Mamici de mai-iunie 2005 (58)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

Salutari si mii de la toate mamicutele si gravidutele care mai urmeaza sa nasca si carora le tin pumnii.

In primul rand multumesc mult de incurajari si urarile de bine, mi-a fost dor de voi si sper sa-mi reiau rolul pe DC mult mai activ.

andreea.a, Pengunica, Speranta nu moare, monicica, Crissu, Mickyyymii si mii de felicitari si urari de bine, sanatate si recuperare usoara va doresc tuturor. Sa va traisca bebelusii, sa creasca mari si sa fie cuminti si mancaciosi.

gabizam te rugam mult de tot sa ne schimbi data nasterii pe 13 iunie, caci atunci am venit pe lume. Multumesc si un de la Patrick ptr. Andrei-Stefan.

Asa cum a scris sotul meu eu am nascut pe 13 iunie prin cezariana la ora 19:55 p.m. dupa un travaliu greu de 14 ore. Nici nu vreau sa ma mai gandesc la ceea ce a fost, dar in momentul in care am primit anestezia ptr. cezariana am fost cea mai fericita femeie din lume. Sotul meu a stat tot timpul cu mine si nu stiu ce m-as fi facut fara el atat in ziua nasterii cat si dupa aceea. Este cel mai minunant sot din lume iar ceea ce a facut ptr. mine in aceasta perioada este cea mai concreta dovada de dragoste care poate exista. El a avut cea mai mare grija de mine si de bebe, ne-a invatat sa ne apropiem, sa fiu in stare sa-l alaptez, etc. Ma uit la el cata grija are de bebe, atunci cand timpul ii permite si imi dau seama ca a fost nascut sa fie un sot si un tatic minunat.
Am sosit acasa din spital vinerea trecuta, toate bune si frumoase dar de sambata am inceput sa am temperatura 38 si operatia incepuse sa se inroseasca. Asa ca luni am fost la control, si asa cum banuiam se infectase ceva pe acolo si de atunci sunt pe antibiotice. M-am simtit rau de tot pana mai ieri cand parca a inceput sa fie mai bine. Problema e ca operatia de deasupra (pe burta) nu vrea sa se inchida cu una cu doua si inca suculeaza, panasamente, creme si tot tacamul. Cea din interior e Ok, asa ca sper sa nu am probleme si sa-si revina si cea din exterior.
Micutul Patrick este bine, a luat in greutate si deja a depasit greutatea de la nastere. Il alaptez, dar din cauza ca nu stau f. bine la acest capitol si nu produc sufiecineta materie prima, seara ii mai dau supliment de formula caci altfel suntem mari fomisti si facem un scandal de mama, mama. Inca nu si-a format un program de dormit, asa ca depinde de zile, uneori e mai bine, alteori ma apuca depresia si plansul. Are gaze la stomacel si poate colici, iar atunci mi se rupe sufletul si plange el, plange mami si tot asa.
Eu incerc sa ma obisnuiesc cu noua postura de mamica si cred ca merge destul de bine, doar ca timpul are o alta notiune acum. Ii dau sa manance, schimbat iar mancat nitel si poate, poate adoarme sa apuc si eu sa fac un dus sau sa mananc. Si uite tot asa trece ziua si noaptea si nu mai am nici macar notiunea la cat e ceasul. Noroc cu tati ca ne mai salveaza si il ia in primire, ca altfel as ajunge sa o iau razna. Ieri am fost plecati in trei la prima noastra petrecere si Patrick a fost f.f.f cuminte si pe drum (~1 ora) si acolo. M-am simtit si eu f. bine, simteam nevoia sa ies undeva.
Mickyyydin pacate refacerea dureaza pana pe la 6 saptamani, iar la mine sunt deja 12 zile si de abia acum pot spune ca durerile s-au mai ameliorat si ca ma simt mai bine. Chiar daca ma misc destul de greu din cauza operatiei, incerc sa ies la plimbari, mananc orice imi face placere, dar cel mai important este sa nu ridici mai mult de 5 kg si sa nu te apleci prea mult. Sa vezi ce balet fac la aplecari, ca sa nu-mi fortez muschii burtii, mai ales ca operatia nu se inchide.

