Mamici de Noiembrie - Decembrie 2005 (19)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Felicitari fetelor care au aflat ce au. Felicitari Paula pt triplul test.

Eu vreau sa stau 1 an acasa (11 luni), adica pana la 1 octombrie anul celalalt. Cand trebuie sa ma ocup serios de doctorat, o sa-mi reiau orele, etc, dar totul nu mai mult de 6 ore pe zi lipsa de acasa. Asta e avantajul meu, in invatamant, dar am si dezavantajul salariului: eu cu CIC castig bani, nu pierd! Eu si croitoresele de la APACA, noua ne renteaza sa facem copii!

Va pup pe toate, merg la profa cu excelul, examenu, bla, bla, dupa aia m-oi mai intoarce eu.

Lavi02, maine 20s!!!!. Chiar, ce face Lavi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Maria ma bucur ca totul e ok cu puiutul si concediu placut daca azi e ultima zi...ooo..deci nu o sa mai intri pe Dc deloc zilele astea?Te cred ca ati fost topiti dupa bebelac,mai ales daca a facut si o figura artistica cu manutza
Tania La multi ani!!!Zi-le tuturor sa te lase in pace cu proiecte si nebunii ca trebuie sa te sarbatoresti asa cum trebuie nu?
Fetelor ziua mea se intrevede a fi tare tare nebuna..eu incerc sa-mi pastrez calmul pentru bebitza ca altfel iar ma iau durerile si nu mai vreau ca mi-a ajuns ziua de luni.

Varsta bebelica[url=http://lilypie.com/days/051129/3/25/1/+2"]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

NEAtA !
mai intai, multumesc pentru urari la toata lumea !
tania, la multi ani si tie, si tot ce iti doresti sa ti se implineasca !
ieri am fost la restaurant si am mancat, si sotul meu mi-a luat cadou un ceas frumos de mana, mama o pijama misto de tot de gravidutza, e rozalie asa, si ma gandeam ca s-ar asorta cu o fetita in burtica...
iar de la fetele de la servici am primit un set de vase decorative frumos, pe albastru ... am fost foarte fericita !
aaa, si multe flori, sotul meu mi-a luat crini imperiali, pe care i-am exilat de urgenta pe balcon ca puteau de nu mai puteam sta noi in casa ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Multumesc, Cora!

Fetelor, eu inca sunt in ceata: deci in pre/post natal primesti un procent din salariu (80% ??) si in CIC iei indemnizatia standard (spre 8M ??).
Ca eu mi-am facut calculele... numai in functie de soare pana acum . Adica ma gandeam sa nu mai vin in ultima luna, poate si 1-2 sapt. inainte (deci vreo 6 in total) si apoi sa stau in concediu ... toata vara viitoare, sa-l scot pe bb la soare
Serios, atat am asteptat o vacanta !!! Niciodata nu-mi ajung amaratele de 20 de zile de concediu pe an

Mergi la inceput

eu nu prea stiu multe despre forceps, dacat ca taticul meu a fost nascut cu ajutorul lui, si mai are si acum la 50 de ani semne pe tampla; nu rau, nu s-ar cunmoaste daca nu stii despre ce e vorba, dar sunt totusi... ma rog, tehnologia a mai avansat nitel de atunci...
va felicit ca v-ati tras fetite, spuneti-mi si mie daca mai aveau !!!!!
eu am salariul exact cat cic-ul , asa ca nu-i bai...o sa mai ma balacesc in cate un medical, mai am si 14 zile de co, si deja o inlocuitoare, asa ca nu ma plang, mai ales ca am tot salariul pe cartea de munca, deci medicalele nu ma dezavantajeaza prea tare; iar job-ul meu e de asistent, nu de manager, ca de-abea ne-am inceput ascensiunea profesionala - asta fiind si unul dintre motivele pentru care am ales sa am un copil acum - ma gandesc ca mai tarziu imi va fi mai greu sa ma rup de cariera, si imi voi face mai mult rau ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

maria-alexia, e cam cum zici tu. numai procentul din salariu e, am impresia, 85% (din auzite, n-am studiat problema prea mult). dar "in mana" primesti tot cam ce primeai la salariu, sau chiar ceva mai mult, pentru ca nu mai platesti anumite dari pe la stat.
la CIC iei vo 7 milioane si ceva de lei vechi ;)
C & bb jucaus 19+

