Mamici de mai-iunie 2005 (58)
Raspunsuri - Pagina 7
gusta spune:
Multumesc Anky pentru sfat si am sa cumpar .Anky si inca o intrebare ce faci cu baietelul pe caldurile astea ca eu sunt innebunita plange saracuta de caldura si o tin numai in body si ea e apa toata.
Vreau sa va spun ca azi m-am odihnit toata ziua si s-a mai dus din oboseala.Vad ca discutati de metode de contraceptie mie mi-au zis clar cat timp alaptez nu pot lua anticonceptionale ca trec din hormoni in lapte si eu consider ca nu e bine.Si eu ma gandeam la sterilet sau l-a ce ti-a propus si tie Anky acea contraceptie printr-o injectie dar si eu ca tine nu stiu cat e de sigura.Alt bebe eu nu cred ca am sa mai fac ,tinand cont ca tati are o varsta mai mare![]()
![]()
.O sa ma mai gandesc la asta ,dar sigur pentru urmatorii 2 ani ramane un nu categoric
.
Si noi ne confruntam cu problema bubitelor pe fata dar asta e nu avem ce face .
Va pupam dulce
Marilena si Mara
fran spune:
Buna fetele !
Gabitza- spune-mi si mie te rog UNDE mergi pt. eco la sold ?
Si Patricia e suspecta de displazie de sold (de asta sta cu 2 pampersi) si am fost pana acum cu ea la doi ortopezi- care mi-au zis ca sa astept pana la 3-4 luni si apoi sa fac radiografie.(unul a zis ca sigur nu are nimic- dar sa verificam, si celalalt ca sigur are -deci sa verificam
) Ziceau ca daca defectul e mic nu se vede la eco. Eu stiam ca pana la 3 luni se poate vedea si la eco (oasele nu sunt complet calcifiate), dar pediatra mi-a zis ca depinde si cine face eco- ca sa fie un ortoped, nu un pediatru.
Calciu gluconic mi-a dat si mie sa-i dau, tot jumatate de fiola- da' pe mine ma cam enerveaza chestia asta: chiar credeti ca toti copii nostri au nevoie de aceiasi doza de calciu? La noi cica e fontanela PREA deschisa, de aia avem nevoie. Probabil peste cateva luni cand o sa fie PREA inchisa nu mai luam calciu...
Noua ne-a mai dat si Vit C (natural)- cate 5 picaturi pe zi -are un gust oribil - si dupa ea Patricia varsa un fel de laptic branzit (pai daca din lapte si lamaie se face branzica...) asa ca nu i-am mai dat.
Eu nu am "alaptat" decat o saptamana, asa ca nu prea e cazul sa va dau voua sfaturi, dar si Patricia- care mananca doar Milumil (cam la 3-4 ore ziua)- are zile cand cere si dupa o ora laptic, desi mai inainte mancase cat a vrut, iar compozitia laptelui e evident aceiasi... eu zic ca au zile cand vor mai mult, pt. ca probabil cresc mai mult...nu ca are ceva lapticul mamei...
Ruxel, Lucas, va intalniti in parc? Eu nu am mai fost deloc, il trimit pe tati cu ea pe la 8-10 seara prin jurul blocului, zice ca in curand se imprietenesc cu toate gastile de cartier care mai bantuie pe la ora aia...asa am reusit sa ma mai odihnesc si eu in timpul zilei cand doarme ea.
Voi pe la ce ora faceti baita ? La noi e pe la 11 noaptea, ca dupa aia mai mananca un pic si doarme tun pana pe la 5,30-6 dimineata...da ' chiar tun, nu mai zice nimic (noi dormim cu babyphon-ul langa noi iar ziua chiar in somn mai zice cate un car-mar...) Ma intreb daca am face baita mai devreme ar mai dormi tot asa ? Ca nu prea am curaj sa risc
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
http://community.webshots.com/user/annelise05
babygirl spune:
fran, m-am uitat mai devreme la pozele voastre. ce a crescut patricia! poza aceea in care isi scoate manutele si piciorusele prin grilajul de la pat e dementiala!
sa fiti fericiti impreuna si sa va aduca numia bucurii! am vazut ca aveti carucior ca al nostru. sunteti multumiti de el? eu l-am primit de la socri, si la prima iesire au inceput sa scartie rotile.in carte scrie ca trebuie unse inainte...
androix, vad ca si mihai al tau pleaca in delegatii ca si mihai al meu. cum te impaci cu asta? ai ajutoare? tocmai m-a anuntat ca we. viitor pleaca la mare pt ca au filmari si io nu pricep de ce tre' sa plece de vineri si sa vina luni daca emisiunea e duminica. 
beatrice, sa ne povestesti cum a fost cu bebe la bazinas pt ca si pe mine ma batea gandul. mihai nu e convins ca ar duce-o pe ema, dar eu cred ca i-ar place si ar fi o experienta. este si la bucuresti asa ceva, mamicilor, in caz ca sunteti interesate. tre' sa caut site-ul si revin cu info. la crown plaza.
adina
http://community.webshots.com/user/thethreeofus
corni spune:
Fetelor,
eu am amestecat calciu cu lapte, ma mulgeam putin si il puneam in biberon si ii dadeam inainte de masa ca sa-i fie foame, vreau sa spun ca ii placea f.mult, chiar ma miram si eu pentru ca stiam ca are gust neplacut.
Nu il dadeam cu seringa, il trageam din fiola cu seringa ca sa nu aiba vre-un ciobulet si pentru a masura cei 5 ml si apoi il turnam in biberon si il amestecam cu lapte dupa cum v-am spus.
Incercati si voi.
Sunt super incantata, am cantarit-o pe Timeea in seara asta si a luat 345g intr-o saptamana, daca o tine asa vom recupera si noi si va ajungem din urma.
Corni si bebe(Timeea)
fran spune:
Margott- mie mi-a zis sa o tin cu 2 pampersi pana la 3 luni cand facem radiografie. Dupa asta- in functie de ce arata radiografia scapam de ei (desi nu ne deranjeaza f. tare acum ca e mai racoare)sau ii mai tinem 2-3 luni- si iar radiografie. Daca si a doua radiografie -de la 5-6 luni e naspa- se pune un fel de ham in care sa stea
Daca nici asa nu se rezolva in cateva luni e nasol- se folosesc aparate gipsate etc. La voi pliurile de la picioruse sunt simetrice ? La noi, la piciorusul banuit de displazie la iesirea din spital aveam un singur pliu, iar pe celalalt 3. Acum avem acelasi nr. de pliuri (4)- dar nu sunt simetrice. Totusi pare a fi o imbunatatire...
Adina,multumim, a crescut mult e adevarat, la o luna avea 56 de cm (de la 49) si 4300, de la 3370(3020- la iesirea din spital). Totusi, mananca mult mai putin decat "ar trebui"- adica in jur de 500 pe zi, in loc de 650...da' eu nu ma mai stresez...De fapt cred ca mamicile care alapteaza se streseaza ca nu stiu daca bebe are destul lapte, iar celelalte pt. ca stiu exact cat mananca- si nu e "ca la carte"...
Carutul e Hauck si a scartait si la noi la prima iesire... sotul meu chiar se enervase rau - zicea ca daca eram singura era OK- da' asa parca "toata lumea se uita la el si se gandeste ca nu e in stare sa unga o roata
". Cum am ajuns acasa le-a uns- a dat ceva si prin carut ca ne-am murdarit apoi cateva costumase- da' s-a rezolvat cu scartaitul...in rest eu sunt multumita ca incape in lift si se rabateaza manerul...
La o piscina de bebelusi mi-ar place si mie sa o duc... Am inteles ca se poate si la centrul duo-dar pt. bebelusi mai maricei- pt. cei mici poate veni o moasa acasa si sa ne invete sa-i balacim si masam in cada mare...dar noi facem baita in bucatarie si dam si drumul la cuptor sa fie mai cald decat in camera ei - ca e o friguroasa...
