Probleme cu maica-mea!
Raspunsuri - Pagina 2
myrrha spune:
Ramonika, dupa cum iti dai seama si tu, mama ta are probleme, se contrazice, are un set de valori bulversat (apropo de povestea cu vecina ta). Pe de-o parte, cel mai rau lucru pe care il poti face e sa te simti vinovata, asa cum subtil incearca ea sa te faca sa te simti - fara intentie, doar din frustrare si singuratate probabil. Poti incerca sa o ajuti ascultind-o si incurajindu-i restul relatiilor, dar problema e ca nu o sa poti sa ii schimbi modul de a gindi acum... sau poate ca da, dar in orice caz nu renuntind la tine si la prioritatile tale.
O distantare ar fi buna, poate, dar mutatul in alta parte s-ar putea sa ii faca mai mult rau. Eu cred ca iti tot zice de maritis printr-un mecanism psihologic invers, adica se teme ca te vei marita si va ramine singura (mai ales daca dai peste vreun neamt)
In orice caz, NU te simti vinovata, orice decizie ai lua. Mama ta e adulta, ca si tine, si responsabila pentru deciziile si viata ei.
Arhistefy spune:
Si eu ti-as sugera sa te muti la casa ta. Stiu ca e greu din punct de vedere financiar dar vei vedea cum se vor indrepta toate lucrurile. Si eu stau separat de mama, o sun zilnic si o vad o data sau de doua ori pe saptamana si tin sa-ti spun ca ne intelegem excelent. Mama are 73 de ani, nu e foarte sanatoasa dar e pe picioare. Ai grija de tine,draga mea
La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.
Cu drag,
Mihaela
andora spune:
Saddie, sanatate multa va doresc...
Ramoniko... am o prietena a carei bunica e EXACT ca mama ta... dupa ce a avut o viata grea in care a muncit pentru fiecare lucrusor, acum simte deseori nevoia sa se planga... si tata are astfel de perioade, nu stiu ce e cu ei, dar am constatat ca uniii oameni se simt mai bine daca sunt nitel compatimiti sau chiar dupa auto-compatimire. Au intr-adevar alta scara de valori, si in general multi nu vad ce au bun, ci doar ce lipseste. Niciodata n-o sa-i auzi laudandu-te ca ai facut masterul, ca ai serviciu, ci criticandu-te pt ce nu ai... adica sot, copii etc. Toane si iar toane... altceva nu cred ca trebuie sa le consideri, problema e ca eu o vad pe prietena aceea a mea cum a ajuns, dupa ani de cicaleala abia o mai trage inima sa mearga acasa, bunica-sii nici macar cand face curat sau spala rufe nu-i convine, mereu o critica, si bineinteles "marita-te" e sfatul la ordinea zilei.,.. Eu chiar vroiamsa initiez un subiect gen "unde si daca sa-mi caut jumatatea?" fiindca daca ar fi un magazin cu multe oferte sigur toti am fi fericiti... Problema e ca e cu autoservire si produsul cumparat nu se poate returna asa usor. Eu am avut noroc dar si maica-mea care e extrem de dulce si buna si iubitoare si mereu incer=arca sa nu ma supere are parerile ei si daca am fi convietuit si acum ar fi iesit cu scantei....
Sfaturi - cam asa: daca ai cum, muta-te urgent... mai rarut e mai dragut... Altul nu stiu.... decat fii tare si fa cum i-a spus dr bunicii mele: traieste ca nesimtitul, numai asa poti fi indiferent la ce-ti face rau..
Pupici si nu uita ca totusi viata e scurta....
www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogomaimutica (DN 10.10.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">Povestea Gogosicii
Ramonika spune:
fetelor, deocamdata nu prea am alte solutii, deci ma gandeam asa: oricum nu pot sa ma mut de tot cu una cu doua, poate pe la toamna, dar daca mi-as gasi o prietena colega de chirie, mi-ar veni mai usor. dar, pana atunci, singurele solutii cred ca ar fi: sa stau cat mai putin pe acasa, am un prieten care sta singur in chirie in 2 camere si as putea sa mai stau pe la el vreo 2-3 ore din cand in cand. sa stau acasa doar seara, noaptea cand dorm si in weekend. mai nasol e ca si daca plec prea mult imi zice ca de ce nu o mai ajut prin casa cu treburi ca sa ma poat toca la cap.
oricum, va multumesc de sfaturi si incurajari, nu e usor, dar am sa incerc sa fiu mai indiferenta. sa ma fac ca nu aud.
Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza
Cei trei muschetari Bebelusii
Omul traieste pentru bunastarea pisicii...
adrienne12 spune:
Ramonika, daca te mai toaca la cap cu treaba in casa spune-i asa "uite tu muncesti prea mult si nu mai ai 20 ani. lasa ca le fac eu in ...weekend (sau cind poti tu). si fa-le atunci.spala, calca, gateste. in defintiv si daca te muti singura tot trebuie sa faci gospodarie. in felul asta o menajezi si nici nu mai are ce sa-ti zica. daca iti mai zice de vecina cu neamtul spune0i scurt ca iti cauti si tu unul. Raspunde-i afirmativ la toate plingerile, comentariile ca sa-i tai macaroana. Dupa asta o sa taca din gura.
Kehleyr spune:
Gaseste-i o preocupare. Nu exista sa nu fie ceva care sa o intereseze si sa ii mai ocupe timpul. Mai ales daca iese la pensie in curand. Va fi mult mai bine si pentru tine, si pentru ea.
Nici eu nu sunt de parere ca e bine sa stai cu ea in casa. Automat va calcati pe bataturi. Muta-te undeva aproape de ea ca sa o poti ingriji/vizita, dar nu cu ea in casa...
The Answer to the Great Question of Life, the Universe and Everything Is Forty-two.
relyana spune:
Ramonika, cum bine zice Kehleyr, daca iese la pensie o sa-i fie f. greu sa se adapteze. Pregateste-te si de asta. Gandeste-te de acum la oarece preocupari pt. ea, la ce ii place, ajut-o sa inceapa aceasta activitate de acum. Mama mea a descoperit, dupa vreo 3 ani de nemultumire ca nu mai are servici, ca ii place sa ingrijeasca florile si are o micutza "sera" pe balcon. Cumparam flori de cate ori ne permitem, am "imprumutat" seminte de la niste flori de pe marginea drumului, am luat o mostra dintr-o planta ciudatzica dintr-un parc, din padure, din delegatie, o stimulez de cate ori am ocazia.
si curaj ca o sa supravietuiesti.
zizica spune:
Draga Ramonika,
Eu ti-as propune altceva.
Stai mai mult de vorba cu mama ta. Fa-o prietena ta. De fapt ea chiar este prietena ta dar nu stie sa o arate. Fa tu primul pas. Iesiti impreuna la un specatcol sau pur si simplu la cumparaturi (haine sau decoratiuni pentru casa nu alimente). Cumpara-i o bluza frumoasa. Ofera-i flori fara nici un motiv anume, doar pentru ca a venit vara si nu mai ploua. Fa-o sa se simta importanta pentru tine pentru ca o iubesti. Cu siguranta si ea te iubeste mult.
Cu prietenie,
Zizica
flamingo spune:
Eu cred ca problemele astea sunt aproape peste tot. Oamenii au nevoie sa-si tina mintea ocupata. Cred ca o solutie ar fi sa-i gasesti o preocupare (chiar daca e greu), dar daca va gasi ceva de facut tu vei cadea pe locul 2 si automat vor mai scadea si cicalelile la cap.
Vezi ce-i place sau ce admira pe la altii. Flori, cusut goblen, crosetat, sa mearga la biserica. Poate chiar sa stea cu un copil...
Sunt sigura ca ea zice doar asa intr-o doara tot ce zice, numai ca pe tine te afecteaza mai mult decat isi inchipuie ea, pana la urma cred ca trebuie sa-i dai si ceva replici. Toti suntem datori cu o viata si cu o moarte. Nu te lasa coplesita de toate plangerile. Este cel mai bine si pt. tine si pt. ea.
RaluD spune:
Mama ta are o problema la bibilica.
Nu e ceva grav, cred ca sufera de anxietate.
De-aia are comportamentul asta fluctuant (are momente cand are crize si momente bune). Du-o la un psiholog, e posibil ca singura sa nu poata rezolva problema.
Daca refuza, spune-i asa: "mama, te iubesc, dar ma scoti din minti. Daca nu incetezi sau nu mergi la psiholog, plec."
Pur si simplu, fara alte fasoane.
Nici tie nu ti-e usor sa auzi toata viata ca esti crucea pe care a purtat-o mama ta.
Ea cum s-ar simti daca tu i-ai spune tot timpul ca e o povara pentru tine si ca toate eforturile ei nu fac nici cat o ceapa degerata?
Bafta si curaj,
Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica