Mamici de mai-iunie 2005 (58)
Raspunsuri - Pagina 6
roisin spune:
Bei, cand se ineaca ii puneti rapid pe picioarele voastre, cu burta in jos si capul spre genunchi (se presupune ca voi stati asezate). Genunchii trebuie sa fie lasati putin, astfel incat bebe sa stea cu capul mai jos decat trunchiul. Se administreaza palme (nu dure, dar nici mangaieli) intre omoplati (mai degraba sub omoplati), pana incepe sa tuseasca. Daca tuseste, inseamna ca deja se descurca singurel.
Io ma oftic rau ca treburile astea nu mi le-a explicat nimeni, noroc cu cartile si internetul, nu pot sa pricep de ce se acorda atat de putina importanta unei chestii atat de serioase. Nu mai zic de manevra Heimlich, pe care in tarile civilizate o stiu toti ospatarii. ![]()
Babygirl, in primele 4 luni bebe trebuie sa ia cam 750 g/luna. Daca ia mai mult, e foarte bine, dar poate lua si mai putin si nu inseamna ca e musai sa treaca pe lapte praf. In mod normal ar trebui facut grafic si vazut daca apar abateri majore... Voi ati luat foarte bine in greutate, eu zic ca doftora aia e cam ciudata, mai ales ca se contrazice singura... Nu baga lapte praf, ca nu are rost, daca asta e singura "problema" poti sa uiti de ea.
Pengunica, bine ai revenit, felicitari pentru bebit! Pana pleaca mama ta baga somnic la greu, fa provizii de odihna, sa fii fresh! Daca bebe e cumintel, pe la 2 luni ar trebui sa nu te mai chinuie mult noaptea, asa ca n-ai de ce sa-ti faci probleme.
Cosuletele nu-i musai sa fie de la hormoni. Criza hormonala sa face imediat dupa nastere, din cauza hormonilor transmisi de placenta, dar dupa o saptamana, doua ar trebui sa cam treaca.
Fiica-mii ii apar buburuze mici (unele arata ca niste cosulete) de la transpiratie, caldura si praf, trec dupa spalare si uscare. D-aia zic unii doftori sa nu mai pupi copilu' toata ziua. De pupat nu poti sa nu-l pupi (vorba Corneliei, cat inca nu protesteaza), da' mai trebe sters din cand in cand pe moaca, eu folosesc cu succes servetele umede sau o carpita uda.
http://community.webshots.com/user/r0isin/
tzumpiloi spune:
Buna mamici si burtici!
Felicitari pentru Crissu, Miki, Monica , sa va traiasca copilashii si sa fie sanatosi!

!
Androix , multumesc mult de tot pt sfaturi.
Ruxel, daca mai resturi in buricel, desfa-l bine si curata-l inauntru cu rivanol ( pe bebe nu il doare) iar apoi pune pudra de baneocin. Asa i-am facut si eu micutzei mele pana a ramas curat.
Loreen,, pe bebei ii putem pune in marsupiu de la 2 luni. Abia astept , sa-l car ca pe un rucsacel!
Gabitzam, mie pediatra mi-a recomandat sa o duc pe fetita la ortoped dupa 2,5- 3 luni .
Florentina G, aici medicul de familie nu este neaparat pediatru. Presupun ca pe tine te intereseaza un medic pediatru pt bebe. Iti pot recomanda Centrul Medical Unirea sau Medsana unde sunt medici buni. Fetitza mea este abonata la CMU la dr Carmen Tanasescu, o tipa tanara si la curent cu noua scoala de crestere a bebeilor.
Ah ce vreme ....sper sa se faca frumos ca maine avem botezul!
Va pupacesc
Tzumpiloi si Mariuca ( 06.05.2005)
anky spune:
Gusta,nu mai folosi zahar in ceaiul bebelusului ca nu e bine.Poti sa indulcesti ceaiul cu dextroza(zahar din struguri).Il gasesti la Albert Heijn sub numele de druivensuiker.