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
http://community.webshots.com/user/annelise05
Androix spune:
Bun venit acasa Pengunica si Mickyyy! Sa aveti parte de liniste! Mickyyy ti-am vazut pozele cu pititca: o frumoasa, iti vine s-o mananci, ai doua fete frumoase foc, sa va bucurati de ele!
Roisin, esti de baza
avem noroc cu tine ca ne mai explici si noua una alta. Btw, am inceput sa folosesc "tehnica" ta pentru alaptat si mi-e tare bine. Eu il tineam pe Filip cate un sfert de ora la fiecare san si nu golea nici unul. Acum am skimbat tactica: il las sa goleasca primul san si sa mai manance cat vrea din al doilea. La masa urmatoare il goleste pe cel cu care a terminat. Vreau sa va zic ca nu mai imi curge lapte decat atunci cand alaptez. 
Tzumpiloi, hai ca s-a indreptat vremea, o sa fie frumos maine. Sa va bucurati de eveniment si sa pui si poze!
Fran, eu nu fac baita asa tarziu pentru simplul motiv ca dupa baie doarme tun si mai am si eu timp pe seara de una de alta: sa ma spal, sa mai deretic prin casa, sa ma dau pe DC
Plus ca Filip s-a obisnuit asa si daca ii dau sa manance la 7-8 seara fara sa-i fac baita in ideea ca-i fac la urmatoarea masa, pai urmatoarea masa este la unu noaptea 
Babygirl, se pare ca sotii nostri lucreaza in acelasi domeniu
Or fi colegi te pomeni
la tine inca e bine, vad ca te anunta dinainte. La mine e kiar distractiv, ar fi tragic de as fi geloasa intrucat el umbla cu kiloti si ciorapi in rucsac mereu. Acum cand a plecat la Tanacu, i-au zis ca se duce de dimineata pana seara si can colo au stat 4 zile pana in noaptea asta.
Am ajutor pe socrela, cand o solicit...
Io o solicit numai cand e nevoie absoluta ca ma dispera de cap. Asa ca ma descurc mai mult singura. Uite azi de ex. am ramas fara paine...
Nu ar fi atat de tragic daca ma gandesc ca pe 10 iulie avem si noi botezul si nu mai incap in nici o tzoala.
Si asa ajungem la capitolul dureros: de maine incerc sa mananc Montignac. Sper sa am vointa si sa ma ajute sa mai dau jos cateva kile desi dupa deprinderile pe care le-am capatat in sarcina si in lauzie cam greu de crezut ca voi reusi dar trebuie sa fac un efort. Nu o sa ma infometez, nu tai portiile ci doar o sa am grija CE mananc
Andreea mamica lui
Filip Stefan
Pozici cu Filip
loreen spune:
Azi m-am chinuit sa scriu de vreo cateva ori si cand sa-l trimit imi murea netul...
Vroiam sa va intreb, spre rusinea mea am uitat, care este temperatura normala la bebelusi...?
Azi de dimineata Delia s-a trezit tare fonfaita...I-am pus ser fiziologic si parca putin si-a mai revenit.I-am luat temp.37 cu 7 ,rectal, adica vreo 37 cu 4,cu 5.Pana la urma i-am administrat si un supozitor cu paracetamol...Vad ca a adormit pana la urma.Tare mi-e ca raceste taman acum inainte de vaccinul de 2 luni si tare n-as vrea sa o amane ca se apropie botezul...
Mai da voi de ce da-ti la copii calciu? Vorba aceea,nu ca ma intereseaza,da'vreau sa stiu...Mi-e mi-a dat doar Vigantol,2 pic pe zi, pe care binenteles ca uit sa i le dau...Azi am fost la un dr. cu ea si mi-a zis ca bebe arata beton, frontanela f.bine,tonusul la fel...E obligatoriu sa se dea calciu? Intreb,nu stiu...
La cat am pupat-o eu pe Delia ar trebui sa nu-i mai treaca bubitele pana la 45 de ani...Auzi sa nu pupi copchilu...