Uf, deja s-a sculat piticutul si iar incepem programul. Astazi mergem si la plimbare, asa ca mai iesim din monotonie.

Va doresc tuturor numai bine si sanatate multa. A, sa nu uit am mai adaugat poze noi in album.

NewMami & Patrick Ryan

http://community.webshots.com/user/newmami2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

Mickyy ptr dureri: diclofenac si ketonal.
eu diclofenac am facut incepind imediat dupa operatie. am avut injectii. si sa stii ca este tare bun. macar una, doua daca poti injectabil, daca nu baga supozitoare.
eu nu am avut dureri de nici un fel, ok cind ma ridicam din pat, da atit. si citeva zile, dar deja de a treia zi ma ridicam muuult mai bine. nici nu a supurat nici o secunda, adica nici nu avea pe unde, pansamentul m-i l-a scos dupa 2 zile, simbata m-a operat si luni, gata cu pansamentul si firele le-a scos dupa 5 zile.
si eu am mai facut si niste antibiotice, habar nu am cum se numesc ca doctorul mi le-a dat, eu am preferat sa le fac intravenos.si am mai facut 2 injectii cu gentamica,parca asa se chema.

mincarea: o saptamina, incearca incetisor, mai ales daca ai dureri, nu mincare gatita, incearca gratare, piure, etc.

pe mine nu m-a durut nici cind a pus sacu cu nisip peste burta!!!
Androix eu stiu un restaurant pe fainari,JIENI acolo ne facem zilele de nastere, nu este mare, dar este ok, daca vrei amanunte zi-mi.patronii sunt tineri si sunt super ok, si ca servire si ca preturi, noi ii cunoastem deja.

acum va las ca s-a trezit!!!!
am numai masini de pompieri in cap, ca stau linga Bamboo care arde si arde!!!

Matei (21.05.2005)
http://community.webshots.com/user/matei2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

lucas, am incercat diclofenacul (un supozitor pe zi) si merge la fix, deja am inceput sa "zburd" prin casa !

crissu, ai uitat cumva ca am nascut cu acelasi medic !? De la el am aflat ca ai nascut duminica prin cezariana (de fapt mi-a povestit ca a incercat sa-ti declanseze nasterea si n-a mers, exact ce spuneai si tu mai devreme si pana la urma a ajuns la cezariana), pacat ca nu mi-a picat fisa sa-l intreb mai repede, ca-ti faceam si-o vizita marti, dar pana m-am trezit eu...erai deja externata.
Cat despre operatie, o sa ramana mult mai mica, se va retrage odata cu burta, va ramane cam la jumatate din cat e acum. Asta o stiu de la operatia de apendicita, isi dublase lungimea la prima sarcina iar la cateva luni dupa nastere revenise la dimensiunea initiala. Asa ca nu te agita deocamdata, mai ai rabdare.
Ce pansament ai scos tu abia acum? Ca mie mi l-au scos la externare si nu mi-au pus nimic in schimb, asa ca de vineri operatia mea e la "aerisire". Vad ca se vindeca super bine, iar eu deja ma misc fara probleme, pot sa ma ridic, sa ma asez, sa fac cam tot ce faceam si inainte, mai putin sa ridic greutati.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Salutare la fete!

Crissu, multumim de articol. Este bine de stiut ce ai voie si ce nu sa mananci, desi eu mananc orice... Hm,...

Azi-dimineata pe la vre-o 11 ne-am dus la plaja, ca este soare si frumos si am zis de ce nu? Dar cum am ajuns pe plaja, bebe s-a trezit. Parca stia!... Probabil unde nu mai era leganat!... Asta este, l-am luat in brate, i-am dat sa manance si a adormit bustean... Asa am reusit si noi sa stam un pic la soare...

Acum suntem acasa, papam, dormim si s-a reluat programul. Dar cel putin nu este agitat si vad ca doarme bine dupa gura de aer...

Cu ochisorul lui nu stiu ce am sa fac, dar sper ca nu o sa ajunga la operatie cum zicea cineva ca este nasol... Incercam sa-i mai punem picaturi si sa-l spal cu ser fiziologic si poate-i trece de la sine...

Fetelor are cineva pompa electrica? Spuneti-mi si mie cum este?

Ieri am fost la sala sa ma interesez cat costa un abonament pentru aerobic si este vre-o 400 kr/luna ceea ce inseamna in banii nostrii vre-o 2.000.000 si poti sa vii zilnic daca vrei. Ma intreb oi putea sa vin zilnic? Ca totusi este cam obositor... Dar voi vedea! Oricum trebuie sa ma ambitionez ca numai asa scap de burtica si de cele 5 kg cu care am ramas in plus...

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10717;28/st/20050522/n/Alex/k/70e9/age.png

poze noi:

http://photos.yahoo.com/piticii2003

Mami de Alex mancacios

Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Buna !
NewMami- credeam ca numai pe aici au medicii obiceiul sa o lase pe mama atata timp sa se chinuie desi e evident nevoie de cezariana...bine ca incepi sa te simti mai bine, refacere usoara si de la noi pentru Patrick
In legatura cu refacerea dupa cezariana: Eu am fost la controlul de 6sapt si mandra nevoie mare i-am zis dr. ca nu mai simt operatia decat atunci cand ploua, pot sa incep sa fac gimnastica ? Cica da, pt. gat, pt brate...Da' cu burta asta ce fac? Pai cica sa astept ca uterul nu s-a retras complet, o sa mai scada de la sine , iar gimnastica pt. solduri dupa 3 luni, iar pt. abdomen dupa 4-5 luni...M-a cam tuflit...o fi vazut ceva in neregula la mine la eco sau si voua v-a zis la fel ?
In legatura cu vaccinul- mie mi-au zis sa iau Infanrix si Engerix- cica dau reactii mai slabe...asa o fi ?
Pai daca la voi bb se scoala sa mai pape si noaptea, clar ca nu-i schimb ora de baie... eu sunt multumita ca doarme dupa baie de la 23 (23,30)la 6 (ba chiar 7) continuu...adica mananca pe la 8-9 seara, facem baita pe la 22,30 (o scol eu din somn - da' nu se supara ca ii place la baie) mai papa inca o data dupa baie( da' nu cine stie ce) si apoi doarme pana dimineata- cand incepe sa manance (primele 3 mese) cam la 2 ore... Mie mi-a zis o pediatra mai in varsta sa incerc asa si am zis ca e imposibil- adica noaptea face pauza 6 ore si ziua manaca si la 2...da' vad ca merge...

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
http://community.webshots.com/user/annelise05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Neatza...

Fran draga poate nu se vede in poza, da' unde ziceai ca ai burta? Intradevar ai o "burta" frumusica foc,sa-ti traiasca...

Delia ieri a facut faimoasa varsta de ....2 luni...Mi se pare ca au trecut 10 ani...
S-a mai potolit din fonfait, nu-i mai curg ochisorii asa ca astept cu groaza ziua vaccinarii
Cu vaccinul m-am linistit in sensul ca nu mai este ca la Bianca, sa faca dintr-o fiola tot cartierul...Acum vin individual ambalate si mi-l face dr nu asistenta.Pe cea de la Bianca nu am sa o pot uita cu cat sadism ii infigea acul in piciorus...Si eu refuzam la fel de sadic sa-i dau ceva...Am vorbit cu dr. i-am zis de vaccinul cumparat si mi-a spus ca daca ma dau banii afara sa-i cumpar ca ea il face...Si asta cam asa e,mai bine iau la fata ceva de banii astia...Reactiile nu sunt cine stie ce,daca apar...Putina agitatie si eventual febra...pe are pricum s-ar putea sa le aiba si de la celalalt...

Ieri daca tot a facut 2 luni hai sa o pun in leagan de bebelusi.Am dat drumul la leganat si ne uitam la ea...Pe langa faptul ca urla satisfactia pe fata ei am murit de ras cand o vedeam cum facea cand se vedea in oglinda...Bine ,nu stia ca e ea,insa mai vedea pe cineva in oglinda de pe leagan...

A evoluat si cu mancatul...adica de la 120 cat era normal sa manance a sarit direct la 150 si la 2 ore...O sa-mi manance urechile maine poimaine...

Mamicile cu doi copii care v-ati facut dosarul de alocatie,trebuie duse actele,adica certificatul, si primului copil sau numai pentru cel pentru vrei alocatia...?

