Mamici de mai-iunie 2005 (58)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Neata la fete!

Astazi m-am sculat buimaca de somn si desi am baut o tot nu-mi revin, Alex acum in loc de trei mese cum isi facuse program mananca numai doua. Pe la 4 dimineata si pe la 7, ceea ce este bine ca incet-incet o sa doarma toate orele pe noapte si o sa pot dormi si eu mai bine.
Nu stiu ce se intampla ca si al meu este agitat de vre-o 3 zile si asta dupa ce i-am facut vaccinul... Sper sa-i treaca cat mai repede ca ne tine vre-o ora numai intr-un plans prostesc, fara sa-l doara ceva...
Bubitele de pe fata vad ca au inceput usor-usor sa-i dispara, in schimb ii apar altele noi. Ciudat de-a dreptul!

Adina, o sa-ti zic cum este la bazin ca acum am luat programul si probabil o sa mergem intr-un wekend. Din cate am vazut ca am fost cand eram si ma bagam si eu in apa lor calda, copiilor de-a dreptul le placea. Au fel de fel de jucarii super faine iar cei mai maricei se pot juca in voie. Astia mici ca ai nostrii la 1 luna si ceva doar cred ca le admira... M-as juca si eu si sotul meu la cat de faine sunt!

Fetelor ziceti-mi si mie ce se intampla cu ochisorii copiilor? Spre exemplu ochiul drept al lui Alex in permanenta are o pojghita galbeba si desi i-am dat cu un medicament care mi l-a prescris doctorul tot nu i-a disparut si ma zapaceste ca saracul nu mai poate deschide ochiul la cate se aduna pe pleoapa...

Saptamana viitoare ma duc la . Ca trebuie sa-mi intaresc muschii de la burta, ca altfel o sa fiu ca bunica cu burta lasata... Yeah... Dar ce ma fac cu tzatzele... Ca o sa le cam agit! Poate imi sare laptele pe pereti, ca sa vezi distractie! ha, ha...

Mami de Alex mancacios

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10717;28/st/20050522/n/Alex/k/70e9/age.png

http://photos.yahoo.com/piticii2003

Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

quote:
Originally posted by Mickyyy

Fetele cu cezariana, dati-mi si mie o mana de ajutor, ca nu prea am timp sa caut pe net.
Cat timp a durat refacerea la voi? Ca mie parca mi-e din ce in ce mai rau, de unde ieri zburdam prin maternitate azi abia abia reusesc sa ma ridic de una singura din pat. Ce calmante avem voie sa luam in cazul in care alaptam? Si mai ales, ce altceva in afar de zeama chioara de supa, iaurturi si branza de vaci mai putem manca? ca in ritmul asta o sa lesin de foame cat ai zice peste.
Nu stiu daca s-au mai discutat, ca eu n-am fost niciodata fan cezariana, si mai mult ca sigur discutia mi-a intrat pe-o ureche si mi-a iesit pe alta.
PS: mai avem poze noi, de fapt inca incarc la ele, probabil in vreo ora o sa fie toate in album la Malina.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Miccky,pai deja poti sa maninci cam de toate in special legume,fructe,peste,piine graham,musli cu lapte sau cu iaurt,cereale ca sa iti stimuleze intestinele.
Referitor la refacere, dupa sase saptamini am inceput sa fac abdomene usoare.Iti trebuie citeva luni sa te simti bine de tot,eu simteam taietura ca e acolo mai ales la schimbari de vreme.Acum dupa doi ani si patru luni nu o mai simt deloc.

Numai bine si o zi buna

http://community.webshots.com/user/cristil102
http://community.webshots.com/user/anky2100

Anca Cristian Lucian 12.05.05 si Bianca Melissa 02.02.03

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Lilian, bine ai revanit! Felicitari! Sa iti traiasca
bb Serban!

Mickyyy, iti doresc sa te refaci cat mai repede! Chiar ma gandeam cum te descurci cu Malina, in situatia asta. Pupici!

Beatriced, este vorba despre canalul lacrimal care este infundat. Chiar vroiam sa intreb si eu daca mai are inca cineva probleme cu ochisorii. Mariei ii trecuse inainte de 2 luni, dar vad ca la Stefan nu s-a ameliorat de loc. La indicatia medicului, ii fac masaj de 2-3 ori pe zi, in coltul ochiului, pe nasuc. Daca nu se rezolva de la sine (dar nu stiu in cat timp) trebuie inervenit chirurgical (am inteles ca e o procedura f. simpla, se introduce un ac., dar tare nu as vrea sa ajungem acolo).

