Mamici de mai-iunie 2005 (58)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

Buna dimineata,
Ieri am avut o zi de cosmar !!! A plans de dimineata de la 6 intr-una....cu mici pauze de 15-30 de minute o data la cateva ore. Si toata povestea asta a tinut pana seara la 8.30 cand i-am facut baie si a adormit in sfarsit ! Nu stiu ce a avut. De-atunci, a dormit bine si vad ca in continuare, azi, este linistita (asa cum este ea de obicei)
Este fonfaita de cateva zile bune, chiar 1-2 saptamani. Ii pun ser fiziologic cu pipeta si folosesc si pompa de nas (dar depinde ce pompa folositi - trebuie cea tip PARA). Folosirea corecta a pompei este: se tine o nara apasata, se apasa para (sa nu fie aer in ea) si se pune la baza narii libere si apoi se drumul la aer in pompa. Eu reusesc destul de bine.
In legatura cu vaccinul, eu stiu ca imediat dupa el, in ziua aia si urmatoarea, nu trebuie facuta baie la copil, sau cel putin nu trebuie atins cu apa locul respectiv......si preventiv trebuie pus un supozitor contra febrei.
La fata cea mare, exact la vaccinul de 2 luni, nu mi-a spus asistenta aceste lucruri si eu i-am facut baie.....iar seara, facuse 40 de grade !
Eu ii fac baia de seara pe la 8.30, mananca la 9, apoi la 12, apoi pe la 3-4 si apoi se trezeste din nou pe la 6-7.
Colici nu cred ca are.......cu toate ca eu ii fac laptele (praf!) direct cu ceai de colici in loc de apa, si ii dau Sab Simplex de 3 ori / zi......preventiv !
Aaaaa, eu o pup de innebunesc pe toata fata...si nu are nici o bubita. Deci este clar ca nu este de la pupat.

Ruxel

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

quote:
Originally posted by babygirl

pengu, bine ati venit acasa! refacere usoara si zile senine s-aveti. toate cele bune si ale harului!

mygirl, eu ii dau vigantol 2 pic direct din sticluta. ii apas pe arbie si las sa cada 2 picaturi. e simplu. referitor la calciu gluconic, noua ne-a prescris 5ml/zi timp de 10 zile. cica sa ii dam cu seringa. am cumparat 10 buc. si sa vedem cum facem pt ca inca n-am incercat. parca vad ca o sa scuipe. restul cantitatii care ramane in fiola o sa o beau eu.

corni, roisin, multumesc pt raspuns. eu sper sa nu-mi zica dr la urmatoarea intalnire sa ii dau o masa de milumil pt ca ma indoiesc ca o voi asculta daca ema va continua sa se dezvolte normal. nu stiu ce superbb vrea ea, dar nu tin neaparat sa am un copil care sa depaseasca graficele normale.

anky, si eu ma gandeam la sterilet si asta ca sa fiu sigura ca nu raman insarcinata in urmatorii doi ani. am sa vorbesc despre asta cu doctorul meu in 15 iulie cand ajung la control. cat despre slabit, ma bate si pe mine gandul sa fac sport, dar mi-e teama ca nu-s complet vindecata si sa nu fac rau. regim pt slabit? eu de abia mananc si totusi nu slabesc. nu pricep care-i cauza, dar dupa cele 10 kg pe care le-am dat jos dintr-un sut, am ramas cu alte 10 care nu se topesc si pace. a, si inca ceva..ca tot vroiam sa-ti spun de ceva timp si ma luam cu altele mereu: si eu sunt clujeanca.;)

ce vaccin ati cumparat pt 2 luni? dr.mi-a recomandat sa cumparam noi ca vin ei acasa sa faca vaccinul lui bebe, si sa nu acceptam ce ne da statul pt ca o doza mare care se imparte la 20 de copii...ok, am inteles ca e mai scump, dar CE ANUME e mai bine sa cumparam. voi ce ati luat?

adina
http://community.webshots.com/user/thethreeofus

Babygirl,si eu am scapat rapid de 10 kg dar mai am 15 de dat jos,m-am apucat si eu de Montignac si merge,defapt eu l-am mai tinut si dupa ce am nascut-o pe Bianca si mi-am revenit rapid.Sigur ca trebuie sa fac si sport si vreau sa merg si la sauna.
Unde ai stat in Cluj?.Eu am stat in Grigorescu.
Gusta,tine bebelusul numai in pampers, pune un ventilator in camera si lasa geamul deschis noaptea.Cristi al meu nici nu prea vrea sa manince pe caldurile astea.Cit despre bubite, nu prea ai ce sa faci pentru ca acum ies oricum de la caldura.

