Mamici de mai-iunie 2005 (59)
Raspunsuri - Pagina 5
pengunica spune:

Felicitari Luluku!
Noi am fost pe 28 la controlul de o saptamana si nu prea a luat in greutate cum trebuia ...normal ar fi de 30 de gr/zi si Ben nu a luat decat 20 de gr/zi.Oricum acum nu trebuie sa mai respect programul de masa adica tzatzi din trei in trei ore ci trebuie sa-i dau sa suga de cate ori vrea,in rest e cumintel si nu plange decat sa-i schimbam pemparsul ....s-a obisnuit si cu baita.... este destul de greu noaptea ca trebuie sa ma trezesc sa-i dau sa pape asa ca dorm si eu iepureste ...desi sincer sa fiu mai tot timpul sta mamica cu el....Peste o luna am sa-l trec la biberoane chiar daca nu este asa de bine dar daca mami pleaca o sa-mi fie mai greu sa-l trec de una singura.
In rest pot spune ca m-am refacut desi ma simt inca obosita....parca nu imi vine sa cred ca am devenit mamica...dar cred ca ma voi trezi la realitate dupa ce pleaca ,,,bunica,,![]()
Va doresc multa sanatate voua si bebeilor!
Luna viitoare pe 24 mergem sa-l botezam pe Ben ....si desi nu vom reusi sa-i facem un botez ca in Ro,macar sa-l crestinam....
ANDRA si BEN STEFAN DNP15.06.2005
lucas spune:
Felicitari Luluku, sa va traiasca si multa sanatate!!!
elly_b tinem pumnii!!!
mygirl, eu ii dadeam de 3 ori SAB si de 3 ori (2 ori) Debridat, inainte de masa. la o masa unul, la o masa celalalt.asa m-a invatat nenea doctoru, si o masa de SAB o inlocuiesc cu Gripe.(din cind in cind)
si finalul este: copilu tot plinge!!! asa ca de citeva zile ii dau SAB de 3 ori pe zi si din cind in cind Debridat, daca tot plinge si cu si fara medicamente, am zis ca macar nu bag atitea in stomacelul lui!!!
am fost si la controlul de 6 saptamini, cica e bine.
si l-am intrebat:SI CU BURTAAAA!!!!![]()
nu puteati sa taiati si un strat din grasime daca tot m-ati taiat????
si mi-a raspuns: "data viitoare, ca eram grabit!!!" mi-a dat exluton, cica trebe sa iau in fiecare zi, eu uit si sa dau Vigantol copilului, si a trebuit sa pun reminder la tel.!!! da asta e! ma mai duc peste o luna, ca a inceput sa-mi placa scaunul de la cabinet, super!! (el nu are masa)
Matei (21.05.2005)
http://community.webshots.com/user/matei2005
Mercedes spune:
elly_b--bafta
lucas- pentru ce e exlutonul? tie sau la bebe ti s a dat?
noi am fost ieri la control rezultatul - crestem bine avem 4.100 si 58 cm . Greutatea de la nastere era de 3.600 si 54 cm . Problema ar fi ca nu stiu cu cat a iesit din maternitate. Oricum e bine , de fapt eu m am speriat ca a crescut atat de mult in lungime dar pediadra mi a spus ca e foarte bine
Noi ii facem duminica botezul ( mai repede de 6 sapt. dar vreau sa ies afara mai mult timp si sa nu am probleme)
Androix spune:
Salut fetele!
Luluku, felicitari! Ma gandeam eu ca ai nascut ca nu mai aparusei prin zona. Sa fiti sanatosi si fericiti!
Andreea, stai linistita, si pentru Filip prima iesire s-a consumat tot in carrefour.
Ce sa faci tre sa manance si mami si tati nu numai bebe care are lapticul asigurat. Cu pisica ce sa fac, e libera pe hol si in baie, mai nou nu mai trebuie sa inchidem nici usile de la dormitor si sufragerie pentru ca stie ca nu are voie, a facut cunoastinta cu Filip in lipsa mea
, eram la bucatarie si lasasem copilul in balansoar in sufragerie si pisica nesupravegheata. Cand mi-am adus eu aminte, peste vreo 10 minute si am alergat intr-un suflet Didibao iesea deja plictisita din sufragerie iar Filip era cumintel la locul lui. Imi si imaginaez ce s-o fi petrecut, l-a mirosit, i-a dat roata si s-a plictisit si i-a intors coada stufoasa si a plecat. O rpietena mi-a zis ca trebuie sa invatz matza ca copilul este cel de-al treilea stapan al ei si trebuie sa-l respecte cum ne respecta pe noi adultii.
Daca il respecta cum ma respecta pe mine pe care ma mai incaiera e de rau. Mie nu de par mi-e frica neaparat, pentru ca oricum casa e plina, nu sta la periat
, mi-e frica ca e cam rea, cam agresiva.
Tora, eu la pliuri l-am rezolvat pe Filip cu crema de galbenele. Sanatate multa!
Speranta, imi pare bine sa te mai citesc. E cam naspa cu programul bebelacului. In timp isi va face singura programul, nu e cazul s-o fortezi acum sa-i dai tzitzi la 3 ore, dar incearca sa n-o mai lasi sa doarma la san pana nu suge bine ca altfel se trezeste des.
Mickyyy, pai mi-au dat mie lacrimile cand am citit de fetita ta ca ti s-a cuibarit in brate.
Roisin, incearca sa te odihnesti, cred ca ti-e greu cu doi copilasi, nu stiu ce sfat sa-ti dau. Ai grija de tine.
Saptamana viitoare merg si eu la controlul de 6 saptamani. Ma rog eu maine fac deja 7 dar uite ca am mereu atatea de facut incat am tot amanat. Dar cred ca nu mai astept cu
pana dupa control caci posed una bucata sotz foarte fierbinte 
Am rezolvat cu restaurantul pentru botez, ramane Nicoresti, meniul 700.000 care cuprinde aperitiv din 10 sortimente, sarmale, friptura pui si ceafa porc, cartofi taranesti, salata, tort de ciocolata. In afara de asta ma obliga sa cumpar apa minerala si sucurile de la ei, dar eu zic ca tot acolo ajung. A, si ma mai pun sa dau 10% ciubuc la ospatari. Sepr sa iasa frumos, nici nu ma mai gandesc la partea financiara, ne-om descurca noi cumva, daca nu spalam vase pe viata la Nicoresti ![]()
Mai trebuie sa aranjam la biserica si gata, pe 10 iulie ne crestinam!
Andreea mamica lui
Filip Stefan
Pozici cu Filip
tzumpiloi spune:
Buna dimineatza mamicutze,
Tora, da de fostul 23 August este vorba.
Roisin, Nutrinatal si ceaiurile instant le bei pentru lapte?
Spune-mi si mie te rog de sterilet? cum este? Ti-ai mai pus si inainte? Daca folosesti steriletul Mirena nu mai ai menstruatie?
Scuze ca te zapacesc cu atatea intrebari dar as incerca si eu varianta sterilet ca pt pilule mai am de asteptat si a doua menstruatie.
Lucas, pt ce iei exluton?
tzumpiloi si mariuca (06.05.2005)
beatriced spune:
Felicitari Luluku
Fetelor mare victorie! A dormit ingerasul meu de la ora 23 la 6 dimineata! Speram sa o tina tot asa, ca in felul asta ne odihnim si noi si sincer dupa atata timp a fost tare bine... Oricum din instinct m-am trezit pe la 3 crezand ca s-a trezit, dar de unde..., dormea super bustean... Ieri a cumparat tati jucarioare de agatat la pat care se ivartesc si cu muzicuta si asa de cuminte a stat uitandu-se la animalute (ca sunt niste pestisori) de ziceai ca cine stie ce vazuse. Era tare fascinat de ele! Si mami e tare fericita ca asa se gandeste ca ar putea sa-l adoarma dupa ce il pune in patut...
