Mamici de septembrie - octombrie 2005 (43)
Raspunsuri - Pagina 2
irina81 spune:
Eu am inteles ca ramane indemnizatia pentru cele angajate.Si alocatia este un ajutor pentru cele care nu muncesc.Cred ca cele care vor beneficia de indemnizatie,nu vor lua si alocatie.Nu stiu sigur,asa am inteles eu,mai astept pareri!
pupici Irina 28+
RalucaN spune:
Irina, din ce scrie mai jos, eu una inteleg ca ca se abroga legea 19/2000 (adica CIC-ul si etc..):
Art.17 - Drepturile referitoare la indemnizația pentru creșterea copilului reglementate de legislația anterioară, aflate în plată la data intrării în vigoare a prezentei legi, cât și cele solicitate și cuvenite anterior acestei date, dar nepuse în plată, se suportă în continuare de la bugetul asigurărilor sociale de stat, în cuantumul reglementat de Legea nr. 19/2000 și se achită de către plătitorii prevăzuți de această lege.
Art.18 (1) La data intrării în vigoare a prezentei legi, prevederile Legii nr.19/2000, cu modificările și completările ulterioare, referitoare la concediul și indemnizația pentru creșterea copilului, precum și orice alte dispoziții contrare, se abrogă.
(2) În vederea aplicării prevederilor art.17, dispozițiile referitoare la concediul și indemnizația pentru creșterea copilului cuprinse în Legea nr.19/2000, cu modificările și completările ulterioare, sunt aplicabile până la data expirării duratei de acordare a drepturilor.
Art.19 - Prezenta lege intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2006.
Raluca,
25 saptamani si
din burtik
poze
codruta_grg spune:
Si eu am inteles ca se va da 35% din salariul mediu, care poate va creste de la anu (nesemnificativ). Dar atunci ce e cu contributiile la asigurari?! Pe mine m-a bulversat legea.... trebuie interpretata si explicata de cineva in domeniu. Poate ne lumineaza si pe noi cineva....
Codruta &
30 saptamani
poze
RalucaN spune:
Bine, deocamdata e proiect, dar la cat sunt astia de ahtiati dupa bani la buget nu m-ar mira sa se aprobe.
Numai in Romanica noastra scumpa se poate intampla una ca asta. Deci femeile cu venituri mai mari nu mai beneficiaza decat de marele privilegiu de a cotiza cu bani grei la buget. Altceva nu. Esti gravida? Si vrei cumva medicamente gratuite si compensate? Nu se poate, ca ai peste venitul minim. Vrei analize gratuite? Nu se poate, ca s-au epuizat fondurile la 90% din laboratoare si iti pierzi 5 zile pana gasesti unul care mai face. Asa ca mai bine le platesti si iti vezi de serviciu, ca deh, tre' sa cotizezi la buget. Ai nascut? Si vrei mai mult de trei milioane pe luna sa-ti cresti copilul? Mai ia o pauza, ca doar sa ai un copil e o bucurie in sine si nu trebuie sa te gandesti neaparat la bani (dupa cum a spus un ilustru parlamentar aum ceva timp, cand au modificat legea cu 85% din salariul tau).
Asa ca fetelor, munciti cu drag si spor, pe salarii cat mai mari. Ca doar trebuie sa cotizam nu?
Raluca,
25 saptamani si
din burtik
poze
mysweetest spune:
'neatza
,
M-a bulversat tare acest proiect de lege ..cum sa cresti un copil cu 3 milioane? Mi-e greata ![]()
!Se agita si bbelusa mea din cauza ca m-am enervat.
Marlena &
Alexandra Maria ..saptamana a 31 a
album
dana_lucia spune:
Buna fetelor, va salut si eu cu drag dorindu-va o saptamina cit mai buna. Cit despre kilograme in plus, ce sa zic, cred ca si eu concurez cu "succes" caci la 25 sapt. am +11.5 kg si nu exista nici un dubiu referitor la cit de mare e burtica avind in vedere ca acolo cam sunt kilogramele depuse! Dar important e ca totul este bine cu bebe si cu mine, nu? Miine avem programare pentru consult dar si pentru o prima conversatie mai in detaliu a planului nasterii.Nu stiu daca pentru voi e foarte interesant sa va relatez prea multe despre discutia de miine si planul nasterii caci sistemele medicale sunt destul de diferite in comparatie cu in Romania, dar daca e cineva care vrea sa stie ceva despre aceasta atunci o sa ies la "raport" si miine! Iar daca nu, si nu mai apuc sa intru sa scriu saptamina asta, va doresc vacanta placuta si toate cele bune caci in weekend plecam in Elvetia la Lucerna unde vom combina o prezentarea la o conferinta si apoi si putina vacanta!
Aveti grija de voi si de
!
Va
,
Dana Lucia
cge spune:
Si pe mine m-a speriat proiectul asta de lege.
De unde credeam ca o sa fie mai bine, e total aiurea.
Oricum, nu ma stresez cu el, pana nu il aproba.
Mi se pare aberant sa dai 3mil ptr un copil
.
Pai, astia sunt pampersii.
Daca au scos medicamentele gratuite ptr copii, nimic nu e de mirare.
Pacat de bebelushi, ca o sa ii lasam acasa asa micuti.
Cristina
Ioana75 spune:
Multumesc Antonia pentru aprecierea talentului meu pedagogic; primul meu job a fost de profa, un an jumate, la un liceu cu copii cu deficiente de auz, deci va dati seama ca mi-am dezvoltat skill-ul cu explicatiile peste medie
. A fost frumos, doar ca jumatate de luna mincam piine cu margarina si gem, asa de bine platita eram
.
Fetelor, eu zic ca pina la toamna or sa se hotarasca cu legile, si noi o sa putem "jongla" cu zilele de concediu de maternitate si odihna, astfel incit sa aplicam legea noua sau cea veche, dupa cum ne convine.
Ioana
valen spune:
Buna fetelor!Am citit si eu proiectul acela de lege si m-am cutremurat toata, pt. ca eu imi facusem calculul sa iau CIC-ul de la 1 ian.2006 ceea ce in conditiile date nu ma avantajeaza. Asadar, desi voi naste in oct. va trebui sa intru in concediu de odihna peste doua saptamani, ca sa intru in cel de maternitate din 1 august si sa-mi ramana vreo 50 de zile dupa nastere, dar nu mai tarziu de 15 dec. pt. a putea lua 85% si nu 35%. Asadar aveti grija cum va calculati zilele ca multe ar cam trebui sa intram in concediu de odihna.Scuze pt. exprimarea de 2 lei, dar ma grabesc. Pupici.
miflore spune:
Fetelor, vad ca v-a agitat un pic minunata lege sau proiect, ce e... Eu sunt un pachet de nervi...

imi vine sa-i omor pe toti...ideea este ca noi ar trebui sa aflam cat mai repede pentru ca sa ne putem aranja si concediul de odihna si ala de maternitate...nu putem sta prea mult fara sa stim exact, cam o luna...si totul este atat de neclar, ca toate legile romanesti...facem si noi un miting?
Mihaela 26++