Ma duc sa ma intind putin pana la masa de noapte...Mai nou de 2 nopti in loc de 2 mese pe noapte am ajuns la 3...!
Loreen
cu Bianca(15.10.1996)
si Delia(26.04.2005)
Poze cu bebe Delia
lucas spune:
buna dimineata,
am si io niste intrebari,asa de dimineata pe nepusa masa,poate ma ajutati:
- aseara la baita a inceput sa supureze vaccinul de la minutza, voi stergeti cu ceva/ trebuie sa dau cu ceva la el?
-cind puneti ser fiziologic in nas folositi pipeta? pompita de nasuc la voi e buna de ceva? ca la mine nu, sau poate nu stiu sa o folosesc 
-in urechi cu ce ii stergeti, ca betele alea mie mi-e frica sa le folosesc drept urmare nu l-am sters, adevarul e ca la baie am grija sa nu intre apa, in ureche in interior.
Fran, eu ma duc in Circ, dupa cum spuneam de 2 ori pe zi, dar azi si miine sintem in Herastrau (v-am zis ca vreau role!!! toata lumea are role in Herastrau, si mamici si tatici si copii, poate slabesc???
neeeeeeeeee, nici gind, ce sunt proaste kg. sa fuga!!!)
Androix mult succes cu Monti, si eu tot citesc, dar nu ma vad in stare acum, si asa sunt nedormita de muuuuuuuulte zile, nemincata, ca maninc pe apucate si ma cam ia cu ameteli.Ai rezolvat cu restaurantul ptr. botez ca am vazut ca intrebai?
ca eu nu am rezolvat, io vreau terasa, iarba verde si catering!, mi s-a sugerat Crown Plaza![]()
![]()
babygirl, am vazut pozele aseara, frumusica foc fata ta, la un moment dat, a venit si sotu si s-a uitat a propus ca una din poze sa o fac full screen, ghiceste care!!! (un indiciu, tu esti cu printzesa in brate
)
am fost si ne-am cintarit, mie mi se pare ca aluat putin in greutate cu toate ca maninca si Humana, 700 de la iesirea din spital, adeca acu are 4,4 kg si 55 cm, a crescut cu 2 cm. nu e cam putin??? am vazut ca la voi s-a cam sarit de kg. da doctoru a zis ca e bine!!!??? cica copii nascuti mari (4kg) nu i-au foarte mult in greutate in prima luna. a vrut sa ma linisteasca sau asa o fi!???? oricum nu am ce sa fac, ca fortat mincarea nu pot sa o bag pe git, ca la puii de rata!!!
este a treia saptamina cu super colici, cu tot SAb, Debritat.
cu crize de plins, pina se inroseste si transpira, de la 7 dim la 3 dupa amiaza nu doarme, asa, cite 10 min si se scoala urlind, iar in brate, iar plimbat!!!!nici nu prea maninca, si mai nou, in parc nu mai sta in carut vrea in brate!!!

hai ca am scris o gramada!!!!!! nici somn nu mai am!
Matei (21.05.2005)
http://community.webshots.com/user/matei2005
loreen spune:
Neatza...
Lucas stai linistita cu vaccinul ca nu este nici o problema...Il lasi pur si simplu in pace ca trece de la sine.La a mea a fost la fel si acum a ramas doar rosu...
Serul il pun cu pipeta,insa cu pompa nici eu nu am ce scoate pentru ca este curat nasucul,insa fonfaie de vreo 2 zile ingrozitor...Il mai curat cu betisoare inmuiate in ser.Alea de la chicco mi s-au parut mai bune in sensul ca partea mai subtire este mai lunga si am loc de manevra![]()
Eu voi suna dr pentru niste picaturi de nas ca nu se mai poate...Adoarme si dupa o ora se trezeste haraind si fonfaind ca nu poate respira.
Loreen
cu Bianca(15.10.1996)
si Delia(26.04.2005)
Poze cu bebe Delia
Bianca mica