Mami de
Alex mancacios
Povestea nasterii micului Alex:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49885
Ziua lui de nastere:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10717;28/st/20050522/n/Alex/k/70e9/age.png
foto: http://photos.yahoo.com/piticii2003
Beatrice
gusta spune:
BUna mamici, bebici si burtici care mai sunt pe ultima suta de metri.
Marti am fost si noi la medic Maruta are 4,850kg si 58 cm a crescut destul de bine .Aici vaccinurile se fac la 2 luni (nu stiu cum e acolo) si ne-a programat pentru 26 iulie .Marti a mers si mami la medic si la ea totul este bine si m-am programat pentru 2 august sa-mi pun sterilet ca mie mi se pare cel mai sigur ,pentru dureri de la operatie mi-a dat sa iua paracetamol si mi-a zis ca in timp se va mai micsora sper asta.
Marti din cauza ca am plimbat-o atata a fost seara maraita rau si eu eram franta imi venea sa imi iau campii.Si-a schimbat si ora de masa de la 5 la 3:30 si sunt zombi de somn tinand cont ca ultima masa e la 1.Ce tare mi-as dori sa am si eu un pic de ajutor dar nu am .Tati saracu e obosit de la munca de la 5 pana la 19 ce sa ii mai cer si eu dar uneori o mai ia si el si asa ma mai odihnesc si eu .
Fetele care alapteaza beti cafea?,ca eu fara ea am fi un om mort.
Cu kg astea nu stiu ce o sa ma fac ca deja nu imi mai place.
Vad ca voi discutati de botez ,eu aici nu am cum sa-l fac asa ca in octombrie sper sa merg in tara pentru o saptamana sau chiar 2 si atunci sa botez si eu fata, o sa fie ceva in familie asa ca nu imi fac prea multe griji.Voi ce parere aveti nu cumva e prea tarziu?
Va pup dulce
Marilena si Maruta
beatriced spune:
Gusta, eu alaptez si beau cafea cam 2 cani/zi, ba uneori imi mai fac si un ness slab cu multa frisca... Nici eu nu rezist fara
. Oricum moasa din spital mi-a zis ca este ok atata timp cat nu beau 10 cani pe zi...
La fel suntem si noi cu botezul, in aceeasi situatie. Aici nu avem biserica ortodoxa romana, ci numai rusa, iar acolo nu reusim sa dam de preot si pana la urma vom face in Ro, cand om merge in septembrie acasa...
Mami de
Alex
Povestea nasterii micului Alex:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49885
Ziua lui de nastere:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10717;28/st/20050522/n/Alex/k/70e9/age.png
foto: http://photos.yahoo.com/piticii2003
Beatrice
roisin spune:
Tzumplioi, da, Nutrinatal e pentru lactatie (bine ca mi-ai amintit, ca uitasem sa-l iau de dimineata
), e un produs naturist care contine anason, marar si laptisor de matca.
Ceaiul instant e de la Humana, ii zice ceai pentru mamici, sau asa ceva, parca am mai vazut si la Hipp sau Milupa, uite ca nu mai stiu. E tot o combinatie d-asta bomba: fenicul, hibiscus, schinduf (asta e fenugreek-ul ala de-l lauda americanii) si inca vreo doua ciudatenii. Drept sa spun, daca n-avea fenicul cred ca era chiar bun, da' io am prins ura de fenicul de data trecuta si nu-l mai suport. Si e atat de aromat ca n-ai cum sa-l ignori.
De sterilet nu stiu foarte multe, e prima oara cand imi pun, in principiu la noi ai de ales intre cele simple, de cupru, si Mirena care are in plus un sistem ce elibereaza in fiecare zi cate o doza mica din nush' ce hormon.
Acuma, la capitolul plus si minus, steriletul de cupru are dezavantajul ca sporeste sangerarile si restul de simptome din timpul menstruatiei, in schimb e mai ieftin si poate sta la locul lui timp de 10 ani, in timp ce Mirena te cam scapa de ciclu (in timp poate sa dispara de tot, cu tot cu durerile aferente), dar este mai scump (cica in jur de 5 milioane), are durata de viata de "numai" 5 ani si eficienta mai mare (peste 99%).
O sa mai rasfoiesc si eu internetul sa vad ce gasesc, in principiu as opta pentru Mirena, desi din cauza hormonilor pe care ii elibereaza pot sa apara alte dude, gen acnee sau dureri de cap (de care eu oricum aveam parte in fiecare luna) si asta nu ma prea incanta. Sincer, nu stiu ce sa fac, daca sunt mamici mai documentate poate ne mai impartasesc si noua ceva informatii, sa ne luminam.
Fetele, nu va mai faceti atatea probleme cu pisicile, trebuie sa ii cunoasca si ele pe noii membri ai familiei, sa-i miroasa, sa vada ce-i cu ei. In mod normal asta le va fi de ajuns, se prind singure ca e vorba de un pui de om si n-o sa le mai intereseze prea mult subiectul. Ma rog, daca sunt de felul lor exagerat de posesive si geloase, problema e mai sensibila, dar eu zic ca oricum ar fi, tot se va rezolva, doar ca le trebuie si lor timp sa se invete cu noua stare de lucruri.
Noi n-avem pisica (de fapt, ai mei au un motan, dar el nu e prea gelos din fire si la cei 17 ani ai dumisale nu prea se mai lasa impresionat de bebelusi), in schimb avem un caine care la vremea cand a aparut Miruna era destul de rasfatat, asa ca a avut oarece manifestari de gelozie, era putin suparat pe mine, ma trata cu partea dorsala si ma privea numai cu coada ochiului, iar pe pitica a mirosit-o de cateva ori (s-ar fi jucat cu ea), apoi a ignorat-o complet. Am ramas uimita cand, dupa cateva zile, am iesit cu totii afara si domnul patruped isi apara bebelusul de toti trecatorii care se apropiau de carut. ![]()
E bine totusi sa nu lasati animalele singure in aceeasi camera cu copilul (peste cateva luni va trebui sa aveti grija in sens invers, adica sa nu lasati copilul sa calareasca animalul, sa-l traga de coada, de urechi, sau, mai rau, sa nu se infrupte din castroanele patrupedului
).
PS Si eu beau cafea (o ceasca pe zi, dar facuta serios
), si cola, si ice tea, si vorba voastra, fara cofeina as fi un om mort, ca-s hipotensiva de felu' meu.
PPS Exluton este un contraceptiv oral care se poate lua in timpul alaptarii (e cam singurul, de altfel). Din nefericire, e musai sa-l iei zilnic cam la aceeasi ora, se ia in continuu, fara pauza, folie dupa folie, si mai da si dereglari de ciclu destul de des. ![]()
http://community.webshots.com/user/r0isin/
anky spune:
Gusta,copilul il poti boteza si aici,este si biserica ortodoxa romana si chiar mai aproape de tine, la Schiedam.
Eu imi voi boteza copilul la biserica catolica prin august septembrie.Eu nu cred ca e prea tirziu.
In ceea ce priveste kg., apuca-te incet incet de sport.O sa le dai jos cu timpul.
Ce sterilet vrei sa iti pui,cu hormoni sau din cupru?.Eu ma tot gindesc si inca nu m-am decis de care sa imi pun.
Numai bine
http://community.webshots.com/user/cristil102
http://community.webshots.com/user/anky2100
Anca
Cristian Lucian 12.05.05 si Bianca Melissa 02.02.03