Mamici de mai-iunie 2005 (58)
Raspunsuri - Pagina 4
Margott spune:
fetelor, stie cineva de o solutie care, dizolvata, ar schimba compozitia laptelui mamei? Si, daca da, cum ii spune?
mygirl spune:
Sunt o mamica fericita! Am fost azi la alt dr chirurg de copii si ne-a scos atelutzele...ne-a spua ca nu era nevoie de ghips si nici macar nu era pus bine. Se pot indrepta talpitele cu masaj, zilnic, cate 5 min. de cel putin 10 ori. Imi vine s-o bat pe dr care mi-a chinuit copilul.![]()
Poze
Florentina G spune:
Of, Mygirl cred in locul tau mergeam peste doctorul care a luat decizia sa-i puna copilului piciorusele in ghips si ii daramam cabinetul cu totul! Cum poti sa te joci cu sanatatea unui copil si mai ales cu nervii parintilor?!? Imi dau seama ce ai simtit cand ai vazut-o cu piciorusele asa!
Fetelor eu am tras o sperietura aseara de am crezut ca imi sta inima in loc! Am mers in vizita la niste prieteni care au si ei un bebelus de o seama cu Maya si taticul celuilalt copil a vrut sa ia carutul in brate sa-l urce pe scari(ei stau la primul etaj)iar eu m-am grabit sa dau carseat-ul jos sa o duc eu pe Maya. Nu stiu cum am facut dar l-am ridicat repede iar siguranta de la maner nu era pusa...il tineam in mana si cand am vrut sa fac un pas, s-a dat cosuletul peste cap si mi-a cazut fata din el cu fata la podea! Norocul meu a fost ca era un covor gros pe jos, ca distanta a fost foarte mica si ca Maya era acoperita cu o paturica de plus peste care a cazut! Nu vreau sa-mi imaginez ce s-ar fi putut intampla daca era ciment pe jos!
Am simtit cum mi se taie picioarele si nu stiu cum am ridicat-o de acolo! A avut un semn mic rosu pe nas si pe frunte care i-a disparut dupa o ora. Insa mie imi bate inima si acum cand ma gandesc.
De asta vreau sa va spun si voua, asigurati-va ca manerul de la carseat este blocat cand ridicati copilul din carut!
Vroiam sa va mai rog sa-mi dati si mie cateva informatii legate de medicul de familie. Noi in Iulie venim acasa si as vrea sa o inscriu pe Maya la un medic pediatru. De ce acte este nevoie cand se face inscrierea? Noi avem numai certificatul de nastere de aici si presupun ca va trece ceva timp pana vom reusi sa-l obtinem pe cel romanesc. Imi puteti recomanda un medic bun, eventual la o clinica particulara in Bucuresti?
Va pupic pe toate!
Tina si
Maya
pozele noastre
Androix spune:
Monicica, felicitari! 

Offff ce vreme infecta
iar faza beton este ca al meu sotz e la Tanacu de 4 zile si sta si azi, afara ploua cu galeata, iar eu nu mai am paine
Deci azi ori regim, ori las kinderu' 3 minute singur in patutul lui dormind... Cred ca varianta a doua ![]()
Mygirl, doamne bine ca ai mers la alt medic, cred ca as fi inebunit sa vad copilasul cu ghetute de ghips.
Floretina, pai tocmai certificatul de nastere iti trebuie. Acum nu stiu daca te primeste cu cel american. Pana la urma nu cred totusi, certificatul de nastere atesta si cetatenia? cred ca trebuie cel romanesc ca sa fie doctorul sigur ca bebeul e romancutza. Dar asta doar daca tii neaparat sa ai medic de familie dedicat. Dar aici cred ca stii si tu, poti merge la consultatii unde vrei tu contra cost. Deci nu ramane Maya fara medic stai linistita, asta pana rezolvati cu actele.
Apropo de accidente si sperieturi de moarte, am patit-o si eu acum 10 zile, am fost asa de speriata si de suparata pe prostia mea incat nici nu v-am mai povestit si voua sa nu va sperii. Mi s-a inecat copilul in timp ce-i dadeam debridat. In loc sa-i dau cu lingurita i-am dat direct cu capacelul gradat
Mare prostie caci s-a inecat asa de rau incat se invinetise tot iar mie mi s-a inmuiat picioarele. Dupa ce si-a revenit si l-am pus in patut am plans mai bine de o ora
Inutil sa mai mentionez ca Mihai IAR era plecat din bucuresti. 
Margott, habar n-am despre ce solutie vorbesti. Pentru ce e solutia asta?
Andreea mamica lui
Filip Stefan
Pozici cu Filip
Margott spune:
Este vorba de o solutie care ar face laptele mai consistent,mai hranitor.
Ieri am trecut printr-o faza mai nasoala, ca baiatul meu dormea doar o ora, dupa care se scula si cerea laptic. M-am uitat in carti, carti care explicau acest lucru ca fiind din cauza laptelui, cum ca nu ar fi consistent si nu se satura copilul cu el.Am inceput sa-mi fac griji!!!
Dar ieri a fost prima data cand s-a intamplat asta, in alte zile el se doarme cete 2,5-3 ore. Nu stiu ce sa cred.
Dr mi-a zis sa-i dau in completare lapte praf, dar nu-i place si nici din biberon nu vrea sa suga. Mai astept cateva zile, sa vad daca ia in greutate si apoi voi lua decizia de a-i da lapte praf.