O zi buna

http://community.webshots.com/user/cristil102
http://community.webshots.com/user/anky2100

Anca Cristian Lucian 12.05.05 si Bianca Melissa 02.02.03

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

quote:
Originally posted by loreen

Azi m-am chinuit sa scriu de vreo cateva ori si cand sa-l trimit imi murea netul...

Vroiam sa va intreb, spre rusinea mea am uitat, care este temperatura normala la bebelusi...?
Azi de dimineata Delia s-a trezit tare fonfaita...I-am pus ser fiziologic si parca putin si-a mai revenit.I-am luat temp.37 cu 7 ,rectal, adica vreo 37 cu 4,cu 5.Pana la urma i-am administrat si un supozitor cu paracetamol...Vad ca a adormit pana la urma.Tare mi-e ca raceste taman acum inainte de vaccinul de 2 luni si tare n-as vrea sa o amane ca se apropie botezul...

Mai da voi de ce da-ti la copii calciu? Vorba aceea,nu ca ma intereseaza,da'vreau sa stiu...Mi-e mi-a dat doar Vigantol,2 pic pe zi, pe care binenteles ca uit sa i le dau...Azi am fost la un dr. cu ea si mi-a zis ca bebe arata beton, frontanela f.bine,tonusul la fel...E obligatoriu sa se dea calciu? Intreb,nu stiu...

La cat am pupat-o eu pe Delia ar trebui sa nu-i mai treaca bubitele pana la 45 de ani...Auzi sa nu pupi copchilu...

Ma duc sa ma intind putin pana la masa de noapte...Mai nou de 2 nopti in loc de 2 mese pe noapte am ajuns la 3...!

Loreen cu Bianca(15.10.1996)si Delia(26.04.2005)
Poze cu bebe Delia

Loreen,temperatura normala la bebelusi este intre 36,5 si 37,5 asa ca nu iti fa probleme.La 37,5 nu trebuie sa ii administrezi paracetamol.

http://community.webshots.com/user/cristil102
http://community.webshots.com/user/anky2100

AncaCristian Lucian 12.05.05 si Bianca Melissa 02.02.03

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

lucas, am descoperit poza cu pricina. NO DETAILS!
baita n-o facem la aceeasi ora pt ca asta mica ne pacaleste mereu cu orele de somn, asa ca i-am facut baita uneori chiar si dimineata. eu o tin si mihai o spala si o clateste sau invers. apa are cam 37 grade. dupa baita o punem pe salteluta de infasat si mihai: o curata in urechiuse cu vata facuta "fitil", o periaza in sus ca sa nu faca cojite pe cap. am cumparat o perie pt bb de la chicco, iar eu ii curat buricul cu spirt. (la baneocin deja am renuntat pt ca buricul e perfect vindecat. oare am gresit si mai trebuia sa-i pun baneocin?) , curat pasa cu ser fiziologic pe fasa sterila cu care imi acopar un deget, o curat in spatele urechilor cu spirt pe un betisor, ii pun pampers si o imbracam. apoi ma intind in pat,iar mihai mi-o aseaza pt alaptat.si ema fornaie, dar i-am pus ser cu pipeta in nas o singura data. inca n-am folosit pompa. mi-e teama deocamdata ca as fi nepriceputa si as starni copilu' la plans.

ruxel, tu cum speli bebelusul pe spate? am citit ca o pui pe burta? cum? in cadita asta cu forme nu o pot pune pe burta.

loreen, din cate stiu eu, temp. normala la bb este pana la 37.5

anky, Calea Turzii.;)

adina
http://community.webshots.com/user/thethreeofus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

saru'mana pentru raspuns...azi avea 36 cu 9.I-am dat totusi paracetamolul ca-i curgea nasucul.Nu de alta dar ne apropiem de vaccinul de 2 luni saptamana viitoare...

