Mamici de septembrie - octombrie 2005 (43)
Raspunsuri - Pagina 4
miflore spune:
Asa-i, Ralucuto, varza cu carne! Nici nu mai stiu ce si cum!
Si eu m-am gandit tot ca si tine (deh, inginerii) cu luatul CIC-ului dupa sau inainte de 1 ian 2006; cum a zis si Ioana, stam cateva luni cu 3 milioane si dup-aia iau salariu plus 3 mil sau intru inainte de 2006 cu 7800000 si stau cat vreau pe suma asta de rahat?
Treaba cu cele 6 ore stiu ca e valabila inca, problema e daca accepta cei de unde lucrezi! (la mine, nu!)
Treaba cu astia 3 milioane te forteaza puternic sa te intorci cat mai repede la servici ca sa cotizezi in continuare lunar cate o suma frumusica la sanatate, pensii etc...ufffff! Cine vine la miting?
Mihaela 26++
RalucaN spune:
Mie mi-au zis astia ca ma primesc si 4 ore, numa sa vin.
Ma da sigur? Ca eu am tot citi proiectul asta, dar nu-mi dau seama de unde se deduce ca daca vii la munca inainte de 2 ani alocatia ramane valabila (deh, inginera
)
Oricum, de bine de rau noi mai putem jongla cu concediile, dupa cum convine fiecareia. Dar fetele care nasc incepand cu a doua jumatate a lui noiembrie, saracele nu prea au de ales.
Raluca,
25 saptamani si
din burtik
poze
Ioana75 spune:
E bine de voi ca vin mamele, la mine mama e invatatoare, nu are cum sa-si ia concediu in timpul anului scolar
. Bine, s-a oferit de multe ori sa mi-l tina la ea la Botosani, sa vedem cum o sa mi se para optiunea asta atunci.
Si eu zic sa face miting, chemam toate gravidele din Bucuresti, si stam in fata guvernului cu burtile la soare
.
Ioana
jadi spune:
Eu taman mi-am anuntat sotul ca intru in prenatal pe 8 iulie si a ramas traznit, credea ca nu mai vin la servici si nu de alta dar la data respectiva sintem in concediu, hehe...
De stat acasa cred ca voi sta dupa 15 august , sper sa fiu voioasa si miscareata pina dar si dupa aceasta data...
Jadi
25 fix
mihaela_e spune:
Vad ca discutati de zor pe un minunat proiect de lege!.
Imi poate spune cineva unde gasesc textul proiectului de lege integral? ca poate ma lamuresc si eu despre ce este vorba - sa-l citesc diseara - si apoi sa va spun ceea ce reusesc eu sa aflu despre proiect.
Oricum, ceea ce eu am aflat pana acum e ca vor adopta rapid noul proiect de lege (posibil prin ordonanta de guvern, pt ca Parlamentul intra in vacanta) pt ca este o obligatie impusa de acordul cu FMI.
Eu sunt terminata. Tocmai am venit din biroul sefului meu unde am dormit efectiv 1/2 h (el e plecat la Brasov) si unde am fost trezita de telefoane
Mi-e foarte somn de nici nu ma pot tine pe picioare
....dar acum chiar trebuie sa fac 2 contracte ca maine dimineata trebuie sa le predau
Mihaela 23s+
RalucaN spune:
Mie imi place ce zic astia la "Expunere de motive". Cica: "Guvernul si-a propus reducerea abandonului de copii si sporirea natalitatii" Pai sa tot faci copii si sa-i tot cresti cu trei milioane (aprox 80 euro - asta asa, ca sa rada Uniunea Europeana putin de noi)
Sporirea natalitatii in randurile persoanelor fara nici un venit poate. Ca in randul celor care aduc bani la buget.........
Raluca,
25 saptamani si
din burtik
poze
mysweetest spune:
Vad ca inca comentati pe marginea tampeniei asta de proiect...eu abia m-am mai calmat dar incep acum sa il mai studiez.
Kg am +12,5 kg la 30 saptamani terminate....se pare ca vom pierde locul 2 Ioana...vin fetele puternic din urma.
Marlena &
Alexandra Maria ..saptamana a 31 a
album
miflore spune:
Am calculat eu frumos si balanta se echilibreaza daca avem de gand sa stam 9 luni acasa dupa 1 ianuarie 2006; adica ajungem la fel cu banii pe o perioada de 2 ani; pana in noua luni e mai avantajoasa propunerea cu 3 mil pe luna (doar ca iei restul banilor esalonat, cate 3 milioane in fiecare luna pana se implinesc cei 2 ani); dupa 9 luni cealalta, cu 7800000 si stai pe banii astia cat mai vrei; ce aiureala! eu sunt bulversata si indignata!
Mihaela 26++
Ioana75 spune:
mihaela, te asteptam
. Sa ne mai luminezi si pe noi ... Uite www.cnpas.org/cnpas/jsp/content.jsp?chapterId=126" target="_blank">aici proiectele de lege. Cel mai trist e "Proiect de lege privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate", art. 2, unde nu mai apare notiunea de CIC.
Ioana
mysweetest spune:
M-am ametit si mai tare cu noul proiect ..nu mai pricep nika
.
Nici eu nu am cu cine lasa pe bb.. mama mea inca lucreaza si tata la fel iar la soacra nu il las sa il faca anemic...cumnata mea a patit ceva de genul asta ..adica mancarea pe care i-o ducea pt. copil se impartea si aproape nu mai ramanea aproape nimic pentru el.
Fiecare soacra e in felul ei Cristina(cge) .. eu ziceam ca a mea o sa intre in Cartea recordurilor ca nu mai exista asa ceva pe lume ...dar se pare ca mai sunt si altele.
Marlena &
Alexandra Maria ..saptamana a 31 a
album