Mamici de Noiembrie - Decembrie 2005 (19)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xandra28 spune:

shi eu shi eu shi eu sunt dependenta de voi shi de DC!!!!
shi am vazut ca sunt multe subiecte interesante shi la fetele care au nascut deja, shi la cele cu diverse mici probleme in casnicie, mai invetzi unele chestii...
super siteul
[url=”http://photos.yahoo.com/andasro”]pozici cu mine[/url]

[url=”http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051129/dt/8/k/e01e/preg.png”]varsta bebe[/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Din ce-mi aduc aminte am spus chiar seara atunci ce am facut. Am fost si a la masurari a iesit 1.4 si e foarte bine, acum trebuie sa merg cu o fisa imensa sa fac o serie de analize si triplu test la 15 saptamani la IOMC. Si la urma pe la 16-20 de sapt, in functie si de concediu dr., plec la Cluj pt. amiocenteza. In rest e foarte bine, l-am auzit , vazut. Nu mai am greturi asa de mari si mananc de dudere de stomac si noaptea, azi pe la 4 mancam ardei umpluti cu smantana. Mananc in sfarsit portia de fructe pe care mi-o doresc zilnica si cand vreau, sunt moarta fara fructe. Nu mai pot dormi pe burta dar va trece repede, cat mai am 6 luni si pot sa dorm din nou.

Paula 12+
Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Ina mama-mama ce burtik ai!!! trebuie sa fii tare mandra! Vreau si eu sa-mi fac poze, dar deocamdata nu am cu ce, dar poate voi gasi...

Coralia din pacate stau taaaare prost cu proiectele, inca nu am primit informatiile de care am nevoie si stau si fierb. Parca vad ca le voi primi tarziu si voi intra in criza de timp. Plus ca pe la ora 13:00 trebuie sa ofer ceva prajiturele si colegilor de la birou, deci pana atunci va trebui sa fac ceva cu treaba, ca, daca incepe cheful, nu mai am nici un spor!

Maria zi-ne de echo!!!

Tania & Punctuletz 15+

Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

Ref. la concediu:
ai dreptul la concediu pre- si postnatal intr-un total de 126 de zile CALENDARISTICE, din care cel putin 42 de postnatal. Abia dupa cele 42 incepe CIC.
Curios e ca si eu m-am pus de dimineata sa fac calcule si am vazut ca pot sa intru in concediu de pe 18 august . adica imi iau cele 11 zile de CO care mi-au mai ramas si de pe 5 septembrie intru in prenatal. si imi raman si vreo 53 de zile pt. post-natal.
si eu pierd o gramada de bani la CIC, dar nu vreau sa merg la servici pana in ultima clipa, fie si numai pentru ca stiu ca nimeni nu-ti da nimic gratis, nici macar zile de concediu. asa ca, daca s-a stabilit ca ai dreptul la prenatal inseamna ca nu e tocmai OK sa mergi la servici,ca iti poate afecta srcina si ca nu e recomandabil. asa ca eu o sa plec in prenatal fara regrete.
oricum, eu imi iau 2 ani CIC, asa ca o luna cu bani mai putini in plus nu are asa mare importanta. hotararea mea e deja luata.
Si eu voiam linia neagra, da' vad ca nici o sansa... mai astept...
C & bb 19+ (ce mare e!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandra28 spune:

chiar, burtici, haidetzi sa dezbatem acest subiect: v-atzi gandit cu cat timp inainte de nashtere vetzi sta acasa?
shi cat timp dupa nashtere statzi in concediul de creshtere a copilului?
sa raspund prima: eu m-am gandit sa vin la serviciu pana cu o luna inainte sa nasc, shi sa stau acasa cam 6 luni, dar nu e nimik batut in cuie...
voi?
xandra, 17+
[url=”http://photos.yahoo.com/andasro”] pozici cu mine [/url]

[url=”http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051129/dt/8/k/e01e/preg.png”] varsta bebe [/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Tania, multumesc de urari, nu voi fi la mare ci voi fi in Ungaria de ziua mea , abia astept sa treaca zilele astea si sa plec in concediu

Pico felicitari pentru fetita,totusi trebuie sa para si fetite in grupuletul nostru.

Ina chiar ca abia astept concediul asta, o sa intru pe Net daca o sa am posibilitatea, daca nu o sa recuperez dupa revenirea din concediu.Sper insa sa mai tinem legatura si dupa ce o sa vina bebei.