Loreen cu Bianca(15.10.1996)si Delia(26.04.2005)
Poze cu bebe Delia
Bianca mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pengunica spune:

Cornelia,babygirl,Androixmultumesc!
Am sa incerc sa ma odihnesc cat pot de mult ...am mare noroc ca sta mamica cu Ben...
mygirleu pe Ben il pun pe umar si il strang cateva secunde de nasuc asa mi-a aratat mamica ....se inneaca destul de fregvent...mananca tare lacom si nu mai apuca sa respire....
Vreau sa pun si eu poze dar nu stiu cum....

ANDRA si BEN STEFAN DNP15.06.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliann spune:

fetele, apar si io dupa 4 luni, poate 5(dehhhhh, intru rar pe net) ...de fapt, aparem noi, io si bebele serban care s-a nascut vinerea trecuta pe 17 iunie, cu toate ca avea dpn-ul pe 23, e sanatos, frumusel nevoie mare de mor dupa el.
ne simtim bine acasa la noi, ca in matermitate nu ne-a placut deloc, era o caldura infernala, si trebuia sa stam cu geamurile si usile inchise.
deacuma o sa intru mai des ca avem calculator si net acasa.
incepand cu 1 iulie ne mutam la copilasi de mai-iunie?ca vazui ca nu mai sunt asa multe fete care tre sa nasca....
oricum, care ati mai ramas va doresvc nastere usoara si bebei sanatosi si frumosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Eu sunt in recuperari cu somnul. De aseara dorm intr-una. Din fericiere, Stefan s-a trezit azi noapte doar la 4.30!, apoi la 8. Maria e plecata cu mama si eu motai pe aici (ma mai intrerup s aii dau sa manance, totusi )

Vad c aStefan are nopti din ce in ce mai linistite. Si ziua e mai bine, doar seara are cate o repriza-doua d eplans (ieri a plans 2 ore jumate in continuu).

Lucas, vaccinul asa trebuie sa arate, nu umbla la el. EU folosesc pompita, cum a spus Anky. Il sterg in urechi cu betisoare cu opritor, f. usor, fara sa apas.

Si, da , e adevarat. Copiii nascuti cu greutate mare, nu cresc asa d espectaculos la inceput. Pai, Stefan a crescut cam cu 1,2 kg pe luna. Un copil cu peste 4 kg la nastere ar fi ajuns deja la 6,5 kg! Cat despre cm, nu cred ca trebuie sa te stresezi pt. ca sunt erori la masurat. Stiu d ela Maria c amergeam la un dr., o masura, peste o sapt. mergeam la altul si era ...mai mica! Asa ca poate sa fie de aici cresterea de doar 2 cm.

Pupici!
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Fetele cu cezariana, dati-mi si mie o mana de ajutor, ca nu prea am timp sa caut pe net.
Cat timp a durat refacerea la voi? Ca mie parca mi-e din ce in ce mai rau, de unde ieri zburdam prin maternitate azi abia abia reusesc sa ma ridic de una singura din pat. Ce calmante avem voie sa luam in cazul in care alaptam? Si mai ales, ce altceva in afar de zeama chioara de supa, iaurturi si branza de vaci mai putem manca? ca in ritmul asta o sa lesin de foame cat ai zice peste.
Nu stiu daca s-au mai discutat, ca eu n-am fost niciodata fan cezariana, si mai mult ca sigur discutia mi-a intrat pe-o ureche si mi-a iesit pe alta.
PS: mai avem poze noi, de fapt inca incarc la ele, probabil in vreo ora o sa fie toate in album la Malina.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Gata , poze noi aici. Dar probabil mai dureaza juma de ora pana pot fi vazute toate, nu din vina mea.....

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Mergi la inceput