Probleme cu maica-mea!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Parerea mea: iesi prin oras cu mama ta, cumpara-i cateodata o planta de apt, un rimel, fii mai deschisa, apropieti-o din nou, mergeti impreuna la coafor, faceti chestii de astea impreuna, sa vezi ca o sa se schimbe.
nu te grabi sa te mariti, daca aduce vb spune-i ca-ti cauti si esti deschisa pt maritis(poate in capul ei crede ca tu vrei sa ramai singura), daca ai prieten adu-l acasa la tine sa-l vada si maica-ta, nu-l tine ascuns, profita de apropierea ei atata cat mai ai parte de ea, fa-ti-o pietena si fa-o sa se simta tanara din nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

zizica, i-am adus flori zilele trecute si m-a certat ca de ce cheltui banii pe flori
acuma alta la rand... i-a venit decizia de pensie ... 4 milioane... si acuma e disperata ca nu o sa aiba bani azi s-a apucat de bocit iar... ca cica ce viata de rahat are...
mooooooorrrrrrrr

Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza
Cei trei muschetari Bebelusii
Omul traieste pentru bunastarea pisicii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

saraca, scuza-ma ramonika dar mie mi-e mila de ea...incearca sa o alinti si sa o incurajezi...cred ca-i e tare greu...si singura, tatal tau a decedat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Ramonika, n-o s-o scoti asa usor la capt cu mama ta. Asculta-ma pe mine, caci am una cam ca a ta. Si a mea mai e si bolnava de nervi, deci le tine pe ale ei, indiferent ce-i spun. La chestia cu viata de rahat spune-i ca sint milioane de oameni care au viata mai de rahat de ea, si asigur-o ca o sa-i fii aproape si ca o sa o ajuti citi poti. Iesitul la pensie nu e usor, e o vorsat la care te simti neputincios, ca societatea nu mai are nevoie de tine, te simti terminat, stii ca de aici te asteapat numai moartea... poate a facut o depresie de are starile astea... tu insa fii tare, fii barbata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

eu cred ca e vorba de ceva de genul o criza a varstei daca nu se poate vorbi chiar deloc cu ea nici flori nu e bine daca-i duci...eu zic sa eviti toate certurile cu ea dar iti trebuie mult calm si cred ca la un moment dat isi va da seama si ea ca greseste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hosen spune:

salut iubita mia,te inteleg este foarte greu,mami ata are57,si dragul meu sot are49 si cu mine adica mie ca in alta parte nu ma intereseaza,imi face la fel acum vorbesc cu el,ride glumim,ici cai pinia lui dumnezeu,si acum se suceste si-mi face scandal,probabil din cuza ca sunt tinara,si frumusica diferenta dintre noi este cam22 ani,dar sincer nici m cr nui dau semne de gelozie,cind este casa il astept cu mare drag,dar cind nu este m simt si eu mai relacsata,din cauza caa tot timpul inainte sa plece ne certam la un moment dat ii zic daca daca vrea sa plece undeva poate sa se duca,adica ca sa ma lasen pace sa nu ne mai certam,ca tare mam saturt si tot e rau am inpresia,ca dinsul isi face o mare placere sa ma faca cu nervii,am scapat de taicameu si am dat peste,sotul meu dragut,asa ca iti sugerz ca si mine sa faci cind iti zice ceva,ghindestete la ceva frumos,si nu mai baga-n seama,ca altfel cred-ca vom junge la casa de nebuni,in rest bafta si mult curaj,sa imi miarga mie bine si sa fie bine la mine si la toata lumia,ceau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hosen spune:

si aici e lineste si pace,,,,,ma bucur,,,,ca eu nu mai pot,,,,,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niccostea spune:

Daca ai terminat si facultate si master, probabil ca ai vreo 25 de ani. In mod normal, "copiii" nu mai stau cu parintii la varsta asta. Nu din rautate, nici din egoism, ci pur si simplu pentru ca asa e legea firii. E varsta la care parintii incep sa imbatraneasca si s-o ia pe pustii, in vreme ce "copiii" mai au nevoie de nervii lor "proprii si personali" pentru familia pe care urmeaza sa si-o construiasca. Trebuie sa te protejezi si sa te gandesti la viata ta, fara rautate in ceea ce o priveste pe mama ta. Pur si simplu ai dreptul la viata ta, separata de a ei. Mentalitatea parintilor romani, care isi tin copiii langa ei pana la adanci batraneti nu e in nici un caz una sanatoasa.
In afara de asta, stand in casa cu mama ta, tinzi sa-i vezi doar parile mai putin bune. La fel si ea, e normal: praful se pune repede peste orice tip de relatie interumana si sunt putini oamenii care isi amintesc sa-l stearga. In schimb, daca nu ai sta cu ea in casa, fiecare v-ati duce dorul una alteia si ati fi fericite cand v-ati intalni. Eu aveam 14 ani cand am plecat de la ai mei si pe vremea aia de-abia asteptam sa fiu de una singura, sa scap de ei, sa nu ma mai cicale, etc. Iar dupa 1 an aveam depresie (dor de mama). Acum ne vedem la 3-4 luni si suntem fericiti si incercam sa profitam la maxim de timpul pe care il putem petrece impreuna. Nu e bine nici asa, mai ales cand stiu ca ei au probleme si eu sunt la 3000 de km de ei si in afara de telefoane zilnice nu pot face nimic, dar e oricum mai bine decat daca as fi stat cu ei in casa...
De mers la psihiatru oricum nu va merge, pt ca cel putin din ce povestesti nu e genul de om care sa se poata analiza si sa-si dea seama ca greseste. Eventual, poate gasiti impreuna un preot cu care sa puteti discuta deschis, care s-o sfatuiasca, sa-i arate lucrurile asa cum sunt, nu cum le vede ea. Un preot bun e si un psiholog bun...
Exact aceeasi poveste e cu mama si bunica-miu, de cand a murit bunica. Biata mama ar putea sa stea si in cap, ca el tot nemultumit ar fi... E si singuratatea un motiv: il echilibra incredibil de bine bunica. Si ne-am dat seama de asta abia dupa ce ea a murit! Incerc pe cat posibil s-o fac pe mama sa se detaseze de el, dar parca pe zi ce trece devine si ea mai nervoasa si mai obosita. Nu mi se pare normal: el are 80 de ani, copiii sunt mari, la fel si nepotii, insa eu de mama si de sanatatea nervilor ei mai am nevoie!!! Macar ca sa am bunica pentru copiii mei!
Sincer, gandeste-te la tine si la faptul ca ai dreptul la viata ta, chiar daca o iubesti pe mama ta. Iar ea trebuie sa inteleaga ca vine o vreme la care copiii nu mai sunt copii si parintii trebuie sa-si continue viata. Poti, eventual, s-o ajuti sa-si gaseasca un hobby, ceva ce i-a facut placere inainte sa te nasti tu, asta o va ajuta sa se simta din nou tanara.

Optimistul e mai aproape de Adevar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gargaritza spune:

Eu cred ca este o combinatie de singuratate ( nu mai are partener) si cu teama de iesit la pensie (din cate am auzit este o faza a vietii nu tocmai placuta) si din pacate nu are pe cine sa se descarce decat pe tine(este un obicei al omului sa se descarce pe cine iubeste).
Nu cred ca are nevoi de un psiholog ci de un nou inceput,cum au mai zis ai alte fete, ceva de facut un hobby.
Sa ai o zi mai buna maine

Garga si Irinuca
http://community.webshots.com/scripts/editPhotos.fcgi?action=viewall&albumID=375227829

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malina_mircu spune:

iubita mama ta prezinta exact simptimele unei femei singure. stiu asta pt ca si maam mea divotatzata si mam unei colege de facult aprezenata aceleasi simptome: posesivitate, cialitoare, grija exceziva, eventula victimizare. Inclusiv pisicile (asta o sa o faca sa nu se simta singura daca pleci) Ma exasperta pana ase pelc de acasa (marit). Ideea eset sa-ti castigi independentza, sa nu mai acepti santzjul psohologic (sunt singura, de mine cine are grija etc), sa-i explici ca nu numai ea a suferit, ca si ea amia are viatza de trait etc. Acum nu mai ami bate la cap, i le ami tai, sau uneori ignor pur si simplu terile ei exagerate. In plus are o preocupare care ii ocupa timpul, bebeul nostru. Si totusi sa-i accepti si sa intelegi sacrificiile facute pt tine / voi daca mia ai frati. pt ca este un efor extraordinar, ai sa vezi cand o sa i si tu copii.

Si daca iti spun ca dupa ce a plecat de acasa (mariatat)colega mea si al aea s-au schimbat treburile. Si pe ea o batea la cap cu toate alea si cu maritisul. Sia cum se iau de mana se plimba prin oras.

deci daca nu te maritzi ar fi bine sa rupi cumva pisica, ori sa te muti, ori poate este suficient sa o amenintzi (dar sa fie serioasa amenintzarea). asa ai sa te dezvotzi si tu altfel, ai sa-ti investesti banii pt tine (o sa auzi si replica fatala ca o sa-i scada veniturile, cum o sa se descurce..), o sa-ti stabilesti altfel prioritatzile. si duap ce stati singure amnadoau separat o sa va intelnitzi cu drag.

pupici
Malina siDanutz (5 aprilie 2004)

Mergi la inceput