Mamici de septembrie - octombrie 2005 (43)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

fetelor

eu nu cred pana nu se aplica...de la proiect si pana se aplica mai este.
Si parerea mea este ca...nu se poate trece de la bine la rau.
Daca unii au propus asta nu inseamna ca se va aplica.
Este doar o propunere...

Vero
23

http://community.webshots.com/user/hildegard122

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Sincer eu la guveranarea actuala nu am auzit ceva ce au propus si nu s-a aprobat asa ca trebuie sa ne pregatim de ce este mai rau,

Jadi
25 fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

nanadana, daca am inteles bine si ti-ai terminat bagajul de spital ... nu pot decit sa-ti spun felicitari, si sa-mi doresc sa-ti calc si eu pe urme cit mai curind. As vrea sa-l incep si eu odata, ca sint atitea de luat.

Fetelor, dupa cum s-au miscat guvernantii astia pina acum, si cum in juma' de an au introdus deja o gramada de taxe noi, accize, etc, eu zic ca sigur or sa schimbe si legea cu CIC pina in toamna, ca sa o aplice de la 1 ian 2006. Omenesc ar fi sa introduca alocatia aia pt toata lumea, indiferent de cotizare, iar pentru concediul efectiv sa ne dea o indemnizatie %din salariu.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaN spune:

Vero, da, este proiect si daca e sa se voteze scrie clar ca se aplica de la 1 ian 2006. Wanna bet ca se va aproba?
Insa noi ar trebui sa stim cat mai repede, ca sa ne putem planifica cumva cum ne este mai convenabil.
Vreau sa va zic ca am o gramada de intebari in cap. De ex., spunea Rozi la legislative ca daca alegi sa vii mai repede de doi ani la munca iti vei lua salariul+aceasta alocatie. Deci ma inteb, nu o fi mai convenabil ca dupa acele 126 de zile de concediu de lauzie sau cum s-o numi, sa imi mai stau 2-3 luni acasa pe cele 3 milioane() si dupa aceea sa revin la munca pe salariul meu+3 milioane. Ca daca intru in CIC inainte de 1 ianuarie, tot nu stau 2 ani acasa si cand ma reintorc la serviciu am sa iau doar salariul meu. Sau nu?
Alta intrebare: stiu ca pana acum, daca alegi sa te intorci la munca inainte de cei 2 ani, poti veni program redus de 6 ore, pe salariu intreg. Ramane oare valabil?

Raluca, 25 saptamani si din burtik
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Eu eram hotarita de inainte sa intru in CIC dupa 42 de zile de la nastere asa ca nu ma afecteaza oarecum nimic din ce scriu astia...
Nu ca astept banii de la ei ....

Jadi
25 fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mary_25 spune:

, ati avut ce scrie nu gluma!

Ce prostie si cu proiectul asta de lege! Parca vroiau sa creasca natalitatea nicidecum sa o opreasca sau chiar sa o stagneze! Astia nu sunt in toate mintile! Ce palarie, sa faci cu 3 milioane?

Daca mai aflati ceva noutati, spuneti-ne si noua sa nu avem surprize!

Am o intrebare: Obligatoriu sunt doar cele 42 de zile de lauzie?

Multumesc anticipat de raspuns,
Mary 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Da Mary, din cele 126 zile de concediu de maternitate, obligatorii sint doar 42 zile dupa nastere.

Raluca, la asta ma gindeam si eu, ca decit sa iau 8 mil timp de 4-5 luni cit trebuie sa stau cu bb si apoi nimic, mai bine intru cu legea noua care da 3 mil timp de 2 ani.

Ioana

Mergi la inceput

Da Mary, astea sunt obligatorii daca vrei sa beneficiezi de CIC sau mai nou de mareata alocatie.
Mifloricico, vad ca noi aveam cam aceleasi planuri cu statul acasa. Ne-au facut astia varza!

poze

Mergi la inceput

Ioana, om vedea ce-om face, dar oricum, nu mi se pare corect. Eu, multumesc lui Dumnezeu, o am pe mama care ma va ajuta, dar cele care nu au pe nimeni, ce sa faca? Sa stea acasa pe 3 milioane sau sa se duca la serviciu si sa-si lase copil mic de 4-5 luni pe mainile unei dadace?

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Ioana si Miflore, suntem in aceeasi barca.

Si eu incerc o smecherie cu maica-mea, ca sa vina sa ma ajute.

Sa mai faci copii in Romania de azi!!!

Io vin la miting, daca il organizati.
Cristina

Mergi la inceput