Parca tumpiloi spunea ca are azi botezul. Distractie placuta! Asteptam poze.

Ma gandeam la MAriaMunteanu, oare ce mai fac baietii? MAria mai ai timp sa ne citesti?

Si mai sunt cateva fete care nu ne-au mai scris de mult.

Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

Babygirl eu nu am cadita cu forme...ci una simpla mica si de-aia pot sa o intorc pe ce parte vreau.
Si mai am una mai mare, frumoasa foc, dar tot fara forme !

Micky, hai sa-ti povestesc ...... ca eu am 2 cezariene la activ.
Cel mai recent...acum la a doua (ca la prima a fost parfum!)....la fel ca tine, pe zi ce trecea ma simteam mai rau in loc sa ma simt mai bine.
Referitor la calmante, poti sa faci algocalmin injectabil (daca are cine sa ti-l faca) sau sa iei algocalmin fiole. Durerea cea mare iti va trece intr-o saptamana (maxim) si apoi te vei simti mult mai bine (o sa poti sa tusesti in voie, sa stranuti...etc, banuiesc ca nu poti sa faci nici asta cum trebuie).
In privinta mancarurilor, daca ai avut scaun, poti sa mananci orice. Daca nu, da-i inainte cu supe, iaurturi simple, lichide muuuulte. Sa nu mananci compot, cartofi, paine, etc. Asta doar in cazul in care nu ai avut inca scaun !
Muschii de la burta te vor durea inca 1 luna cel putin......

Ruxel

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Eu am avut probleme la Miruna cu canalul lacrimar infundat, abia dupa 6 luni am scapat defintiv. In primele 3-4 luni era chiar nasol, pe urma s-a ameliorat treptat, am pus si noi niste picaturi la inceput dar in cele din urma a trecut de la sine, cu un pic de masaj si atat. Si sters cu ser fiziologic cand se aduna secretie. Noua ne-a zis pediatra sa nu ne facem griji, in cele mai multe cazuri canalul e doar infundat, rar se intampla sa fie neperforat.
Asta mica vad ca nu are nimic, a prins un streptococ in spital dar am scapat rapid de el.

Micky, frumoase fete ai, sa-ti traiasca!

http://community.webshots.com/user/r0isin/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu75 spune:

Pai bine mai Mickyyy asa ne-a fost vorba? Tu care erai impotriva cezarianei, tocmai tu ai facut-o? Glumesc! Sper sa te refaci cat mai repede. Ai 2 fete minunate! Bine...au si cu cine semana

Luminita
33+ cu Andrei
Tati si mami lui Andrei http://pg.photos.yahoo.com/ph/lumylorv/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

elly,luluku, ce faceti..?

Liliann, felicitari si bine ai revenit!!!

Adina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Merci de raspunsuri . Din ferircire azi am avut si primul scaun, deci asta inseamna ca as putea manca aproape orice?! Ma rog, cu exceptiile de rigoare datorate alaptarii! Yupii...ce bine, ca deja simteam ca nu mai suport supele.

Ruxel, din pacate n-are cine sa-mi faca algocalmin, am luat insa niste diclofenac supozitoare de la farmacie insa nu le-am folosit inca, prefer sa le pastrez pentru cazuri de forta majora.

lulu, merci de mesaje, am incercat sa-ti raspund la ele insa mi-a dat eroare de fiecare data. Cat despre cezariana, a fost de nevoie si nicidecum de placere, bebita intrase in suferinta fetala (lichidul pe care-l pierdeam era verde iar bataile inimii scazusera la aproape 100 fata de 140 cum era normal) si exista riscul sa se nasca cu afectiuni grave daca mai continuam mult sa incerc sa nasc natural.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissu spune:

Buna seara mamaici si burtici de la Iulia si Crissu.
Din pacate abia acum reusesc sa scriu cateva cuvinte. Va multumesc in primul rand de urari si va doresc asemenea si voua.
Am nascut asa cum ati aflat deja prin cezariana dupa ce m-am chinuit o zi intreaga, si cu stimulare si natural si nu am reusit sa ma dilat nici un centimetru...............dar important este ca am o fetita frumoasa si sanatoasa (o sa pun ceva poze sa ne vedeti).
Mickyy si pe mine ma doare operatia care este mai mare decat ma asteptam...........la tine cum e? ca a mea cred ca are 15 cm ca popa. Azi am prins curaj si mi-am scos pansamentul acela si vreau sa-ti spun ca acum mi-e si frica sa ma asez asa usturimi am.
Aaaaa si vroiam sa te intreb de unde ai stiut ca am nascut caci in ziua in care tu te internai, din cate am inteles, eu m-am externat nu?
Despre alimentatie uite aici Mickyy cate ceva:
Ce maninca mama cand alapteaza? Evaluat de cititori:

Continutul articolului:
Stim: o data cu venirea copilasului pe lume, se grabesc toate neamurile si vecinele sa dea sfaturi tinerei mamici. Soacrele propun solutia „ceapa din abundenta”, mama proaspetei mamici repeta varianta bere, prietenele familiei vorbesc despre produsele lactate, pe internet unii vorbesc despre tot felul de tratamente si pastile. Articolul de fata va incerca sa va prezinte tot ceea ce o proapata mamica poate face pentru a-i asigura nou-nascutului laptele matern, hranitor - de care are nevoie – si in acelasi timp pentru a-si asigura siesi o alimentatie corespunzatoare.0

Este de la sine inteles ca o femeie care alapteaza trebuie sa manince mai consistent decit in mod normal (deci 2000 de calorii cel putin), fara sa fie insa nevoie sa mareasca si cantitatea de mancare. Secretul unei alimentatii corecte in timpul alaptarii consta in consumul alimentelor de baza, care pot ajuta la mentinerea tonusului si sanatatii – pentru a putea oferi copilului tot ce are nevoie pentru o dezvoltare sanatoasa.

O hrana variata

Regimul mamei care alapteaza nu este foarte diferit de cel al gravidei. Ceea ce este extrem de important de retinut este ca nu trebuie sa lipseasca din alimentatie proteinele animale (carne, oua, peste) care sunt si o sursa excelenta de fier. Este de retinut ca in aceasta perioada nevoia de fier este la fel de ridicata ca in timpul sarcinii – pentru ca micutul apeleaza la rezervele mamei pentru asi favrica propia masa sangvina. Mamele vegetariene sau cu probleme la alimetele de origine animala pot consuma leguminoase (legume uscate, soia) si cereale in formule cat mai complete. Un loc aparte il au legumele si fructele proaspete , ca si alimentele care contin acizii grasi esentiali, importanti pentru dezvoltarea creierului copilului.

Cat mai multe derivate din lapte

Ca si in perioada de sarcina, cantitatea de lapte si de produse din lapte trebuie sa ramana la fel de mare, deoarece acestea sunt bogate in proteinme. De asemenea, ele sunt importante in dezvoltarea si functionarea musculaturii copilului si au cel mai mare continut de calciu, un mineral indispensabil in mentinerea sanatatii scheletului mamei si al copilului. O femeie care alapteaza are nevoie de 1200 mg de calciu pe zi, de vitaminele A, B si D benefice pentru oase, creier si piele. Cantitati deci de cel putin 4 produse lactate pe zi, sub forma de lapte, iaurt sau brinza. Aceasta nu obliga insa la inghitirea de cantitati mari de lapte, pentru ca el contine o proteina alergizanta ( beta-lactoglobulina) care il poate face pe un bebelus alergic la laptele matern.

Fructe si legume verzi

Se recomanda consumarea a 2, 3 fructe pe zi – nu mai mult – si limitarea cantitatii de cruditati si salata verde. Excesul de alimente crude poate fi cauza unor tulburari intestinale ale copilului si pot produce un scaun moale. S-ar putea de asemenea, ca bebelusul sa nu aprecieze alimente cu un gust prea pronuntat, cum ar fi varza, conopida, ceapa, ardeiul iute, usturoiul. Evitati asadar consumul in cantitati prea ,mari a acestor produse, daca nu v-ati obisnuit bebelusul sa le aprecieze cand inca se afla in burtica. In acest caz nu este necesar modificarea obiceilor alimentare.

Cereale, vedetele micului dejun

Din pacate in Romania, traditiile alimentare nu au inclus cerealele decat recent, in timp ce in tarile vestice, statisticile indica un consum urias de cereale. Majoritatea mamelor le includ numai la micul dejun al copilului, cunoscandu-le valoarea nutritiva. Cerealele se asociaza perfect cu laptele, suc de fructe, iaurt, piure de fructe. Nutritionistii recomanda cerealele pentru ca sunt bogate in glucide, in proteine vegetale, in vitaminele din grupa B, ca si in minerale si fibre. Un avantaj in plus: cerealele sunt sarace in colesterol.