Loreen cu Bianca(15.10.1996)si Delia(26.04.2005)
Poze cu bebe Delia
Bianca mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu75 spune:

Mickyyy mi-am imaginat ca cezariana ai facut-o pt ca ai fost fortata de imprejurari. Oricum Daria arata super dupa nastere iar pozele cu ea si Malina sunt de mare exceptie. Cred ca e foarte incantata Malina de "jucaria" pe care i-ai adus-o acasa.
Cand fac al 2-lea bebe sa imi dai si mie reteta de facut fete...si asa frumoase si dulci ca ale tale.
Sanatate multa!

Luminita
33+ cu Andrei
Tati si mami lui Andrei http://pg.photos.yahoo.com/ph/lumylorv/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Neatza!

Fran, ce bine ca-ti doarme copilul mult. Al meu adoarme pe la 23.00 si se trezeste pe la 4 dimineata, mananca si se mai trezeste pe la 7, uneori pe la 8. Mi-ar fi placut si mie sa doarma de la 23.00 la 7 dimineata, dar din nefericire nu se intampla asta, probabil cand s-o mai marii ca acum nu avem decat 1 luna si 1 sapt. Hm...
Fetelor sportul pentru burta si alte genuri de miscare este valabila si pentru cele care au nascut natural? nu de alta dar eu incep aerobicul sapt asta si nu vreau sa se rupa in mine cine stie ce...

Pupici la cele care sunt burtici si pupici la bebei...

Mami de Alex mancacios

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10717;28/st/20050522/n/Alex/k/70e9/age.png

Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Buna dimineata la mamici bebici si burtici(care mai sunt)

Sunt rupta de oboseala elefantica mea si-a schimbat ora de mancare si azi noapte de le 3 la 5 a avut chef de joaca .Dar asta e o .Tot raul spre bine.La noi au aparut colicile si plangem si lui mami i se rupe inima ca nu stie ce poate sa faca.
O intebare pentru fetele care il au pe tati de alta nationalitate ,Ce limba vorbiti cu bebici?
Sa va spun cum e la noidimineata normal vorbesc cu copilul engleza ca sa inteleaga si tati ce ii zic, intre timp poate o mai pasez si lui tati iar el ii vorbeste jumate engleza jumate olandeza.Pleaca tati la serviciu pana la 5 ii vorbesc romaneste daca vine cineva in vizita ii vorbesc in engleza.Iar seara e ca la nebuni tati ii vorbeste olandeza mami engleza si un pic de romana.
Tare sunt sa fiu curioasa ce e in capul ei cand aude atatea limbi.Dar cel mai mult astept sa vad ce limba o sa vorbeasca .

Maine mergem si noi la control si mami debea asteapta sa vada cat a luat in greutate.

Mickyyy si eu am ajuns la cezariana dupa ce ma dadeam mare si tare ca eu am sa nasc acasa .SI poti sa iti spun ca tare greu m-am refacut .Toata lumea zice ca nu ai voie sa ridici dar Maruta mea a avut de la nastere 4 kg ce trebuia sa fac sa las copilul sa planga si sa ii spun mami nu are voie sa te ridice.Pot sa iti spun ca dupa ce iti intra tranzitul in normal ai sa te simti mai bine,dar in timp o sa fie si mai bine.In schimb ar fi bine sa ai un pic de ajutor acuma tinand cont ca tu mai ai un strunf si sa stii ca odihna face mult bine si recuperarea este mai rapida.Eu dupa 4 saptamani tot nu imi simt operatia de amorteala debea astept sa vad ce imi zic maine.Eu nu am avut cusatura ,dar operatia mea e rosie ,tare dar merg asa inainte .

Va pup dulce

Marilena mamica lui Maruta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Dupa mult timp reusesc sa intru scurt pe forum. Vad ca ne-am facut toate "planul" si am trecut la problemele de dupa nastere.

Cine dintre voi da (si) biberon ? Eu n-am lapte destul pt. amandoi, dar copiii cresc bine.

Am reusit sa pun cateva poze. Va pup,
Maria

http://community.webshots.com/user/ralucamaria

Mergi la inceput