Bravo Luluku! 

Sa fiti sanatoase, tu sa te refaci repede si bebita sa fie mancacioasa!
De acum e timpul cred sa trecem la "Clubul scutecelor". Mai stam aici doua zile si pe urma am sa creez subiectul "Bebelusi de mai-iunie 2005". Cred ca pina acum au nascut toate fetele, inclusiv cele care sint cu semnul intrebarii si probabil ca nu au avut cum sa ne anunte. Nu mi-e clar inca cum am sa fac cu mamicile, pe cine inscriu pe lista de mamici acolo. Probabil pe masura ce au sa apara si au sa scie, am sa le si trec pe lista. Ca sa nu car toata lista de aici, unde multe fete nu mai scriu deloc.
Gabitza si bebe Andrei-Stefan
(25.05.05)
elly_b spune:
trebuie sa raspund repede ca dl sot ma cearta ca nu sunt deja in pat.
nu am nascut inca, micky, maine dimineata ma internez pentru cezariana. asta a fost decizia de la ultimul control, deci tineti-mi pumnii fetelor.
vestea buna este ca nu ma mut la mamici de iulie-august.
gusta, sotul meu lucreaza cu o filiala a unei firme olandeze care produce si exporta diverse medii de stocare si tobe de esapament industriale. deci taman opusul.
k. va las
pupici multi de la elly % bb de maine
Cornelia spune:
Felicitari Luluku! Multa sanatate va doresc!
Pai dintre fetele care au scris in ultimul timp, mai trebuie sa aflam despre Amutza si Elly_b, probabil ca au nascut si ele.
Gabitzam, nu s-ar putea ca atunci cand faci listuta cu mamici sa o treci in primul mesaj, ca atunci cand raspundem sa vedem zilele de nastere ale copilasilor? Zic si eu ![]()
Mickyyy, ma bucur ca Malina a primit-o bine pe cea mica. Multa sanatate!
Andreea, 150 ml!!! Bravo voua!
Va doresc mult laptic tuturor celor care alaptati!
Va pup!
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
Cornelia spune:
Elly_b, iti tinem pumnii maine!
Va pup!
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
mygirl spune:
Buna dimineata! Sunt cheauna de somn dar brontzurasul meu nu vrea sa doarma, are ochii cat cepele! S-a trezit la 4, a papat(ambii sani), am schimbat-o si de o ora stau cu ea pe burta si nimic.
Spuneti-mi si mie, ca m-am ametzit de tot, cum dati calmantele ptr colici? Eu am Sab simplex, Gripe si Debridat si nu mai stiu cum sa i le dau ca sa nu-i stric stomacelul. Daca ii dau un singur produs pe zi, nu face fata. Asa ca ii dau cam la fiecare supt sab simplex, daca are dureri mari ii dau Debridat si din cand in cand Gripe.
off..ce se mai foieste....am inceput sa o legan, poate-poate, da vad ca mai repede adorm eu.
Poze