Mergi la inceput

mama e inspector de resurse umane, asa ca sunt informata : pre natalul si post natalul, in total 126 de zile; le poti lua inainte de nastere toate, dar pana face bebe 42 de zile, nu poti primi cic -ul(care e posibil sa creasca, pentru ca este egal cu salariul mediu pe economie, care trebuie sa creasca in curand); mi se pare ca prenatalul si postn. se platesc cu 85 % din salariu, ca si medicalele; ideal e sa iti lasi aprox 42 de zile pentru dupa nastere, iar restul le poti lua inainte; mai e un aspect, insa : ca sa intri in prenatal, trebuie sa ai 7 luni si 10 zile, confirmat de dr de familie; dar mama a zis ca nu e pb sa fii de exemplu in 6.5 luni, si sa-ti scrie dr de familie ca ai 7 luni si 10 zile, ca sa poti lua prenatal-ul; pe mine una ma tenteaza, ca m-am plictisit de stresul asta, si ultima perioada de sarcina vreau sa o dedic total acesteia;
pentru cine pierde bani, insa e alta mancare de peste ...

ar fi dragut de stiut cate dintre noi vor sta de la 7 luni acasa, pentru ca eu am net si acasa, insa ne putem face clubul nostru si ne putem vedea des, daca tot stam degeaba, nu ?

dienuta 17+ si bebe sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IrinucaR spune:

tania-z,dienutagraviduta, la multi ani, sarcina usoara si bebei sanatosi!!!!

Fetelor, dar tare harnicute sunteti in doua zile ati scris 8 pagini...

lavi02, si eu sunt leoaica: 28.07

Felicitari celor care au aflat culoarea carucioarelor

Noi suntem bine, dam de zor din picioruse si pe mami o chinuie arsurile intr-o veselie...

Cine a facut eco morfologica??? Cum a fost???

xandra28, eu am de gand sa lucrez pana in ziua in care nasc... fie ca lucrez acasa sau la servici. Eu sunt contabil si voi putea sa lucrez si acasa. Ideea este ca sunt workahoolic de profesie , iar dupa nasterea bebeului ma voi adapta in functie de el. Ideea este ca as vrea sa imi reiau activitatea cat mai repede, dar va trebui sa iau in considerare nevoile lui (pe care imi este imposibil sa le anticipez acum). Oricum, o sa am de lucru firma mea, a mamei si o asociatie non-profit, deci voi avea ce face acasa. Daca voi merge la servici dupa 3 sau 6 luni va depinde exclusiv de bebe si de persoana pe care o gasesc sa stea cu el. Oricum prin ianuarie incep cautarile.

corap,maria_alexia, in concediul medical ti se da 85% din salariul brut din care se retine numai somajul (1%) si restul iti revine, iar in CIC primesti 85%*salariul mediu burt pe economie (in 2005 este de 9.211.000, iar in 2006 se va indexa) din care se retine tot acel 1%, rest in mana: 7.737.240 lei.
Sper ca v-am lamurit.

IrinucaR 19+

www.irinucasisoru.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Stati sa va zic eu cum am aflat ca e cu CIC si cu post si prenatalul.
Deci in CIc primesti o suma fixa care este de 7820000(+-10sau20 de mii),iar in pre si post natal primesti 85%din salariul brut.Avantajul unui salar mare este ca primesti85%din brut si nu-ti trage impozit,asig sociale si toate nebuniile alea deci ajungi cu mult peste suma alocata in CIC.Asta am aflat eu de la noi de la personal...acum daca o fi altfel...eu va zic ce stiu si eu in mometul asta.

Varsta bebelica[url=http://lilypie.com/days/051129/3/25/1/+2"]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Multumesc de raspunsuri, ce bine e sa gasesti oameni informati !

Acum daca tot v-am prins pe faza, o sa abuzez: stiti cumva si cum e cu 6 ore in loc de 8, in ce conditii poti beneficia de ele (ce se intampla cu vechimea, salariul), cat timp etc?
Multumesc

Mergi la inceput