Fetelor,v-ati pus careva sterilet?.Eu am fost azi la doctor pentru controlul de 6 saptamini si doctorul mi-a recomandat doua tipuri de sterilet,unul cu hormoni si unul din cupru.Stie careva dintr-e voi care e mai bun?.Mai este inca un mijloc de contraceptie care ma tenteaza, un plasture care se aplica pe corp,se spune ca nu conteaza in care parte a corpului ,in afara de sini, dar nu stiu cit de eficient este, desi ei spun ca e de incredere.Si mai am o intrebare la voi,v-ati apucat de sport si de dieta?.Eu m-am apucat de sport si maninc mai putin.
O zi buna
http://community.webshots.com/user/cristil102
http://community.webshots.com/user/anky2100
Anca
Cristian Lucian 12.05.05 si Bianca Melissa 02.02.03
corni spune:
Buna,
Babygirl,dupa cum v-am povestit si eu am fost stresata ca Timeea nu a luat suficient in prima luna , adica doar 600g si am refuzat sa-i dau lapte praf dar a mea luase putin fata de Ema.
I-am facut proba mulsului,este cam stresanta metoda asta deoarece trebuie sa o cantaresti de fiecare data inainte de masa si dupa si vezi cat mananca in interval de 24 ore.A mea a mancat maxim 510g.Am facut proba asta timp de 3 zile.
Am mai lasat-o inca o saptamana si mi-a luat doar 150g, dupa care nu am mai supus-o la nici un test cand am ajuns la concluzia ca nu aveam lapte suficient . La tine nu se pune problema ca nu ai lapte dupa cum spuneai insa ai putea sa-i faci si tu o proba sau sa mai astepti inca o saptamana si sa o cantaresti din nou.
Timeea face astazi o saptamana de cand am inceput sa-i suplimentez cu lapte praf si sunt tare curioasa sa vad cat a luat in intervalul asta dar se observa ochiometric ca s-a mai ingrasat, s-a mai bucalat si i s-au mai ingrosat putin pulpitele.
Cate zile ti-a recomandat sa-i dai calciu gluconic?Mie mi-a recomandat 10 zile, observase ca sunt foarte deschise fontanelele cu toate ca eu pe timpul sarcinii am stat f.bine cu calciu dar nu a ajuns suficient la ea.Luna a doua mi-a zis sa facem o pauza si vedem in luna a treia.
Mygirl,este buna vestea ta despre Alex insa eu asi consulta si un al treilea doctor, daca 2 au avut pareri diferite vezi parerea celui de al treilea cu a cui coincide. Nu vreau sa te derutez acum dupa ce te-ai linistit dar de ce sa-l crezi pe unul si nu pe celalalt. Eu asa asi face.
Ma alatur si eu celor care au facut prostioare vis a vis de bebelusii lor. Prostia mea consta in faptul ca in momentul in care ii dadeam picaturile de Vitamina D3 natural mi-a dat cu manuta peste lingurita si i-a cazut o picatura in coltul ochiului, a inceput sa tipe si am sters-o f.repede cu ser fiziologic ,am potolit-o din plans dar am stat cu frica sa nu-i afecteze cu ceva.Am facut si eu o proba(eu sunt cu probele)mi-am picat in ochi o picatura din aceeasi solutie si vreau sa zic ca nu a fost prea placut, iti da o senzatie de raceala si usturime.M-amsupus la acelasi chin, ma simteam vinovata.
Asa ca mare atentie cu bebelusii dar tot iti mai scapa o boacana in mod nevoit. A,am mai facut una dar o povestesc altadata.
In legatura cu buricelul, dupa ce i-a cazut a facut un mic granulom dar i l-a ars dr.cu nitrat de Ag si apoi cateva zile i l-am sters cu spirt si s-a vindecat f.bine. Cu rivanol i-am dat la vaccin nu la buricel.
De pupat , nici eu nu ma pot abtine dar incerc sa o pup mai mult pe caput ,sa evit obrajii, si persoanele straine nu au voie sa pupe copilul ,mai ales pe manute pentru ca apoi si le baga in gurita si....
Tzumpiloi, va urez vreme frumoasa la botez si sa va bucurati de eveniment.