Fetelor care alptati, voi beti mai multe lactate?
Margott cu David
Androix spune:
Margott, nu stiu ce sa-ti spun. Si Filip a avut muuuuuulte zile de genul asta. Imi cerea la ora, ii dadeam la ora. Cate mese aveti voi pe zi? Noi avem minim 6, maxim 9, de cele mai multe ori avem 7. Adica intr-o zi normala 7 mese. Nu stiu cat de mult conteaza la sfarsitul zilei intervalul dintre mese. Eu una nu cred ca laptele de mama poate sa nu fie hranitor sau consistent. Toate articolele pe care le-am citit eu asta spuneau. Ai zis bine: urmareste daca ia in greutate. intr-o saptamana trebuie sa ia in jur de 200g. Daca nu ia sau chiar mai rau daca scade atunci da, se justifica completare, dar altfel doar pentru ca micutzul vrea la ora nu mi se pare justificat. Cat il tii la san? El suge sau doarme? Filip sta in jur de o jumatate de ora la supt. Minim 20 de minute, maxim 40. Dar in timpul asta nu doarme, nu molfaie ci trage fara mila de bietele mele tzatze
. Poate copilul nu se satura pentru ca nu suge cat sta la san, nu pentru ca n-ar fi laptele bun.
De mancat eu nu mananc mai multe lactate decat cand eram gravida. Chiar am citit undeva ca alimentatia mamei care alapteaza trebuie sa fie cam la fel cu cea din timpul sarcinii.
Ai grija de tine si de David 
Andreea mamica lui
Filip Stefan
Pozici cu Filip
beatriced spune:
Neata!
Margott eu mananc absolut orice in cantitati rezonabile. Cand eram in spital ne dadeau de toate (adica mancare daneza de-a lor, peste, lapte, cereale, supe, salate, etc) si moasa mi-a zis sa mananc absolut orice. Sa nu mananc in schimb piperat, ca isi schimba laptele gustul. Oricum nu mancam asa!... Beau cafea, lapte si multe lichide, de la sucuri pana la apa. Si mananc multe fructe, banane, portocale, gref, mere si renumititii mei morcovi care sunt favoriti si cartofi cruzi. Cam asta ar fi in mare alimentatia mea. Iar bebe se satura foarte bine cu laptele meu. Iar despre kilograme vad ca stagnez. Probabil se duc grasimile mele acumulate din timpul zilei prin lapte iar de dat jos vad ca nici macar 1 kg. Trebuie sa ma apuc de miscare, ca nu mai tine!
Ieri am fost la plimbare cateva ore bune cu bebe. L-am pus in port-bebe si mi-a dormit copilul super bine. Ieri in Danemarca a fost o sarbatoare, adica festivalul vrajitoarelor. Adica se da foc la vrajitoare pe apa. Este foarte faina! Si este un mijloc de a scoate lumea din casa pe caldurile astea!
Lumea sta la masa cu o berica, friptura si prajiturele si se distreaza. Hm... Am trecut si noi prin parc si am facut ceva poze: 
http://photos.yahoo.com/piticii2003
Peste vre-o 2 sapt vom merge cu copilu' la piscina. Ca aici sunt bazine speciale pentru mamici cu bebei
cu apa calda. Este super fain, mai ales ca lui Alex ii place in apa. Sa vezi ce ne mai balacim...
Mami de
mancacios
Beatrice
gabitzam spune:
Am fost aseara la controlul de o luna (desi maine face bebe o luna). A luat 1050g de cind am ebit acasa de la spital, avem acum 4350g. Si a crescut 3cm, am ajuns la 55cm.
Nu mi-a venit sa cred cind i-a masurat circumferinta capului si toracelui, nu credeam ca astia mici cresc asa repede. Doctorita zicea ca sint acum ca niste cozonacei, cresc in primele trei luni spectaculos.
Mi-a zis sa-i fac si o ecografie de sold, desi n-a vazut nimic suspect, dar sa stau eu linistita ca e ok. Copilasii nascuti pelvian sint mai predispusi la displazie de sold.
Gabitza si bebe Andrei-Stefan
(25.05.05)
Mercedes spune:
Felicitari Micky si crissu la fel si pentru bebelusi
Noi suntem bine azi am im implinit 3 saptamani
Stiti cumva vreun procedeu pentru a ragai mai repede?Bia este cand ragaie la 1 min dupa ce termina laptele si sunt multe dati cand nu reuseste numai de abia dupa o jumate de ora Aveti idee ce sa fac cu ea? O invart in toate partile o trezesc daca cumva a a adormit dar nimic....
Gabitzam - eco pentru sold nu se face la 3 luni? se poate face si acum?
ChrisDun spune:
Beatrice, stai linistita, cosurile lui bb trec de la sine. A avut si a mea, si intr-o saptamana era curata. Sa nu te sperii daca ii apar si in crestetul capului...
Fetelor, voi cand ati inceput sa va pupati minunile de copii pe obrajori? Eu am pupat-o pe-a mea in saptamana a doua, apoi i-a aparut acneea, si asistenta mi-a zis ca sa n-o mai pup, ca de la asta a facut cosulete!! Apoi am aflat ca acneea e ceva hormonal, insa n-am mai pupat-o pe obrajori...
Chris si Carina Emilia (26.05.2005)