Mandy, 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Am terminat ieri temele, inclusiv restantierii, acum am mai rezolvat vreo 2 contestatii, vad ca nu sunt prea multe. Am fosr la examen la supravegheat de dimineata, profa corecteaza (la ex asta eu nu corectez) si la 11 ma duc sa fac excelul, etc.

Ina, cu forcepsul treaba sta cam asa: la nasterea normala, in expulzie, copilul se angajeaza, adica intra cu capul intre oasele tale ale bazinului. Dupa ce s-a angajat, nu se mai poate face cezariana pt ca nu mai pot sa-l scoata pe dincolo. Deci in expulzie (sau intr-o faza avansata a travaliului dar nu stiu exact de la cati cm) se ajunge la un mom dat la momentul ca copilul nu mai poate iesi decat "pe jos" Ceea ce e si logic. In momentul ala daca se intampla ceva si mama nu-l mai poate impinge, sau el nu sta bine, etc, exista 3 variante de scos: cu forcepsul, cu vacuum extractorul sau cu mana.
Cu mana se pare ca e cel mai riscant. Dar intre celelalte 2 mai modern e vacuum-ul, se pare ca cu el e mai bine. Dar si asta daca e pus prost de , poate sa iasa nasol. Eu una nu mi-as da semnatura ca sunt contra forcepsului, pt ca e discutabil. Oricum in clipa aia trebuie sa ti-l scoata pe undeva daca nu vrea sa iasa singur, prin impingere. Si n-are pe unde sa-l scoata decat tot prin vagin. Eu personal as lasa la latitudinea medicului.

Bineinteles ca nu e de dorit sa se ajunga aici, toate ne dorim sa nu ajungem la forceps si zicem forceps brrr!!! dar daca se ajunge in situatia ca nu mai iese - asta e, nu putem trai restul vietii cu copilul acolo. Eu merg pe increderea in dr, ca de-aia nasc in spital cu dr, stie el ce face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Xandra prea mult ne potrivim noi si la planuri de a lua pre si post natal si stat in CIC.Si eu tot asa m-am gandit sa merg la servici pana inainte cu o luna de a naste(daca imi permite bebe)si in CIC sa nu stau mai mult de 6 luni..si asta depinde tot de bebe(daca voi avea lapte,ca in cazul in care nu voi avea poate o sa merg chiar mai repede la servici).

Varsta bebelica[url=http://lilypie.com/days/051129/3/25/1/+2"]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

bb_alinus nu poti sa-l intreb daca isi mai aduce aminte decat daca imi zici si cum te cheama (numele de fata) - in PM daca nu vrei "pe fata". Daca nu isi aminteste Virgil, poate isi amintesc parintii lui, sau familia Marinescu cu care sunt prieteni buni si acum. Poate nu stiai, Oana Marinescu s-a maritat vara trecuta. Da, lumea este f f mica! Plus ca in Alba Iulia cam toata lumea se cunoaste. Adica cei care au avut vreo treaba cu scoala (liceul) in ultimii 20 de ani ii cunosc pe parintii lui Virgil.

Da, bb_alinus, e o stare specifica de vacanta, un alt mod de comportare al oamenilor. E interesant sa-i studiezi asa, din off... Ce misto ca acolo e calda apa.

Mandy eu dupa ce intru in prenatal+CIC o sa-mi pun net adica prin RDS. Deocamdata am prin dial-up si nu il prea folosesc.

Altfel m-as simti izolata. Si la Silvia, mai scriam mailuri la prietene... chiar daca nu era DC-ul. Cu puiuta in brate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Servus !!

Vin si eu cu vestile: am fost aseara la medic. Bb e bine crescut si l-am vazut in sfarsit si la echo!!! A intrat si sotul, a fost tare emotionant. Ne-a tot aratat piciorute, manute, caputul (eu jur ca i-am vazut si fata!!), coloana vertebrala, burtica... Aaaa, si inimioara!!
Era cam lenes, caci deh, dupa ce fugisem de la serviciu acasa si apoi la clinica, am cam avut de asteptat, iar el si-a zis sa se relaxeze! Oricum, era tare comic asa, "la plaja", cum zicea doctorita. De-abia la sfarsit s-a intins, a inceput sa-si duca manuta la cap...
Ce mai, ne-a topit puiutul !

Si inca o victorie: am anuntat in sfarsit la serviciu. Si am primit si felicitari Si concediu, azi e ultima zi !!!!

Tania, La multi ani!!

Multa sanatate si tie si lui bb mic, sa ai o sarcina usoara si un bb frumos si cuminte, care sa va aduca numai bucurii !!

toate fetele dragi !

Mergi la inceput