Importanta hidratarii

Nu uitati importanta odihnei si consumul unui cantitai de lichide mai mari decat de obicei. Acesta vor favoriza „productia” de lapte. Evitati berea, oricat de multe sfaturi primiti in acest sens. Este un lucru demonstrat deja ca aceasta bautura nu creste cantitatea de lapte al mamei . Sunt de evitat de asemenea toate bauturile alcoolice, tigarile si orice alte substante toxice, ca si medicamentele care pot trece in lapte (antibioticile, anticonvulsivele, antifungicile si altele). Evitati cafeaua, ceaiul si toate excitantele.

Eu nu am mancat pana acum decat compoturi, supa, iaurt si branza dulce....................groaznic.

Va promit sa mai scriu ca am atatea intrebari.

Oricum as vrea sa multumwesc din suflet domnului doctor Radoi si intregii sale echipe pentru ca m-a incurajat si mi-a fost alaturi si mai ales pentru ca m-au ajutat sa o aduc pe lume pe Iulia, printesa mea mica.

Bafta multa burticilor care sunt inca pe lista si un mesaj: sa nu fiti dezamagite daca nu v-a iesi asa cum v-ati programat de acasa, important este ca bebelusul si mamica sa fie sanatosi.

Va pupa Crissu si Iulia Nicola

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Felicitari Liliann, sa-ti traiasca Serban!

Gagici, la mine monty deocamdata se traduce in "fara paine" In rest program de voie ce sa fac incet incet... V-am zis eu cum e cu deprinderile nu se pot uita asa intr-o singura zi.

Azi am fost sa incheiem contractul la un restaurant pentru botez. Sa va zic ce-am patit: aveam cel putin doua alternative. 1. un restaurant in parcul Carol, mai naspa asa, mancarea asa si asa, serviciul la fel, dar pretul foarte foarte bun, noi fiind recomandati de un foarte bun prieten al patronului. 2. orice alt restaurant, cu conditiile pe care le vreau sau pe care mi le permit etc. Ei, ce credeti? Am mers azi la restaurantul cu pile si surpriza: domnita aia s-a purtat cu noi ca si cu orice alt client pretul la fel, avans de 50% (???) etc. Drept pentru care am ajuns la concluzia ca sunt prea multe lucruri la care renunt eu si pana la urma nici pretul nu e cel la care ma asteptam. Asa ca n-am mai inkeiat nici un contract si suntem iar in cautari. Partea nasoala este ca mai sunt fix 2 saptamani pana la data la care am vrea noi sa facem botezul asa ca e cam din scurt. Om vedea...

Eu il curat pe Filip in ureki cu bete normale, nu il curat in interior atentie! Ci doar dupa ureche, si pe pavilion, deci in exterior, nu inauntru asa cum ma curat eu pe mine. Si in nas tot cu bete normale inmuiate in ser fiziologic. Chiar azi am scos un castron de muci. Si mie mi-e teama sa nu raceasca. Mai ales ca azi am traumatizat iar bietul copil Deci imi este greu oricum pentru ca ma simt captiva in casa sau cel mult pe langa casa dar sa mai stau si cand este Mihai acasa tot in casa mor, asa ca azi iar am umblat brambura, am mers la restaurant apoi in carrefour ca se terminasera pampersii. Si Filip a cam transpirat si noi cu el cand afara, cand in masina fiarta, cand la aer conditionat, cand la umbra cand la soare... parinti inconstienti! Ca sa nu mai zic ca stiind ca avem de umblat in loc sa-mi iau silicoanele la mine si sa ma pregatesc sa hranesc copilul in "intimitatea" masinii, i-am facut un biberon cu lapte praf. Dar eu nefacand asta prea des, habar nu aveam ca apa trebuia racita,si mi-a iesit o "branzitura" pe post de lapte ceva de speriat... Nici Filip nu a baut prea mult, nici eu nu i-am mai dat cand m-am prins, burtica nu l-a durut, hai ca merge... V-am zis io ca sunt mama iresponsabila Promit ca ma cumintesc.

Hai ca va las, am avut un mic necaz de cand am inceput sa scriu mesajul si pana acum cand il trimit. Sotul meu tocmai a topit butoanele de la aragazul nostru cel nou daca stie careva cum pot sa fac rost de alte butoane GORENJE, astept idei...

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip

Mergi la inceput