Corni si bebe(Timeea)
http://community.webshots.com/user/corny173
Cornelia spune:
Anky, eu m-am gandit la Mirena (steriletul hormonal). Cel de cupru, am inteles ca nu este indicat persoanelor cu dureri menstruale si menstruatii abundente, cel hormonal, dimpotriva poate duce chiar la asenta menstruatiei. Inca nu sunt hotarata, mai ales ca dupa nastere mi s-au agravat f. mult varicele si nu cred ca in cazul asta este recomandata contraceptia hormonala. Chiar nu stiu ce sa fac.
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
babygirl spune:
pengu, bine ati venit acasa! refacere usoara si zile senine s-aveti. toate cele bune si ale harului!
mygirl, eu ii dau vigantol 2 pic direct din sticluta. ii apas pe arbie si las sa cada 2 picaturi. e simplu. referitor la calciu gluconic, noua ne-a prescris 5ml/zi timp de 10 zile. cica sa ii dam cu seringa. am cumparat 10 buc. si sa vedem cum facem pt ca inca n-am incercat. parca vad ca o sa scuipe. restul cantitatii care ramane in fiola o sa o beau eu.
corni, roisin, multumesc pt raspuns. eu sper sa nu-mi zica dr la urmatoarea intalnire sa ii dau o masa de milumil pt ca ma indoiesc ca o voi asculta daca ema va continua sa se dezvolte normal. nu stiu ce superbb vrea ea, dar nu tin neaparat sa am un copil care sa depaseasca graficele normale.
anky, si eu ma gandeam la sterilet si asta ca sa fiu sigura ca nu raman insarcinata in urmatorii doi ani. am sa vorbesc despre asta cu doctorul meu in 15 iulie cand ajung la control. cat despre slabit, ma bate si pe mine gandul sa fac sport, dar mi-e teama ca nu-s complet vindecata si sa nu fac rau. regim pt slabit? eu de abia mananc si totusi nu slabesc. nu pricep care-i cauza, dar dupa cele 10 kg pe care le-am dat jos dintr-un sut, am ramas cu alte 10 care nu se topesc si pace. a, si inca ceva..ca tot vroiam sa-ti spun de ceva timp si ma luam cu altele mereu: si eu sunt clujeanca.;)
ce vaccin ati cumparat pt 2 luni? dr.mi-a recomandat sa cumparam noi ca vin ei acasa sa faca vaccinul lui bebe, si sa nu acceptam ce ne da statul pt ca o doza mare care se imparte la 20 de copii...ok, am inteles ca e mai scump, dar CE ANUME e mai bine sa cumparam. voi ce ati luat?
adina
http://community.webshots.com/user/thethreeofus
Margott spune:
Mie mi-a dat dr calciu gluconic din a doua sapt. Lui David nu-i place, il scuipa, se enerveaza cumplit, in plus se ingretoseaza si cateodata varsa. Eu am luat cateva fiole, caci este oribil la gust si sarat si amar. Dar i-a dat doar 2ml.
Margott, mama lui David
Mickyyy spune:
Multumim pentru urari
!!
Astazi am revenit si noi acasa, toate's bune si frumoase. Inca ma deplasez cam greu (am doar 2 zile de la operatie) dar in rest totul e ok. Daria e o cumintica si-o mancacioasa, si din fericire deocamdata n-am probleme cu lapticul, ci din contra, o sa ajung si eu ca babygirl sa umblu la bustu gol, ca-mi curg sanii intr-o disperare.
As scrie mai multe dar nu ma lasa Malina! Am reusit doa rsa pun cateva poze tot in album la malina.
Mickyyy
(41 saptamani) si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
lucas spune:
Felicitari mickyy sa-ti traiasca printesele. Frumoase amindoua.
da ce repede ai avut laptic, si cu cezariana! Bravo!!!
mergi greu la inceput dar da-i inainte ca daca mergi mult, te refaci si mai repede. sanatate multa!
Matei (21.05.2005)
http://community.webshots.com/user/matei2005
babygirl spune:
Bine ati venit acasa, fetelor! Refacere rapida, Micky!!!Am vazut pozele. Sunteti minunate toate 3!
Mai, io i-am dat calciu gluconic. Chinuiala mare. A scuipat mai tot ce i-am dat, dar nici nu ma mir. Are un gust oribil.
adina
http://community.webshots.com/user/thethreeofus